X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dzień dobry,
    wyszło na to, że jestem przesądna...haha...mój wynik 8/11 ;)
    miłej zabawy ;)

http://www.edziecko.pl/edziecko/13,143484,10197,znasz-przesady-ciazowe-to-wcale-nie-jest-taki-latwy-quiz.html?bo=1#BoxLSCz
    wow 9/11 aż sama się sobie dziwię ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmobilizujcie mnie do ruszenia się :P jak rano siadłam na kanapie tak siedzę :P a na 18 muszę dotrzeć do Męża do pracy i potem jedziemy na wycieczkę kupić drabinę i żyrandole do przedpokoju ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka e tam. Leż sobie. Gdzie kupujesz żyrandole? My mamy fajne z Ikei:-) uważam, że to były najgorsze zakupy do mieszkania! Lampy!

U mnie Mąż właśnie podłogę myję. Bo poszłam do łazienki na kolanach umyłam i brzuch zaczął boleć. I dlatego leżę.

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Magdzia, jesteś mistrzynią mobilizacji ;D
    ja bym najchętniej do Obi pojechała bo obejrzałabym też krzaczki do ogródka przy okazji :) ale zgadzam się, że z żyrandolami miałam i mam największy problem ;) na szczęście został już tylko ten przedpokój :)

mój Mąż wczoraj miał wolny dzień to posprzątał :) a ja dzisiaj tylko pranie muszę zrobić na wyjazd, na Wszystkich Świętych jedziemy do mojej Mamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-) my wszystko chcieliśmy mieć od razu, więc bokiem już mi wychodziły te jeżdżenia.

No dziś sobota, to trzeba się przygotowywać do niedzieli:-D

Mój dziś pranie i sprzątanie. Zmienia się facet :-):-)
    My nigdzie nie jedziemy na 1listopada, bo tak jakoś wyszło.

Wysłany: 28 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też był czas, że jak widziałam na horyzoncie castoramę to objawy alergii miałam ;D teraz już praktycznie wszystko mamy ale brak światła w przedpokoju jest mocno upierdliwy więc postanowiłam to jak najszybciej zmienić :)

ta niedziela u mnie też będzie kiepska bo mąż od 11 do 19 będzie robotał i bedę sama siedziała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to faktycznie kiepsko. U mnie odkąd Mąż ma na zmiany, to tak ma grafik, że weekend wolny a w tygodniu dzień też, czasem dwa :-) żyć nie umierać!

Dobra zakupy trzeba ogarnąć!

Wysłany: 28 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy Wy też macie teraz mega suchą skórę? A jeśli tak to jak sobie z tym radzicie? Ja odkąd pamiętam miałam suchą ale teraz to się zwyczajnie łuszczę, szczególnie nogi, brzuch i przedramiona

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze była mega sucha, że aż się świeciłam, a teraz nie mam z tym problemu. Ale może to dzięki regularnemu wcinaniu tabletek, wcześniej nigdy mi to nie wychodziło ;) Pomarańczka a smarujesz się czymś? Łykasz coś?

Skończyłam sprzątanie, teraz lecę do Biedronki, chcecie coś? :P

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy Wy też macie teraz mega suchą skórę? A jeśli tak to jak sobie z tym radzicie? Ja odkąd pamiętam miałam suchą ale teraz to się zwyczajnie łuszczę, szczególnie nogi, brzuch i przedramiona

Zwiększ podaż wit D, jedz sporo olejów zimnotliczintch, nawet mozesz sie nimi smarować. Ja kupiłam kokosa w świeczce i jest super. Zmień zel pod prysznic. Ja tez mam ciagle sucha skore, ale przywykłam. Najgorsze sa piszczele i dłonie.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 28 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje się po kąpieli i jest ok ale rano już jestem biała :( zastanawiam się czy się w jakimś olejku nie kąpać? Wit D przyjmuję w Pregnie Plus mówicie że to za mało?

Aprzybylska - pączusia poproszę ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 13:32

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj na mokrą skórę po kąpieli smarować się oliwką. Ja gdy już dostawałam szału, bo skóra aż trzeszczała, robiłam tak kilka dni z rzędu i pomagało. Tylko najzwyklejszą oliwką, jak z dzieciństwa.

A na opakowaniu sprawdzałaś czy to jest pełna dzienna dawka?

Pączuś czeka ;) akurat sama miałam ochotę :D

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

ja dzisiaj jakaś ledwo żywa jestem, spać mi się chce. Też mnie dziś brzuch bolał, więc leżałam, ale chyba jeszcze się zdrzemnę ;)

Sucha skóra jest jednym z objawów hashimoto :/ też mi niestety dokucza.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 28 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niby mam to nieszczęsne haszi ale na szczęście niezbyt mocno zaawansowane i nie wymaga w teraz leczenia, jestem pod obserwacją ;)

w takim razie zaopatrzę się w oliwkę - oby pomogła :)

APrzybylska - rzuć mi pączusia, jak się dobrze zamachniesz to może doleci ;D

nick nieaktualny, APrzybylska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mam sucha skore wiec sie nie wypowiem ale sposob z oliwka moze byc dobry.
    My juz po sprzataniu i po zakupach. I po sorze.. niestety ale do 1 w nocy rychalam jakbym miala sie udusic i dzisiaj wizyta u lekarza. Zapalenie krtani i tchawicy, dostalam antybiotyk.
    Czy wy wiecie ze juz czuje ruchy? I wczoraj maz widzial na dole brzucha takie delikatne pukniecia. A do szczuplych nie naleze. Jestem w szoku ze tak wcześnie chociaz z synem czulam w 16tyg. Cudowne uczucie ale takie nierealne. 7cm a taka sila :D czuje takie jak przesuniecia, laskotania ;)
    Dzis juz leze i odpoczywam

nick nieaktualny, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero to teraz odpocznij i skup się trochę na swoim zdrowiu :)

Ponoć w drugiej ciąży znacznie szybciej się czuje, bo wiesz czego masz się spodziewać i łatwiej rozpoznać maluszka :) Więc dlaczego nierealne.

Ja już też odpoczywam. Podałam na obiad domowe zapiekanki z kiełbaską i cebulką. Na deser lody i ciasto czekoladowe, a teraz trawię :) jeszcze czekam aż pranie się skończy.

myszkaka słodkich snów. mam nadzieję, że ból minie.

myszkaka, Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak dla relaksu słodkości:

https://www.patpat.com/category/Baby-Toddlers/Baby-Toddler-Girl/One-Pieces.html?utm_source=FB&utm_medium=dannie&utm_campaign=dannie&utm_term=Dannie9-8/31-6-eu

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:

https://www.patpat.com/category/Baby-Toddlers/Baby-Toddler-Girl/One-Pieces.html?utm_source=FB&utm_medium=dannie&utm_campaign=dannie&utm_term=Dannie9-8/31-6-eu
    Chyba nauczę sie szyć sama, albo postaram sie zasadzić pieniadze ha ha

APrzybylska, nick nieaktualny, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:

Piękne!!! :-)

Mnie dziś też coś doskwiera na dole, ale po lewej stronie. Ech. Zrobiliśmy serniczki i stygną.

Wysłany: 28 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Zrobiliśmy serniczki i stygną.
    ech... czy Ty masz litość? serniczki? toć ja mam właśnie ślinotok ;D

a ja rozwiesiłam pranie i ledwo dycham - wkurza mnie to że do niczego się nie nadaję...

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ