X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka na pewno kurtka się przyda!:-) Ja mam sporo ciuchów oversize i też mam zamiar w nich chodzić.

Emily fajna kurtka i z podpinką ciepłą.

Mnie teraz jest cieplej ogólnie a szczególnie jak wychodzę do sklepu, do ludzi. Wracam potem spocona.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ostatnie 15 lat mialam mniej wuiecej ten sam rozmiar wiec nie mam zapasow zachomikowanych a by sie teraz przydaly :)

Dzieki, Emily, popatrze co zalando oferuje. Ja raczej plaszcz chce zeby do pracy byl ok :) Tylko fason bedzie nielatwy do wyboru- pewno jakis w literke A albo troche bombka a la lata 60-70 :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez 15 to się zmienił z 44 na 36/38. A teraz mam już 38/40. Dół mam zawsze większy.

A te ciuchy w literkę A, to marzy mi się sweterek i tunika. Na bon proc widziałam. Fajny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie zimowo, mnie coś chyba znowu rozkładać będzie.
    Ból mi w krzyż wszedł i nie mogę się schylac, najgorsze ze nie mam nic do smarowania, może pójdę do apteki.

Wizytę mam w czwsrtek, a połówkowe mam za tydzień rano, więc będzie ciekawie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii uuu współczuję!!! Oby natarcie Cię rozgrzało i pomogło.

O fajnie, że już połówkowe:-)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    BP 12.04 :-)

Kojarzę, że dziewiec.zero ma termin na koniec kwietnia, ale idzie na CC.

Ja mam 2tyg pozniej niz Ty.. na 26.04 :-/

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- to masz największe szanse że jak urodzisz to będzie już ciepło :D

ja dziś zaczęłam 5 miesiąc z wielkim hukiem, bo po raz pierwszy śniadanie wylądowało w kibelku :/ cały weekend się źle czułam a dziś rano kumulacja.. teraz już troszkę lepiej, ale popijam miętową herbatkę :)

ja się trochę obawiam swojej kurtki zimowej bo zawsze kupowałam dopasowane, mam uraz do za dużych kurtek, a to oznacza że prawdopodobnie się nie zapnę ;d aż mnie coś bierze na myśl o konieczności zakupów, wrr..

miłego ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP byłam w h&m, ale w blue city i nie znalazłam działu dla kobiet w ciąży!!! Następnym razem pojadę do Woli Park, to tam zobaczę.

Mąż kupił mi czapkę, bo pochodziliśmy i słabo mi się zrobiło, aż musiałam posiedzieć. Wypiłam sok i odżyłam. Możliwe, że cukier mi spadł???

I tyle z zakupów... A!!! Oglądałam X-lander, ale nie było tego mojego x-cite. I cena za xmove 1500 zł! Mało.
    Mąż był bardzo zainteresowany a mnie zmulilo. I siedziałam.

Sylwia no to faktycznie późno kwietniowo. Aaaa!!! A Ty CC, czy SN??
    Wiesz, ale patrząc na wątek Listopadówek na innym forum, to tam już tyle rozpakowanych, że szok! A listopada nie ma jeszcze!!!

Aga ja we czwartek będę w 5:-) ale wymioty o tej porze??? Uuu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:27

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja jestem właśnie po spotkaniu z Doulą. Poszłam z ciekawości. Zawsze myślałam, że to przesada, przerost formy nad treścią i "pańciusiowatość" ;). Teraz zmieniałam zdanie. Ponieważ ojciec naszego maleństwa nawet nie chce patrzeć w stronę porodówki , to fajnie mieć kogoś kto jest z Tobą przez cały poród, i jeszcze zna techniki łagodzące ból, zna położne, potrzyma Cię za rękę i wszystko ogarnie, szczególnie jak jesteś pierworódką i nie wiesz jak to wygląda.
    Dlatego też na 90% zdecyduję się na jej pomoc.

Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F w sumie to nie wiem. Lekarz poki co nic nie mowil wiec wydaje mi sie ze SN bo do CC raczej wskazań brak :) Chyba ze cos sie jeszcze w miedzyczasie zmieni.

xk81pfk.png
  • Anna97 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Wtracę się na chwilę, jako, że jest Was tu dziewczyny na tym wątku najwięcej, nie zlosccie się☺

Czy jest ktoś w stanie polecić mi naprawdę dobre usg w Warszawie? Zastanawiam się jeszcze czy powinno być usg dopochwowe czy przez brzuch, żeby sprawdzić czy jestem w ciąży? Byłby to już około 15 tydzien.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a gdzie Ty tą dolue dorwałaś??? Bo ja nawet nie wiem skąd wziąć w ogóle informacje na ten temat?
    I ile to kosztuje?

Sylwia u mnie też póki co SN.

Anna97 -, ja chodzę do Boramed jest na Ursynowie i Pradze. Możesz zarejestrować się przez stronę. Koszt to około 150 zł.

Anna97, Monnn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważam że doula to wymysł, ja pamiętam mój pierwszy poród, miałam szczęście bo była przy mnie taka młoda położna, dawała mi pić wodę i wiązała mi włosy, trzymała mnie też za rękę, fakt nie była ze mną cały czas ale co chwile wchodziła.
    Mąż mój też nie chcę być przy porodzie, wiem że bardzo mnie kocha ja jego też, ale u nas jest to nie do przejścia, ja też wolę być sama, nie jest to dla mnie wyznacznik idealnego związku.
    Z kolei jego brat w tamtym roku był z żoną podczas porodu, wszystko to sprawa indywidualna.

Napewno doula to dobry pomysł jak się rodzi pierwszy raz, bo wtedy człowiek zielony, ale naprawdę nie wyobrażacie sobie jak instynkt wtedy Wami kieruje, wszystko wiadomo co i jak robić☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:37

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tęskniąca a gdzie Ty tą dolue dorwałaś??? Bo ja nawet nie wiem skąd wziąć w ogóle informacje na ten temat?
    I ile to kosztuje?
    .

Zaczelam czytac w necie, potem wygooglowalam doule w naszym miescie, a na koniec okazalo sie, ze to jeszcze kolezanka ze szkoły sredniej. 3 spotkania plus opieka na telefon, plus caly porod, plus pelna dyspozycyjnosc od 38 do 42 tygodnia ciazy - 500 zł

U nas dzis snieg pada....

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii u mojej młodszej siostry, była starsza. I obie zadowolone były. Choć starsza bardziej zestresowana.

U mnie będzie Mąż, ale nie wiem, do którego etapu. Wyjdzie "w praniu".

Agiii37 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna97 wrote:
    Cześć! Wtracę się na chwilę, jako, że jest Was tu dziewczyny na tym wątku najwięcej, nie zlosccie się☺

Czy jest ktoś w stanie polecić mi naprawdę dobre usg w Warszawie? Zastanawiam się jeszcze czy powinno być usg dopochwowe czy przez brzuch, żeby sprawdzić czy jestem w ciąży? Byłby to już około 15 tydzien.
    Każde usg jest dobre na 15 tydzień przeciez to juz termin po pierwszych prenatalnych

Anna97 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Zaczelam czytac w necie, potem wygooglowalam doule w naszym miescie, a na koniec okazalo sie, ze to jeszcze kolezanka ze szkoły sredniej. 3 spotkania plus opieka na telefon, plus caly porod, plus pelna dyspozycyjnosc od 38 do 42 tygodnia ciazy - 500 zł

U nas dzis snieg pada....
    Mama mia gdzie Ty mieszkasz? Chetnie wpadne na wakacje :)
    Ostatnio sama sie zastanawiałam na doula, mojego juz chyba nie chce obejrzawszy jednen naturalny poród na yt. Patrzyłam na ta wież i te wszystkie aspekty i na szczęście mam jeszcze chwile na zastanowienie :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Mama mia gdzie Ty mieszkasz? Chetnie wpadne na wakacje :)
    :)

Wyżyna Krakowsko -Częstochowska ;) region północny - zapraszam, znam kilka pięknych miejsc w okolicy ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    BP 12.04 :-)

Kojarzę, że dziewiec.zero ma termin na koniec kwietnia, ale idzie na CC.
    Przebijam bo ja mam 26.04 ;) dzisiaj bylam u gin w przychodni i nie zmienili mi terminu wg poloznej roznica tygodnia to nie roznica. U nas zazwyczaj cc jest cos kolo tygodnia wcześniej ale jesli wzrost bobasa utrzyma sie tydzien do tylu to pewnie i tak bedzie to koniec kwietnja ;) wiec nie martw sie bedziesz przedostatnia hihi :D
    U nas zimno dzisiaj strasznie. 4st i wiatr okropny. Brrrr nosa juz nie wychylam
    Co do kurtki to ja kupilam zimowa ale taka ktora rozciagnie sie troche na brzuchu :)
    Przytylam kilogram i dostalam opiernicz od poloznej ze sie przejmuje ze przyrost idealny no ale kurcze waze 84/168 :/

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Wiecie tak sobie myślę, że jestem jedną która najpóźniej ma termin. Wy już się rozpakujecie a ja będę czekać.

Wychodzi jednak na to, że to Ty przetrzesz szlaki...haha....

ja mam stresa, bo termin na 10.04 a sama mam urodziny 7.04 - nie chcialabym w tym samym dniu obchodzic podwojnych urodzin haha ;) wystarczy, że zgramy sie "czwórkami" ja bede miała 40 a ono 4 lata ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ