X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, a mi z pachwiny przelazło w półdupek;p ale leciutko jak na razie. Zjadłam espumisan i ciut lepiej, ale czuję się znowu jak napompowany wieloryb;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F - Na spokojnie i ze spokojem podchodzę :) zrezygnowałam nawet z samochodu do pracy bo za bardzo sie denerwowałam wszystkim co na drodze tym bardziej że odkryłam ze podroz tramwajem zajmuje mi o polowe któcej :D, szkoda ze dopiero teraz;).
    Szpital wybrałam Praski tam tez chodze do przychodni, oprucz tego do luxmedu z pakietu a na pierwsze prenatalne to juz w ogole prywatnie wiec troche to skomplikowane.
    Mam wrazenie ze w Praskim naprawde się troszczą o ciężarne, ostatnio miałam tam tez kolposkopie na nfz. Niedawno był tam remont moja znajoma rodziła i była bardzo zadowolona,poza tym fakt ze mam do niego 5 min piechotą też mnie przekonuje.. jedyny minus że nie można wykupić polożnej to mnie troche martwi jako pierworódke:(
    a Ty jakie masz typy?

Ilona92 lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monroe o pamiętam, że któraś pisała o praskim, a to byłaś Ty:-)

Mam dwa typy: pierwszy Starynkiewicza (miałam tam operację) i drugi, to modlę się, żeby umowę NFZ podpisali ten nowy szpital przy Banacha. Kilka opinii widziałam i świetne. Bo tak to 6000zl poród (jak płacę składki, chodzę prywatnie po lekarzach) to już niefajnie płacić tyle za poród.

No w tym pierwszym też nie można i boję się, że trafię na jakąś bez serca. :-(

Zobaczymy, może coś mi się zmieni?

A z tym tramwajem to nieźle, że szybciej, w korku nie stoi.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku też się trochę udzielałam w wątku ogólnym, ale teraz jedynie podczytuję. Natomiast na to, co niektóre tam piszą, to szkoda słów...

Też jestem trochę przerażona, bo nic nie wiem, co powinnam mieć, czytam różne listy w internecie. W dodatku nie mam kompletnie doświadczenia z małymi dziećmi. Mąż za to ma dużo młodsze rodzeństwo i jak się rodziło, to coś tam podpatrzył i pomagał czasem. Jedynie jak przyjeżdżamy do jego rodziny, to się zajmuję jego prawie 3-letnim bratem. Ale wiadomo - takie pozajmowanie się przez kilka dni to zupełnie co innego.

W takiej najbliższej okolicy mam 3 szpitale - 20km, 30km i 40km. Chyba podpytam się w czwartek ginekologa, który poleca. Wiem, że w jednym z nich pracuje jego kolega (razem założyli poradnię) i może u niego by mnie umówił na cc.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nawet nie nadazam za watkiem ogolnym :D Jak tam tyle stron dziennie dochodzi, to potem zagubiona jestem :D

dxomclb10296nsxe.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam ze na starynkiewicza tez nir można wykupic położnej to byl moj drugi typ, wczesniej nie bralam poloznej pod uwage ale teraz mam troche obawy.Bylabym spokojniejsza jakbym miala "swoją" dedykowaną.Na Banacha moim zdaniem moze sie jeszcze zmienic z nowym rokiem, nowe umowy.

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka ja tam stwierdziłam, że na ogólny się wbić, to jak komuś coś odpiszesz nie tak.
    Tutaj możemy porozmawiać, każda z każdą a nie olewka.
    Dobrze, że masz Męża, który potrafi zajmować się dziećmi. Mój miał styczność, tak jak i Ty. Bawi się z dzieciakami moich sióstr. Szczególnie z najmłodszą 2-latką, bo Ona bardzo Go lubi.

A patrzyłaś opinie - tak dla siebie - o tych szpitalach?

BP no tam dziewczyny piszą dużo, aż za - bo wiele wypowiedzi jest pomijanych.

Monroe na stronie - grzierodzić, napisane, że nie można, ale ciekawe, czy nie da się jakoś wykombinować. Mam ginekologa od prenatalnych i połówkowych,to moze się podpytam. Tam jest taka świetna położna, zdejmowała mi szwy po operacji cp i tak mi fajnie powiedziała, że aż optymizmu nabrałam:)
    A liczę na tego banacha. Choć nie wiadomo, czy nie będzie BUM, jak nowy i świeży szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 18:23

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tęskniąca ja tam stwierdziłam, że na ogólny się wbić, to jak komuś coś odpiszesz nie tak.
    Tutaj możemy porozmawiać, każda z każdą a nie olewka.
    Dobrze, że masz Męża, który potrafi zajmować się dziećmi. Mój miał styczność, tak jak i Ty. Bawi się z dzieciakami moich sióstr. Szczególnie z najmłodszą 2-latką, bo Ona bardzo Go lubi.

A patrzyłaś opinie - tak dla siebie - o tych szpitalach?

BP no tam dziewczyny piszą dużo, aż za - bo wiele wypowiedzi jest pomijanych.

Monroe na stronie - grzierodzić, napisane, że nie można, ale ciekawe, czy nie da się jakoś wykombinować. Mam ginekologa od prenatalnych i połówkowych,to moze się podpytam. Tam jest taka świetna położna, zdejmowała mi szwy po operacji cp i tak mi fajnie powiedziała, że aż optymizmu nabrałam:)
    A liczę na tego banacha. Choć nie wiadomo, czy nie będzie BUM, jak nowy i świeży szpital.

Magdzia - zlały Ci się chyba dwa wątki. Ja nie mam męża - nie pisałam o nim ;) to Tusianka o tym pisała ;) - ale też na "T" - wybaczam ;););)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na opinie, ale jak to z nimi bywa - zależy, jak się trafi :)

Kiedyś o tym szpitalu najbliżej były bardzo złe opinie, jednak ostatnio coś się podoba poprawiło. Znajoma rodziła tam dwójkę dzieci, chodziła do przyszpitalnej szkoły rodzenia i bardzo sobie chwaliła. Jednak od niektórych słyszę, że właśnie wolały te dalsze szpitale, ze względu na złe doświadczenia w tamtym. Więc w sumie nie wiem, co wybrać. Może lekarz mi coś doradzi :)

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może faktycznie lekarza zapytaj.

Matko i córko jesteśmy jak wyklęte na ogólnym! ;-)

BP 02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Magdzia - zlały Ci się chyba dwa wątki. Ja nie mam męża - nie pisałam o nim ;) to Tusianka o tym pisała ;) - ale też na "T" - wybaczam ;););)

Nie zalały, przepraszam. Bo odpisuję z tableta i czasem głupoty wpiszę. Już poprawiam. A na ogolnym nie piszę, bo jestem be.;-)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Czuję się tam jak w przedszkolu. Już wcześniej były jakieś niesnaski, że któraś źle coś zrozumiała i zaczęła toczyć "gównoburzę", ale to co działo (i dzieje dalej), to jakiś dramat, serio. Niby tyle lat na karku a potrzeba atencji jak u nastolatki, ech.

Nie podoba mi się takie zachowanie, uwagę można komuś zwrócić, ale normalnym tonem. A nie, że "ja wiem lepiej, ty nic nie wiesz" i w ogóle jak się nie podoba, to nie wchodź. Jakiś prywatny wątek, opłacany z własnych pieniędzy, że ktoś będzie decydował czy się ktoś ma w nim udzielać?

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz co ona mi teraz odpisała???

Oby tu tak nigdy nie było. Tam dziewczyny boją się odzywać, bo atak. Dobra nie ma co.

U mnie Mąż zaraz wraca. :-) Opowiem Mu historię z forum, to padnie.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj, bo teraz ten wątek będzie wnikliwie prześwietlany :D Bawi mnie takie coś.

A tak z innej beczki, macie problemy z forum? Czasem jak odświeżam, żeby zobaczyć co nowego doszło w temacie, to mnie wylogowuje. I to mimo opcji, żeby serwis pamiętał login i hasło :/ Niby taka pierdoła, ale denerwująca.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy można brac globulki clotrimazolu w 1 trymestrze? Według ulotki dopiero od 2 trymestru ale mi dzisiaj lekarz w szpitalu przepisał

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam. Nie mam nic do ukrycia:-) swojego zdania tym bardziej:-)

No mnie wywala też. Może znów coś działają. Na komputerze to nawet nie zapamiętuje mi loginu i hasła.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Wiecie może czy można brac globulki clotrimazolu w 1 trymestrze? Według ulotki dopiero od 2 trymestru ale mi dzisiaj lekarz w szpitalu przepisał

Jak lekarz przepisał, to pewnie wie, co robi :)

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A tam. Nie mam nic do ukrycia:-) swojego zdania tym bardziej:-)

No mnie wywala też. Może znów coś działają. Na komputerze to nawet nie zapamiętuje mi loginu i hasła.

No to pewnie coś tam gmerają znowu. Myślałam, że może coś po mojej stronie.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka no oby było lepiej. Po ostatnim wieszaniu sporo pozmieniali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka mi twz wywala hasla za kazda wizyta :/ jestem w domu- z alergii mamy zapalenie oskrzeli. Zwariuje, serio glowa mi spuchla ze stresu.
    Zaraz siadam na komputer i przekopiuje wam liste ktorej uzywalam w grudniu 2013 wiec np ubrankami czy grubym kocykiem czy kombinezonem sie nie sugerujcie ;) no i wrzuccie na poprawke wymysly naszych czasow np ja bym chciala kupic jeszcze stelaz do wanienki ale ciekawe czy znajde taki na mala wanienke, przewijak twardy na lozeczko i szumis

Magdzia85F lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ