X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP o fajnie, a w ogóle wstyd ale nie znam kuchni węgierskiej. I język chyba trudny. Bo dość ee dziwnie brzmi:-)
    Na barszcz dziwnie? A to czemu? Hehe

Myszkaka idź lepiej do ginekologa z certyfikatem, pewniej. Mój sam powiedział, że go nie ma, więc poleca lekarzy którzy go mają.

BP 02 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ba wózek chce przeznaczyć max ok 1500zl i tak jest sporo innych wydatków jak pożądny fotelik, materac, łóżeczko no i w sumie tyle. Gondola na pare miesięcy i zostanie spacerówka, a co jesli wózek będziesz parzył dziecko? Nue wszystkie chcą w nich leżeć? Juz sie tyle filmików wyprawkiwyvh naoglądałam i naczytałam artykułów, ze nawet jartku mi nie potrzeba :)
    No węgierski troche dziwny , od razu mi sie przypomniał skecz Laskowika i Smolenia ( – Ege szegedre ciokolo masajo osto kudo chojo todo buroki!
    – Coś ty powiedział? Że co?
    – No tak gość powiedział w Budapeszcie i buraki kupił.) bez urazy oczywiscie ake zawsze lubiłam ten skecz :)
    W mcdobaldzie maja nawet burgery wieprzowe u bas sie nue przyjęły. Piękne papryki, arbuzy, bakłażany czego tam nie na. Pyszne zupy i gulasze.
    Ale mnie dzis oko szczypie i łzawo, ale musiałam dotknąć sue kremem do twarzy bo nie widze innej opcji :/
    Ja bede miec dwa razy usg u swojego i w instytucie bo tam w sumie chciałabym rodzic. Tam jest 3 stopień referencyjności, lekarze których znam, opieka dla noworodków także co na sie wydarzyć to i w każdym szpitalu bym to przeszła.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja już po wizycie, maleństwo waży już 160g i ma się dobrze. Oczywiście nie ujawniło swojej tożsamości seksualnej ;) - kolejny miesiąc czekania.....

Mała/y wiercipiętka. Dziś mi pomachało maluśką rączką z 5 paluszkami ;););) (wiem, że to norma, że ma 5 paluszków, ale dla mnie to takie magiczne i fascynujące ) ;)

Mój ginekolog stwierdził, że to co czuje to mogą być ruchy ;)

Połówkowe 21.11 , i znów tyle czekania przede mną....

Magdzia85F, Ilona92, Monnn, aga_90, monroe, APrzybylska, pomarańczka_33, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas 3 tyśki, to maks jaki chcemy wydać na wózek i fotelik. Łóżeczko kosztuje 700 zł, no i szczerze, to na razie nie wiem, co z takich droższych rzeczy (?).
    Czy kojec? Ale w sumie po, co jak będzie łóżeczko? Na razie mam na głowie, to co mam, a do stycznia trochę czasu jest i zakupów.

Co do kuchni węgierskiej, to nie jadłam prawdziwej. Dlatego nie znam.
    Nie znoszę chińszczyzny, za to kuchnia meksykańska mniam!!! :-)

Ilona przemyj oko może? U mnie jak podrapię się olejkiem to mam liszaj. Zawsze. Więc staram się nie używać.

U mnie pod blokiem mają otworzyć salon kosmetyczny. Ciekawe czy będzie ok. Bo bym poszła na depilację. Normalnie ostatnio maszynkami to jakaś makabra! Ciągnie jak nie wiem co. I nie mogę się dobrze ogolić. Nie wiem czemu.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca :-) jeszcze masz czas na poznanie płci. Ale dobrze, że z Maleństwem ok! A ja mam łożysko na tej tylnej ściance i co? Niby wcześniej miałam czuć...a tu nic.
    160 gramów, wow. To moje pewnie niewiele mniej.

Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze lepiej dokupić rzeczy niz je magazynować. A materac masz w tym łóżeczku czy oddzielnie kupujesz? Wszystko zamówię jakos styczeń / luty bo sporo osob mowi, ze pozniej sie nie chce. Fotelik dobry trzeba. Sporo jeździmy także tezeba kupić tak czy siak. Żadnych poduszeczek, kołderek na poczatku sie nie używa . Jedynie otulacze lub kocyk no i fajna jest poduszka do karmienia.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę już mam - bo rogala kupiłam do spania. :-) nadaje się do karmienia.
    Fotelik chcemy kupić z certyfikatem i już kilka znalazłam, do tysiąca. No rożek albo kocyk kupimy. Też nie chcę zbędnych duperele, bo po pierwsze, okaże się, że nie przyda się a po drugie, to nie wiem, co się może przydać, dziecko ma różne potrzeby. No a teraz zakup to przez neta kupisz na drugi dzień masz!
    A materacyk ma w zestawie.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na połówkowym będę 21+1, ale miło się dziś zaskoczyłam, bo okazało się, że skierowanie które miałam dotyczy obydwu badań, milutko :) ale za 3d trzeba dopłacić 130zł +30zł za płytkę, ale to i tak mniej niż gdybym poszła sama :)

i zapisałam nas do szkoły rodzenia, zaczynamy 4 grudnia :)
    taki pracowity dzień dziś :D

Magdzia85F, Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- barsz dziwny- bo zupa z kiszonych burakow :D
    wegierska kuchnia calkiem w porzadku- ja nie przepadam tylko za smietana, ktora wszedzie dodaja :D

Ilona- nic z tego skeczu nie rozumiem :D Tylko egészségedre jest po wegiersku (na zdrowie!) :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śmietany nie używam. I nawet mama jak robi zupy to nie dodaje.

Aga ja 20t5d. Idę prywatnie. Koszt 250 zł z płytką, badaniem 3d.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siw nie obejdę bez śmietany, te kurki ze smuwtanja 30 to niebo w gębie ha ha
    To polecam skecze laskowika i Smolenia . Do pracy rodacy uuuuuuuu zdechłem :D
    Mi sie na razie dobrze śpi, nawet lekko na brzuchu jeszcze moge. Nie czuje dyskomfortu.
    Wiecie, ze jyz tak nie przeżywam kiedy wizyta u lekarza? Uspokoiłam sie, dziecko rośnie, symptomy ciążowe nadal mam, zaraz połówkowe i nim sie obejrzę przed nowym rokiem bede w 3 trymestrze :O
    Dzis nabrałam motywacji na przyszły, słoneczny sezon, widze pole truskawkowe , gdzie bede sie znow obżerać ( oczywiscie bez przesady) a dziecię bedzie grzecznie spało w cieniu, albo jagody z cukrem i śmietana . Matko boska burczy mi w brzuchu. Powiem Wam, ze nam tak zmienny humor, ze sama siebie podziwiam ile endorfin potrafi moj organizm wyrzucic na raz.

Mam pytanie: czy wybierając szkole rodzenia musze kierować sie jednocześnie tym samym szpitalem, w którym chce rodzic?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się w końcu witam ... Uff co za rozbiegany i niestety mokry dzień :/

Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale widzę że mówicie o kosztach na wózek, więc ja jeszcze nie mam budżetu, bo powiem Wam szczerze nic mi się nie podoba. Jak znajdę coś takiego, to kupię bez względu na koszt. U nas konieczny będzie też fotelik i łóżeczko turystyczne, bo teściów nam trochę dalej.

AnaMarie trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Tęskniąca cieszę się, że wszytko w porządku z dzidziusiem :) maluszek jest wstydliwy, więc może to dziewczynka ;)

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:

Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale widzę że mówicie o kosztach na wózek, więc ja jeszcze nie mam budżetu, bo powiem Wam szczerze nic mi się nie podoba. Jak znajdę coś takiego, to kupię bez względu na koszt.

Mam tak samo ;) wiec jak juz cos znajdziesz, prosze podziel sie - moze i ja skorzstam ;)

APrzybylska lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, podzielę się. I proszę jeżeli Ty coś znajdziesz, podziel się ze mną ;)

myślałam, że jutro tyłka z kanapy nie będę musiała ruszać, a tu zonk ... siostra wózek zostawiła w moim samochodzie, a babcia znowu prosi o pilną wizytę. Tak więc śniadanie i w drogę.

Dziś zmokłam i mam nadzieję, że nie będzie z tego żadnej choroby.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Mam pytanie: czy wybierając szkole rodzenia musze kierować sie jednocześnie tym samym szpitalem, w którym chce rodzic?
    Gdzieś czytałam że nawet lepiej w innym misjcu niż planujesz rodzić bo usłyszysz szczere opinie o szpitalach w pobliżu, a nie reklamę konkretnego szpitala :) ale ile w tym prawdy to nie wiem. W każdym rszie wwybrałam taką, w ktorej pasuje mi termin, a opinie w internecie dobre :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 85F, czy zdrsdzisz przepis na ten masowo serowe ciasto, kiedyś miałam super przepis, ale zgubilam. Będę bardzo wdzięczna

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szkole rodzenia rozpoczynamy 5 grudnia:)
    Fajna jest bo i zajecia z chustowania i kangurowania i z masazu Shantalla.

My wybralismy niezależna szkole rodzenia :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze.. ja o szkole rodzenia to nawet nie myślałam jeszcze. Dobrze Was podczytywać :D
    A to od kiedy można?

Musicie dopłacać za 3d? Mój mi po prostu włączył 4d przy zwykłym podejrzeniu serduszka.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Musicie dopłacać za 3d? Mój mi po prostu włączył 4d przy zwykłym podejrzeniu serduszka.

wszytko zależy jaki sprzęt ma lekarz, my za 3d będziemy dopłacać bo samo badanie mamy na NFZ :)

a szkołę rodzenia można zaczynać po 21tyg podobno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 10:14

myszkaka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D jakoś dziś dziwnie jasno za oknem, w porównaniu do poprzednich dni ;) Jak się dzisiaj czujecie?

Myszkaka ja ja tak samo, mój ginekolog przełącza pomiędzy 2D i 3D bez dopłaty czy nawet pytania mnie czy chcę :)

O szkole rodzenia też jeszcze nie myślałam. Ale ostatnio o niczym nie myślę, bo czasu nie mam.

Jak zwykle znikam na cały dzień z domu i wieczorem się odezwę. Miłego dnia :)

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ