X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

APrzybylska dokładnie z tym celem to fajnie założyłaś:-) jest kameralnie, kulturalnie i miło.
    Nie martwcie się, tu nie będę pisać nic chamskiego.

Dziewiec.zero ale wypasiona lista!!! A ja jakoś szybko załapałam cykle, bo miałam starszą siostrę:-P na ogólnym chyba już będzie spokojniej. ;-)

Tęskniąca piękne zdjęcie! Jak Ci fajnie, że Dzidzię czujesz!!!

Dreamnes :-) a jaki ma?? Bo u mnie 150.

Rene a Ty jak??? U mnie dziś w planach hybrydy na stopach:-) bo na rękach coś paznokcie mi się kruszą. Może krótkie zrobię.

APrzybylska u mnie Mąż też ma problem ze snem:-P no ciąże przechodzi równo ze mną. Wczoraj mi oświadczył, że widać po mnie, że już grubsza jestem. Bo jak tyję nie mam brzucha:-P a rano znowu normalnie wyglądam.
    A co działasz dziś?
    Mnie też coś bolało a już przeszło, oby to było tymczasowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 08:56

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym stworzyć listę rzeczy do zrobienia na dziś i do końca tygodnia. Niestety w trakcie remontu sypialni mam małe pole do popisu, a wszędzie jest bałagan. Co posprzątam to zaraz nakurzy się od nowa.
    Ale jest w miarę ciepło, więc może w końcu balkon ;)
    Rene w takim razie nóżki do góry i odpoczywaj :)
    Tusia zgadzam się z Tobą w 100% kultura jest bardzo istotna w kontaktach międzyludzkich czy to osobiście, czy w sieci.

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już doczytałam o Rene:-)

Tusianka racja!!! I Ilona też:-)

A co dziś na obiad??? Nie mam pomysłu. No i nie mogę nic pieczonego, tak mi śmierdzi kurczak z piekarnika! Tzn.ciasto mogę:-P

Tusianka lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położyłam się przed kompem i korzystam z chwili spokoju,póki mogę:-)
    Magdzia moje paznokcie bardzo się wzmocniły i zauważyłam że szybciej rosną,od jakiegoś czasu zastanawiam się czy by sobie z nimi coś nie zrobić

Długo jesteście użytkowniczkami forum?

Ilona92 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Już doczytałam o Rene:-)

Tusianka racja!!! I Ilona też:-)

A co dziś na obiad??? Nie mam pomysłu. No i nie mogę nic pieczonego, tak mi śmierdzi kurczak z piekarnika! Tzn.ciasto mogę:-P
    chciałam zrobić kurczaka z makaronem w sosie słodko-kwaśnym i wysłałam mojego po zakupy,miał kupić makaron do spaghetti i pierś z kurczaka,a on kupił dwa łódka i makaron nitki,więc nie mam wyjścia i dziś zrobię rosół.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe świetnie zrobił zakupy:-) chyba sam zadecydował:-P

Ja jestem kwiecień/maj. Ale na innym forum jestem od kilku ładnych lat. Tylko tam jest moderator i pilnuje.

Mnie paznokcie szybko rosną, ale się zadzierają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 09:18

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mojego wysyłam na zakupy to zawsze pisze SMS lub kartkę, zapomina poprostu i lepiej nie robic zbędnego smrodu przy tym. Ja zaraz wyjmę nogi kaczki lub gęsi jak wylosuje i upieke bo ostatnio była spina, ze miesa nie było na obiad :o ale tak wychodza problemy w pracy lub za duzy stres. Ja na forum weszłam jak zaszłam w ciąże, Facebooka nie mam od prawie 2 lat i dopóki nie bede musiała czegos reklamować pozostanę "nikim". O ja zrobie ciasto francuskie z gruszkami ale to na ciepło jak moj przyjedzie bo wtedy sa najlepsze . No i jakas zalewajkę bym zjadła moze fasolka szparagowa bo mam je multum w zamrażarce i do tego warzywa korzeniowe.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugi raz napiszę mu karteczkę i mam nadzieję że wtedy kupi co trzeba;-)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak, jak Ilona albo kartka, jak rusza z domu albo SMS, jak z pracy wraca.

Mam Facebook, długo już. Mój Mąż też, wchodzi tam raz na pół roku:-P

A ja miałam zrobić sernik, tylko nie wiem, czy królewski, czy karmelowy. Oba pyszne.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    a propos edukacji - ja jestem po katolickiej szkole średniej (choc nie z katolickiej rodziny), gdzie oprócz nauki, dostałam tez solidna porcje wychowania. Mialam 4 osoby w klasie o profilu biol-chem. Poziom nauki wysoki, jak na prywatnych korepetycjach. Ponadto, miałam przedmiot, który w świeckich szkołach też chyba jest -"wychowanie do życia w rodzinie", z tym, że nikt z tego nie śmieszkował, traktowaliśmy go poważnie, mieliśmy kartkówki z kobiecego cyklu i z spermatogenezy ( do dzis pamietam niektore pytania - dlaczego jadra sa na zewnatrz ciala ?, co to jest kapacytacja? ;) ) Co prawda w pozytywnym swietle byla przedstawiana antykoncepcja "naturalna" a w gorszym tabletki, wkladki itd., no i liczylismy zawsze dni plodne a nie te nieplodne...ale wiadomo - taka szkola.
    Uczac sie tam zawsze mowilam ze wolalabym, zeby moje dziecko bylo "normalne"...tzn, chodzilo na imprezy, czasem na wagary i mialo 30 kolegow w klasie , ale teraz zmienilam zdanie...to byla najlepsza szkola na jaka w zyciu moglam trafic, przekazala mi nie tylko wiedze ksiazkowa ale rowniez nauczyla duzo z zycia.

dzis bylam na badaniach krwi przed kolejna wizyta, wstalam i juz bylam zmeczona, teraz wrocilam i musialam sie polozyc, chcialabym skorzystac jeszcze z pogody i odwiedzic dzis park, jak znajde sily. Choc z tylu glowy slysze glos - papierki, praca, terminy...bbbuuu...

pomyslu na obiad jeszcze brak ;)

Milego slonecznego dnia zycze wszystkim

Magdzia85F, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca też chodziłam do katolickiego liceum. Tylko u mnie było 17 osób w klasie. Przedmiotów bardzo dużo. I poziom też wysoki. Też nie imprezowałam, na studiach się nadrobiło.

Do piątku ma być pogoda. My jutro z Mężem pospacerujemy, bo samej mi tak dziwnie, nawet nie ma do kogo buzi otworzyć.

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ja tak, jak Ilona albo kartka, jak rusza z domu albo SMS, jak z pracy wraca.

Mam Facebook, długo już. Mój Mąż też, wchodzi tam raz na pół roku:-P

A ja miałam zrobić sernik, tylko nie wiem, czy królewski, czy karmelowy. Oba pyszne.
    mój też rzadko zagląda na fb
    Karmelowego nigdy nie jadłam...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tęskniąca też chodziłam do katolickiego liceum. Tylko u mnie było 17 osób w klasie. Przedmiotów bardzo dużo. I poziom też wysoki. Też nie imprezowałam, na studiach się nadrobiło.

Do piątku ma być pogoda. My jutro z Mężem pospacerujemy, bo samej mi tak dziwnie, nawet nie ma do kogo buzi otworzyć.
    jeszcze parę miesięcy i z wózkami będziemy spacerować:-)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka jak tam nocka przespana?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik krolewski najlepszy :D Oj, dawno juz nie jadlam, moze jak bede w PL to bede miala okazje :)

U mnie remont szaleje, czesc okien juz zrobiona, reszta jak dobrze pojdzie dzis ma byc :) a od jutra rana malarz wchodzi- juz bym chciala miec to z glowy, bo ciezko sie zyje w walizkach :D

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - ale super, nas jest mniej, więc trudniej na siebie trafić ;)

Rene- już nie mogę się doczekać tych spacerków, mam nadzieję na piękną wiosnę

wczoraj też mi sernik przyszedł na myśl ;) dziś juz mi przeszło ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ale żeście naskrobaly, gaduly jedne :-P :-P
    Rene noc przespana, mały dziś wstał przed 8. Normalnie szok ;-)

Co do ruchów to ja wczoraj wieczorem coś czułam, nie wydaje mi się żeby to były jelita :-)
    Dzisiaj mamy w planach jeździć za kanapa bo musimy kupić.
    A jutro wizyta, już się doczekać nie mogę<3

Tęskniąca, Magdzia85F, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na forum podobnie jak Magdzia kwiecień/maj - po pierwszej straconej ciąży miałam trochę obsesję i stwierdziłam, że stanę na głowie i się uda :P i się udało :D
    Facebooka mam już całkiem długo, ale jest na nim teraz tyle spamu, że loguję się na sekundę i wylogowuję, bo mnie wkurza. Równie dobrze mogłabym go nie mieć. Jestem bardziej za osobistymi kontaktami :)
    Widzę, że wiele nas łączy - ja liceum salezjańskie :), ale wychowanie do życia w rodzinie prowadziła u nas bibliotekarka, która zazwyczaj coś czytała, a my no cóż ...
    Ja mam jeszcze fasolową z wczoraj i zaraz pakuję manele i uciekam na pogaduchy do siostry i mojego pięknego siostrzeńca. Wiecie jak on się już uśmiecha, małe cudeńko :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene http://www.mojewypieki.com/post/sernik-banoffee
    Pyszny jest :)
    Oj tak, jak będę z Dzidzią chodzić, to będę Jej gadać. Z mojej siostry Małą jak chodziłam, to nadawałam Jej jak głupia.:P

BP królewski to klasyka:) uwielbiam. W ogóle serniki są pyszne. Chyba najlepsze ciasta.
    O to malarz, jak wchodzi to coraz bliżej końca!:) A jak u Ciebie pogoda?

Tęskniąca za mną sernik chodzi od 3 tygodni :P

Elka hello!!!:) u mnie raz smyrało a już nic nie smyra. Ech... Na którą jutro wizyta?

APrzybylska no ja też się zapisałam tu po stracie.
    Fajnie Ci, że masz blisko rodzinę. Ja mam daleko i w sumie, to trochę, jak kołek sama siedzę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:10

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Dzień dobry :-)
    Ale żeście naskrobaly, gaduly jedne :-P :-P
    Rene noc przespana, mały dziś wstał przed 8. Normalnie szok ;-)

Co do ruchów to ja wczoraj wieczorem coś czułam, nie wydaje mi się żeby to były jelita :-)
    Dzisiaj mamy w planach jeździć za kanapa bo musimy kupić.
    A jutro wizyta, już się doczekać nie mogę<3
    pomyśl co to by było jak byśmy się spotkały doby by nie starczyło na pogaduchy;-)
    na którą masz jutro wizytę?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ