Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusianka na pewno kurtka się przyda! Ja mam sporo ciuchów oversize i też mam zamiar w nich chodzić.
Emily fajna kurtka i z podpinką ciepłą.
Mnie teraz jest cieplej ogólnie a szczególnie jak wychodzę do sklepu, do ludzi. Wracam potem spocona. -
Ja przez ostatnie 15 lat mialam mniej wuiecej ten sam rozmiar wiec nie mam zapasow zachomikowanych a by sie teraz przydaly
Dzieki, Emily, popatrze co zalando oferuje. Ja raczej plaszcz chce zeby do pracy byl ok Tylko fason bedzie nielatwy do wyboru- pewno jakis w literke A albo troche bombka a la lata 60-70 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia- to masz największe szanse że jak urodzisz to będzie już ciepło
ja dziś zaczęłam 5 miesiąc z wielkim hukiem, bo po raz pierwszy śniadanie wylądowało w kibelku cały weekend się źle czułam a dziś rano kumulacja.. teraz już troszkę lepiej, ale popijam miętową herbatkę
ja się trochę obawiam swojej kurtki zimowej bo zawsze kupowałam dopasowane, mam uraz do za dużych kurtek, a to oznacza że prawdopodobnie się nie zapnę ;d aż mnie coś bierze na myśl o konieczności zakupów, wrr..
miłego -
nick nieaktualnyBP byłam w h&m, ale w blue city i nie znalazłam działu dla kobiet w ciąży!!! Następnym razem pojadę do Woli Park, to tam zobaczę.
Mąż kupił mi czapkę, bo pochodziliśmy i słabo mi się zrobiło, aż musiałam posiedzieć. Wypiłam sok i odżyłam. Możliwe, że cukier mi spadł???
I tyle z zakupów... A!!! Oglądałam X-lander, ale nie było tego mojego x-cite. I cena za xmove 1500 zł! Mało.
Mąż był bardzo zainteresowany a mnie zmulilo. I siedziałam.
Sylwia no to faktycznie późno kwietniowo. Aaaa!!! A Ty CC, czy SN??
Wiesz, ale patrząc na wątek Listopadówek na innym forum, to tam już tyle rozpakowanych, że szok! A listopada nie ma jeszcze!!!
Aga ja we czwartek będę w 5:-) ale wymioty o tej porze??? Uuu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:27
-
Hej,
ja jestem właśnie po spotkaniu z Doulą. Poszłam z ciekawości. Zawsze myślałam, że to przesada, przerost formy nad treścią i "pańciusiowatość" . Teraz zmieniałam zdanie. Ponieważ ojciec naszego maleństwa nawet nie chce patrzeć w stronę porodówki , to fajnie mieć kogoś kto jest z Tobą przez cały poród, i jeszcze zna techniki łagodzące ból, zna położne, potrzyma Cię za rękę i wszystko ogarnie, szczególnie jak jesteś pierworódką i nie wiesz jak to wygląda.
Dlatego też na 90% zdecyduję się na jej pomoc.Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Wtracę się na chwilę, jako, że jest Was tu dziewczyny na tym wątku najwięcej, nie zlosccie się☺
Czy jest ktoś w stanie polecić mi naprawdę dobre usg w Warszawie? Zastanawiam się jeszcze czy powinno być usg dopochwowe czy przez brzuch, żeby sprawdzić czy jestem w ciąży? Byłby to już około 15 tydzien. -
nick nieaktualnyTęskniąca a gdzie Ty tą dolue dorwałaś??? Bo ja nawet nie wiem skąd wziąć w ogóle informacje na ten temat?
I ile to kosztuje?
Sylwia u mnie też póki co SN.
Anna97 -, ja chodzę do Boramed jest na Ursynowie i Pradze. Możesz zarejestrować się przez stronę. Koszt to około 150 zł.Anna97, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie uważam że doula to wymysł, ja pamiętam mój pierwszy poród, miałam szczęście bo była przy mnie taka młoda położna, dawała mi pić wodę i wiązała mi włosy, trzymała mnie też za rękę, fakt nie była ze mną cały czas ale co chwile wchodziła.
Mąż mój też nie chcę być przy porodzie, wiem że bardzo mnie kocha ja jego też, ale u nas jest to nie do przejścia, ja też wolę być sama, nie jest to dla mnie wyznacznik idealnego związku.
Z kolei jego brat w tamtym roku był z żoną podczas porodu, wszystko to sprawa indywidualna.
Napewno doula to dobry pomysł jak się rodzi pierwszy raz, bo wtedy człowiek zielony, ale naprawdę nie wyobrażacie sobie jak instynkt wtedy Wami kieruje, wszystko wiadomo co i jak robić☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:37
-
Magdzia85F wrote:Tęskniąca a gdzie Ty tą dolue dorwałaś??? Bo ja nawet nie wiem skąd wziąć w ogóle informacje na ten temat?
I ile to kosztuje?
.
Zaczelam czytac w necie, potem wygooglowalam doule w naszym miescie, a na koniec okazalo sie, ze to jeszcze kolezanka ze szkoły sredniej. 3 spotkania plus opieka na telefon, plus caly porod, plus pelna dyspozycyjnosc od 38 do 42 tygodnia ciazy - 500 zł
U nas dzis snieg pada....Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna97 wrote:Cześć! Wtracę się na chwilę, jako, że jest Was tu dziewczyny na tym wątku najwięcej, nie zlosccie się☺
Czy jest ktoś w stanie polecić mi naprawdę dobre usg w Warszawie? Zastanawiam się jeszcze czy powinno być usg dopochwowe czy przez brzuch, żeby sprawdzić czy jestem w ciąży? Byłby to już około 15 tydzien.Anna97 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Zaczelam czytac w necie, potem wygooglowalam doule w naszym miescie, a na koniec okazalo sie, ze to jeszcze kolezanka ze szkoły sredniej. 3 spotkania plus opieka na telefon, plus caly porod, plus pelna dyspozycyjnosc od 38 do 42 tygodnia ciazy - 500 zł
U nas dzis snieg pada....
Ostatnio sama sie zastanawiałam na doula, mojego juz chyba nie chce obejrzawszy jednen naturalny poród na yt. Patrzyłam na ta wież i te wszystkie aspekty i na szczęście mam jeszcze chwile na zastanowienie -
nick nieaktualnyMagdzia85F wrote:BP 12.04
Kojarzę, że dziewiec.zero ma termin na koniec kwietnia, ale idzie na CC.
U nas zimno dzisiaj strasznie. 4st i wiatr okropny. Brrrr nosa juz nie wychylam
Co do kurtki to ja kupilam zimowa ale taka ktora rozciagnie sie troche na brzuchu
Przytylam kilogram i dostalam opiernicz od poloznej ze sie przejmuje ze przyrost idealny no ale kurcze waze 84/168 -
Magdzia85F wrote:Wiecie tak sobie myślę, że jestem jedną która najpóźniej ma termin. Wy już się rozpakujecie a ja będę czekać.
Wychodzi jednak na to, że to Ty przetrzesz szlaki...haha....
ja mam stresa, bo termin na 10.04 a sama mam urodziny 7.04 - nie chcialabym w tym samym dniu obchodzic podwojnych urodzin haha wystarczy, że zgramy sie "czwórkami" ja bede miała 40 a ono 4 lataMagdzia85F lubi tę wiadomość