X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,można tu dołączyć?
    Ja wczoraj zrobiłam sobie zdjecie ale nie wiem jak to się wrzuca :-D
    Ja praktycznie w ogóle nie tyję, aż się martwię czy to ok. Od początku max 1,5kg i waga stoi w miejscu. W poniedziałek mam gina, zobaczymy co powie.

Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka witaj :-) jasne że można :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy ;)
    żeby umieścić tu zdjęcie wejdź na zapodaj.pl , wybierz "na forum", załaduj zdjęcie i skopiuj link, wklej go tu i gotowe ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć myszkaka:-)

Zapraszamy!!! No to dobrze, że nie tyjesz. Do 2 kg podobno norma w 1 trymestrze, więc się nie martw. Daj znać, jak po wizycie.

Dokładnie jak napisała Tęskniąca, tylko wybierz opcja forum i jak będziesz kopiować link to ten co jest w .

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Jestem gaduly Ale tylko na chwilę. Wracam do domu a potem się zbieramy do mojej mamy odwiedzić :-)
    Maluszek fikal cały czas :-) 9cm. W przeciwieństwie do starszego brata nie chowal co ma między nóżkami ;-)
    Łóżeczko będzie niebieskie :-D
    Super że maluszek rośnie :D Ale fajnie, chłopczyk :)

Magdzia brzuszek w sam raz, a zakupy chyba udane :)

aga, tusia czekamy na wieści.

Ja dziś wyniuniałam swojego siostrzeńca aż miło, teraz wrosłam w kanapę.

Magdzia85F, Ellka lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Cześć dziewczyny,można tu dołączyć?
    Ja wczoraj zrobiłam sobie zdjecie ale nie wiem jak to się wrzuca :-D
    Ja praktycznie w ogóle nie tyję, aż się martwię czy to ok. Od początku max 1,5kg i waga stoi w miejscu. W poniedziałek mam gina, zobaczymy co powie.
    Witaj w naszym gronie :D nie martw się małym przyrostem wagi, bo to może się jeszcze zmienić ;) poza tym większość z nas cierpi na zbyt szybki przyrost ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska dokładnie :P zbyt szybki przyrost wagi. :P

Zakupy udane, ale upatrzyłam jeszcze trochę ciuchów. Ale tyle wydałam, że aż słabo mi się zrobiło. :/

Ja zjadłam flaczki i mnie chwilę posmyrało w brzuchu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 18:09

APrzybylska lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :)

Oswajam się powoli z tą myślą, bo bardzo nastawilam się na dziewczynkę, a tu niespodzianka- będzie Wiktor! Pan doktor powiedział że na 100% :)
    Zdrowy, rozwija się prawidłowo, serduszko 148ud/min, waży 123g, już za duży by mierzyć, nie mieścił sie cały na ekranie :d

Za to moja waga stoi w miejscu, chociaz brzuch rośnie :d

Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, Tęskniąca, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wieści! z wagą to tylko pozazdrościć:)
    A ja na sto procent to się dowiem na połówkowym. Czyli 28 listopada.

U mnie znowu do przodu kg...cóż.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, też nastawialam się na dziewczynkę A tu chłopczyk na 99%. ;-)
    Widzę że sporo naskrobalyscie Ale niestety nie mam sił nadrabiać. Padam na twarz

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Już po wizycie :)

Oswajam się powoli z tą myślą, bo bardzo nastawilam się na dziewczynkę, a tu niespodzianka- będzie Wiktor! Pan doktor powiedział że na 100% :)
    Zdrowy, rozwija się prawidłowo, serduszko 148ud/min, waży 123g, już za duży by mierzyć, nie mieścił sie cały na ekranie :d

Za to moja waga stoi w miejscu, chociaz brzuch rośnie :d
    Mamy drugiego chłopca :D super aga bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze :D

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b533c2950e5d.jpg

Nie wiem czy zadziała :-D mój wczorajszy brzuch, ale raz jest większy, a raz mniejszy.

U nas też chłopiec :-) coś dużo tych chłopców sypnęło na forum :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 18:49

APrzybylska, aga_90, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś dużo tych chłopców, a zawsze myślałam że o chlopaka trudniej ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka ładny brzuszek:)
    Link działa!

Same chłopaki :) u mnie na razie dziewczynka. Zobaczymy na połówkowym.

Elka a co Ty taka wymordowana?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)
    Gratuluje udanych wizyt, cieszę sie z pozytywnych wiadomości!
    Witamy niwa koleżankę.
    Byłam u gin odebrałam cytologię i grupę , wr niw zrobili od sierpnia! Duzo osob odpisy brały i jakies to dziwne. Chyba ostatni raz tam byłam no czyje die niedopieszczona :/ co to za wizyta jak ginekolog wypisze badania , da skierowanie na badania, zapyta czy nie było krwawień a usg jest od innego lekarza. A na ta morfologię i mocz stać mnie zeby robic u swojego ginekologa. Troche to dziwne wszystko. Nie dawno wróciłam do domu. A i oczywiscie w cytologii wyszedł grzyb i dostałam pimafucin, ale czesto miałam infekcje wiec jutro wykupie bo dzis nie miałam jak.
    Magdzia co takie luźne te ubranka? Wyglądasz na szczupła kobietę :) mi dzis brzuch tak wywaliło jakbym sie kapusty z grochówka objadla:o
    I dzis oglądałam wózek, ktory był do sprzedania u sąsiadki cioci . Znowu zapomniałam nazwę ale zaraz mi sie przypomni. Wygodny, gondola, spacerówka i nosidełko za 309zl, wyczyszczone , bez zadrapań, lekkie, koła obracające sie i blokowane na prosto, duze pompowane , ale uwaga uwaga ma 7lat!! Jak nowy wyglada. Czy jest sens dla kupiwac cos lepszego jak nie mieszkam w mieście i nie wychodzę na super spacery do łazienek czy pałacu w wilanowie?
    Ale to i tak dopiero zakup na przyszły bądź jeszcze kolejny miesiąc zeby i dla nas było cos na przyjemność

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

A w ogóle dopiero dzisiaj się dowiedziałam, że jak się bierze euthyrox czy letrox na tarczycę to witaminy powinno się dopiero min 4h później bo się gorzej wchłaniają! Ktoraś z Was bierze? Mnie lekarz o tym nie poinformował mam nadzieję że to jakoś nie zaszkodziło dziecku bo jednak kwas foliowy jest bardzo ważny :-(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ilona:)
    Bo kupiłam już na zaś tą koszulę a sweter rozmiar M :P no i kupię koszulę za tyłek. Ja mam szerokie biodra i wąską dość górę, więc dlatego dość szerokie te ciuchy. Ale jak byłam chudsza, to też miałam kilka takich szerokich.

A z tym wózkiem to nie boisz się, że coś trzeba będzie wymieniać? Ale kurcze 300 zł to jak za darmo.

My dzisiaj z Mężem podczas spaceru patrzymy na wózki. No i czasem jak doda się do nich Mamę, która ten wózek prowadzi, to lans na dzielni musi być:)

myszkaka ja biorę rano letrox a witaminy biorę dopiero przed snem. Więc szczerze w tym temacie, to nie pomogę.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy jest tez w produktach, ktore spożywamy :) co do tego nie wiem, nie biore tych tabletek.
    Kiedys mówiło sie, ze jak duzo chłopców ma sie rodzic to wojna bedzie:) takie powiadania

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o tym. Ale ja nie wierzę w takie zabobony, nie po to rodzimy, żeby te dzieci z Nami krótko były.

Ilona Ty już 18 tc ciąży startujesz!!! Wow!

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć Ilona:)
    Bo kupiłam już na zaś tą koszulę a sweter rozmiar M :P no i kupię koszulę za tyłek. Ja mam szerokie biodra i wąską dość górę, więc dlatego dość szerokie te ciuchy. Ale jak byłam chudsza, to też miałam kilka takich szerokich.

A z tym wózkiem to nie boisz się, że coś trzeba będzie wymieniać? Ale kurcze 300 zł to jak za darmo.

My dzisiaj z Mężem podczas spaceru patrzymy na wózki. No i czasem jak doda się do nich Mamę, która ten wózek prowadzi, to lans na dzielni musi być:)

myszkaka ja biorę rano letrox a witaminy biorę dopiero przed snem. Więc szczerze w tym temacie, to nie pomogę.
    Chyba, ze materacyk, a tak go dzis składałam, rozkładałam, gondola, spacerówka tył i przod także ten wózek wybawił 1 dziecko przed krótki okres bo było dla 2 dziewczynek i kazda parzył w tyłek i nie siedziały w nim.
    Mnie akurat lans juz przeszedł i wole funkcjonalność i wygodę :) ja biore pod uwagę pranie mózgu ludziom,,ktorzy zastawia sie a pokażą . Mi to przeszło . Jest sporo niepotrzebnych rzeczy fla noworodka, kiedys było mniej i ludzie zdrowsi niz teraz, a oprócz wózka i łóżeczka nie było a i żadnych pampersow tylko tetrowki, ktore sie ptaki, ale to mozna gadac i gadac :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ