Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bebilon 2
-
Oj ile my rodzajów wypróbowaliśmy, chyba większość dostępnych;p ale stanęło na bebilonie, bo jest jeden rodzaj i mężowi się nie mieszało jak kupował;p
-
No to się przekopałam przez Wasze wpisy
Ja spotkałam się z opinią, że w ciąży nie można spożywać żadnych podrobów - nie znam powodu; a jeżeli chodzi konkretnie o wątrobę, to zawiera ona zbyt dużą ilość wit. A, która mogłaby zaburzyć rozwój maluszka i jest organem, który gromadzi w sobie toksyny.
Akurat nie przepadam za podrobami, więc nie jest to dla mnie straszne. Mięsko czerwone za to lubię i czasem gotuję gulasz lub gulaszową. Dobre też jest mielone w hamburgerachAle fakt trzeba mieć dobre źródło i umieć je zrobić.
Jutro mamy tylko dwie wizytujące?
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja kiedyś lubiłam wątróbkę, ale w pierwszej ciąży mi zbrzydła i już nie jadam;) Innych nie tknę;p
Ja jutro mam wizytęNiestety ale nie mogę spamiętać kiedy która z Was;/ normalnie mam kiepską pamięć a teraz to już w ogóle się sypię;p
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Też się wizytuję jutro, ale dopiero o 16
Miałam prasowanie rozłożyć na dwa dni, ale tak się rozpędziłam, że wyprasowałam wszystko dzisiaj. I dobrze, jutro mniej do zrobieniaAPrzybylska, Magdzia85F, Ellka lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ellka wrote:Ja kiedyś lubiłam wątróbkę, ale w pierwszej ciąży mi zbrzydła i już nie jadam;) Innych nie tknę;p
Ja jutro mam wizytęNiestety ale nie mogę spamiętać kiedy która z Was;/ normalnie mam kiepską pamięć a teraz to już w ogóle się sypię;p
tylko jakoś zawsze coś i też zapominam, ale chyba się nie gniewacie
U mnie pamięć, ale też ogólnie mózg lekko szwankujewymyślam nowe słowa, zapominam znaczenie słów, nie mogę się wysłowić.
Ellka oczywiście relacja i zdjęcie maluszka koniecznieTy masz rano, a aga_90 po południu - się doszukałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 17:19
Aj tam takie zabobony jedzeniowe. We Francji jedzą sery z mleka niepasteryzowanego i płód rozwija sie prawidłowo. Moja babcia, mama 10 dzieci jadła wszystko, podczas karmienia tez, ma juz 22 wnucząt i 9 prawnucząt. Jeżeli wiesz hak prawidłowo przygotować pokarm zeby zabić bakterie to jest dobrze, a nawet jesli mamy pasteryzowane mleko to sa mikroorganizmy ktore rozwijają die w temp chłodniczej. Wszystko z głowa, bo słodyczy tez nie powinno sie jesc bo dziecko rośnie za szybko i sie nie rozwija
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Aj tam takie zabobony jedzeniowe. We Francji jedzą sery z mleka niepasteryzowanego i płód rozwija sie prawidłowo. Moja babcia, mama 10 dzieci jadła wszystko, podczas karmienia tez, ma juz 22 wnucząt i 9 prawnucząt. Jeżeli wiesz hak prawidłowo przygotować pokarm zeby zabić bakterie to jest dobrze, a nawet jesli mamy pasteryzowane mleko to sa mikroorganizmy ktore rozwijają die w temp chłodniczej. Wszystko z głowa, bo słodyczy tez nie powinno sie jesc bo dziecko rośnie za szybko i sie nie rozwija
Czy jak my byłyśmy małe ktoś mówił o glutenie czy tym podobnych? Właśnie jak się ciało pozbawia niektórych składników to potem ich nie toleruje. A podsumowując to każdy ma swój rozum
No, ale co do alkoholu i fajek tutaj zero tolerancji.Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Tusianka wrote:Też się wizytuję jutro, ale dopiero o 16
Miałam prasowanie rozłożyć na dwa dni, ale tak się rozpędziłam, że wyprasowałam wszystko dzisiaj. I dobrze, jutro mniej do zrobieniabędzie co czytać
Tusianka, Ellka lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyU mnie sernik się upiekł, ale muszę schłodzić, aby banany, karmel i bitą śmietanę dodać, więc pewnie będzie na jutro. I wiecie kapnęłam się, że spróbowałam masy serowej z surowymi jajami. I jakoś tak mi się głupio zrobiło. Ale cóż. Chyba się nic nie stanie.
Co do jedzenia - u mnie podroby zawsze się jadło, a gin mi zakazał tylko surowego mięsa i ryb. Z resztą tych podrobów to nie jem na kg, tylko od czasu do czasu ze 200gr.
Jutro kciuki za wizytujące, no i relacje:)
Tusianka mogłam Ci podrzucićnienawidzę prasować
Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tęskniąca wrote:Duży czy mały ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa4476250f2f.jpgbardzo ładnie wyglądasz
Ilona92 lubi tę wiadomość
Magdzia85F wrote:Tęskniąca nieduży, ale zgrabny brzusio
Wy macie takie ładne z tyłu wcięcie a u mnie wygląda jak klucha:P Ja sobie dzisiaj jak zrobiłam to bym musiała w kółku zaznaczać ze strzałką
i dorzuć kawałek sernika
Co do podrobów, to jeśli lubisz i masz ochotę to oczywiście dlaczego nieU nas to tylko u dziadków było serwowane. Ja sporadycznie jadłam flaczki.
Faktycznie jak piekłam to z jabłkami i drożdżówkę to też polizałam surowe, nawet nie zauważyłam.Ilona92 lubi tę wiadomość
Tusianka, kciuki:) To troszkę czekania będziesz miała:)
APrzybylska, dobry pomysł z tym zapisywaniem:)
Ja otwieram okno z wiadomością w nowym oknie i w trakcie nadrabiania staram się odpisać
Zdam relację, oczywiście:) Ale mogę być w domu ciut później, bo do 2 sklepów po lekarzu chciałam podejść
Tęskniąca ładny brzusio
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ok Magdzia, w takim razie czekamy do po zakupach
nie wiem czy mnie widziałaś, jak coś na 93 stronie
Pytanie suuuuper - czytam i nie wierzę. Przykre jest to, że w sumie każda z nas zaczyna z bardzo niskim poziomem wiedzy. Spotkałam się na którymś wątku, że dziewczyny wyśmiały jedną ponieważ mierzyła temperaturę w pochwieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 18:54
Magdzia85F lubi tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]