X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    ech... czy Ty masz litość? serniczki? toć ja mam właśnie ślinotok ;D

a ja rozwiesiłam pranie i ledwo dycham - wkurza mnie to że do niczego się nie nadaję...

Ja też właśnie wieszałam pranie ;) Nie masz się co wkurzać, właśnie "produkujesz" nowego człowieka, a to całkiem spore COŚ :D W ogóle to zauważyłam, że dzieli nas tylko jeden dzień :)

Magdzia chyba jutro wybiorę się po sernik przez Ciebie.

pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niby wiem, ale ja jestem z natury osobą bardzo niezależną i mi dziwnie w obecnej sytuacji ;) ale oczywiście Maleństwo teraz jest najważniejsze <3

Faktycznie! :) zobaczymy, które pierwsze wyjdzie ;D

APrzybylska lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka :-)

APrzybylska jaki lubisz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:00

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Maleństwo jest ważne i to niezaprzeczalnie, ale Ty też musisz o siebie dbać, żeby ono prawidłowo się rozwijało. Czyli oboje jesteście ważni :)

Rozumiem Twoją wewnętrzną frustrację, bo ja dziś płakałam, że chcę ubrać się w stare spodnie (rozmiar 36). Poza tym też nigdy Księcia z Bajki nie potrzebowałam by wybawiał mnie z opresji ;) a teraz organizm szybko mówi dość.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Pomarańczka :-)

APrzybylska jaki lubisz??

Ja sernik najbardziej tradycyjny jaki może być albo mojej mamy złotą rosę :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy wiadomo że coś Jet nie tak z dzidzia? Jakieś deformacje, niedorozwiniecia, choroby? Panicznie się boję i już nie mam z kim w tym temacie porozmawiać... Może któraś z was coś wie w tym temacie?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg lekarz będzie widział jeżeli coś będzie nie tak.
    Skąd masz masz takie obawy?

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że na tym usg połówkowym takie rzeczy wyjdą (oby nie!)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 28 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie zawsze się bałam a dzisiaj mi się nasiliło. Niby przesąd ale przez przypadek zauważyłam chore dziecko i poglaskalam się po brzusiu. Nie wierze w przesady, chodzi po prostu ze z automatu człowiek zaczął myśleć o nieszczęściu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie prenatalne wyszły ok? Rączki, nóżki są? Główka na miejscu. To się nie masz czym martwić.

I pamiętaj, że przy wkręcaniu sobie, tylko będzie Ci się ciąża dłużyć i Dziecko zestresujesz.
    Postaraj się jakoś zrelaksować i o tym nie myśleć. Będzie dobrze wszystko:-) zobaczysz.

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Te dzieci są takie nieszczęśliwe ..

• Rene Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po dłuższej nieobecności
    u nas ok poza jednym wynikiem krwi który niestety wyszedł źle jest to dosyć poważna sprawa...i nie jestem w stanie w tej chwili nic z tym zrobić:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam po dłuższej nieobecności
    u nas ok poza jednym wynikiem krwi który niestety wyszedł źle jest to dosyć poważna sprawa...i nie jestem w stanie w tej chwili nic z tym zrobić:-(
    A co wyszło nie tak, napisz co się stało, jakie są rokowania, trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo.
    Czasami wyniki krwi źle wychodzą, najważniejsze jest usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 08:01

dziewiec.zero, Rene lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, trzymaj się, jestesmy z Toba ....przytulamy.

A ja wczoraj miałam babski wieczór, było nieziemsko ;) doprowadziłam się do porzadku wreszcie - makijaz, sukienka - od razu lepiej ;)

wróciłam przed 23.00 ale pod koniec juz sie męczylam troche. No i dziś spałam do 8.45 nowego czasu ;) co prawda z przerwami na siku ;)

No i sie pochwalilam ciążą, dziwnie mi z tym było, miałam watpliwosci czy dobrze zrobilam, ale teraz moze nie bede sie czula taka "ukryta, schowana i samotna" bo do tej pory wiedzial o ciazy tylko tatus malenstwa.

Spokojnej niedzieli wszystkim ;)

Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, aga_90, BP 02, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 nie martw się, wszytko będzie dobrze. A dzieciaki z powiedzmy niedoskonałościami są nie raz dużo szczęśliwsze i bardziej doceniają to co mają niż te 100% zdrowe.

Rene co to za wynik? Jeśli nie chcesz pisać, to zrozumiem i mam nadzieję, że się wyjaśni. Jestem z Tobą.

Rene lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o deformacje to na połówkowych jest to ostatni dzwonek by cos zauważyć, najlepiej wtedy wykonywać usg 3/4D i wtedy lepiej widac niz chyba na zwykłym usg. Nie wierz w te przesady bo mi tez niektórzy mowili nie patrz za długo na kogos bo takie sie urodzi dziecko itp itp. Kiedys nie było usg , badan, kobiety były pozostawione same w sobie. Teraz na usg widac nawet poszczególne paluszki. Mi mowili żebym nie chodziła pod sznurkami bo dziecko bedzie oplecione pępowina, zeby o tym nie myślec czesto przechodzę , jak wieszałam oranie lub w jednym pomieszczeniu tak sa drzwi zabezpieczone. W chwili poczęcia dziecko juz z gory ma zaplanowany plan działania z budowa anatomiczna . Nie mąrtw sie. Dziecko jest piękne i zdrowe.
    Rene trzymam kciuki zeby kradnąc badanie sie mylili.
    Udanej niedzieli !

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!:-)

Rene trzymam kciuki! Mam nadzieję, że to przejściowe problemy i nie będą miały wpływu na Was!

Tęskniąca fajny post, taki optymistyczny. :-) Jak reakcja osób, którym powiedziałaś?
    Ja mojej najlepszej koleżance jeszcze nie powiedziałam. Mieszka w UK. Widzę się z Nią w grudniu.

AnaMarie jak dziś humor??

Pogoda paskudna. Planów na dziś zero. Serial obejrzeliśmy wczoraj cały:-P do 24 oglądaliśmy.
    Miłego dnia!

Rene lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Tęskniąca fajny post, taki optymistyczny. :-) Jak reakcja osób, którym powiedziałaś?
    Ja mojej najlepszej koleżance jeszcze nie powiedziałam. Mieszka w UK. Widzę się z Nią w grudniu.

Były gratulacje i niedowierzania, że się w końcu zdecydowałam, ale pozytywnie było ;)

Magdzia85F, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, brak planów i w ogóle chęci na cokolwiek. Leje, wieje ...
    Jutro jadę oddać krew na badania, bo już 02.11 zobaczę moją Kluseczkę :D

Wstępnie zaplanowałyśmy już z siostrą roczek jej synka, który chcemy połączyć chrzcinami mojego maleństwa. 21-22.07 - bo u nas w rodzinie lipiec to naszpikowany okazjami miesiąc. Czy to nie za szybko takie plany? Moja starsza siostra jeszcze nie wie, że będzie znowu ciotką. Z tym, że na chrzciny Radzia się nie pofatygowała :/

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj byliśmy w knajpie i zamówiłam polędwiczki cielęce. Przynieśli mi różowe w środku, poprosiłam o dopieczenie ale za chwilę przynieśli niewiele różniące się od tych pierwszych.. Trochę może lepiej, ale na pewno nie upieczone w 100%. Odkroiłam niby te najbardziej różowe fragmenty, ale teraz żałuję że w ogóle to zjadłam :( myślicie, że toxo przy takim pieczeniu zostaje zabita, czy nie wiadomo?

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ