X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,można tu dołączyć?
    Ja wczoraj zrobiłam sobie zdjecie ale nie wiem jak to się wrzuca :-D
    Ja praktycznie w ogóle nie tyję, aż się martwię czy to ok. Od początku max 1,5kg i waga stoi w miejscu. W poniedziałek mam gina, zobaczymy co powie.

Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka witaj :-) jasne że można :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy ;)
    żeby umieścić tu zdjęcie wejdź na zapodaj.pl , wybierz "na forum", załaduj zdjęcie i skopiuj link, wklej go tu i gotowe ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć myszkaka:-)

Zapraszamy!!! No to dobrze, że nie tyjesz. Do 2 kg podobno norma w 1 trymestrze, więc się nie martw. Daj znać, jak po wizycie.

Dokładnie jak napisała Tęskniąca, tylko wybierz opcja forum i jak będziesz kopiować link to ten co jest w .

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Jestem gaduly Ale tylko na chwilę. Wracam do domu a potem się zbieramy do mojej mamy odwiedzić :-)
    Maluszek fikal cały czas :-) 9cm. W przeciwieństwie do starszego brata nie chowal co ma między nóżkami ;-)
    Łóżeczko będzie niebieskie :-D
    Super że maluszek rośnie :D Ale fajnie, chłopczyk :)

Magdzia brzuszek w sam raz, a zakupy chyba udane :)

aga, tusia czekamy na wieści.

Ja dziś wyniuniałam swojego siostrzeńca aż miło, teraz wrosłam w kanapę.

Magdzia85F, Ellka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Cześć dziewczyny,można tu dołączyć?
    Ja wczoraj zrobiłam sobie zdjecie ale nie wiem jak to się wrzuca :-D
    Ja praktycznie w ogóle nie tyję, aż się martwię czy to ok. Od początku max 1,5kg i waga stoi w miejscu. W poniedziałek mam gina, zobaczymy co powie.
    Witaj w naszym gronie :D nie martw się małym przyrostem wagi, bo to może się jeszcze zmienić ;) poza tym większość z nas cierpi na zbyt szybki przyrost ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska dokładnie :P zbyt szybki przyrost wagi. :P

Zakupy udane, ale upatrzyłam jeszcze trochę ciuchów. Ale tyle wydałam, że aż słabo mi się zrobiło. :/

Ja zjadłam flaczki i mnie chwilę posmyrało w brzuchu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 18:09

APrzybylska lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :)

Oswajam się powoli z tą myślą, bo bardzo nastawilam się na dziewczynkę, a tu niespodzianka- będzie Wiktor! Pan doktor powiedział że na 100% :)
    Zdrowy, rozwija się prawidłowo, serduszko 148ud/min, waży 123g, już za duży by mierzyć, nie mieścił sie cały na ekranie :d

Za to moja waga stoi w miejscu, chociaz brzuch rośnie :d

Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, Tęskniąca, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wieści! z wagą to tylko pozazdrościć:)
    A ja na sto procent to się dowiem na połówkowym. Czyli 28 listopada.

U mnie znowu do przodu kg...cóż.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, też nastawialam się na dziewczynkę A tu chłopczyk na 99%. ;-)
    Widzę że sporo naskrobalyscie Ale niestety nie mam sił nadrabiać. Padam na twarz

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Już po wizycie :)

Oswajam się powoli z tą myślą, bo bardzo nastawilam się na dziewczynkę, a tu niespodzianka- będzie Wiktor! Pan doktor powiedział że na 100% :)
    Zdrowy, rozwija się prawidłowo, serduszko 148ud/min, waży 123g, już za duży by mierzyć, nie mieścił sie cały na ekranie :d

Za to moja waga stoi w miejscu, chociaz brzuch rośnie :d
    Mamy drugiego chłopca :D super aga bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze :D

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b533c2950e5d.jpg

Nie wiem czy zadziała :-D mój wczorajszy brzuch, ale raz jest większy, a raz mniejszy.

U nas też chłopiec :-) coś dużo tych chłopców sypnęło na forum :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 18:49

APrzybylska, aga_90, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś dużo tych chłopców, a zawsze myślałam że o chlopaka trudniej ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka ładny brzuszek:)
    Link działa!

Same chłopaki :) u mnie na razie dziewczynka. Zobaczymy na połówkowym.

Elka a co Ty taka wymordowana?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)
    Gratuluje udanych wizyt, cieszę sie z pozytywnych wiadomości!
    Witamy niwa koleżankę.
    Byłam u gin odebrałam cytologię i grupę , wr niw zrobili od sierpnia! Duzo osob odpisy brały i jakies to dziwne. Chyba ostatni raz tam byłam no czyje die niedopieszczona :/ co to za wizyta jak ginekolog wypisze badania , da skierowanie na badania, zapyta czy nie było krwawień a usg jest od innego lekarza. A na ta morfologię i mocz stać mnie zeby robic u swojego ginekologa. Troche to dziwne wszystko. Nie dawno wróciłam do domu. A i oczywiscie w cytologii wyszedł grzyb i dostałam pimafucin, ale czesto miałam infekcje wiec jutro wykupie bo dzis nie miałam jak.
    Magdzia co takie luźne te ubranka? Wyglądasz na szczupła kobietę :) mi dzis brzuch tak wywaliło jakbym sie kapusty z grochówka objadla:o
    I dzis oglądałam wózek, ktory był do sprzedania u sąsiadki cioci . Znowu zapomniałam nazwę ale zaraz mi sie przypomni. Wygodny, gondola, spacerówka i nosidełko za 309zl, wyczyszczone , bez zadrapań, lekkie, koła obracające sie i blokowane na prosto, duze pompowane , ale uwaga uwaga ma 7lat!! Jak nowy wyglada. Czy jest sens dla kupiwac cos lepszego jak nie mieszkam w mieście i nie wychodzę na super spacery do łazienek czy pałacu w wilanowie?
    Ale to i tak dopiero zakup na przyszły bądź jeszcze kolejny miesiąc zeby i dla nas było cos na przyjemność

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

A w ogóle dopiero dzisiaj się dowiedziałam, że jak się bierze euthyrox czy letrox na tarczycę to witaminy powinno się dopiero min 4h później bo się gorzej wchłaniają! Ktoraś z Was bierze? Mnie lekarz o tym nie poinformował mam nadzieję że to jakoś nie zaszkodziło dziecku bo jednak kwas foliowy jest bardzo ważny :-(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ilona:)
    Bo kupiłam już na zaś tą koszulę a sweter rozmiar M :P no i kupię koszulę za tyłek. Ja mam szerokie biodra i wąską dość górę, więc dlatego dość szerokie te ciuchy. Ale jak byłam chudsza, to też miałam kilka takich szerokich.

A z tym wózkiem to nie boisz się, że coś trzeba będzie wymieniać? Ale kurcze 300 zł to jak za darmo.

My dzisiaj z Mężem podczas spaceru patrzymy na wózki. No i czasem jak doda się do nich Mamę, która ten wózek prowadzi, to lans na dzielni musi być:)

myszkaka ja biorę rano letrox a witaminy biorę dopiero przed snem. Więc szczerze w tym temacie, to nie pomogę.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy jest tez w produktach, ktore spożywamy :) co do tego nie wiem, nie biore tych tabletek.
    Kiedys mówiło sie, ze jak duzo chłopców ma sie rodzic to wojna bedzie:) takie powiadania

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o tym. Ale ja nie wierzę w takie zabobony, nie po to rodzimy, żeby te dzieci z Nami krótko były.

Ilona Ty już 18 tc ciąży startujesz!!! Wow!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć Ilona:)
    Bo kupiłam już na zaś tą koszulę a sweter rozmiar M :P no i kupię koszulę za tyłek. Ja mam szerokie biodra i wąską dość górę, więc dlatego dość szerokie te ciuchy. Ale jak byłam chudsza, to też miałam kilka takich szerokich.

A z tym wózkiem to nie boisz się, że coś trzeba będzie wymieniać? Ale kurcze 300 zł to jak za darmo.

My dzisiaj z Mężem podczas spaceru patrzymy na wózki. No i czasem jak doda się do nich Mamę, która ten wózek prowadzi, to lans na dzielni musi być:)

myszkaka ja biorę rano letrox a witaminy biorę dopiero przed snem. Więc szczerze w tym temacie, to nie pomogę.
    Chyba, ze materacyk, a tak go dzis składałam, rozkładałam, gondola, spacerówka tył i przod także ten wózek wybawił 1 dziecko przed krótki okres bo było dla 2 dziewczynek i kazda parzył w tyłek i nie siedziały w nim.
    Mnie akurat lans juz przeszedł i wole funkcjonalność i wygodę :) ja biore pod uwagę pranie mózgu ludziom,,ktorzy zastawia sie a pokażą . Mi to przeszło . Jest sporo niepotrzebnych rzeczy fla noworodka, kiedys było mniej i ludzie zdrowsi niz teraz, a oprócz wózka i łóżeczka nie było a i żadnych pampersow tylko tetrowki, ktore sie ptaki, ale to mozna gadac i gadac :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ