X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakis produkt spożywczy ?
    Musisz poobserwować.
    No w wawie na pewno jest sporo takich zajęć, ale nie u mnie w mieście :(
    Co lubie u mojego? Dłonie, ramiona i jego podłużne oczy :D nienawidzę włosów feeee, nie daj Bóg musze wyciągać je ze spływu od prysznica :D nie ma nakazu golenia, ale jakos to nie dla mnie, a no i gładka klata bez włosów :D
    Emily dasz rade, będziesz co najwyżej bobasa zasłaniać piersią :)
    Pchle mogłas przynieść ze sklepu, spaceru.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale w sumie gdzie bedzie lepiej spal niz na takich poduszkach xD

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziewczyny bardzo wazna zasada przy kp!
    Nie dajcie sobie wcisnac, ze nie dacie rady karmic piersia, bo macie za male piersi, za male/duze brodawki, za male/za duze/wklesle sutki.

Dziecko nie zna innych piersi tylko te Wasze! I ono dostosuje sie i nauczy pobierac pokarm z takich piersi jakie dostanie :)

I po raz milionowy polecam blog Hafija - fo czytania dla Was, dla Tatusiow i calego najblizszego otoczenia :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene :-)

Agii B to bardzo wygodny rozmiar. I wg mnie przy większym biuście wyglądam bardziej ociężale.

Emily dobre z tymi poduszkami :-D co do kp chyba bym przywaliła, jakby mi ktoś powiedział, że moje cycki są kiepskie. Do tego są stworzone!:-)

Ilona OOo klata bez włosów, dokładnie! Mmm

Popatrzę na te kursy, na fejsie pewnie jest dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 19:32

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    I dziewczyny bardzo wazna zasada przy kp!
    Nie dajcie sobie wcisnac, ze nie dacie rady karmic piersia, bo macie za male piersi, za male/duze brodawki, za male/za duze/wklesle sutki.

Dziecko nie zna innych piersi tylko te Wasze! I ono dostosuje sie i nauczy pobierac pokarm z takich piersi jakie dostanie :)

I po raz milionowy polecam blog Hafija - fo czytania dla Was, dla Tatusiow i calego najblizszego otoczenia :)
    zgadzam się z Tobą:-)
    w moim przypadku problem z tzw płaskimi brodawkami sam się rozwiązał dziecko pięknie mi wyciągnęło sutki podczas karmienia:-)wielkość piersi nie ma znaczenia bo mleko produkuję się na bieżąco:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Rene :-)

Agii B to bardzo wygodny rozmiar. I wg mnie przy większym biuście wyglądam bardziej ociężale.

Emily dobre z tymi poduszkami :-D co do kp chyba bym przywaliła, jakby mi ktoś powiedział, że moje cycki są kiepskie. Do tego są stworzone!:-)

Ilona OOo klata bez włosów, dokładnie! Mmm

Popatrzę na te kursy, na fejsie pewnie jest dużo.
    oj też bym się wkurzyła jak ktoś by mi tak powiedział...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 - nikt nie doświadczył tego co Ty, więc nikt nie ma prawa Cie oceniać.Poz tym jestesmy tu po to, by sie wzajemnie wspierac. Jestesmy z Toba - teraz bedzie dobrze ;)

"Droga do Leszka" - rozwalila dzis system...haha ;););)

Ja z biustnoszowego rozmiaru przeszłam z 70B na 75-80D...a to dopiero poczatek.

Dzis mi znajomi powiedzieli, ze przytyłam..haha...no raczej - teraz mam do tego prawo...oczywiscie byli to "nieswiadomi znajomi"

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii - moim osobistym zdaniem na tym świecie nikt nie ma co kogo oceniać, moja opinia wynika z mojej wiary, oceniać nas będzie kto inny i kiedy indziej :)

Co lubię u facetów? może to się wydać dziwne ale ręka z zegarkiem na mnie działa :P poza tym włosy mojego faceta i plecy <3

co do chustonoszenia to jestem bardzo zrażona, bo moja siostra i jedna kumpela po prostu zesfiksowały na tym polu a dla mnie co za dużo to niezdrowo więc absolutnie siebie w tym nie widzę ;) poza tym jestem tradycjonalistką i kocham wózki <3

Magdzia, co do krostek na brzuchu - ja mam i na brzuchu i na wewnętrznej stronie ud i nie jest to nic innego jak najzwyklejsze potówki ;)

Zajęcia, warsztaty i kursy to pewnie fajna sprawa i z jednej strony poszłabym na coś takiego le z drugiej boję się że trafię na fanatyków, których niestety nie brakuje a ja jestem raczej za podejściem zdroworozsądkowym ;)

Etoilka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiq wrote:
    Dziękuję za miłe powitanie.

Ja tez w domu siedzę bez stanika, strasznie mi przeszkadza nawet sportowy, mam nadzieję, że piersi za bardzo nie ucierpią na tym.

AnaMarie a wiesz już gdzie chcesz rodzić?

Hej asiq. Tak wiem-zabrze na zamkowej. Kilka koleżanek tam rodziło i były zadowolone, ja też byłam pod wrażeniem całego budynku opieki i sprzętu. Widziałam w necie kilka negatywnych opinii ale mimo wszystko wybrałam to miejsce. Mój lekarz tam stacjonuje i bardzo mi zależy by doglądał wszystkiego

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde do porodu musze wybrać szpital 3 Stopnia referencji k. Mam cukrzyce i nie kazdy szpital wie jak dzialac , wiec czekać mnie bedzie koczowanie w wawie przed terminem bo tam sa 3 szpitale. W moim mieście jakis nie nam zaufania. Ja uwazam, ze wszystko , ale z umiarem :)
    Co do zajęć nikt nie wymusza na Tobie podejścia prowadzacych , jesli masz dzueci to wiedze jakis posiadasz, zreszta mili jest spotkać kobiety w tej samej sytuacji zyciowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 21:17

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 21 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie nie mam dzieci :) to nasze pierwsze :)
    dlatego coś by mi się przydało takiego ;)

a ze szpitalem ciągle mam problem, znaczy z wyborem ;] jakbym mieszkała w małym mieście to byłby jeden i po problemie ale w stolicy wybór za duży ;)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka z Warszawy rodzila na Starynkiewicza i byla bardzo zadowolona...

A co do warsztatow - ja tez sie nie zgadzam z wieloma tresciami i wtedy smieje sie pod nosem :) ale wiele z nich jest bardzo wartosciowe - jak wspomniana wczesniej pierwsza pomoc czy przewozenie dzieci w samochodzie...

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Pozdrawiam cieplo z nad morza- udalo sie w koncu wybrac do rodzicow :)
    Agi- przede wszystkim, wyrazy wspolczucia, ze sie w takiej sytuacji znalazlas. Nawet nie chce sobie probowac wyobrazac twojego bolu :( trzymam kciuki za ciebie!
    U mnie wiekszosc rodziny sie wczoraj dowiedziala, bo na chrzcinach bylismy :) znikam dalej pracowac nad waga- rodzinka rozpieszcza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 08:49

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Też nad Starynkiewicza myślę.
    Ale zobaczymy.

BP to smacznego!!!:-)

Miłej niedzieli!:-)

Wysłany: 22 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :)

no właśnie też mi przez myśl Starynkiewicz przeszdł ale to kurczę centrum a my z granicy Bielan i Bemowa więc nie wiem czy to rozsądnie ;)

Udanego dnia :) mi Mąż właśnie śniadanie przyniósł <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka ja z Piastowa, więc raczej blisko;-)
    A w Pruszkowie nie chcę!

O zazdroszczę śniadania. Mój z tych, co do kuchni wchodzi po to, żeby się zgubić:-P
    Ale teraz jak wstanę, to muszę poczekać że śniadaniem, bo mi niedobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 09:28

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Udanej niedzieli :)

Takie pytanie - planujecie się w ciazy szczepic przeciwko grypie? Podobno wg polskich i amerykanskich zalecen szczepienia te sa wskazane dla kobiet w ciąży.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 22 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, żona mojego kolegi z pracy jakieś 2 m-ce temu rodziła w Pruszkowie i oboje byli bardzo zadowoleni :) a no i też są z Piastowa ;)

a co do Męża i kuchni - mój nie stronił ale wolał jak ja gotuję, ale odkąd jestem w ciąży i te moje samopoczucie takie raczej kiepskie to szaleje sam :) co prawda serce mi się kraje jak tam czasem zaglądam i widzę jak MOJA kuchnia wygląda ale teraz przymykam na to oko ;D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Udanej niedzieli :)

Takie pytanie - planujecie się w ciazy szczepic przeciwko grypie? Podobno wg polskich i amerykanskich zalecen szczepienia te sa wskazane dla kobiet w ciąży.

ja się nigdy przeciw grypie nie szczepiłam i teraz też o tym nie myślę, grypę miałam może ze dwa razy w życiu, mnie się bardziej imają wirusówki i anginy czyli gardłowe sprawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka pewnie ten nowszy szpital, bo są dwa. Z resztą na Starynkiewicza znam budynek, kojarzę lekarzy.
    Chociaż ten nowy Banacha, jak już pisałam, to moje marzenie, ale nie mają z NFZ jeszcze kontraktu:-(

No ja jak źle się czułam, to nie gotowałam. Ale u mnie to nawet jak się kiepsko czuję, to coś zrobię do jedzenia. Raz po szpitalu, to Mąż w kuchni 4 dni rządził. I dało się zjeść. I zupę zrobił, pod moim nadzorem;-) ale wtedy tylko byłam w stanie dojść do WC.

Emily nie szczepie się. Nigdy nie szczepiłam się przeciwko grypie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 09:58

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ