X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jak wczorajsza beta, rozumiem że podskoczyła? Zobaczysz serduszko, wszystko będzie dobrze.
    Monisia mam nadzieję, że owulacja u Ciebie była później i poprostu kruszynka jest młodsza niż wg om.

Dziewczyny wczoraj byłam odebrać prenatalne. Maluszki mają prawidłowe mózgi, serduszka, żołądki, po parze rączek i stópek, także anatomia dobra, przezierność też , CRL i tętno :) ryzyko wystąpienia wad niskie.
    Nie dostałam niestety żadnego zdjęcia usg, bo nie dają :/ a wiadomo jak to w państwówce. Ale to nie jest najważniejsze.
    Na wyniku był dopisek, że zaleca się wykonanie usg prenatalnego w 2 trymestrze. Niestety w Szpitalu Uniwersyteckim, gdzie robiłam teraz badania nie ma już miejsc, mogłabym je tam mieć dopiero w 21 tc. Ale zapisałam się w innym miejscu na 19 tydzień.

Lyanna, Alphelia, Edzia1993, iwona01, SiSi111 lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Outbiler canpol babies.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    też czekam na serduszko, usg będę miała 3.07. Póki co beta ładnie przyrasta, ale stres będzie chyba do końca...

Nie pozostaje nam nic innego jak mieć kciuki i nogi zaciśniętę ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa - świetne wieści :) maleństwa super się rozwijają :)

Moja beta przyrasta chyba bardzo dobrze: 394, 840, 2223. Następnych nie będę robić, czekam na usg.

MonisiaK ściskamy wszystko co się da ;)

Edzia1993, JaKa, 88Kala lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu w tej ciąży nie robiłam... Byle do wtorku. Już z samego rana atakuje lekarza ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja ani razu w tej ciąży nie robiłam... Byle do wtorku. Już z samego rana atakuje lekarza ;)
    Trzymamy kciuki :)

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona beta super :) a jak plamienie? Ustalo? Trzymam kciuki, żeby wszystko było okej :)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala wrote:
    Iwona beta super :) a jak plamienie? Ustalo? Trzymam kciuki, żeby wszystko było okej :)
    Plamienie ustało :) więc jestem pełna optymizmu. Oczywiście teraz wymyślam, że nie jest mi niedobrze i, że to zły znak... Ale musi być dobrze dobrze. 03.07 mam usg, mam nadzieję zobaczyć małe serduszko :)

JaKa, 88Kala lubią tę wiadomość

• Oublier Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, 100krotka odzywajcie się co tam u Was? Dzieciaczki już na świecie?

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Melduje się, że jest kropek, bije serduszko :)

Z USG młodszy o tydzień. Trzymaj się pokładu maluchu!

Oublier, 88Kala, Haana, iwona01, JaKa, Lyanna, Alphelia lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, czytam Was regularnie. Ja nadal w dwupaku. Na jutro mam skierowanie do szpitala na wywołanie i nadal trzymam się resztek nadziei,że Szymon zechce wyjść sam... Postaram się informować Was na bieżąco ze szpitala o postępach.
    Coś te nasze forumowe dzieci nie spieszą się z przyjściem na świat.;)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia gratuluje serduszka :D hehe ja odetchnelam na chwile jak zobaczyłam serduszko mojego Malucha... potem moja głowa zaczęła wymyślać nowe czarne wizje :/
    Iwona jeśli to Cię pocieszy to nie każda kobieta ma mdłości w ciąży. U mnie pojedyncze wymioty i mdlosci pojawiły się ok 8-9 tc. Przepraszam ale nie wiem w którym Ty jesteś...
    Moja bratowa i szwagierka nie miały mdłości ani razu ale one nie są "po przejściach" i z tego co wiem nie przywiazywaly do tego szczególnej wagi czego niezmiernie im zazdroszczę... :/

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane, gratuluję serduszek! <3 Niech biją mocno!

88Kala jestem dopiero w połowie 5 tygodnia.

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Kochane, gratuluję serduszek! <3 Niech biją mocno!

88Kala jestem dopiero w połowie 5 tygodnia.

Więc póki możesz, ciesz się tym że nie masz mdłości :) to nic przyjemnego gdy przez kilka tygodni wszystko podchodzi do gardła i lądujesz z głową w toalecie :P wiem co pisze, mdłości jeszcze mam, wymiotuje raz na kilka dni...

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
  • alciak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niesamowite, minęło już 3,5 roku od założenia wątku, a tu ciągle gwarno :) rodzą się kolejne maluchy :) cieszę się :) gratuluję Mamom! Mam nadzieję, że w przyszłym roku wszystko ułoży się tak, że będę mogła do Was wrócić ;)

Lyanna, Oublier, andziaq, JaKa, 100krotka lubią tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciązy miałam tylko mdłości i to nie jakieś straszne, chociaż wiadomo, że nie było to przyjemne, szczególnie jak siedziałam w pracy. Nie wymiotowałam w ogóle. Raz tylko poczułam, że chyba zaraz zwrócę śniadanie, jak we wszystkich świętych usiadł obok mnie w kościele facet śmierdzący czosnkową kiełbachą (nie umiem inaczej opisać tego zapachu) ale wyszliśmy z mężem szybko na zewnątrz, poodychałam i było ok. A było to w okolicach 20 tygodnia.

100krotka, trzymam kciuki żeby Szymuś zechciał sam wyjść! A nawet jeśli wywołają poród, to oby poszło szybko i (w miarę) bezboleśnie. Już niedługo będziesz tulić swojego maluszka :) Jesteś dzielna i na pewno wspaniale dasz sobie radę! Ech, aż się wzruszyłam,że zaraz kolejne maleństwo będzie na świecie <3

MonisiaK, gratuluję serduszka!

iwona01, jeszcze tylko tydzień do Twojej wizyty :) Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam serduszko - taka mała pulsująca kropeczka. Cudowny widok. Do gabinetu weszłam bez większych nadziei (beta spadła), a wyszłam z kartą ciąży.

alciak, ja też wstępnie planuję w przyszłym roku tutaj wrócić :P A co z tych planów wyjdzie, to się zobaczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 01:06

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkam tu też w miarę regularnie, ale niestety nie mam czym się pochwalić. Od niedzieli chodzę do szpitala na ktg co 3 dni. Na niedzielnym ktg coś się działo więcej, skurcze ponad 100, ale nic się z tego nie wykluło niestety. Dziś trochę słabiej, ale było kilka skurczy, w tym na poziomie ok. 60 co 10 minut, niestety na koniec wszystko ucichło. Wód płodowych jest ciągle wystarczająco. Pojutrze minie tydzień po terminie, ale dopiero po 10 dniach będą wywoływać, z czego może się to przeciągnąć do 14 dni, jeśli środki nie pomogą. W sobotę mam przyjść znów do szpitala. Mogę tam już zostać do wywołania. Szkoda strasznie, że to wszystko się tak posypało niefajnie, że Lilka może przyjść dopiero w lipcu. Mój mąż przez to będzie krótki czas w domu, bo jego szef jedzie na urlop, moi rodzice tak samo, więc będę sama niestety :( Oczywiście cały czas chcielibyśmy bardzo, żeby już wyszła dziś lub jutro, ale chyba straciłam nadzieję, że w ogóle sama wyjdzie. U nas jeszcze od dziś znów upały. Od dwóch miesięcy jestem spuchnięta, stopy mnie bolą jak nie wiem od tego napuchnięcia z wody i po prostu psychicznie nie byłam nastawiona na to, że to będzie się tak ciągnąć :( Staram się jakoś wykrzesać z siebie motywację, bo po porodzie na pewno będą potrzebne mi siły, a nie takie zniechęcenie jak teraz.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia już niedługo i maleństwo będzie z Tobą :)

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,u nas nadal cisza.Od 11 maszerowalam z balonikiem,ktory do teraz nie wypadl.Jesli przez noc nic sie nie wydarzy to jutro o 6 rano beda mi go zdejmowac,a potem dostane oksytocyne.Lekarz mowil,ze bardzo prawdopodobne ze jutro uda sie urodzic i taka mamy nadzieje. Ja caly czas licze, ze przez noc sie rozkreci i obedzie sie bez oksy...Ze szpitala jestem poki co zadowolona,personel super,na dzisiejsza noc dostalam nawet pokoj jednoosobowy,wiec luksus.Trzymajcie kciuki zebym jutro mogla napisac pozytywne wiesci. Alphelia,Ty sie nie martw,masz jeszcze nadzieje,ze porod sam sie zacznie,ja juz niestety nie...Polozna sie smiala,ze bedziemy miec inteligentnego syna,bo juz teraz wie,ze lepiej niz w brzuchu nie bedzie mial nigdzie.;)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybszy poród to chodzenie po schodach i ataku męża w miarę możliwości ;) powinno pomóc :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ