Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też wywala z forum jak na telefonie siedzę. Irytujące;/
Wróciłam ze sklepu z małych zakupów, ale coś kurczę strasznie słabo mi dzisiaj, i do tego mdlić zaczęło;/ -
Nie ma mnie chwilę i znowu tyle do nadrobienia cieszę się. Monroe witaj w naszym gronie.
Piszecie takie miłe rzeczy o wątku, a wiecie, że to tylko i wyłącznie Wasza zasługa pisałam już kiedyś jaki był mój cel i wygląda na to, że się udało. Mam nadzieję, że zła atmosfera się tu nie wedrze.
Tęskniąca dołączam do wypowiedzi dziewczyn, wszystkie się uczymy i wspólnie dzielimy wiedzą. Mamy jeszcze czas wszystko będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 20:37
Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Aprzybylska, a można zapytać jaki to cel?
-
Szukam i szukam, ale nie mogę znaleźć swojej wypowiedzi na ten temat.
Chciałam żeby to było forum, na którym kulturalnie będziemy dzielić się przeżyciami. Bardzo ważny jest dla mnie wzajemny szacunek i możliwość wypowiedzenia swojego zdania. A także aby każdy był wysłuchany i nikt pominięty.
To mniej więcej mój celdziewiec.zero, Rene, Magdzia85F, Ellka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyUBRANKA DLA DZIECIACZKA
- ROZMIAR 56
body - krótki rękaw
body - długi rękaw
śpiochy
pół-spiochy
pajacyk
- ROZMIAR 62
body - krótki rękaw
body - długi rękaw
śpiochy
pół-spiochy
pajacyk
kombinezon
- BEZ ROZMIARU
czapka cienka
czapka gruba
rękawiczki niedrapki
skarpetki
rajstopki
..............................
WYPOSAŻENIE DLA DZIECIACZKA
wózek gondola + spacerówka
fotelik samochodowy
wanienka
myjka
przewijak
łóżeczko drewniane
materac
ochraniacz na łóżeczko
prześcieradło x2-3
kołdra+poduszeczka
pościel 2komplety
podkłady do przewijania
"ceratka" na materac
ochraniacz na materac
kocyk z polaru
kocyk gruby
rożek
śpiworek zimowy
...................................
HIGIENA I PIELĘGNACJA DZIECIACZKA
pieluchy rozm newborn lub 2
pieluchy tetrowe
sudocrem
octenisept
płyn do kąpieli dla dzieci
chusteczki nawilżane
aspirator do noska
termometr
nożyczki do paznokci
szczotka do włosków
smoczek uspokajający
sól fizjologiczna/morska w spray'u
waciki z bezpiecznymi końcówkami
płatki kosmetyczne
butelka ze smoczkiem x2
okrycie kąpielowe
.......................................
ART. HIGIENICZNE I INNE DLA MNIE
podpaski poporodowe
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne
maść Bepanthen
majtki siatkowe lub wysokie
3 koszule do karmienia
2 staniki do karmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 21:46
Tęskniąca, APrzybylska, Rene, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b577b40b9089.jpg
Dziewczyny,
muszę się pochwalić....
dziś popołudniu przez około godzinę czułam "trzepotanie motylka".....rany jakie to boskie uczucie
wszystkie smutki od razu poszły w niepamięć
rano byliśmy w parku, może się maleństwu spodobały tamtejsze place zabawdziewiec.zero, BP 02, APrzybylska, Rene, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, Ellka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteskniaca cos pieknego ja musze powiedziec ze tez juz cos czuje mimo ze jest bardzo wczesnie a i dzidzia jest mlodsza.. ale pamietam jakie to uczucie. w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 16tyg i kazdy mi mowil ze nie mozliwe. a teraz czuje to samo, wieczorem lub juz na noc jak klade sie spac i leze na plecach. takie chwilowe uczucie napiecia
ja dzis usunelam sie z grupy na fb jak i spora ilosc dziewczyn. irytowaly mnie idiotyczne bo inaczej tego nie nazwe pytania np czy umycie glowy nizoralem moze zaszkodzic albo HIT dziewczyna ma ochote na wypicie szklanki piwa z sokiem z malin. i co inne o tym mysla bo niby ona wie ze nie wolno ale ma taka ochote to szklaneczka moze nie zaszkodzi. ehhhh nie bede sie stresowac glupotami i zwialamIlona92 lubi tę wiadomość
-
Wow, ostro z tym piwem :S ja tu sie gryzlam czy na bank lyzeczka od herbaty szampana podczas toastu nie zaszkodzi ale doszlam do wniosku ze nie dajny sie zwariowac, kilo jablek bedzie mialo wiecej alkoholu ostatecznie
Dobre podejscie- nie ma co sie przejmowac glupotamiIlona92 lubi tę wiadomość
-
Dziewięć.zero jeśli pozwolisz posłużę się Twoją listą i wrzucę na 1 stronę mogę dodać coś od siebie?
Faktycznie niektóre pytania mogą zwalić z nóg. Ja często poczytuję nowe wątki na ciążowym i ovufriend forum i bardzo się martwię, bo poziom wiedzy jest niestety słaby. Nie tylko młode dziewczyny, ale również starsze nie mają pojęcia co i jak. Ale to nie ich wina, niestety taką mamy edukację. Pamiętacie czy w szkole ktoś Wam dokładnie tłumaczył jak wygląda cykl?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyAprzybylska oczywiście bo to lista pogladowa, kilka rzeczy teraz dodam a kilka napewno odejme
Ja nie pamietam jakichkolwiek lekcji na temat okresu czy cykli i np zawsze zle liczylam cykl. Dopiero przed pierwsza ciaza jak bylam stymulowana dowiedzialam sie ze pierwszy dzien cyklu to pierwszy dzien okresu a nie tak jak myslalam- ze to pierwszy dzien po okresie heheheheWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 22:41
-
nick nieaktualny
-
Tęskniąca wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b577b40b9089.jpg
Dziewczyny,
muszę się pochwalić....
dziś popołudniu przez około godzinę czułam "trzepotanie motylka".....rany jakie to boskie uczucie
wszystkie smutki od razu poszły w niepamięć
rano byliśmy w parku, może się maleństwu spodobały tamtejsze place zabaw
Gdy sprawdZali bicie serca to aż położna mowila ale się rusza czuje pani. Bardzo aktywne dziecko. W sumie na każdej wizycie mowia ze aktywne bo puls wysoki. Aż się martwię czasamj czy nie zbyt aktywneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 23:28
-
APrzybylska wrote:Dziewięć.zero jeśli pozwolisz posłużę się Twoją listą i wrzucę na 1 stronę mogę dodać coś od siebie?
Faktycznie niektóre pytania mogą zwalić z nóg. Ja często poczytuję nowe wątki na ciążowym i ovufriend forum i bardzo się martwię, bo poziom wiedzy jest niestety słaby. Nie tylko młode dziewczyny, ale również starsze nie mają pojęcia co i jak. Ale to nie ich wina, niestety taką mamy edukację. Pamiętacie czy w szkole ktoś Wam dokładnie tłumaczył jak wygląda cykl?
Zgadzam się że edukacja jest zbyt pobieżna jeśli chodzi o rozrodczość -
Dzień dobry ja dzisiaj wracam do starej śpiewki o niewyspaniu. Mój mąż po 3 w nocy dostał smsy z pracy i później nie mogłam zasnąć. Ale wewnątrz czuję energię, chce mi się coś robić
Od wczoraj boli mnie lewe biodro. Starość nie radość
A Ty Rene jak się czujesz?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
APrzybylska wrote:Dzień dobry ja dzisiaj wracam do starej śpiewki o niewyspaniu. Mój mąż po 3 w nocy dostał smsy z pracy i później nie mogłam zasnąć. Ale wewnątrz czuję energię, chce mi się coś robić
Od wczoraj boli mnie lewe biodro. Starość nie radość
A Ty Rene jak się czujesz?
Z pierwszego trymestru pozostał tylko ból piersi,mam nadzieję że to też minie. -
Dzień dobry!
Tak jak pisałam wczoraj, na początku starałam się pisać w obu wątkach. Ale zaczęły się tam dziwne sytuacje, któraś coś nie doczytała, źle zrozumiała i przestałam tam pisać. Jestem bardzo wyczulona na taki brak kultury Poza tym, przy takiej ilości osób, nie sposób spamiętać kto co i jak. A i czasem zadane pytanie gdzieś zginie w natłoku innych wiadomości.
Mimo, że oba wątki mają porównywalny staż, tutaj jakoś nie było takich sytuacji. Poza tym, mniejsze grono, więc i łatwiej się czegoś dowiedzieć. Bardzo to sobie cenię
Czasem podczytuję https://www.facebook.com/CiazaDrogaMailowa/ - ale jak wszędzie, zdarzają się różne pytania i różne odpowiedzi.
Mnie czeka sterta prasowania, zwłaszcza koszule męża. Chyba najgorsza rzecz przed wyjazdami, ale rozłożę sobie na dwa dni. A tymczasem znikam na pocztę i zrobić jakieś zakupyAPrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
dziewiec.zero wrote:Magdzia ja tam nie w temacie odnosnie watku ogolnego ale poczytalam wypowiedzi tej pani E i chyva cos jej dokucza jakis brak seksu czy cos hihihi nerwowosc i jad przebija w kazdej wypowiedzi ale nie ma sie co przejmować. Ja wam powiem ze dobrze mi tu u was, milo spokojnie kameralnie i jestem w stanie spamietac co kto i jak przed nami kolejne 6miesiecy i duuuuuzo wspierania smutkow i radosci jednakze gdybym trafila tu taka akcje to zwialabym nie wdajac sie w dyskusje z glupszym bo tylko dzieciatka i nerwow szkoda dobrej nocy!
-
Dzien dobry. Dopiero co Was nadrobiłam od ostatniej mojej wypowiedzi.
Cudne widoku w parku, myślałam juz, ze wybrałaś sie w podróż do Bieszczad. Wczoraj oglądałam z moim 2 czesc watahy i tak mi sie zachciało wypadu pooglądać te piękne stare , duze drzewa w kolorach jesieni, pooddychać rzeskim powietrzem o zapachu liści i grzybow mhmm no tak , ale to moze w przyszłym roku bo co w tym roku moze mnie czekać to wypad do sudtirolu, bede mogła sie raczyć knedlami i innymi przy czym haj inni jeżdżą ba nartach, ake nue ma co witaminy D nałapie na cała zime bo wtedy bede sue jyz toczyć
Cieszę sie, ze tutaj wypowiedzi nie sa pomijane, a ram ten kto duzo sue udziela jest traktowany jak wójt na wsi.
Co do ruchów dziecka, czasem cos czuje , jakies bąbelki , napięcia, trzepotanie czułam prawie dwa tyg temu, ale od tamtej pory cisza. Z dzieckiem ok bo byłam na wizycie bie dawno i zaraz mam połówkowe Boże! Mam nadzieje, ze wyrobie sie przed Wielkanocą przynajmniej bym pojadla cos dobrego, te jajka z sosem chrzanowym i pyszny żurek z obsmażona kiełbaska .
Co do cyklu miesiączkowego miałam tłumaczone i w podstawówce i w gimnazjum na zajeciach z biologii i wdż( wychowanie do zycia w rodzinie a chciałam pisac otz ogólna technologia zywnosci) ja cyklem zaczelam sie interesować gdy podjęłam decyzje o dziecku, nawet ginekolog mi wszystko tłumaczył także byłam z tego zadowolona, a wczesniej w domu mnie olali bo cykle od poczatku miałam regularne ale kto by sie takimi głupotami przejmował, także wiem ze ja bede tego pilnowac bo im szybciej sie to wykąpie tym lepiej, w rodzinie tez pytam jak u dziewczynek bo to same problemy mogą byc z tego.
Wiedza, o tym pozwolicie, ze nie bede sue wypowiadać bo najważniejszy jest zysk i to czy sie opłaca, ale inne aspekty nie sa brane pod uwagę. "Za dobre wynagradzać, za zle karać" w państwie pracujących wynagradza sie podatkami, a nue tobie profitami i dziwic sie, ze pozniej przychodzi mamusia, ktora boi sie użyć płynu z parabenami do higieny intymnej, ale oba he wędlinę eko, ktora nie na azotynów, ale ma seler , ktory jest podsypywany azotanami kumuluje je i służy jako konserwant, ale ona sue zdrowo odżywia i czy to nie zaszkodzi dziecku? Większość nie używa glowy tylko wybiera spośród 5 odpowiedzi hak w szkole , ale jest tyle ludzi ze trzeba sobie ich dobrze ustawić. Dobra bo jakis esej to zaraz wyjdzie.
Pogodnego dnia Wam zycze :Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:55
Magdzia85F lubi tę wiadomość