Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz mówi dużo, przynajmniej tak mi się wydaje.
    Cytologię miałam robioną na ostatniej wizycie, krew, mocz, TSH mam co wizytę. Fajnie, że tak często.
    A to USG z wypasem, to taki bajer trochę zbędny. Ale jak jest, to czemu nie skorzystać?

Tęskniąca ja też się sporo dowiaduje od dziewczyn z forum. I fajnie napisałaś:-) ja to pójdę na żywioł z Dzidzią, choć przy moim byciu we wszystkim naj, to ech.

Dziewiec.zero szok! Szok! Nie wierzę. No, że lekarz... Są.a nie wiem, jakbym zareagowała.

Zrobiłam pierwszy raz w życiu zupę ogórkową! Nie śmiejcie się, ale ja do zup i typowych dań polskich np.ciężkich sosów z żeberkami nie umiem.

APrzybylska, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja ogórkowej nie robiłam nigdy, mąż nie lubi, a dla samej siebie to mi się nie chcę. Ale też niedawno miałam swój pierwszy raz z kapuśniakiem :)

Jak u Ciebie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się poprawiło. Ale długa droga, czy na pewno będzie ok.

Mąż nie przepada za ogórkową, ale zjadł i powiedział, że smaczna. W sumie to razem robiliśmy:-) a to moja ulubiona zupa.
    Kapuśniak też pyszny.

Idzie zima trzeba zacząć zupy jeść.

Dziś mnie tak brzuszek wywaliło, że masakra. Ale to przez żołądek. Wczoraj zjadłam za dużo i dlatego.

APrzybylska jakie plany na weekend?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam plan robić zupy codziennie jak już będę leniuchować :D

a dziś zaplanowałam żeberka z kaszą gryczaną i buraczki (jedynie jakie toleruję- kupne ze słoika), aż się nie mogę doczekać aż wrócę do domu, zrobię i już po 19 zjem obiad :P

Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewic.zero dooobre, troche sie uśmiałam, ale znając zycie pewnie bym tak zaczęła mu dogadywać i delikatnie by sie to nie skończyło.

Zrobiłam pierwszy raz w życiu zupę ogórkową! Nie śmiejcie się, ale ja do zup i typowych dań polskich np.ciężkich sosów z żeberkami nie umiem.[/QUOTE]
    Zupy robi sie na prawde prosto . Sporo kremów robie na maśle lub oliwie. Wczesniej gotuje wywar warzywny, a czasem dodaje przesmażony boczek lub sama skore z boczku.
    Na krem z dyni polecam: woda, kulka marchewek , pietruszek, nic selera i troche pora, ziarenka pieprzu, zalać zimna woda oczywiscie i gotowac do miękkości, w miedzy cAsie upiecz dynie polana olejem, jak wszystko bedzie miękkie wynik zieleninę a mozesz tez dodać nać pietruszki, dodaj dynie i wszystko zblenduj. Dopraw siła, pieprzem, imbir, kurkum, kmin rzymski, mozesz dodać papryki słodkiej lub ostrej . Co do żeberek i karkówek, nie robie bo nie przepadam, wystarczy mi ba swieta , ale lubie pieczona gęś czy kaczkę. Ja uczyłam sie troche od babć, a pozniej sama zaczelam gotowac , mam kilka stron internetowych i dw czasopisma kulinarne. Zjadłabym pastę z duszonych pomidorów , biore poprostu słoiczek pomidorow z czosnkiem i przyprawami odlewam troche tego oleju i blenduje, nawet przypraw nie trzeba dodawac :)

Grupę krwi macie? Przypietą do karty ciazy? Trzeba miec oryginał do porodu i wynik na przeciwciała

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziwne i ciekawe na weekend nie mam żadnych planów. W sobotę trochę posprzątam i resztę czasu będę się lenić :)

Aga ja właśnie tak robię, nie robię zakupów na zapas, tylko na bieżąco kupuję rzeczy potrzebne do codziennego gotowania. U nas dziś na szybko penne z sosem na szybko, ale też było smaczne :)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:

Grupę krwi macie? Przypietą do karty ciazy? Trzeba miec oryginał do porodu i wynik na przeciwciała

Grupę krwi mam wpisaną na karcie, a wydrukowany wynik mam w mojej ciążowej teczce. Robiłam ją w kwietniu.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga buraczki!!! Mniam!!! Mam w lodówce i czekają na mnie.
    My tyle zupy zrobiliśmy, że do soboty będzie:-P

Ilona no tylko ja zazwyczaj na dietach i jadłam leczo oraz zupy na kapuście z dużą ilością curry, którego teraz nie toleruje. A zupy kupowałam gotowe, bo w pracy byłam po 12h.
    Ale teraz jak aga pisała, zupy będę robić też!!

Tak, jak APrzybylska mam wpisaną grupę krwi do karty ciąży a w teczce mam oddzielną kartkę z badań. A czemu pytasz?

APrzybylska my na weekend robimy miniserniczki :-)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisaną i mi przypiął do karty ciąży ale mam wynik online, a jak mówicie że musi być oryginalny to chyba będę musiała się pofatygować po odbiór osobiście :/ nie chcę mieć później w szpitalu problemu.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dziewczyny piszą, se nie maja wielu badan, a to uwazam jedno z najważniejszych:) czytałam na wielu stronach internetowych szpitali, ze wymagają oryginału także pisze o tym.
    Mojej mamie była potrzebna krew po moim urodzeniu.

APrzybylska lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, grupa krwi tez mam zrobiona :)

dxomclb10296nsxe.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Ale mi narobiłyście smaka tymi ogórkowymi i buraczkami (pomimo, że nadal nie wiele mi wchodzi ;) ), we wtorek jedziemy do mojej Mamy i obiecała mi że zrobi gołąbki <3

A ja jutro o 18 mam wizytę :)

Dzisiaj za to było nie miło na poczcie, czekałam 40 minut na swoją kolej.. Podeszłam do okienka i zapytałam czy kobiety w ciąży są obsługiwane poza kolejką, pani zlukała mnie od góry do dołu i stwierdziła, że nie widać po mnie żebym była w ciąży i że w takim razie nie jest mi ciężko i mogę sobie poczekać i że co to w ogóle ma być że się nam młodym w głowach poprzewracało. Na co ja w szoku totalnym, że owszem jeszcze mocno nie widać ale kiepsko się czuję, wracam z pracy, jestem bardzo głodna a przede mną są 24 osoby.. A pani co? Że mogłam się najpierw najeść a dopiero potem przyjść!
    Wtedy już nie wytrzymałam, nazwałam ją odpowiednio i odeszłam od okienka i czekałam grzecznie na swoją kolej...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka było skargą postraszyć u przełożonego. Pinda jedna. :-(
    Ja całe szczęście byłam wcześnie na poczcie i druga w kolejce, ale był mąż ze mną. Ogólnie jak jest coś do załatwienia, to On że mną jeździ, bo ma wolny przynajmniej dzień w tygodniu.

Trzymam kciuki za wizytę! Pochwał się koniecznie!

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

Ale mi narobiłyście smaka tymi ogórkowymi i buraczkami (pomimo, że nadal nie wiele mi wchodzi ;) ), we wtorek jedziemy do mojej Mamy i obiecała mi że zrobi gołąbki <3

A ja jutro o 18 mam wizytę :)

Dzisiaj za to było nie miło na poczcie, czekałam 40 minut na swoją kolej.. Podeszłam do okienka i zapytałam czy kobiety w ciąży są obsługiwane poza kolejką, pani zlukała mnie od góry do dołu i stwierdziła, że nie widać po mnie żebym była w ciąży i że w takim razie nie jest mi ciężko i mogę sobie poczekać i że co to w ogóle ma być że się nam młodym w głowach poprzewracało. Na co ja w szoku totalnym, że owszem jeszcze mocno nie widać ale kiepsko się czuję, wracam z pracy, jestem bardzo głodna a przede mną są 24 osoby.. A pani co? Że mogłam się najpierw najeść a dopiero potem przyjść!
    Wtedy już nie wytrzymałam, nazwałam ją odpowiednio i odeszłam od okienka i czekałam grzecznie na swoją kolej...
    Przykro mi, że tak Cię potraktowało durne babsko. Pewnie już zapomniała jak to było.
    Kolejna "niestandardowa" sytuacja dzisiaj. Ja w takim razie poprosiłabym kierownika i zapytała czy takie zachowanie pracowników jest normalne, takie uwagi co Ty mogłaś zrobić najpierw ... masakra. Mam też przy sobie zdjęcie zaświadczenia o ciąży na takie sytuacje, na szczęście nic się takiego mi nie przydarzyło. Mogłaś też zapytać innych czy Cię przepuszczą, podejrzewam, że zgodziliby się, a babie w okienku byłoby głupio.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniał wół jak cielęciem był . Takie sa te baby jak nie na poczcie to w urzędach, pozostałości po PRL , zawsze pytaj o imię i nazwisko zaraz im sie gorąco robi , nie siedzą kim jestes :)

pomarańczka_33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 26 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, oczywiście dam znać :) ale sądząc po mdłościach wszystko jest ok ;D

APrzybylska, jakbym nie była tak głodna pewnie zrobiłabym awanturę na cały urząd a tak to stwierdziłam, że niech się baba goni i poczekam

nick nieaktualny, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim wypadku masz rację, wiadomo fasolinka najważniejsza :) a baba niech się goni, jak to ładnie powiedziałaś.

Kciuki za wizytę :) najedz się porządnie żeby dzidzia ładnie fikała ;)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś kryzys. Czuję się bleee z wyglądu. Wiem, wiem. Można teraz...

Wysłany: 26 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A ja mam dziś kryzys. Czuję się bleee z wyglądu. Wiem, wiem. Można teraz...
    Ja mam to samo! Normalnie nie mogę na siebie patrzeć :p zazdroszczę tym wszystkim kobietom, które kwitną w ciąży - mi do kwitnięcia daleko ;)

• Makira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, dzieciątko ładnie pokazało co tam ma i będzie chłopiec na 100% :) bardzo się cieszę, bo zawsze chciałam synka :) poza tym wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo, także można odetchnąć :) na następną wizytę czekam miesiąc, a na początku grudnia połowkowe

pomarańczka_33, APrzybylska, Tęskniąca, Tusianka, nick nieaktualny, Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ