kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandro 1988
LH i FSH to hor. przysadki. Fazy cyklu są przedzielone szczytem wydzielania obydwu hormonów (folitropiny FSH i lutropiny LH) tzw. pikiem.
Pik LH wyznacza jajeczkowanie (wykrywają go testy ovu).To on pobudza owulację.Bardzo istotna jest zależność pomiędzy stężeniami obu hormonów. Stosunek poziomu LH do poziomu FSH powinien wynosić około 1. Mniejszy może świadczyć o niewydolności przysadki, a wyższy o zespole policystycznych jajników.
Mi po zabiegu cykl skrócił się z 28 do 26 dni, także troszkę się pozmieniało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:24
mi88, Anetka32 lubią tę wiadomość
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysikorka@ wrote:zrobilam bete wczoraj i wyszla 44 czyli bardzo kiepsko, cos czuje ze wroce na rozowa strone mocy juz niedlugo
-
Aleksandra1988 wrote:Przypomnij mi proszę, bo biorę udział w kilku forach i już się gubię troszkę w naszych historiach. Po jakim czasie od poronienia rozpoczęłaś kolejne starania? Czy wyszedł Ci test pozytywy? Czy byłaś na USG potwierdzającym ciążę? Czy wcześniej robiłaś bete?
ale to 44 to jak na ta dlugosc ciazy to chyba stanowczo za molo co?..ona nie byla zbyt optymistyczna przez telefon..zwlaszcza ze jestem po 2 poronieniach i wczoraj zapislala mi heparyne, aspiryne i progesteron bo mam przeciwciala antykardiolipinowe.
coz..chyba wroce na rozowa strone mocy...przykro mi bo sama czulam troche ze objawy ciazowe zamiast sie nasilac troche sie zmniejszyly -
sikorka@ wrote:zrobilam bete wczoraj i wyszla 44 czyli bardzo kiepsko, cos czuje ze wroce na rozowa strone mocy juz niedlugo
taki wynik wcale nie musi oznaczać najgorszego. Przykładowe normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, gdy ciąża liczona jest od dnia ostatniej miesiączki:
3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
tak więc Twój wynik może być w normie ponieważ ciąża może być młodsza.
U mnie po zabiegu cykl z 29 zrobił się 24 dniowy.
Twoja różowa strona będzie wyglądała w postaci różowych ubranek i gadżetów tak musisz myśleć!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziś próbowałam się zarejestrować do mojej ginekolog. Niestety zapomniałam, że w piątki gabinet nieczynny. Zadzwonię w poniedziałek, bo nie chcę dzwonić do niej na komórkę tym bardziej, że to nic pilnego. Mam nadzieję, że znajdzie się dla mnie jakiś szybki termin i że badanie wykaże, że wszystko się wygoiło. Fajnie jakbym dostała się do niej w przyszłym tygodniu, bo w przyszły czwartek zaczynają mi się dni płodne według moich obliczeń i będziemy z mężem działać
-
Aleksandra1988 wrote:Jak tam u Ciebie?
..Aniolek [*] 27 02 2015
Pozdrawiam serdecznie i zycze wam wszystkim dziewczyny powodzienia szczegolnie tobie Aleksandro. wylaczam sie na jakis czas, musze troche dojsc do siebie zwlaszcza ze to moje 3 poronienie w przeciagu 12 miesiecy....cholera mnie czasem bierze bo tu widze baby pijace, palace w ciazy..ja to sie nawet boje oddychac i tyle mi z tego wszstkiego wyszlo.
Gorace usciski !!!!!!trzymjacie sie cieplutko!!! wroce za jakis czas jak sie zbiore do kupy -
nick nieaktualnysikorka@ wrote:niestety ..beta spadla do 12, sama zrobilam test rano i juz wyszedl negatywny
..Aniolek [*] 27 02 2015
Pozdrawiam serdecznie i zycze wam wszystkim dziewczyny powodzienia szczegolnie tobie Aleksandro. wylaczam sie na jakis czas, musze troche dojsc do siebie zwlaszcza ze to moje 3 poronienie w przeciagu 12 miesiecy....cholera mnie czasem bierze bo tu widze baby pijace, palace w ciazy..ja to sie nawet boje oddychac i tyle mi z tego wszstkiego wyszlo.
Gorace usciski !!!!!!trzymjacie sie cieplutko!!! wroce za jakis czas jak sie zbiore do kupy -
wpadłam w wir pracy i coraz rzadziej tu zaglądam, w sumie to już nie jest forum dla mnie, ale przyzwyczaiłam się do Was
Aleksandra u mnie po łyżeczkowaniu też wszystko było jak w zegarku, ale coś czuję, że teraz po tym metotreksacie wszystko będzie bardziej rozchwiane, ale mam pół roku, mogę sobie jeszcze odpocząć od miesiączki, w końcu to nic przyjemnegoJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny..jestem tu drugi raz.
Porobiłam c.biochemiczna 9 stycznia-to był nasz pierwszy cykl staran ..po poronieniu staraliśmy sie od razu i teraz jestem juz w 8 tc:) 23 lutego widziałam pierwszy raz serduszenko:) 27 bylam raz jeszcze i maluszek urósł,zmienił sie-wygląda jak bałwanek ma brzuszek i główkę i piekne serduszko:) teraz sie chyba uda...codziennie sie modlę...Aleksandra1988, alciak, KkasienkaA, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Czesc dziewczyny..jestem tu drugi raz.
Porobiłam c.biochemiczna 9 stycznia-to był nasz pierwszy cykl staran ..po poronieniu staraliśmy sie od razu i teraz jestem juz w 8 tc:) 23 lutego widziałam pierwszy raz serduszenko:) 27 bylam raz jeszcze i maluszek urósł,zmienił sie-wygląda jak bałwanek ma brzuszek i główkę i piekne serduszko:) teraz sie chyba uda...codziennie sie modlę... -
nick nieaktualnyTak,bo to byla ciaza biochemiczna,a wiec cos,co się zdarza...Mowil,ze po krwawieniu możemy dalej się starać,a wiec nie marnowalismy czasu..
Myśleliśmy tez o tym,ze moze to przez niedojrzale plemniczki,bo staraliśmy się dzien w dzień,a tym razem co drugi dzien... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Ty miałaś zabieg,tak? Bo ja dostała po prostu zwykły okres-sama sie oczyscilam,wiec szybko organizm doszedł do siebie itd,ale po zabiegu faktycznie trzeba odczekać,żeby wszystko się zagoiło ładnie.Chcesz sie juz starać?