Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona92 wrote:Chyba na Madalińskiego .
Kazda zrobi jak bedzie uważała, aby dla niej było dobrze;)
To wszystko jest zależne od naszego organizmu, geny mkze cos tam i maja wspólnego , ale nigdy nic nie wiadomo. Moja mam nie miała Orawie żadnych objawów ciążowych, a jej siostra wymioty do połowy ciazy i czuła sie fatalnie, także wszystko jest bardzo i dywidualne. Zreszta zrobi sie wszystko aby miec ten etap z głowy, a człowiek przeżyje duzo. Zawsze czlsoeiek dostaje takie problemy by moc sie nim przeciwstawić .
Przed porodem pierworodni to niektórzy mogli by sobie darować niektórych opowiadań poco starszy , a bezwład mogl miec przez mała ilosc mieliny(to do przekazów impulsów nerwowych). Niektóre szpitale maja jobla na pkt SN. To, ze jest lepszy dla dziecka owszem, ale ja wyznaje zasadę, ze ja -nosicielką nowego zycia nie bedzie w pełni zdrowa i zadowolona nie moze zaoferować dobra dla dziecka. Najważniejsza jestem ja i dziecko. Mige robic duzo by nie komplikować rozwoju dziecka a wręcz przeciwnie, ale nie lubie stwierdzenia ze Wszystko dla dziecka.
Co do opowieści mojej cioci, to nie dziwię jej się, że chciała się podzielić, bo było widać, że bardzo to przeżyła. Bezwład był spowodowany niedotlenieniem mózgu, a mała jest pod opieką neurologa.
Oj poważnie się zrobiło ...
Lepiej opowiedzcie co tam macie w planach na weekend?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Hej my po wizycie Maleństwo ma się dobrze ale skubane jest tak ułożone, że nic nie widać co tam ma między nogami i też przez to ułożenie ja nie czuję jeszcze ruchów ale pani doktor powiedziała, że lada dzień mogę coś poczuć szyjka długa i piękna i niespodzianka - łożysko mam z boku moje Dziecię chce być niepowtarzalne już od samego początku
No i 16.11. mamy połówkoweTęskniąca, Tusianka, Etoilka, Ilona92, aga_90, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyAprzybylska mam z gory planowana bo po pierwsze: u nas jak sie mialo pierwsza cesarke to przy drugim porodzie ma sie prawo wyboru. A po drugie tak jak dziewczyny pisza- obecnie nie mam zadnych wskazan ale moj gin napisze cokolwiek. Z gory zapowiedzialam mu ze nie rodze sama bo naturalny porod wiaze sie dla mnie z duzym dyskomfortem psychicznym. Przez kilka godzin zero skurczy zero rozwarcia tylko bole krzyzowe co 1,5min a potem co 30sek. Ogolem mam ponoc tak zbudowana szyjke ze sama sie nie otworzy dlatego np odmowiono mi zalozenia wkladki anty bo mozliwe by to bylo jedynie w szpitalu i nie wiadomo czy by sie udalo.
Ogolem na porodowce w pewnym momencie zaczelam bluzgac do lekarzy z czysta nienawiscia zrobili mi znieczulenie juz na cc i to byl cud... zero bolu szczescie z narodzin. Po 12h wstalam i poszlam. Raz tylko pomogla mi polozna. Lekarz sie smial ze tak to mi tylko rodzic. I stad moja "zachciewajka" po cc czulam sie pieknie loboeco pelna energii do zycia i dzialania a co dla mnie wazne nie mialam oporow co do ran na dole itp szczerze mowiac nie wiem czy dalabym sie pozniej tknac mezowi.Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór
ja sobie zrobiłam dziś pół dnia tylko dla mnie i skorzystałam z tzw."nocnych wyprzedazy do -70%" w naszej galerii.
Wniosek po tej eskapadzie jest jeden - jestem wielorybem pasuja na mnie tylko worki i bezksztaltne ciuchy w stylu ameby ...
a brzucha juz sie nie da ukryc,
2 godziny chodzenia i po sklepach i blagalam o krzesło...ale i tak jestem z siebie dumna, ze dalam rade
-
Dzien dobry.
Ja miałam tyle planów, ze chyba na wyjściu po pieczywo i inne duoerele zakończy sie siedzeniem w domu. Ewentualnie moze udam sie w koncu po biustonosz bo kazdy jest mały. Dzis od połowy nocy odczuwam dziwne napięcie macicy, przeniosła sie wyżej i jak dotykam zaraz pod pępkiem jest tak jakbym dotykała plecy noworodka ...moze powinnam wziąć nospe ? Jak bede u lekarza, ale to w czwartek zapytam co z tym fantem. Macica sie az tak podnosi?
Pomarańcza Cieszę sie, ze z maluchem wszystko dobrze. To jak jest ono ułożone? -
nick nieaktualnyHej!
Ilona tak czytałam, że do 20 tygodnia ma się podnieść pod pępek.
Ale no spe weź nie zaszkodzi.
Tęskniąca też nakupiłam workowych ciuchów. Ale mam jeszcze trochę kupić. Mężowi się podobam, do tego chyba ten 2 trymestr to prawda z tym libido i jeszcze włosy zrobię, to będę się lepiej czuć.
Chodziłaś 2 h non stop? Wow u Nas zakupy to 30 min i muszę siadać. Hehe
Kurcze i fajne promocje:-) ja czekam na kurtki.
Dziewiec.zero no i git. Jak się super czujesz po cesarce, i szybko wstałaś, i przy tak urokliwej szyjce, to pozazdrościć tylko tej szybkiej regeneracji!
Ciekawe jak u Nas? Czy chłopiec czy dziewczynka? Dowiem się pod koniec listopada.
Pomarańczka uparciuch:-) ale ważne, że wszystko ok. Łożysko masz z boku? O ciekawostka.
APrzybylska a jaki serial? My z Netflix stranger things 2 sezon. Polecam serial!Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie ja się nie znam z zawodu jestem księgową a biologię jakoś zaliczyłam pani doktor sama się trochę zdziwiła ale powiedziała że pewnie się jeszcze to łożysko przesunie i nie jest to powód do niepokoju ale nie jest to standardowe zjawisko
Magdzia, rozmawiałam też z panią doktor o szpitalach i powiedziała, że ten nowy przy Banacha ma już podpisany kontrakt z nfz my mamy trzy typy, potem się udamy na zwiedzanie i podejmiemy ostateczną decyzję
A co do mojego Uparciucha to ma to chyba po mnie mam dwie ksywki “przekornica” i “kosmitka” więc jakoś specjalnie się nie dziwię MaleństwuMagdzia85F lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyPomarańczko cudowna kobieto!!! Dziękuję za super info o Banacha chcę tam!
Jakie masz typy szpitali?
A mnie na wizycie lekarz tłumaczył o łożysku, On się tak wczuwa, że jeszcze rękami pokazuje ale spoko, że mówi.
Wypiłam pierwszą kawę od 2,5 miesiąca i dalej tyłka nie urywa;-)
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Bielański, Kasprzaka i właśnie ten przy Banacha, do tych trzech mamy spoko dojazd. Moja pani doktor pracuje na Starynkiewicza i mówiła, że warunki lokalowe są kiepskie (brak potrzebnego remontu) i wszechobecni studenci a to niektórym też przeszkadza no ale my do centrum pchać się nie będziemy i tak
ja też dzisiaj na śniadanie kawę wypiłam i póki była ciepła była mniam teraz już jest bee
nick nieaktualnyPomarańczka mam dwóch lekarzy że Starynkiewicza. Jeden prowadzący a drugi z certyfikatem. Jakoś samo tak wyszło. Może też dlatego, że jak lekarze się znają, to polecają się nawzajem.
Leżałam tam i nooo remont na serio byłby bardzo wskazany. Tylko to tak nieduży obiekt, że logistycznie byłoby ciężko. Studentów w cholerę. Ale mnie to nie przeszkadzało.
A mam porównanie bo leżałam w szpitalu w moich stronach i opieka, sale oraz jedzenie o niebo lepsze (ale ten szpital jest w czołówce, jeśli chodzi o czystość etc.).
Ogólnie dużo w pracy obracałam się po służbie zdrowia i wiem, jak sale położnicze wraz z tymi pooperacyjnymi mogą wyglądać
U mnie zostaję przy tych dwóch Starynkiewicza i Banacha. Podobna odległość 13km.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 10:33
-
Dzień dobry Mamusie
Ja na poprzedniej wizycie byłam tak zapatrzona w ekran, że zapomniałam zapytać gdzie znajduje się łożysko, a usłyszałam tylko, ze jest OK.
Magdzia ja wróciłam do jednego z moich ulubionych seriali "Gotowe na wszystko" oglądam po kilka odcinków dziennie.
Dobrze macie z tym wyborem szpitala, u nas w mieście jest jeden i to nie cieszący się zbyt pochlebną opinią. Dziewięć.zero dzięki za odpowiedź odnośnie CC. I podziwiam, że tak szybko wstałaś. W sumie historia podobna do porodu mojej siostry: 19 godzin i 2 cm rozwarcia - tam też leciały różne w stronę lekarzy
Dzisiaj wstałam z "chceniem" i muszę je jakoś zrealizować. Może pomaluję sufit w WC, albo coś poprzekładam w kuchni.
Pomarańczka to masz uparciuszka ale najważniejsze, że zdrowe jak rybkaMagdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Dzień dobry,
wyszło na to, że jestem przesądna...haha...mój wynik 8/11
miłej zabawy
http://www.edziecko.pl/edziecko/13,143484,10197,znasz-przesady-ciazowe-to-wcale-nie-jest-taki-latwy-quiz.html?bo=1#BoxLSCz
U mnie też 8/11. O niektórych nawet nie słyszałam a strzeliłam
APrzybylska Mnie na kontrolnych szybciutko sprawdza Maluszka, nie zdążę się napatrzeć. Tylko jak się rusza i tętno.
Czekam dlatego na połówkowe:-) no my może dziś zrobimy mini serniczki. Ale się zobaczy. -
APrzybylska wrote:
Dzisiaj wstałam z "chceniem" i muszę je jakoś zrealizować. Może pomaluję sufit w WC, albo coś poprzekładam w kuchni.
Jeśli możesz to nie rób tego sama 1. opary nawet najlepszej farby sa niewskazana, 2. dlugo rak do gory tez nie powinno sie trzymac w naszym stanie....
nie chce sie wymadrzac, tak tylko mowie, z troski.....przekladanie w kuchni juz lepszepomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Dzień dobry,
wyszło na to, że jestem przesądna...haha...mój wynik 8/11
miłej zabawy
http://www.edziecko.pl/edziecko/13,143484,10197,znasz-przesady-ciazowe-to-wcale-nie-jest-taki-latwy-quiz.html?bo=1#BoxLSCzTęskniąca lubi tę wiadomość
Tęskniąca wrote:Jeśli możesz to nie rób tego sama 1. opary nawet najlepszej farby sa niewskazana, 2. dlugo rak do gory tez nie powinno sie trzymac w naszym stanie....
nie chce sie wymadrzac, tak tylko mowie, z troski.....przekladanie w kuchni juz lepsze
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]