X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mleko jakie mu dajesz?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon 2

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Bebilon 2
    mój pije bebiko 3

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ile my rodzajów wypróbowaliśmy, chyba większość dostępnych;p ale stanęło na bebilonie, bo jest jeden rodzaj i mężowi się nie mieszało jak kupował;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się przekopałam przez Wasze wpisy :)

Ja spotkałam się z opinią, że w ciąży nie można spożywać żadnych podrobów - nie znam powodu; a jeżeli chodzi konkretnie o wątrobę, to zawiera ona zbyt dużą ilość wit. A, która mogłaby zaburzyć rozwój maluszka i jest organem, który gromadzi w sobie toksyny.

Akurat nie przepadam za podrobami, więc nie jest to dla mnie straszne. Mięsko czerwone za to lubię i czasem gotuję gulasz lub gulaszową. Dobre też jest mielone w hamburgerach :) Ale fakt trzeba mieć dobre źródło i umieć je zrobić.

Jutro mamy tylko dwie wizytujące?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś lubiłam wątróbkę, ale w pierwszej ciąży mi zbrzydła i już nie jadam;) Innych nie tknę;p

Ja jutro mam wizytę:) Niestety ale nie mogę spamiętać kiedy która z Was;/ normalnie mam kiepską pamięć a teraz to już w ogóle się sypię;p

APrzybylska lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wizytuję jutro, ale dopiero o 16 :)

Miałam prasowanie rozłożyć na dwa dni, ale tak się rozpędziłam, że wyprasowałam wszystko dzisiaj. I dobrze, jutro mniej do zrobienia :D

APrzybylska, Magdzia85F, Ellka lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja kiedyś lubiłam wątróbkę, ale w pierwszej ciąży mi zbrzydła i już nie jadam;) Innych nie tknę;p

Ja jutro mam wizytę:) Niestety ale nie mogę spamiętać kiedy która z Was;/ normalnie mam kiepską pamięć a teraz to już w ogóle się sypię;p
    Ja mam ambitny plan, aby czasem gdzieś na boku zapisać ważniejsze rzeczy dotyczące Was, żeby nie dopytywać jak nachalna ;) tylko jakoś zawsze coś i też zapominam, ale chyba się nie gniewacie :)

U mnie pamięć, ale też ogólnie mózg lekko szwankuje ;) wymyślam nowe słowa, zapominam znaczenie słów, nie mogę się wysłowić.

Ellka oczywiście relacja i zdjęcie maluszka koniecznie :) Ty masz rano, a aga_90 po południu - się doszukałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 17:19

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam takie zabobony jedzeniowe. We Francji jedzą sery z mleka niepasteryzowanego i płód rozwija sie prawidłowo. Moja babcia, mama 10 dzieci jadła wszystko, podczas karmienia tez, ma juz 22 wnucząt i 9 prawnucząt. Jeżeli wiesz hak prawidłowo przygotować pokarm zeby zabić bakterie to jest dobrze, a nawet jesli mamy pasteryzowane mleko to sa mikroorganizmy ktore rozwijają die w temp chłodniczej. Wszystko z głowa, bo słodyczy tez nie powinno sie jesc bo dziecko rośnie za szybko i sie nie rozwija :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Aj tam takie zabobony jedzeniowe. We Francji jedzą sery z mleka niepasteryzowanego i płód rozwija sie prawidłowo. Moja babcia, mama 10 dzieci jadła wszystko, podczas karmienia tez, ma juz 22 wnucząt i 9 prawnucząt. Jeżeli wiesz hak prawidłowo przygotować pokarm zeby zabić bakterie to jest dobrze, a nawet jesli mamy pasteryzowane mleko to sa mikroorganizmy ktore rozwijają die w temp chłodniczej. Wszystko z głowa, bo słodyczy tez nie powinno sie jesc bo dziecko rośnie za szybko i sie nie rozwija :)
    Jasne, że tak. Jestem tego samego zdania. Wszystko z głową i umiarem. Poza tym bardzo często organizm sam się czegoś domaga, więc dlaczego nie. Moja mama najlepiej to kwituje tak, że naukowcy nie maja się czym zająć ;) Czy jak my byłyśmy małe ktoś mówił o glutenie czy tym podobnych? Właśnie jak się ciało pozbawia niektórych składników to potem ich nie toleruje. A podsumowując to każdy ma swój rozum :)

No, ale co do alkoholu i fajek tutaj zero tolerancji.

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Też się wizytuję jutro, ale dopiero o 16 :)

Miałam prasowanie rozłożyć na dwa dni, ale tak się rozpędziłam, że wyprasowałam wszystko dzisiaj. I dobrze, jutro mniej do zrobienia :D
    Czyli aga, ellka i tusia :) będzie co czytać :)

Tusianka, Ellka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sernik się upiekł, ale muszę schłodzić, aby banany, karmel i bitą śmietanę dodać, więc pewnie będzie na jutro. I wiecie kapnęłam się, że spróbowałam masy serowej z surowymi jajami. I jakoś tak mi się głupio zrobiło. Ale cóż. Chyba się nic nie stanie.

Co do jedzenia - u mnie podroby zawsze się jadło, a gin mi zakazał tylko surowego mięsa i ryb. Z resztą tych podrobów to nie jem na kg, tylko od czasu do czasu ze 200gr.

Jutro kciuki za wizytujące, no i relacje:)

Tusianka mogłam Ci podrzucić:P nienawidzę prasować;)

Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży czy mały ? ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa4476250f2f.jpg

Magdzia85F, APrzybylska, Ellka, Monnn, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca nieduży, ale zgrabny brzusio :) Wy macie takie ładne z tyłu wcięcie a u mnie wygląda jak klucha:P Ja sobie dzisiaj jak zrobiłam to bym musiała w kółku zaznaczać ze strzałką :P

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Duży czy mały ? ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa4476250f2f.jpg
    Odpowiedni :D bardzo ładnie wyglądasz :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tęskniąca nieduży, ale zgrabny brzusio :) Wy macie takie ładne z tyłu wcięcie a u mnie wygląda jak klucha:P Ja sobie dzisiaj jak zrobiłam to bym musiała w kółku zaznaczać ze strzałką :P
    Pokaż to my ocenimy ;) i dorzuć kawałek sernika :)

Co do podrobów, to jeśli lubisz i masz ochotę to oczywiście dlaczego nie :) U nas to tylko u dziadków było serwowane. Ja sporadycznie jadłam flaczki.

Faktycznie jak piekłam to z jabłkami i drożdżówkę to też polizałam surowe, nawet nie zauważyłam.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, kciuki:) To troszkę czekania będziesz miała:)

APrzybylska, dobry pomysł z tym zapisywaniem:)
    Ja otwieram okno z wiadomością w nowym oknie i w trakcie nadrabiania staram się odpisać ;)
    Zdam relację, oczywiście:) Ale mogę być w domu ciut później, bo do 2 sklepów po lekarzu chciałam podejść;)

Tęskniąca ładny brzusio <3

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprezentuję się w nowych ciuchach, jak coś kupię jutro:)

Tęskniąca, Ellka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę pytania super -> https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/sex-na-poczatku-ciazy,14161.html

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Magdzia, w takim razie czekamy do po zakupach :) nie wiem czy mnie widziałaś, jak coś na 93 stronie ;)

Pytanie suuuuper - czytam i nie wierzę. Przykre jest to, że w sumie każda z nas zaczyna z bardzo niskim poziomem wiedzy. Spotkałam się na którymś wątku, że dziewczyny wyśmiały jedną ponieważ mierzyła temperaturę w pochwie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 18:54

Magdzia85F lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ