X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa, walczymy z kręgosłupem i mam nadzieję że będzie ok...

Co do dzidzi-ja czułam swoją kilka razy ale od dwóch dni cisza i zaczęłam się martwić. Powiedzcie czy to normalne czy mam lecieć do dr? Od razu mówię że jestem grubiutka, może to jakoś wpływa na odczucia?

Nie martw się to normalne też tak miałam tydzień temu wcale ruchów nie czułam i różne myśli, ale po kilku dniach wróciło, wtedy miałam mega wzdęcia to może dlatego.

Mi wyniki znowu spadły, masakra pewnie doztane żelazo, wizytę mam w przyszły czwartek, już się nie mogę doczekać

Mi robią kuchnie, burdel mam straszny, trochę skakałam po drabinie i brzuch mnie boli.

Skóra wokół pępka rozciąga mi się, od kilku dni czuje taki nacisk, nie mogę wytrzymać, trochę to nieprzyjemne, smaruje się kilka razy dziennie.

Chciałam powiedzieć że widziałam w Lidl 5 paki bodasow dla niemowląt, po 32.99 chyba, super zastanawiam się czy nie kupić.

Madzia uwielbiam tego bloga, napewno skorzystam.

U mnie samopoczucie kiepskie jestem zmęczona strasznie, gruba itd.

Miłego dzionka

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa, walczymy z kręgosłupem i mam nadzieję że będzie ok...

Co do dzidzi-ja czułam swoją kilka razy ale od dwóch dni cisza i zaczęłam się martwić. Powiedzcie czy to normalne czy mam lecieć do dr? Od razu mówię że jestem grubiutka, może to jakoś wpływa na odczucia?

Ja przez 2 dni czułam bardzo mocno...teraz cisza, ale byłam u gina i fikało koziołki na USG wiec chyba wzgledna cisza jest teraz ok, podobno mamy sie martwic jak cisza bedzie w 3 trymestrze

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie trzymam kciuki nadal!!! A co do Dziecka. Ja nadal czekam na ruchy. I tak, jak dziewczyny pisały. Spokojnie, jeszcze to Maleństwo, więc zapewne też zależy, jak się ułoży.

Agii też uwielbiam tego bloga,mam 3 książki! Cudowne zdjęcia:-) a te sernikomakowce, w smaku poezja!!!

Ilona no właśnie w 3 trymestrze, to waga jak burza idzie! Muszę poszukać jakiś przekąsek małokalorycznych, bo same owoce to za mało. Grrr

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę spokojniejsza. Pewnie za kilka miesięcy będziemy marudziły że za mocno kopie i spać nie możemy

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak. Albo że ledwo chodzimy , i że zgaga męczy ;-)

Wysłany: 27 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ból kręgosłupa... Opuchnięte nogi, żylaki, pajączki, same pozytywy l...

Dziewczyny o jakim blogu mówicie, coś mi umknęło a poczytalabym z chęcią...

I.... Wiecie może gdzie można kupić biały mak? Chciałam zrobić rogaliki na św. Marcina i mam problem właśnie z makiem... A już się smakowitości doczekać nie mogę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O blogu kulinarnym:-)

Moje wypieki. Pewnie kojarzysz.

Uuu biały mak. Nigdy nie kupowałam. W ogóle w tamtym roku pierwszy raz spróbowałam te rogale świętomarcińskie i o ludu! Jakie to słodkie!! Mąż był akurat w delegacji pod Poznaniem i kupił.
    Może w Tesco będzie? Carrefour?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 12:38

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakas giełdę pod ręka? Np rybitwy krakow, bronisze wawa, ale watpię zeby był w marketach , zamów z dobrego sklepu przez onternet :) ja nigdy nie jadłam tych rogali :o
    Uważaj z ta drabina, sama tak robiłam a pozniej bol jest okropny :: trzeba teraz uważać na brzuch , ja np czuje go bardzo jak sie schylam i ściskam, niedługo pedicure pojdzie w odstawke :/

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 27 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha pedicure to pikuś, dziewczyny kumpela mówiła że normalnie się depilować nie mogła przez brzuchol.... Co wówczas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie No dokładnie tego się boję, że będę mieć bobra zimą! Nie zniosę "tam" włosów, bo od razu mam uczulenie! Dlatego zacznę na wosk znowu chodzić. I 3 tygodnie potem jest spokoju.

Ilona Bronisze mam pod nosem a nigdy nie byłam :P a pedicure ostatnio to już wcale tak równo mi nie wyszedł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Hahaha pedicure to pikuś, dziewczyny kumpela mówiła że normalnie się depilować nie mogła przez brzuchol.... Co wówczas?
    Potwierdzam hahaha :D ogolenie tam pozniej to tak na wyczucie ;) a nogi golil mi maz hihi. Ale ja to mialam taki wielki brzuch jak przy blizniakach ;)
    My po prenatalnych ;) dzidziol skacze fika prostuje nogi i ogolem jest bardzo uparty bo nie chcial sie obrocic tylko na szturchanie obracal glowe ;) w badaniach wszystko ok przeziernosc 1,7 tylko dzidziol mlodszy 13tydz,3dzien na wczoraj i termin na 1.05 ;)

Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wosk zawsze powodował wrastanie włosków i totalne swędzenie. Także mi odpada... Także tylko maszynka bo laseru też nie wolno...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero a płeć poznałaś? O na 1 maja :) i tak zostań tu z Nami!:) I super, że z Dzidzią wszystko dobrze:)
    Jak powiedziałam Mężowi, że nogi będzie mi golić, to się wystraszył:P

AnaMarie, u mnie w ogóle nie wrastają, jedynie to po mam 2 dni opuchliznę, aż babeczka w salonie powiedziała, że pierwszy raz takie coś widzi a doświadczenia miała ponad 15 lat. Ale potem tak gładko:)
    Mnie ostatnio to się już źle goli. Jakoś ciągnie bardziej.

Wysłany: 27 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co sobie radzę ale chyba muszę pomyśleć o fitness dla ciężarnych. W zasadzie to bardziej pilates ale zawsze coś. Przecież po 9 miesiącach leżenia to mięśnie tak mi osłabną że nie będę w stanie naturalnie rodzić...

My już po pierwszych przymiarkach na wózek. I poki co wygrywa baby design husky i espiro-jedyne wózki, w których mogę bez problemu zdjąć gondole. Wzrost 160cm i krótkie rączki dają mi duże ograniczenia ale te wózeczku fajne są... Espiro ostatnio testowałam na spacerze z kumpela.

Mierzyłam się też z adamexem ale niestety są a) za ciężkie i b)gondola nieporęczne się wypina...

Jak u was wyglądają operacje poszukiwawcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że Adamex jest za ciężki i wizualnie w ogóle na zywo mi się nie podoba.

My na oku mamy Xlandera X-cite, fajny jest też Mutsy ten starszy, ale drogooo.

Póki co raz byliśmy na targach, w necie znalazłam co mi się podoba i pojedziemy jeszcze na spokojnie sprawdzić na żywo. I kupie przez internet.

A w ogóle miałam Wam napisać, że znalazłam niezły bajer na pieluszki. W związku, że mieszkam w bloku, to kupimy kosz, który nie przepuszcza zapachu na 30 pieluszek zużytych. Nie chcę wrzucać takich odpadków do zwykłego kosza, bo będzie nieładnie pachnieć.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero a to niespodzianka, że jednak dzidzia młodsza. Na wcześniejszych badaniach nie było takiego podejrzenia? Ale tak zostań z nami, bo wszystko może się jeszcze zmienić :)

Ja dziś byłam popatrzeć w Smyku na wózki i pomacać, ale macie rację Adamex to kawał wózka i nie wyobrażam bić się z nim przy każdym schodku. A tak poza tym nadal nic mi się nie podoba.

Magdzia ja na pieluszki też planuję osobny pojemnik.

U nas znowu pada :/

Z depilacją też się zastanawiam jak to będzie. Moja siostra mówiła, że dawała radę, ale o szczegóły nie pytałam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wózek musi byc lekki max 15 kg z gondola, łatwy w mi tazu i demontażu stelarz, tez nam 160 i dobrze by było gdyby miał regulacje raczki , nie tylko w długości ale i wysokości, musi byc jak najmniejszy po złożeniu zeby upchnąć go do auta. Chociaż moj ciagle mowi o większym aucie dla mnie, dla bezpieczeństwa bo bede jezdzic z dzidzuchem.
    Tez podobają mi sie husky , chciałabym polski wózek bo sa uznawane w UE i na wschodzie, zreszta nawet wszystkie xlandery sa nasze.
    Co do depilacji, mi die wrastają włoski niestety, ale tylko w pachwinach i wee str łydek. Nogi beda ok gorzej z bobrem, chociaż jestem bardzo drobna i bardzo liczę ba nieduży brzuch.
    Co do tych pieluch to sprawdz koniecznie wymiary, bo 30 to moze wejść ale 1. Oglądałam wiele poradników wyprawkowych i tez było o nim :)
    Ja bym chciała jakies pilates, moj namawia mnie na piłkę tylko nie wiem jak ba niej ćwiczyć . Kondycja spada bo jesteśmy bardzo obciążone, ale jazda kobieta wraca do sprawności po połogu :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam stronę z outletem kiddo.pl rożne produkty sporo tańsze ale czy na pewno, trzeba by było porównać

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska mija młodsza siostra powiedziała, że nawet przed porodem się ogoliła;-) ale jak się ma 18 lat, to inaczej. Nogi to jeszcze zniosę, bo mało mam włosów i rosną łatami.
    Jeszcze mamy dużo czasu na wózek:-) na pewno coś znajdziesz!
    A te kosze to wg mnie spoko gadżet.

Ilona no szczerze, to mnie się podobają wózki mniej owalne, bo teraz to widzę, że takie jak łódki są modne.
    Jeszcze dokładnie nie oglądałam tych koszy, ale muszę zerknąć, żeby potem nie było, jak piszesz.
    Kondycja wraca bo musi. Szczególnie jak dziecko zaczyna się dużo ruszać:-)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za 21 minut zaczynam swoje L4!!!!!!! <3

Jakie to jest niesamowite uczucie :)

Weekend jeszcze szalony będzie, ale od poniedziałku zasiadam w Klubie Leniucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 14:40

Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ