X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rak wogole zaczelam 5 miesiąc :O

Magdzia85F, dziewiec.zero, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tetrowki to pamiętam. Moja młodsza siostra używała.

Ja biorę z firmy, z której siostra brała. I to i tak wychodzi później użytkowanie.
    9 lat wytrzymał i 3 dzieci.
    Spacerówkę przy większym dziecku kupimy pewnie lżejszą.

A o ubranka to się nie martwię, bo mam po siostrach. No i muszę wiedzieć, które ciuchy są wygodniejsze do obsługi.

Wózek, łóżeczko przystawne to na pewno już wiemy. Teraz nie chce mi się tego przeglądać. Bo tyle czasu jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewięć.zero a bierzesz leki na tarczycę?
    Tak 3x w tyg wyzsza dawka 100 a pozostale 75mg tsh na poziomie 1. MAm hashimoto i prawie nie mam tarczycy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic nie poprawiło Ci się z włosami i cerą?

Bo ja np.nie widzę różnicy stanu włosów i skóry przed braniem leków i teraz, jak biorę. A dawki mam spore 2x150 i 5x100. TSH ostatnio 1,65. Więc ok.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam o tych witaminach i piszą o żelazie i węglanie wapnia, więc może euthyrox nie zmniejsza wchłaniania wszystkich. Zapytam lekarza w poniedziałek, bo w sumie mi najwygodniej brać rano, bo pamiętam o nich.

Sporo tego bierzecie, ja aktualnie mam 62,5 :D bo biorę połówkę 125. Teraz mam zbadać poziom i będziemy myśleć dalej. Ostatnio tsh miałam 2,3 - w ciąży mi wzrosło mimo zwiększenia dawki z 25 do 50.

Też mam hashimoto :/ teraz mam wrażenie, że każda kobieta ma, tylko jeszcze o tym nie wie bo jej nikt przeciwciał nie kazał badać. Masakra, strasznie dziwna ta choroba.

Ja mam suchą skórę na dłoniach i stopach, plus źle toleruję zimno. Włosy są gęste i nie wypadają, paznokcie ok.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badana cała tarczyce raz na rok, usg miałam zawsze robione , ale to przed ukończeniem 18r.z. Tez mam sucha skore na nogach , ale tak cukrzycy poprostu maja i nic na to nie poradze :(

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    I nic nie poprawiło Ci się z włosami i cerą?

Bo ja np.nie widzę różnicy stanu włosów i skóry przed braniem leków i teraz, jak biorę. A dawki mam spore 2x150 i 5x100. TSH ostatnio 1,65. Więc ok.
    Nic sie nie poprawilo.. chociaz przepraszam zauwazylam trzy zmiany 1. Mialam kiedys pelno krostek na podladkach bylam pewna ze to od zimna- zniknely wiec pewnie hormonalne ale nikomu sie tym nie chwalilam bo dosyc wdtydliwe ;) 2. Zmniejszylo mi sie wypadanie brwi nie mam już takich dziur i przerw, wlosy dalej tragedia wypadaja garsciami.. 3. Waga stala w miejscu. Stała bo teraz rosnie ale z mojej winy bo ostatnio żre za 4osoby ;)
    Myszkaka mi hashi zdiagnozowala dopiero obecna endo tak samo jak i poporodowe zapalenie rarczycy, poprzednia twierdzila ze moje objawy sa spowodowane stresem bo mam male dziecko :D a to ze mam tarczyce niemowlecia to pewnie od urodzenia tak mam hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 20:33

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy, od rana na nogach. Na dzień dobry wymioty, potem lekarz, potem musiałam do sklepu polecieć A potem jazda do mojej mamy. Potrzebowałam drzemki A nie było kiedy. Jednak teraz bardzo szybko się męczę, mało sił mam. Może jutro uda mi się Was nadrobić...

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Myszkaka mi hashi zdiagnozowala dopiero obecna endo tak samo jak i poporodowe zapalenie rarczycy, poprzednia twierdzila ze moje objawy sa spowodowane stresem bo mam male dziecko :D a to ze mam tarczyce niemowlecia to pewnie od urodzenia tak mam hehe

Ja się właściwie zdiagnozowałam sama.. Przy problemach z zajściem w ciążę zaczęłam czytać OF i tam dziewczyny pisały jakie hormony zbadać. Poszłam do diagnostyki, zleciłam to co one radziły. Wszystkie wyniki miałam nieprawidłowe :/ z wynikami poszłam do lekarza i dopiero weszło leczenie. A objawów to ja w ogóle nie kojarzyłam z jakąś chorobą.
    Zanim sama zrobiłam badania wcześniejszy lekarz zlecił mi tylko prolaktynę, nawet na tsh nie skierował :/ obecnie chodzę do ginekologa - endokrynologa i wydaje się sensowny, a przynajmniej mam do niego zaufanie.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie po masazu :)
    Widze ze Hashimoto na tapecie- ja tez mam. Biore obecnie 87,5, lecze od 4 lat i tez ginekolog mi wyszukala po wszystkich objawach. A dlugo dochodzili co mi jest :D

dxomclb10296nsxe.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do hashimotek ;-) też niestety mam

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwię się, że lekarze od razu nie zlecają badań na przeciwciała bo przecież bardzo często tsh jest w "normie", która zresztą jest bez sensu bo na różnych etapach życia jednak te hormony są inne i nie powinna być tak szeroka, a przeciwciała wychodzą za wysokie. Hashimoto to mam wrażenie choroba cywilizacyjna. Kasy im szkoda czy co?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po ponad miesięcznej przerwie :)

Od jutra jestem na L4, także mam nadzieję, że uda mi się być trochę bardziej aktywna na forum.

Ja też dzisiaj wizytowałam - mieszkaniec mojego brzuszka potwierdził, że jest małym mężczyzną. Waży już 170g (wielkolud :)). Trochę się bałam tej wizyty, bo od kilku dni pobolewało mnie podbrzusze (tak dosyć skurczowo) - ale okazało się, że z dzidziusiem, szyjką i łożyskiem wszystko w porządku. Ogromna ulga! W razie czego mam brać magnez i nospę.

No i 2kg na plusie! Startowałam z 46kg przy 172cm - nigdy nie umiałam przytyć, więc liczę na to, że tym razem się uda (i że coś po ciąży zostanie!).

I na koniec się jeszcze krótko przedstawię (bo wcześniej tego nie zrobiłam). Mam 26 lat, szczęśliwą mężatką jestem od czerwca, w lipcu zobaczyłam 2 kreski :)

Już coś widać ;)
    https://zapodaj.net/f0117b7bebaca.jpg.html

Ilona92, Magdzia85F, Monnn, Rene lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wreszcie mam czas, by cos napisac! Ten tydzien zaczal sie dla mnie tragicznie... ogrom obowiazkow w pracy, presja czasu, duzo stresu i napinanie sie brzucha. Wracalam do domu i nieistnialam...
    Ale zostalo mi juz tylko 6 dni roboczych i ide na L4!!! W pracy sytuacja slaba, jest mi przykro, ze tak sie to potoczylo...
    Ale coz-nie mam na to wplywu.

Brzusio rosnie :) mamy wizyte 2 listopada, ktorej nie mozemy sie doczekac :)

Przyszla moja chusta do noszenia dzidzi i juz za mna pierwsze wiazania - na razie na naszym slubnym Misiu, ale poszlo calkiem sprawnie :) juz nie moge sie doczekac, az zamotam moje dziecko ♡

Z artykulow dzieciecych mamy kosz mojzesza, aspirator do noska, kilka pieluszek i inne drobiazgi. Ciuszkow sporo dostaniemy z rodziny, wozek, przewijak i wanienke pozyczymy od bratowej :)

Fotelik planujemy kupic na przelomie stycznia/lutego. Jest promocja w besafe i mocno nad nia myslimy :)

Dzis weszlam do Smyka i stwierdzilam ze cos jest nie tak - nie jaraja mnie totalnie juz dzieciece ciuszki, za to na kocyki, chusty i foteliki moge patrzec 24h/dobe i wydawac miliony (na pierwsze dwie wymienione pozycje) :p

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez dolaczam do hashimotek xD u mnie hashi stwierdzone tylko dzieki temu, że bardzo dokladnie sie przebadalam w trakcie staran... bo mam hashi subkliniczne czy jakos tak - jeszcze nie wykrywalne z wyniku tsh ale z usg i przeciwcial jak najbardziej...

I endokrynolog kazala kontrolowac wage... a ja nawet nie przytylam ani troche od konca lipca... :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Aleście tu naprodukowały :D

Wizyta mi się wczoraj opóźniła lekko, potem podjechałam do pracy i tak zeszło, że dopiero przed 20 byłam w domu. Posiedziałam chwilę z mężem i padłam spać.
    Niestety maluch nie chciał pokazać, co ma między nogami, więc musimy dalej czekać na potwierdzenie takiego 100%. Ale ładnie rośnie, ma 9,5 cm, serduszko bije 153/minutę. Szyjka długa i zamknięta, łożysko na przedniej ścianie, więc zdaniem lekarza wszystko w najlepszym porządku :)

Też dołączam do klubu hashimoto :D Biorę euthyrox 75, jak na razie dawki nie mam zmienionej, bo wyniki w normie. I podobnie jak dziewiec.zero też mi włosy wypadają garściami, widocznie taka nasza uroda :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj wieczorem obejrzałam film o "domowych" sposobach na odgadnięcie płci. Wyszło mi dokładnie 4 do 3 dla dziewczynki. Jak znam życie maluch pewnie przy najbliższej wizycie zasłoni się w tym miejscu a mnie już ciekawość zrzera. Długo nie chciałam wiedzieć, ale teraz już chciałbym się zacząć rozglądać za "niezbednikiem" a płeć ułatwiła by mi sprawę . Miłego dnia

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - ja czuje, że będzie chłopiec. Ale mam tylko 50% szansy xD ja niezbednik bede kompletowac w przyszlym roku dopiero, ale dla samej siebie bym chciala wiedziec :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku też czułam, że będzie chłopiec - dobrze się czułam i wyglądałam. A potem raptem wysypało mnie jak nastolatkę :D Czoło, broda, szyja, plecy i włosy mi się zaczęły mega przetłuszczać. Na prenatalnych lekarz mówił, że on widzi dziewuchę, ale gdzieś mam tą świadomość, że jeszcze się może to zmienić. Ze znajomych nikt nie chce uwierzyć w tą dziewczynę, bo niby za dobrze wyglądam :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Tęskniąca - ja czuje, że będzie chłopiec. Ale mam tylko 50% szansy xD ja niezbednik bede kompletowac w przyszlym roku dopiero, ale dla samej siebie bym chciala wiedziec :)

ja też będę kupować po nowym roku dopiero...ale musze sie zaczac rozgladac, dowiadywac i ogolnie orientowac....bo do tej pory to zupelnie nie moja bajka byla i nic o tym nie wiem ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ