X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca, strasznie mi przykro :(

U mnie bylo tak: po zabiegu szlaban na seks do pierwszej miesiączki. Pozniej kontrola, zielone swiatlo na ciaze po 3 miesiaczce.
    Zapytaj lekarza na kontroli, a teraz dbaj o siebie i pilnuj zeby nie zlapac tam zadnego zakażenia (unikaj publicznych toalet, dlugich kapieli itp).
    I nie trac nadziei!

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rebeco!
    Rozumiem twoje pragnienie jak najszybszego zajścia w ciążę, to jak najbardziej naturalny mechanizm, ale świadczy również o sile twojej psychiki. Najważniejsza po zabiegu łyżeczkowania jest teraz kontrola endometrium. W moim przypadku- ciąża obumarła w 11 tyg, po zabiegu , po 3 tygodniach miałam kontrolę, wszystko było ok. i dostałam pozwolenie w następnym cyklu. Ale różne są szkoły i najlepiej posłuchać swojego lekarza. ;)

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba mnie dopadły akcje z wrażliwością na zapachy ;)
    Rychło w czas :P

Wczoraj popołudniu chłop se zażyczył kotleta.
    To skończył go smażyć sam, bo jak poczułam zapach smażonego mięsa, to mnie odrzuciło tak, że do końca nic nie zjadłam.
    Przed chwilą byłam w sklepie, gdzie mają też pieczone mięsa ( jakieś kurczaki i inne żeberka)... więc wędliny nie kupiłam, bo mnie odrzuciło od stoiska...
    Chciałam sobie posiedzieć na balkonie - nic z tego. Sąsiadka obiad gotuje...
    Urokliwie, nie powiem... ;)

Jutro najpierw po wyniki testu pappa, a później na wizytę już z wynikami... Oby wszystko było dobrze... Bo oczywiście znów lekki strach, że coś się stało z Bąblem...

foxylady lubi tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

• foxylady Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Jutro najpierw po wyniki testu pappa, a później na wizytę już z wynikami... Oby wszystko było dobrze... Bo oczywiście znów lekki strach, że coś się stało z Bąblem...

i tak jest progres..dobrze, że "lekki" ;) ;)

Morgiana lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, tyko właśnie moja pani doktor zadzwoniła, żeby mi przełożyć wizytę na piątek... ;)
    już jakoś będę musiała ten jeden dzień przeżyć...

A strach jest tylko "lekki", bo mnie odrzuca od tych zapachów mięsnych wszelkich i nie tylko, bo i mdłości się nagle pojawiły ;)

relgh3713qsr9sah.png

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgi, teraz to ty już na ruchy czekasz kochana, ale przyznasz, że strach choć nie znika to maleje proporcjonalnie do czasu trwania ciąży. :)

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRANAT wrote:
    Morgi, teraz to ty już na ruchy czekasz kochana, ale przyznasz, że strach choć nie znika to maleje proporcjonalnie do czasu trwania ciąży. :)

Chyba troszke tak... W sumie caly tydzien bylam względnie spokojna... Dopiero eraz przed wizyta znow mnie zaczyna nachodzić ten strach, ze moze cos sie stalo... :/

relgh3713qsr9sah.png

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak będziemy się bujać od wizyty do wizyty :)

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRANAT wrote:
    I tak będziemy się bujać od wizyty do wizyty :)

Tego sie wlasnie obawiam ;)
    A na ruchy Babla to pewnie sobie poczekam jeszcze dlugo... Znajac moje szczęście do min. 20 tygodnia... ;)

relgh3713qsr9sah.png

• alciak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca > witamy! poza tym, co dziewczyny powiedziały nic mądrzejszego nie wymyślono :) niestety w przypadku powrotu do starań o kolejną ciążę trzeba słuchać lekarza, na podstawie USG jest w stanie ocenić czy Twoja macica zregenerowała się na tyle, że możecie już starać się o kolejną dzidzię. W moim przypadku zielone światło było już po pierwszym cyklu, ale poczekałam chwilę dłużej i podjęłam pierwszą próbę po 2 cyklu.

Justa > co z Tobą kochana? Jak znosisz siedzenie w domu? W pracy ok? kiedy wizyta?

Morgiana > współczuję, ja od 11-12 tygodnia niemalże całkowicie pozbyłam się obajwów z 1 trymestru, ale prawda jest taka, że od 6-7 tygodnia nie mogłam wchodzić do mięsnego :D mi przeszkadzało nie tylko smażone, ale i surowe mięso :) i zapachy w lodówce i przyprawy ziołowe. Żeby nie mdliło i żeby te zapachy szybko zabijało mi pomagało wszystko, co kwaśne np. woda z dużą ilością soku z cytryny, kwaśne soki, kwaśne owoce... może na Ciebie też podziała :)

Granat > święta racja! im większy brzuch tym strach mniejszy ;)

Ruchy dzidziusia... kiedy to będzie... :) u mnie póki co cisza...

Jutro jadę na USG w końcu pooglądam malucha, bo ostatnio to nie miałam okazji, tylko lekarz sobie oglądał :) coraz częściej mnie pobolewa brzuszek, tak... niepokojąco... ale ból szybko ustępuje po 1-2 min, nawet nie biorę no-spy, póki co uznaję, że coś musi boleć od czasu do czasu, ale jutro będziemy mieli okazję sprawdzić. Babcia podobno słyszy bicie serca przez słuchawki od starego ciśnieniomierza :) więc jestem spokojna, dodam tylko, że ja nic przez nie nie słyszę :) no ale co pielęgniarka, to pięlęgniarka :D

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam już wyniki pappa.
    Jest ok, pani doktor wydająca wyniki wszystko ze mną omówiła, jesteśmy z Bąblem w grupie niskiego ryzyka, czyli dobrze :)
    Niestety był sajgon i mega kolejka, więc nie było opcji żeby podejrzeć choćby czy serduszko bije, ale mam nadzieję, że może jutro na wizycie się uda chociaż detektorem podsłuchać... Z pewnością by mnie to uspokoiło nieco :/

Alciak, ja wcześniej nie miałam takich akcji, że mnie odrzucało od jakiegoś zapachu, dopiero teraz właśnie.
    Woda z cytryną testowana była i pomagała jak pojawiały się mdłości, także znowu wjechała na stałe do "jadłospisu" ;)
    Dawaj znać koniecznie po USG!

foxylady, alciak lubią tę wiadomość

relgh3713qsr9sah.png

• foxylady Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak, myślę że to już kwestia dni kiedy poczujemy pierwsze ruchy :) też ich wyczekuję z niecierpliwością :)

alciak lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wt na L4...dziś byłam u lekarza, nie ma pęcherzyka ale ponoć jeszcze czas jest. Mam Femibion 1, acard i duphaston. Mam przyjść 11.08 i wtedy dostane heparynę. ale ja chyba umrę z ciekawości do tego czasu. Do tego mam standardowo wyrzuty sumienia ze jestem na L4 :( mój mąz mowi ze głupia jestem :P Obok naszego mieszkania widzimy codziennie 6 bocianów które szukają jedzenia, śmieje się że tym razem musi się udać taka obstawę mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:11

Morgiana, GRANAT, Czykoty lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a który to tydzień według OM?

relgh3713qsr9sah.png

• foxylady Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miej wyrzutów sumienia! Ja jak byłam na badaniach prenatalnych, gin zapytał czy pracuje. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że tak. Spokojnym tonem zaczął zadawać serię pytan: "a po co? Podwyżkę Pani dostanie, czy postawią Pani pomnik Lenina? ... przecież i tak Panią zwolnią..". Uświadomił mi oczywistą rzecz :) że w życiu są rzeczy ważne i ważniejsze, są rzeczy trwałe i ulotne, i że na tych drugich nie warto się skupiać za wszelką cenę :) nie miej wyrzutów! A bociany to napewno dobry znak, jeszcze jak latające czy chodzące to już w ogóle ;)

GRANAT, Morgiana lubią tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • alciak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 6 bocianów! Ja to bym się zaczęła na Twoim miejscu bać... osobiście marzyłam o bliźniakach, ale sześcioraczki to moim zdaniem już wyzwanie! :) ale życzę, żeby chociaź połowa tych bocianów coś Ci przyniosła :D

Wyrzuty sumienia miną, jak tylko uspokoisz się po USG, nie myśl narazie o tym, skup się na dzidziulu :)

Naprawdę macie obawy, że po macierzyńskim nie będziecie miały do czego wracać?

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie umowa kończy się z końcem roku. Myślę, że po macierzyńskim szef mnie przyjmie z powrotem, ale nie mam pewności :) jestem przygotowana na każdą opcję. Ale jestem spokojna, zaczęłam się uczyć drugiego języka, żeby móc wrazie czego bez peoblemu znaleźć inną pracę :) do tej pory dwukrotnie traciłam pracę i dwukrotnie wyszło to na moja korzyść więc wrazie trzeciego razu JUŻ nie będę tego traktować jak koniec świata tylko nowe wyzwanie :)
    Ty jesteś spokojna o zatrudnienie?

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana wrote:
    Justa, a który to tydzień według OM?
    Wg om dziś zaczyna się 5 tydzień, ale ja czułam ze owulacje z 6 dni później miałam.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia martwię się ale nie zwolnieniem bo mam na stałe, ale ze ludzi zostawiłam z nawałem pracy, że pomyślą że migam się od pracy. ale już mi przechodzi;) nigdy tak mnie piersi nie ciągnęły, to chyba dobry znak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 21:30

alciak lubi tę wiadomość

CORCIA 06.09.17r.
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Wg om dziś zaczyna się 5 tydzień, ale ja czułam ze owulacje z 6 dni później miałam.

No to nic dziwnego, ze nie bylo nic widac :)
    A bolace cycki to dobry znak!

relgh3713qsr9sah.png

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ