Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
BP 02 wrote:Ja tez slyszalam ze watrobki nie jesc, ale juz nie pamietam czemu- i tez mialam radoche, niecierpie podrobow Czerwone mieso niby naprawde najlepsze, tylko ile go mozna jesc?
Z innych metod na anemie o ktorych w rodzinie slyszalam:
1) buraki, a szczegolnie zakwas burakowy- ratowalo wszystkie ciezarne, mi nie smakuje okropnie:D
http://www.styl.pl/zdrowie/news-pij-sok-z-burakow-na-anemie,nId,2439211
2)zielona pietruszka - ciotka jadla peczek dziennie i pomoglo
A z zabawnych- slyszalam kiedys i powatarzam raczej jako anegdotke, ze komus kazali wsadzic zelazne gwozdzie na noc w jablko, a rano to jablko jesc Tez mialo pomoc -
Magdzia a ten sok to jaki smak?
Rene, oj mój to jest nerwusek straszny;) ALbo rzuca tym co ma pod ręką, albo próbuje płakać ALe częściej to pierwsze;) -
Wątroba oczyszcza Nasz organizm wiec moze miec sporo związków, ktore sa przeciwwskazane jak metale ciężki itp to tak jak z człowiekiem kiedy pije alkohol wątroba sie tym zajmuje, zatrujemy sie grzybami wątroba pracuje u zwierzat jest to samo. Dodatkowo witamina A , ale bez przesady to tak samo jak kupimy brazylijskiego kurczaka to wyrosną Nam wąsy czerwone mieso trzeba wiedziec gdzie kupic i co z jakies partii przyrządzać. Ja mam problem z wołowina , ale miękka daje rade nie robi sie z niej podeszwa. No i oczywiscie polędwica, , tylko trzeba kupic krowę mięsna to tak jak te indyjskie idą na skore i kupują ja Włosi , dlatego ich galanteria skórzana jest dobra. U mnie sie nie robiło w domu podrobów no chyba, ze dudtki do krokietów, wątróbkę uwielbiam ten sos. To co ma sporo żelaza warto łączyć z witamina c np szpinak plus pomarańcza czy grejpfrut zmiksować i pycha soczek, albo jak dziewczyny pisały pietruszka z pomarańcza i jabłkiem, mozna mieszać .
O i odkryłam u siebie, ze na zaparcia pomaga mi kefir po kawie -
nick nieaktualnyElka ten sok burakowy? Hm, jak dla mnie to zimny barszcz:P
Ilona u mnie to samo. Ale jak zaczynam sapać, jak idę to po prostu zaczynam iść wolniej, żeby się uspokoić. Bo jak nie to mroczki przed oczami.
No właśnie z tym kupowaniem mięsa, to nie lada wyczyn. Mąż z resztą nie lubi takiego mięsa, więc nie robię nic. No, ale wolałabym żeby dzieci jadły wszystko. -
Gdzies czytałam, ze jak dzieci zaczynaja połykać wody poznają ich smaku i chyba im wiecej potraw jemy tym lepiej, wtedy dziecko pozna sporo smaków. Czy to az tak jest nie wiem. Staram sie jesc wszystko, no z rybami mam problem bo musze jechac po nie w te i spowrotem 30 km bo tylko mrożone i sama je jem wiec tak dziwnie, ale co moj bedzie w domu bede jezdzic po rybę
-
nick nieaktualnyA ja ma problem z warzywami. Wcześniej jak durna jadłam, a teraz jem do kanapek pomidory. Jeszcze fasolkę szparagową. Ale ogólnie jak zjem więcej, to mam wzdęcia.
I robię sernik karmelowy z bananami. Zakupy zrobione już.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 13:05
-
nick nieaktualny
-
Rene A długo Twój tak ma?
Magdzia jakoś taki sok z buraków mi nie podchodzi -
Albo faza przejściowa, testowanie na ile sobie może pozwolić?
-
Rene, ze spaniem ok. Zasypia sam ale czasem muszę go ponosić i pośpiewać
Ogólnie wieczorem problemów nie ma;) u Ciebie? -
Ellka wrote:Rene, ze spaniem ok. Zasypia sam ale czasem muszę go ponosić i pośpiewać
Ogólnie wieczorem problemów nie ma;) u Ciebie? -
Mój też ma jedną drzemkę w ciągu dnia. Też zasypia sam, ale czasem jest kilka podejść jeśli się nie trafi w odpowiednią fazę zmęczenia;p
-
Rene, możliwe:) Mój porządnie zaspał
Teraz poszedł na spacer, więc sobie chwilę odetchnę