kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
88Kala super wiadomość
Czyli tak jak ja czekasz na wyniki pappa. Ja jeszcze nie dostałam zdjęć, wszystko ma być razem z opisem i wynikiem krwi. Ale i tak już jest dobrze88Kala, 100krotka, Lyanna, Oublier lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Ja dostałam zdjęcia i filmik z badania na płycie mąż był ze mną pierwszy raz i widok usg zrobił wrażenie dr puścił nam też serduszko, mówił że wszystko ok
100krotka, Lyanna, Oublier lubią tę wiadomość
-
88Kala, wspaniałe wieści! Piękne zdjęcia
Mój mąż też był ze mną pierwszy raz na prenatalnych i to było dla niego przeżycie. Chyba dopiero jak zobaczył nasze maleństwo ma monitorze USG, to uwierzył, że rozwija się we mnie mała istotka
100krotka, jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 00:05
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Kala cudownie ))
Ja zaczelam tracic pokarm nie wiem o co chodzi M kupil mi femantiker czy jakos tak na pobudzenie laktacji. Mala.ostatnio nie dojadla dalam.Jej butelke bo w piersiach sahara ale wszystko zwróciła. Teraz znoe jest na piersi ale przez mala.ilość jest na niej ciągle. Stosuje.metode 7 5 3 z laktatorem plus ten suplement -zobaczymy jak bedzie.
Ja nie umiem wiazac chusty, nie wiem.jak złapać Małą zeby swobodnie ja zawiązać.
U Was tez tak parno na.dworze? Ja z Małą codziennie jesteśmy cale mokre
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
88Kala, JaKa super wiadomości, to czekamy na wyniki pappa Pierwsze prenatalne były dla nas z mężem dużym przeżyciem. Po nich nabraliśmy więcej spokoju i wiary, że będzie dobrze.
Edzia u mnie tak duszno i gorąco było przedwczoraj, bo już od wczoraj mamy lekkie ochłodzenie, a dziś chyba cały dzień ma padać, więc wreszcie będzie można zaczerpnąć świeżego powietrza To ważne dla mnie, bo ostatnie gorące dni były ciężkie do przetrwania, a spuchniętym stopom już nic nie pomagało
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Lyanna, u nas bez zmian, cały czas czekamy na jakiś rozwój wydarzeń,ale najwidoczniej Szymonowi dobrze w brzuchu.
Skurcze przepowiadające są coraz bardziej bolesne, ale poza tym żadnych oznak zbliżającego się porodu. Miło,że pytasz.
Jeśli chodzi o pogodę,to u nas wczoraj było troszkę chłodniej, dziś też odpoczniemy od upałów,jednak prognozy długoterminowe nie napawają mnie optymizmem(upały nie odpuszczają).;(
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Edzia a ile pijesz? Przy takich upałach dobrze jest pić 3 litry dziennie. Około 3 tyg jest kryzys laktacyjny. Musisz to przetrwać. Wiem, że butla strasznie kusi jak dziecko płacze, ale musisz być silna. Ja tez przez to przechodziłam, ale jakoś natura tak sobie wymyśliła. To trwa kilka dni. Nie ukrywam, było ciężko. Przystawiaj dziecko jak najczęściej a butelki pochowaj aby nie kusiły. Jula płakała a ja razem z nią. Poczytaj sobie o kryzysie laktacyjnym. To nie jest koniec Twojej przygody z KP. Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:40
-
Dokładnie Edzia około 3 tyg jest kryzys ja rónież miałam a karmiłam 16 miesięcy pokarmu miałam tyle że wykarmiłam bym czterooczaki jak ściągałam nakładki to fontanna leciała sobie nie musiałam używać laktatora aby pokarm ściągnąć głowa do góry , Wiem najgorsze jest doradzania a spróbuj tego a tego najbardziej wkurzające jest gadanie starszych znajdz swój złoty środek aby utrzymać pokarm a jeśli nie dasz radę nie obwiniaj się widocznie tak miało być
Mi pomagało picie femaltiker oraz piwo
A zmagałam się z zastojami gdyż miałam dużo pokarmu jedynie właśnie w 4 tyg był kryzys21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
U mnie od poczatku szału nie ma... troche trace nadzieje. Pije bardzo duzo, ale nie wiem jak bedzie dalej. Tak chcialam karmic a przechodzę kryzys to naprawdee nie takie proste jak sie wydajr
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Ponoć lepszy niż piwo jest słód jęczmienny, bo jednak piwa coś tam zawierają alkoholu, a alkohol wstrzymuje laktację. Może spróbuj skontaktować się z jakimś doradcą laktacyjnym? Prędzej by Ci pomogła taka osoba, jeśli Ci zależy na karmieniu piersią. Tak czy owak dasz radę, Edzia! Będzie dobrze, nawet jeśli kp nie wypali
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
CZY kłucie jakby w pachwinach po bokach w 7 tygodniu ciazy po klotni i placzu ( hormony buzuja i w sumie nie wiem czemu plakalam) oznacza ze moglam cos zrobic dziecku? te klucia trwaly krotko. poniewaz jak tylko poczulam takie klucia jak zaczelam krzyczec to odrazu staralam sie opanowac i powoli sie uspokajalam. jak sie polozylam to juz zdnych boli nie mialam
-
nick nieaktualnyEdzia może skorzystaj z pomocy doradcy laktacyjnego? Może nie jest tak źle jak Ty to widzisz w kwestii ilości pokarmu. I nie stresuj się ciągle że jest go mało bo to też może blokować.
88kala super wieści!
Mojego męża bratowa dziś urodziła, wczoraj miała się stawić do szpitala narazie wiem niewiele. Oprócz tego że mała jest śliczna jak każdy bobas -
Melania05, przede wszystkim nie zamartwiaj się na zapas. Na początku ciąży pojawiają się różne bóle i nie muszą oznaczać nic złego. Tak, jak napisałaś - hormony buzują i różnie na to reagujemy, myślę że każdej z nas zdarzyło się zdenerwować i nakrzyczeć na kogoś (najczęściej na partnera ). Na pewno uspokoi Cię wizyta u lekarza i skontrolowanie czy wszystko jest w porządku. Ja na początku ciąży często bywałam u swojego lekarza, bywało że raz w tygodniu, bo coś mnie niepokoiło. Dobrze, że mój gin to cierpliwy człowiek A na przyszłość najlepiej się tak nie denerwować! (chociaż wiem, że to łatwo się pisze)
Edzia, trzymam kciuki, żeby udało Ci sie przetrwać ten kryzys i karmić piersią! Myślę, że spotkanie z doradcą laktacyjnym mogłoby Ci pomóc i rozwiać Twoje wątpliwości. A nawet jeśli się nie uda, to nie obwiniaj się - tak się po prostu zdarza, a to że podasz butelkę, nie oznacza że mniej kochasz swoją córeczkę. Nie pozwól, żeby ktoś wpędzał Cię w poczucie winy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 18:41
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Dziewczyny pomozcie!
Czy macie jakas wiedze na temat brania asparginu + zastrzyki z heparyny? Biore heparyne i nie chce sobie zaszkodzic, czy ktoras z was miala takie polaczenie? Lekarze tutaj jak powiedzialam ze mam twardy brzuch i bole łydek kazali odpoczywac, a ja chcialabym przyjmowac wieksza dawke magnezu wiec stad moje pytanieNajpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrałam dwie tabletki. Ale dobrze żebyś kontrolowała poziom potasu. W ciąży bezpieczny tez jest na pewno magne b6.
U mnie coraz... ciężej. Miesiąc temu lekarz bal się ze nie donoszę do bezpiecznego terminu, a tu już zaraz 38 tydzień tydzień temu Franek wazyl 2800, szyjka 18 mm. Byłam pewna ze nie wytrzymamy w dwupaku kolejnego tygodnia i tu znowu niespodzianka skurcze przepowiadające już są i to całkiem silne. Boję się, że nie będę wiedziała kiedy pojechać do szpitala albo ze mnie odeślą...
Z jednej strony tyle obaw: czy minie 12 godz od zastrzyku, czy ktoś mi da znieczulenie, czy zdążą dać antybiotyk na GBS, a z drugiej - chciałabym mieć to już wszystko za sobą...