X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Myślałam, że może od kremu na rozstępy, ale dzień przed mi się zrobiła.
    Może od żelu pod prysznic. Ale używam od kilku tygodni.
    Skóra się rozciąga?

Mój ze mną przerobił wagę od 59 do 77 ;-)

W nocy już śpię bez skarpet i w krótkich spodenkach. Ja zmarzluch. Podobno właśnie po 16 tygodniu ciepło coraz bardziej. Pewnie stąd u mnie szybko się pocę, jak pójdę do sklepu.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! W koncu mam czas. Leżę plackiem, a tak mnie ciągnie krzyż, jakby mu szpilki wbijali! Za to uwazam dzien mega aktywny. Rano pranie, zakupy, cmentarz, obiad , goscie(chłopaki robia auto), teraz posprzątałam i padłam. Patrzyłam i siebie w mieście ba jakies zajecia ciążowe, ale oprócz tych sportowych nic nie ma:( chyba bede jezdzic do Warszawy, chciałabym nauczyć sie chustowania min.
    Co do piersi mam na prawde małe D nie sa super pełne, ale stanik taki pasuje z esitiq czy hmm taka włoska firma i skleroza nue bolu :D
    Teraz sa większe, pełniejsze i wszystkie sa za małe :O
    Co mężczyźni maja do piersi. A ni to ze my ich kusimy wcięciem w talii, biodrami, piersiami zeby chcieli nas zapłodnić :D
    No ja nie mam penisa, a tez go lubie dotykać jak mężczyźni cycki ha ha
    Czesc asiq!
    Emily super brzusio :)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej kochane ja znowu z doskoku:) zgłosiłam w pracy, i nie zwolnili mnie fajnie wyszło nie muszę się już kryć:) w dodatku dzisiaj mieliśmy rozpoznanie płci i bedzie syn:) bardzo ruchliwy więc można było dobrze popatrzeć co tam ma między nogami:)
    Key_b gratuluję chłopczyka :D imiona macie już wybrane? Dobrze, że w pracy też w porządku.

Magdzia a poza brzuchem masz jeszcze gdzieś tą wysypkę? U mnie też dość spory przekrój wagowy od 50 do 62 i teraz coraz więcej.

Co do temperatury, nie wiem gdzie tam zakupy robicie, ale w Biedronce w nowej ofercie jest teraz termometr bezdotykowy. Jeśli jeszcze nie macie, to warto się wyposażyć, bo maluszkowi później będzie łatwiej sprawdzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 18:38

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Agiii37,
    Nie martw się, złymi myślami, przyciągasz złe sny. Myśl pozytywnie i wszystko bedzie dobrze. Nastawiaj sie pozytywnie - pomysl jak przyjemie bedzie przyrządzać przecierki dla malenstwa w nowej kuchni. Wizualizuj sobie radosna chwile....ja wiem, ze wiekszosc mysli, ze to pierdoly i zabobony....ale u mnie to dziala...jak lapie dola, ze cos jest nie tak (a tez jestem po stracie i wiem, ze strach jest silniejszy) to przekierowuje ta energie na wyobrazanie sobie wspolnych chwil...naprawdę pomoga, bo nerwy i strach dobrze nam nie robią.
    A jesli moge zapytac - jak byla przczyna u Ciebie tak poznego poronienia - 17 tc?

Trzymaj sie mocno, ściskam.
    Podałam się terminacji bo syn miał Zd, wiem że to okrutne ale kilka minut przed zabiegiem okazało się że ma główkę z objawami Spaldinga tzn ze nie żył między 3 a 7 dni, dostałam dużo łaski i na prawdę los nas oszczedzil.
    Proszę nie oceniajcie mnie to były najgorsze decyzję i doświadczenia w moim życiu.

Dziękuję za miłe słowa :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 18:50

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej kochane ja znowu z doskoku:) zgłosiłam w pracy, i nie zwolnili mnie fajnie wyszło nie muszę się już kryć:) w dodatku dzisiaj mieliśmy rozpoznanie płci i bedzie syn:) bardzo ruchliwy więc można było dobrze popatrzeć co tam ma między nogami:)
    Gratulację:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b gratuluję synka! Niech w brzuszku zdrowo rośnie:-)
    Super, że w pracy zareagowali dobrze:-)

Ilona mój Mąż to wolał mój brzuch od cycek, chyba. Zawsze mówi, że taki fajny. Bo zawsze lubił go dotykać. Teraz staramy się za dużo nie masować. No i już nie będzie taki sam.
    No to miałaś dziś dużo do zrobienia. Pewnie od tego plecy bolą. Jutro zrób dzień lenia. A oprócz chustowania na co byś chciała pójść?

APrzybylska na rękach u góry kilka krostek i nogach. Od proszku i płynu do płukania nie, bo reaguje u mnie inna część ciała wtedy, bardziej intymna.
    A tak w Biedronce gazetka dla maluszków. Moja mama kupiła podest dla swojej wnusi, bo używała do tego odwróconej miski. Sama siada już na sedes ma 2 lata i 3 miesiące.
    No u mnie do 77 to jeszcze hhoho. Pamiętam, że przytyłam wtedy po doustnej antykoncepcji. W efekcie hormony mi nie służyły, wymioty i zatrucia mnie dobijały.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Madzia85F, no właśnie nie mówiłam. Najpierw chciałam czekać na to usg prenatalne, teraz czekam na kolejną wizytę u gina, żeby mieć pewność że maluch sobie rośnie. Jakoś tak nie czuję potrzeby żeby mówić, ale pewnie będę niedługo musiała, bo w grudniu będzie wyjazd integracyjny z firmy i pewnie każą zaraz się zgłaszać kto nie jedzie, więc będę musiała powiedzieć :P

Co do biustu to ja mam 65E/F i w sumie nie widzę żeby rosły, staniki są dobre te sprzed ciąży (kupuję w esotiqu). Jedynie może piersi są bardziej twarde i bolą przy ściśnięciu, plus sutki bardziej wrażliwe.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii ja nie oceniam nigdy w takich sytuacjach. I to, że ktoś potem komentuje po chamsku, to wg mnie nie wypada. Zbyt wiele Cię to kosztowało!
    Teraz będzie dobrze!!! Trzymam kciuki! A Ty musisz w to wierzyć.

Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiq wrote:
    Witam się i ja:) do tej pory tylko podczytuje, ale myślę, że czas się przywitać. Termin na 31.03 ale bliżej mi jednak do was niż do marcowek :)
    widzę, że kilka was jest ze slaska pytanie do was jakiego lekarza polecacie? Szczególnie z okolic Gliwic

Ja chodzę też do Zabrza do Tiszlera, ma różne opinie, jak dla mnie ok, jest ordynatorem w Tarnowskich Górach, byłam tam wielokrotnie i szpital super, chce tam rodzic, pierwszą ciążę prowadził mi Wróblewski też z Zabrza i rodzilam na Trauguta ale nie wiem czy ten szpital jeszcze działa.

Wiem że dobre opinie ma też ten na biskupicach, jest to nowo budowany szpital.

Też mam termin wg usg na 31 marzec, według cyklu na 4 kwietnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka no grudnia to już będzie widać:-) nawet faceci zauważą;-) mnie tylko wkurzało, że musiałam komuś w pracy powiedzieć, a jak dla mnie, to było tak osobiste i prywatne, że nie czułam potrzeby a wręcz niechęć do "chwalenia się". Ze ślubem też tak miałam. Mój Mąż ma odwrotnie:-P

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, ze nue potrafię zrobic w ciagu dnia czegokolwiek :/ kondycja mi spada i czuje zmęczeniu orzy kręceniu biodrami czy ramionami ha ha, ale to kręcenie biodrami baaardzo mi pomaga na bol krzyżowy, ktory bierze sie od pozycje pionowej:( Magda moze te krostki to pchła, wiem dziwnie brzmi, ale pamietam jak moj tata kiedys do domu przyniósł i jazdy miał nogi pogryzione. Małe, czerwone kropeczki:/ albo zaczęłaś reagować na metal? Guzik , czy cos?
    Kazdy facet lubi co innego :) jeden cycki, drugi pupę JL, trzeci budowę chłopczycy , a kolejny paść swoją dziewczynę tzn feedersi :D
    Key B gratulacje :)
    Co jeszcze? Prawidłowego noszenia, podnoszenia, karmienie piersią, jak wyglada wprowadzanie pokarmów, jak rozwijać dziecko od niemowlęcia, kiedy z nim ćwiczyć i jak:) w sumie wszystkiego o rozwoju, bo człowiek to czlowiek

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnoszac sie do wczesniejszych wypowiedzi - czekam na to cieplo po 16 tc ale mnie ominelo chyba bo ciągle w 2 dlugich rekawach musze byc
    -nikt nie ma prawa oceniac czyichś decyzji- zwlaszcza tak trudnych. Przytulam Cie Agii

Wracam z warsztatow... malo ciekawych rzeczy bylo... czesc o diecie wazna ale strasznie nudno przekazana. Fajne czesci i masazu Shantalla i chustonoszeniu ♡

Ja jestem taki chustoswir ze szok i znalazlam juz sobie doradce chustonoszenia ♡♡♡ po porodzie dzwonie i motamy :)
    Juz wiem jak sie mota ale warto skonsultowac to z profesjonalista :)

Na szkole rodzenia czesto tez sa zajecia z chustonoszenia :) takze polecam sie zorientowac :) od 20 albo 21tc szkola rodzenia jest za darmo :)

Aha i mam juz 3 smoczki w domu z tych warsztatow a zadnego z nich nie chce uzywac xD ktoras chce smoczka? :p

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, no właśnie ja mam tak samo. O ślubie powiedziałam jak zaniosłam wniosek urlopowy do podpisu :D Teraz z tą ciążą też to dla mnie jakoś taka niekomfortowa sytuacja. To jest jednak intymna, prywatna sprawa, jakoś tak mi dziwnie iść do dyrektora i oznajmić, że jestem w ciąży.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i zazdroszcze Wam laski - u mnie piersi przed ciaza w rozmiarze 65I... boje sie co bedzie przy karmieniu xD

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pchłą byłoby ciężko, no i Mąż się nie drapie. Podejrzewam wodę. Ale zobaczymy. Wcześniej miałam takie akcje na plecach. Przeżyję;-)

Ilona o feedersi, to dopiero ciekawostka! ;-)
    Sporo tych kursów/szkoleń nie wiem, jak to nazwać. Co do zmęczenia, też tak mam... W 8 miesiącu, to dopiero ciekawe będzie.

A Wy co u facetów lubicie? Bo ja ramiona - bary i klatkę:-) u swojego Męża bardzo. No i owłosione nogi, i ścieżkę do Leszka :-P

Agiii37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily z tym chustonoszeniem, to Męża bym w to wrobiła. Ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. A gdzie Ty chodzisz na te kursy, jeśli mogę zapytać?
    No to biust masz spory faktycznie, nie bolą Cię plecy?

Myszkaka, no to rozumiem Cię doskonale!

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Podałam się terminacji bo syn miał Zd, wiem że to okrutne ale kilka minut przed zabiegiem okazało się że ma główkę z objawami Spaldinga tzn ze nie żył między 3 a 7 dni, dostałam dużo łaski i na prawdę los nas oszczedzil.
    Proszę nie oceniajcie mnie to były najgorsze decyzję i doświadczenia w moim życiu.

Dziękuję za miłe słowa :-D
    [*] dla Twojego aniołka
    Wasz Aniołek czuwa nad wami:-)
    a my trzymamy mocno kciuki:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Z pchłą byłoby ciężko, no i Mąż się nie drapie. Podejrzewam wodę. Ale zobaczymy. Wcześniej miałam takie akcje na plecach. Przeżyję;-)

Ilona o feedersi, to dopiero ciekawostka! ;-)
    Sporo tych kursów/szkoleń nie wiem, jak to nazwać. Co do zmęczenia, też tak mam... W 8 miesiącu, to dopiero ciekawe będzie.

A Wy co u facetów lubicie? Bo ja ramiona - bary i klatkę:-) u swojego Męża bardzo. No i owłosione nogi, i ścieżkę do Leszka :-P
    Ścieszka do Leszka suuper:-)
    co lubię hmmm niech pomyślę....jego niebieskie oczy,czarne włosy,dłonie są takie męskie a zarazem delikatne:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam biust 80 b przed ciążą teraz chyba c, taki mógłby zostać, mnie niestety natura tutaj nie obdarzyła hojnie :-(

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Emily z tym chustonoszeniem, to Męża bym w to wrobiła. Ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. A gdzie Ty chodzisz na te kursy, jeśli mogę zapytać?
    No to biust masz spory faktycznie, nie bolą Cię plecy?

Myszkaka, no to rozumiem Cię doskonale!
    Plecy bola jak cholera no ale co zrobie xD czasem zaluje ze nie moge ich odpiac i zostawic w domu xD ja teraz to na rozne warsztaty bezplatne dla ciezarnych chodze (w necie jest sporo o tym- planeta dziecko, mamo to ja, bezpieczny maluch itp). Bezpiecznego Malucha polecam najbardziej!!! :) wiedza o pierwszej pomocy u ciezarnej i dziecka, bezpieczeństwo dziecka i ciezarnej w aucie... warto pojsc z tatusiami :)

Co do chusty - my zamierzamy nosic na zmiane :) dla mojego Meza to jest jeszcze czarna magia, na poczatku pewnie bede ja wiecej nosic a pozniej on przejmie paleczke :)

Zobacz czy w szkole rodzenia w Twoim miescie sa takie kursy bo wtedy sa one za darmo zazwyczaj i tylko po porodzie spotykasz sie z doradca zeby skontrolowac wiazania na wkladziku wlasciwym :))

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ