X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,

powiedzcie mi czy to może być normalne, że jeszcze na wadze nic nie przybrałam? zawsze byłam chudzielcem ale we wtorek zaczęłam 17 tydzień, brzuszek trochę już urósł a jak dzisiaj rano na wadze stanęłam to pokazała 55,9 kg (przed ciążą ok. 56 kg miałam)
    jem w miarę normalnie, nie odchudzam się ani nic, rankiem tylko mniej ale to ze względu na utrzymujące się mdłości

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O hej pomarańczka. Zastanawiałam się ostatnio, co u Ciebie.
    Wiesz co, jak czytałam po forum, to niektóre dziewczyny nic nie przytyły. Na innym forum też siedzi dziewczyna, co nie przytyła. Może wszystko po prostu spalasz? A brzuszek Ci urósł - w sensie, czy ubrania coś masz ciasne, czy nic?
    Lekarza pytałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:10

Wysłany: 20 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, wizytę mam za tydzień i wtedy zapytam :) ale się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ze mną ok ;) w swoje spodnie się już nie zapinam, musiałam kupić ciążówki :) no i wystaje już brzuszek, już nie ukryję ciąży.

A tak poza tym u mnie różnie jak to w życiu bywa ;) najważniejsze że z Maleństwem wszystko jest ok a z całą resztą jakoś sobie poradzimy ;) wróciłam do pracy na październik ale już od listopada wracam do pracy zdalnej bo dojazdy mnie wykańczają. No i mdłości bardzo się u mnie zadomowiły i nie chcą sobie pójść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co może od tych mdłości tak masz, ze waga nie rośnie, bo mnie póki mocno trzymały też nie tyłam, choć jadłam, potem jak zaczęło przechodzić to zaczęłam.

Ważne, że z Maleństwem dobrze:)
    A i jak brzuszek widać, i w spodnie nie wchodzisz, to jednak troszkę większa jesteś:) Głowa do góry! Nie ma co się martwić.
    Na tym Naszym wątku sporo dziewczyn przytyło już po 3-4kg.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi dzisiaj pączki kupił to może choć trochę po nich przybiorę ;D

muszę się na połówkowe usg powoli zapisać, powiedzcie mi jaki to ma być lekarz? musi mieć jakieś specjalne uprawnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz musi mieć certyfikat FMF, czyli taki jak przy prenatalnych. Czyli możesz iść do ginekologa u którego byłaś na wcześniejszym badaniu prenatalnym.
    Ja tak robię. Zapisałam się na 28.11 czyli będę w 20t5d.

To smacznego :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te połówkowe jak chcesz, czy u swojego czy z certyfikatem. W tym samym czy innym miejscu. Oj ploteczki sa zawsze od tych, ktorzy najbardziej nam zazdroszczą, juz sie do tego przywyczailam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 13:50

pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 20 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już życie nauczyło, żeby się plotkami nie przejmować - ludzie gadali, gadają i będą gadać, ci co mnie znają znają też prawdę a cała reszta jest bez znaczenia :) no i nauczyłam się też trochę zdrowego egoizmu ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    cześć Dziewczyny,

powiedzcie mi czy to może być normalne, że jeszcze na wadze nic nie przybrałam? zawsze byłam chudzielcem ale we wtorek zaczęłam 17 tydzień, brzuszek trochę już urósł a jak dzisiaj rano na wadze stanęłam to pokazała 55,9 kg (przed ciążą ok. 56 kg miałam)
    jem w miarę normalnie, nie odchudzam się ani nic, rankiem tylko mniej ale to ze względu na utrzymujące się mdłości
    Co do wagi to normalne, ja przytyłam 1,5 kg . Jem normalnie, nie mam ataku głodu czy apetytu. To zalezy od organizmu, wszystko jest mozliwe ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy - miałam bilans kwartalny - ogrom pracy i zero wsparcia od przełożenej.
    Generalnie ja idę na zwolnienie od 19 tc - już nie daję rady wstawać o 5 rano do pracy :(

Ale usłyszałam wiele niemiłych słów, że nie przytyłam, nie wymiotuję, nie mam zagrożonej ciąży a uciekam tak SZYBKO na zwolnienie....

NIKT nam medalu za pracę w ciązy nie da i uważam, że można pracować, jeżeli czuje się na siłach... A ja już się nie czuję...
    I wiem, ze niezależnie kiedy poszłabym na L4 to i tak dla przełożonej będzie ZA WCZEŚNIE (nawet jak na porodówkę z pracy bym jechała)...

pomarańczka - nie stresuj się, ja też ciągle mam wagę sprzed ciąży. Ja działam ciągle na wysokich obrotach i może po prostu więcej spalam :)

Już tylko 5 dni roboczych.
    A co do nudzenia się w domu - to jest ostatni moment na nudzenie się. Jak urodzi się dziecko to już nigdy nie będzie tak jak teraz :) więc dlaczegoby sobie tego odmawiać :)

myszkaka, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jeszcze nie mówiłam, że jestem w ciąży :D W sumie u mnie na piętrze jest więcej facetów, więc oni to raczej nie zauważą, bo zakładam luźne rzeczy, ale mam wrażenie że kobiety z firmy zerkają na brzuch czasem. I nie wiem, czy to moja schiza, czy one coś widzą, ale boją się zapytać.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka - ja też miałam takie schizy :) a teraz paraduję w spodniach ciążowych z tą gumką na wierzchu :) i się głaszczę po brzusiu :)

Ja powiedziałam w 6tc by mój przełożony mógł zorganizować pracę w zespole... przeliczyłam się bardzo...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    17 inspiracji na wózek....choć za tą kasę to auto można juz kupić ;)

http://www.plotek.pl/plotek/5,79592,22538247.html?i=0

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak Wam mija piątek ? Co w planach na weekend?

Ja na L4 jestem od straty poprzedniej ciąży. Słabo się goiłam po zabiegu, potem psychicznie trochę nie tego ... no i lekarz stwierdził, że nie ma co ryzykować. Teraz nie żałuję. Mam czas dla siebie, męża i siostry :)

Na połówkowe idę do swojego gina, jestem umówiona na 02.11.

U mnie przyrost wagi niestety widać, ale tak jak cała ciąża, to i przyrost jest absolutnie indywidualny i skoro z maluszkiem jest dobrze, to nie ma się co przejmować.

O ciąży powiedziałam od razu wręczając L4 i powiedziałam, że jak już to wracam dopiero po macierzyńskim. A plotki mnie nie interesują, bo można by osiwieć od tych "mądrości".

PS ja nie mam Hashimoto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 17:18

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od kolezanki :) byko super! Ma takiego puchatego krolika i kumacie? Otworzyl sobie szafke zaklejona silver tape, ktora przykleila mu sie do lapki... strasznie ciezko bylo to odczepic, ale dalysmy rade! dzis troche odpoczynku wieczorem a jutro sprzątanie a po poludniu warsztaty ciazowe - ciekawe czego sie jutro dowiem :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Dojechaliśmy do celu, niestety nie obyło się bez przygód, ale na całe szczeście skończyło się dobrze.

U mnie na wadze już 3kg do przodu i widać już, że ten brzuch to jednak jest ciążowy a nie tylko tłuszczowy.

Na l4 poszłam jak tylko lekarz potwierdził ciążę, czyli w jakimś 6t. Sam się pytał, czy pracuję i co robię. No i jak usłyszał, że zdarza mi się dźwigać po 20-30 kg, to sam zaproponował zwolnienie. Umowę mam do końca listopada, przedłuży mi się do dnia porodu automatycznie, ale coś czuję że i tak mi przedłużą potem.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

widzę że sporo wizyt 2 listopada, ja też mam wtedy.
    Jakoś ostatnio jestem pełna niepokoju, myslę że coś z dzieckiem nie tak, nie zawsze czuję ruchy, wiem że to wcześnie ale jakieś mam schizy.

Odnośnie brzucha to też widzę że moje klientki patrzą na brzuszek, ale noszę luźne bluzki i nie widać, ogólnie jestem duża kobieta i jakoś sie to u mnie rozkłada.
    Ja mam zamiar pracować do końca stycznia jeżeli mi wszystko na to pozwoli, mam nie ciężką pracę taką chodząco stojącą.

Dzisiaj mam pracowity dzień, musimy wyrzucić wszystko z kuchni,mąż będzie malował, bo w czwartek przyjeżdża mój brat i będzie mi robił kuchnie, matko w końcu po 14 latach małżeństwa moja pierwsza kuchnia tak się cieszę.

Miałam dzisiaj w nocy sen o wodzie, boję się tych snów bo wiem że w przypadku wody zawsze mi się sprawdza, woda oczywiście mętna, byłam z mężem i synem na pomoście a później byliśmy w tej wodzie, masakra boję się tych snów. Chciałabym żeby tylko z dzieckiem było wszystko dobrze.
    Tak się cieszymy tą ciążą chociaż trzeźwo patrzymy i w każdej chwili liczymy się ze stratą, no niestety. Przepraszam że znowu się rozczulam ale jakoś ciężko mi się ostatnio pozbierać.

Pozdrawiam Was kochane miłej soboty, uważajcie na siebie i brzuszki :)

U mnie plus 4,5 kg na plusie, ubrania nadal noszę z przed ciąży, ty;ko w kilku parach przesunęłam guziki o 4 cm, w udach i tyłku jest ok we wszystko wchodzę, trochę tych kg jest ale będę musiała pomyśleć już o odzieży ciążowej.
    Na razie kupiłam trzy pary rajstop ciążowych dla wysokich kobiet, wreszcie nie mam kroku w udach, super jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 07:59

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37,
    Nie martw się, złymi myślami, przyciągasz złe sny. Myśl pozytywnie i wszystko bedzie dobrze. Nastawiaj sie pozytywnie - pomysl jak przyjemie bedzie przyrządzać przecierki dla malenstwa w nowej kuchni. Wizualizuj sobie radosna chwile....ja wiem, ze wiekszosc mysli, ze to pierdoly i zabobony....ale u mnie to dziala...jak lapie dola, ze cos jest nie tak (a tez jestem po stracie i wiem, ze strach jest silniejszy) to przekierowuje ta energie na wyobrazanie sobie wspolnych chwil...naprawdę pomoga, bo nerwy i strach dobrze nam nie robią.
    A jesli moge zapytac - jak byla przczyna u Ciebie tak poznego poronienia - 17 tc?

Trzymaj sie mocno, ściskam.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!!!

Wyspana, najedzona rozpoczynam leniwy weekend:P dzisiaj dzień z filmami. Pogoda za oknem - typowo jesienna, siąpi deszcz i chłodno.

Agii - Tęskniąca dobrze pisze. Trzeba się skupić na radości z Maleństwa. Będzie dobrze, trzymam kciuki!!!
    O i nowa kuchnia:)Zawsze to odciągnie od szaro-burych myśli.
    My to najbliższy remont, to raczej przemalowanie pokoju małego, bo kolory takie po oczach bijące:P

Pomarańczka i Ilona - bo Wy Nasze chudzinki jesteście:) U Was pewnie tylko w brzuszki pójdzie. U mnie poszło w pupsko i nogi :P Będę taką JLO w ciąży hehe
    I Mężowi podobałam się w jeansach ciążowych - choć rozmiar wzięłam odrobinę większy - jak przymierzałam.

Myszkaka - jeszcze nie mówiłaś? O kurcze. To nieźle. A kiedy masz zamiar? Czy od razu z L4:P

Tęskniąca 15 tysi za wózek???? 4 tyśki to dla mnie za dużo, ale w sumie gwiazdom to dają takie rzeczy za free.

APrzybylska u mnie np. wycięto wszystko z jajowodem, więc byłam 6 tygodni na L4, bo jednak psychikę to miałam kiepską...

Emily racja. Wypruwasz żyły przez X lat a potem jeszcze wielki problem, że ciąża. Mnie mój bezpośredni szef od 2 lat gadał, żebym zachodziła w ciążę, bo muszę myśleć o rodzinie a nie tylko praca. Wtedy się śmiałam, bo bardzo lubiłam swoją pracę (tzn. praca mi się bardzo podoba, odnajduję się świetnie, ale zmieniłabym miejsce pracy).
    Cóż jesteś fair a potem ...aa szkoda gadać.

Jak leżycie to wystają Wam brzuski? Bo ja nadal mam zapadnięte i kości widać? Może dlatego też, że mam tyłozgięcie? (bo ginekolog jak badał mnie przez brzuch to po kościach mocno jeździł, żeby było Maleństwo widać).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 10:31

Agiii37 lubi tę wiadomość

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) do tej pory tylko podczytuje, ale myślę, że czas się przywitać. Termin na 31.03 ale bliżej mi jednak do was niż do marcowek :)
    widzę, że kilka was jest ze slaska pytanie do was jakiego lekarza polecacie? Szczególnie z okolic Gliwic

Magdzia85F, APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ