X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby poszło szybko, nawet jeśli Lilka nie zdecyduje się sama wyjść. Hehe, tak jej tam dobrze, że pewnie będzie tak jak pisałaś - złapie się za żebra i nie puści, byle zostać u mamy ;) Kciuki! :)

Alphelia lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Jutro idę na 8 do szpitala na wywołanie. Mam nadzieję, że pójdzie to sprawnie i szybko i nie będzie ciągnąć się przez kilka dni ;) Jeszcze dzisiejszą noc ma Lilka na zdecydowanie się wyjść samej.
    Trzymamy kciuki :)

• 100krotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,wpadam na chwile zeby oglosic radosna nowine,Szymon w koncu jest juz z nami.Urodzil sie 1 lipca o 00:22 przez CC. Wazy 4500g,mierzy 60cm i dostal 10/10. Jest duzy,ale idealny,przesliczny,cudowny.O szczegolach porodu napisze jak Alphelia urodzi,bo nie chce Jej stresowac niepotrzebnie.;) Alphelia,teraz kolej na Was,mocno trzymam kciuki!! Wysle Wam fotke Szymka jak wrocimy do domu.:)

Oublier, 88Kala, Alphelia, iwona01, Lyanna, Edzia1993 lubią tę wiadomość

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka serdecznie gratuluję! Duży chłopak :) Czekam na relację

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorodny synek, gratulacje. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka gratulacje :D

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka gratuluję! Szymek nieźle Cię wyczekał ;) i taki duży chłopczyk!

Ja jestem już w szpitalu. Na razie zaczęli od naturalnych metod i dali mi sok z olejem rycynowym :P Szkoda tylko, że ja tę metodę próbowałam już 10 dni temu i nie pomogło :D ale może oni mają jakąś podrasowaną wersję ;) Dają mi nadzieję, że powinno iść szybko, bo szyjka miękka i rozwarcie na dwa palce. Za pół godziny man kolejne ktg. Na razie mi tylko niedobrze po tym "koktajlu".

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, serdecznie gratuluję <3 Wspaniałe wiadomości! Dużo zdrowia dla Ciebie i Szymusia <3 No i czekamy oczywiście na szczegółowy opis, jak już dojdziesz do siebie, znajdziesz chwilę czasu, a Alphelia będzie już po wszystkim ;)

Alphelia, kciuki nadal zaciśnięte za Ciebie i Lilkę :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie też dobre wieści :)
    Jest zarodek 6 mm i bijące serduszko.

Alphelia, czekamy na dobre wieści :)

Oublier, 88Kala, Lyanna, Alphelia, Haana, Edzia1993 lubią tę wiadomość

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01, wspaniałe wieści :) Gratuluję malutkiego serduszka! <3 Który to u Ciebie dokładnie tydzień? Na kiedy masz termin? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 00:22

iwona01 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki i wsparcie :* Wczoraj o 19:00 przywitaliśmy naszą córeczkę <3 Waży 3270g, ma 51cm, 9/10 (chyba przez to że nie zapłakała od razu).

Poród trwał 3 godziny, ponoć zaskoczyłam kierowniczkę położnych, że tak szybko mi poszło, bo jak mnie badała na początku to było tylko 2cm rozwarcia. Rano dali mi żel z prostaglandyną i lewatywę, więc coś z tych środków chyba pomogło na wywołanie ;) Część porodu robiłam ćwiczenia z mężem, który w ogóle spisał się na medal, wszystkie położne go również chwaliły za jego pomoc i postawę. Później skorzystałam z wanny, było trochę przyjemnie, ale skurcze wyraźnie odczuwałam i jak doszły parte to były dla mnie najgorsze. Jak przeszłam z wanny na salę i położyli mnie na łóżku to już nie miałam siły wstać i ciężko kontaktowałam. Wydawało mi się, że trwa to w nieskończoność. Nie wiem ile trwała ta ostatnia część w sali, ale chyba godzinę. Jak już dali mi małą to od razu odzyskałam część sił, choć tylko ją czułam, bo ułożona była tuż pod moją szyją i nie widziałam jej twarzy. Wtedy też zaczęli mnie szyć, co było bolesne, ponoć tylko wewnątrz pęknęłam, chyba 4 szwy założyli. Na zewnątrz jakaś mała ranka, ale niby nie pęknięcie normalne. W kryzysie przy porodzie prosiłam męża, żeby dali mi znieczulenie i myślałam, że go zabiję jak powiedział, że nie i dam sobie radę i jeszcze, że niby ja nie chciałam od początku znieczulenia :P Oczywiście jak o to zapytaliśmy położną to już było za późno na znieczulenie. Jakimś cudem dałam radę to przetrwać ;) Na razie przy karmieniu wspomagam się kapturkami, bo mam płaskie sutki. Mam nadzieję, że uda się je szybko wyciągnąć. Nie wiem jak z ilością mleka, ale póki co mała nie narzekała. Dosyć słabo było mi wczoraj, prawie zemdlałam w łazience i później cały czas pomagały mi położne, ale dziś już widzę poprawę. Jeszcze wiele rzeczy się uczymy z mężem, więc będą to dla nas bogate w nowe doświadczenia miesiące :) A tu nasza śpiąca księżniczka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5605eea65d6.jpg

Oublier, iwona01, JaKa, Lyanna, 88Kala, Edzia1993, bondzik007 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia cudowna wiadomość z rana :) Tak czułam, że wczoraj zostałaś mamusią i dzisiaj od rana nerwowo odświeżałam stronę. Jak dojdziesz do siebie, to napisz więcej o pierwszych chwilach swojego macierzyństwa :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko gratuluję! Jestem pod wrażeniem wymiarów Szymka :)

Alphelia również gratuluję, mała jest śliczna.

Dzieciaczkom życzę dużo zdrówka, a rodzicom wytrwałości i cierpliwości :)

Zaczelysmy tydzień temu rehabilitacje, Jula jest spokojna i skupiona na ćwiczeniach. Miałyśmy też wizytę logopedy, który stwierdził że Jula zaciska już tylne dziąsła, a niby dzieci tak wcześnie tego nie robią. Jeśli pediatra wyrazilby zgodę moglibyśmy wprowadzić wcześniej pokarmy, ale zobaczymy jeszcze.

• Haana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamusi. :)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • iwona01 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE! Witamy na świecie :)

Lyanna - obecnie mam 6t5d. Od wczoraj dopadły mnie mdłości i wymioty... żywię się paluszkami i kanapkami z żółtym serem :D

• JaKa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, 100krotka ogromne gratulacje dla Was :) cudowne wiadomości tutaj w ostatnich dniach. Teraz niech dzieciaczki zdrowo rosną, a radość z ich przyjścia na świat niech wam wynagrodzi ból towarzyszący porodowi.

Iwona wspaniale, że u Ciebie i okruszka dobrze, że jest serduszko :) teraz bądź spokojna i dbaj o siebie, wszystko będzie dobrze!

Ja dzisiaj prawie zemdlałam w banku. Stałam już przy okienku i zrobiło mi się strasznie słabo i czarno przed oczami, że ledwo uniknęłam wywrotki. Wiedziałam, ze nie mogę dopuścić do utraty przytomności, więc zaczęłam głęboko oddychać i wachlować się i jakoś doszłam do siebie. Ale nie wiele brakowało. Dobrze chociaż, że nie stało się to na ulicy, bo pewno wylądowałabym pod kołami samochodu.
    Ogólnie czuję się dobrze, ale czasami brzuszek poboli/kłuje. Zaczyna też już rosnąć, powoli zaczynają mnie cisnąć spodnie i będę musiała zmienić niedługo na ciążowe. Widziałam w gazetce lidla, że od poniedziałku mają być jegginsy ciążowe i na nie będę polować. Mają być też pajacyki, body, itp, ale nie wiem jeszcze jakiej płci będą dzieci, więc chyba jeszcze poczekam z tymi zakupami.
    I przytyłam już 4 kg od tego czasu kiedy tak poleciałam z wagi.
    W poniedziałek mam wizytę, nie mogę sie już doczekać. Mam nadzieję, że u moich Serduszek wszystko dobrze :)
    Wczoraj byłam na specjalnej Mszy św. z błogosławieństwem matek, które noszą pod swoim sercem nowe życie. Bardzo wzruszające przeżycie i chyba dodało mi to sił :)

Lyanna, Alphelia lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, serdecznie gratuluję <3 Dałaś radę! Ja to na pewno od razu wzięłabym znieczulenie (gdyby była taka możliwość), więc podziwiam, że zdecydowałaś się rodzić bez! Super, że mąż był takim wsparciem. Dużo zdrowia dla Was <3

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje Kochane gratuluje.

Alphelia widzisz co szpital to co innego bo u mnie oliwka też nie zaplakala a ma max.
    Przepiękna Ksiezniczka!!! Eciocia jest zachwycona!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 11:24

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ola miała 9 ze względu na kolor skóry :P Hehe, po mamusi, bo ja byłam lekko fioletowa jak się urodziłam i też miałam 9.

andziaq, a kto Was skierował do logopedy? U nas nikt o tym nie wspominał i zastanawiam się czy powinnam się wybrać.

JaKa, 16 tydzień to już pora na ciążowe ubrania :) Szczególnie, że u Ciebie podwójne szczęście.

A u nas w porządku :) Olcia robi się coraz bardziej kontaktowa, ładnie chwyta zabawki i ogląda je. Potrafi się trochę sama pobawić na macie. Chodzimy na fizjoterapię, niestety mała płacze całe zajęcia. Myślalam, że jej się to zmieni i się przyzwyczai ale poszło raczej w drugą stronę, bo teraz zaczyna płakać od razu (kiedyś chociaż chwilę poćwiczyła). W domu też ćwiczymy ale tutaj płaczu zazwyczaj nie ma. W przyszłym tygodniu mamy neurologa, bo w ostatnim czasie nasiliło nam się moro (a powinno już zanikać). Może to nic takiego ale lepiej skontrolować. No i niedługo rozszerzamy dietę :) Jak Ola będzie miała 4.5 miesiąca mamy wprowadzić warzywka. To już za jakieś 2-3 tygodnie, trochę się boję :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 11:14

Edzia1993 lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka! Wywołuję Cię do tablicy z obiecaną relacją!

U mnie Julinka jest trochę chora :( Ma gorączkę i jest trochę zakatarzona. Mam nadzieję, że to tylko od zębów. Chciałam ją umówić do lekarza, ale zaproponowali mi poniedziałek. Stwierdziłam, że jeśli się pogorszy to pojadę na pogotowie albo zamówię prywatnie pediatrę do domu. Na szczęście jest lepiej niż wczoraj.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ