X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    A my wczoraj byliśmy w knajpie i zamówiłam polędwiczki cielęce. Przynieśli mi różowe w środku, poprosiłam o dopieczenie ale za chwilę przynieśli niewiele różniące się od tych pierwszych.. Trochę może lepiej, ale na pewno nie upieczone w 100%. Odkroiłam niby te najbardziej różowe fragmenty, ale teraz żałuję że w ogóle to zjadłam :( myślicie, że toxo przy takim pieczeniu zostaje zabita, czy nie wiadomo?
    Niby bakterie powinny bić zabite. Mój znajomy szef kuchni kiedyś mnie przekonywał, że mimo iż wygląda na surowe, to jest poddane obróbce termicznej i wszystkie żyjątka są unieszkodliwione. Mam nadzieję, że to prawda.

myszkaka lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kelnerka też mi niby tak powiedziała. Że kucharze ją zapewniali, że to nie jest surowe.. No nie wiem :( głupia jestem :/ mogłam to oddać całe i tyle :/
    Zresztą nie rozumiem co to za polityka :/ klient płaci, prosi żeby nie było różowe, ale oni swoje, bo "sztuka kulinarna". Ale to ja to będę jeść i nie muszę lubić takiego. Powinni przygotować tak, jak proszę, nawet jeśli to nie jest "tak jak powinno".

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie to dziwne :/ powinni dostosować się do Twojego zamówienia. Czasem nie chce się robić afery, ale nie wiem, może tak trzeba to się nauczą.
    Dobrze się po tym czujesz?

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, różowa polędwica to dopiwczona polędwica ale nie wysuszona - stąd kolor. Na pewno nie zaszkodzi.

U mnie humor średni, ale to pewnie przez pogodę. Wczoraj do późna oglądaliśmy filmy, polecam film atomic blonde. Zrobiłam zapiekanki w piekarniku i się tak byczyliśmy.
    Dzisiaj koleżanka przyniosła mi ogrodniczki ale troszkę za wąskie w udach. A na brzusio mają dużo miejsca. Miło tak.

Dzisiaj mój Pan idzie na jacuzzi i saunę, w ramach rozluźnienia mięśni kręgosłupa. Ja za to idę do castoramy, poszukam inspiracji a potem może któraś z nich zrobię.

W temacie mojego stresu - muszę poczekać do 6.11 wtedy mam badanie i USG i się zobaczy...

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- Stranger Things 2- też już z mężem zaliczyliśmy, pół soboty i już po :(
    a całą sobotę spędziliśmy na leniuchowaniu :D

pomarańczka- rośnie w Tobie mały Indywidualista, ciesz się :D

jeśli chodzi o zakupy, to mi się ostatnio całkowicie odechciało, własnie przez to że albo wyglądam tragicznie w czymkolwiek co zmierzę, albo odrzuca mnie rozmiar :P póki co ostatni mój zakup to był biustonosz w większym rozmiarze :)

w quizie mi wyszło 10/11 :O a strzelałam w większości.. a najlepiej bo siedziałam akurat po turecku ;d

AneMarie- myśl tylko pozytywnie, bo niepotrzebnie się nakręcasz.. oczywiście że wszystkie Nasze Maleństwa są całkowicie zdrowe! i nie ma innej możliwości :)
    Rene- Twojego Maluszka również to dotyczy :) 3mamy mocno kciuki :)

a my dziś leniuchujemy, a popołudniu jedziemy do teściów..

miłego dnia :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Rene, AneMarie- wszystko bedzie dobrze, nie martwie
    Ja mialam wczoraj bardzo pracowity dzien- ogarnelismy mieszkanie do stanu umozliwiajacego powrot do donu :)
    Wieczorem bylam wykonczona ale bardzo szczesliwa, ze moge spac we wlasnym lozku :)
    A dzis od samego rana leje jakk z cebra, bleh nie chce sie z lozka wychodzic :D

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP fajnie, że udało się na tyle ogarnąć by wrócić spać do siebie. Co jak co, ale nie ma to jak własne łózko :)

U mnie niestety w sypialni końca nie widać, a salon, hmmm ... to raczej graciarnia z ograniczoną możliwością poruszania się.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska- wspolczuje, mnie juz serio szlag trafial po 2 tygodniach.

Emily- znalazlam szczepionke :D vaxigrip tetra :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym dzisiaj jadla wszystko co mi wpadnie pod buzie :D narazie sie powstrzymuje hihi. Drugi dzien antybiotyku a juz duzo duzo lepiej ze mna. Dzidzia jak skakala tak skacze :) my juz po malym remoncie i jestem zadowolona :) maz pojechal w trase po poludniu ale we wtorek wraca <3

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    A my wczoraj byliśmy w knajpie i zamówiłam polędwiczki cielęce. Przynieśli mi różowe w środku, poprosiłam o dopieczenie ale za chwilę przynieśli niewiele różniące się od tych pierwszych.. Trochę może lepiej, ale na pewno nie upieczone w 100%. Odkroiłam niby te najbardziej różowe fragmenty, ale teraz żałuję że w ogóle to zjadłam :( myślicie, że toxo przy takim pieczeniu zostaje zabita, czy nie wiadomo?
    Nie martw sue az tak. Mieso zostało poddane obróbce termicznej. Cielęcina musi byc różowa inaczej jadlabys podeszwę :) gorsze jest niepasteryzowane mleko bo tam mogą wyst cysty toxo. Nie wiem czy polędwiczki były smażone i pieczone czy tylko jedna z obróbki, ale wystarczy kulka min w 70stopbisch by ja zabić. Równie dobrze mozesz sie zarazić nie myjąc dokładnie raj, warzyw i owocow spożywanych na surowi, nawet krojąc zakażone mieso i dotkniesz do twarzy . Inaczej nic bysmy nie jadły .

myszkaka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Niby bakterie powinny bić zabite. Mój znajomy szef kuchni kiedyś mnie przekonywał, że mimo iż wygląda na surowe, to jest poddane obróbce termicznej i wszystkie żyjątka są unieszkodliwione. Mam nadzieję, że to prawda.

Wszystko nigdy nie jest unieszkodliwione nie da sie tak. Sa drobnoustroje przeżywające powyżej 100 stopni i te dla których raj to temp chłodnicza.
    Jajka tez powinnysmy jesc ugotowane całkowicie, ale jak sie oprzeć takiemu płynącemu żółtku? :) zawsze mozna sie zbadać na toxo.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 - dziękuję za info o szczepionce :)

Laski,które wrzucały link do sklepu PatPat - to są ciuszki prosto z alieexpress tylko droższe :P
    Więc lepiej zamawiać z alie :)

Co do cesarki - ja nie oceniam, ale polecam zapoznać się z tym, jakie są różnice dla dziecka i kobiety między porodem naturalnym a cc. (oczywiście mówię o sytucji, gdzie nie ma przeciwwskazań do sn).

Serio, strach strachem, ale korzyście dla dziecka i matki z sn są nieporównywalnie większe i czasem warto się podjąć wyzwania.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam i rozmawiam, na razie zbieram informacje odnośnie obu opcji.

A ciuszki tylko podziwiam i nie mogę się doczekać aż będę ubierać moje dzieciątko w takie cudeńka :D

Przypomnijcie mi proszę kto wizytuje w tym tygodniu? :)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaa :)
    W czwartek wizyta :)

Wogóle, czwartek będzie zabieganym dniem - rano badania i szczepienie, później spotkanie z doulą (idziemy z mężem) a na 17 wizyta i podglądanie maluszka :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAaaaaaa..ale czad......dziewczyny,
    przy ostatnim sprzątaniu znalazłam stetoskop i leżąc przyłożyłam do brzucha....po kilku zmianach miejsca słuchawki, znalazłam miejsce, gdzie słychać takie rzeczy...że aż sie przestraszylam ....jakby ktos plywal i szural mi w brzuchu..."maly obcy ...." ;) ale uczucie - szok ;)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92, aga_90, BP 02, myszkaka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytuje w czwartek ! I to juz na połówkowych :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ja tez wizytuje w czwartek ! I to juz na połówkowych :)

Nie za wcześnie na połówkowe? :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Nie za wcześnie na połówkowe? :)
    Lekarz powiedział, ze to ostatni moment by widzieć dziecko w całości , bede 19(0), czyli 20 tc, połowa . Zreszta znając historie z cukrzyca poród jest zawsze wczesniej. Gdyby co połówkowe nam tez w IMiD 22.11, czyli 22 tc

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    AAAAAAAaaaaaa..ale czad......dziewczyny,
    przy ostatnim sprzątaniu znalazłam stetoskop i leżąc przyłożyłam do brzucha....po kilku zmianach miejsca słuchawki, znalazłam miejsce, gdzie słychać takie rzeczy...że aż sie przestraszylam ....jakby ktos plywal i szural mi w brzuchu..."maly obcy ...." ;) ale uczucie - szok ;)
    Ja tak próbowałam w zeszłym tyg ale słyszałam tylko swoje jelita :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, bo mi lekarz powiedziała, że połówkowe robi sie od skończonego 20 tc czyli od 20+0, stąd moje pytanie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ