X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was z obiecywanymi od 18tyg uderzeniami gorąca? bo u mnie na obiecankach się skończyło.. straszny zmarzluch się ze mnie ostatnio zrobił ;)

a tu macie mały poradnik dla swoich mężczyzn, żeby wiedzieli jak nam ciężko :D

http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

mój mąż przeczytał i stwierdził że będzie bardziej wyrozumiały :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona za długą przerwę zrobiłam między jedzeniem, bo po obiedzie byłam najedzona, tak mnie wywaliło. A zjadłam dużo mniej niż na kolację, dużo mniej.

A o tyle ok, bo warzyw można się "obżerać". Jak byłam wcześniej na diecie, to potrafiłam zjeść dwie miseczki leczo z kurczakiem - tylko kuraka ok 150gr. I chudłam, więc niestety ja dużo jem:P

I jak zimno to trzeba wyglądać, jak opatulony bałwanek, a nie lala Barbie.

Aga widziałam to ostatnio, na serio dobre. U mnie tylko nie ma senności. I Mąż normalnie wszystko mi nosi, jak służący. Szok. Tak się zmienia, że normalnie - wczoraj gadał z brzuchem!!!!!!!
    Uderzenia gorąca mam, jak wyjdę i wracam spocona cała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 15:33

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się marzą normalne spodnie, a faktycznie dział w H&M jest bardzo ubogi.

U mnie dziś kurczak z ryżem i warzywami. Mój mąż nie będzie zachwycony, ale to szczyt mojej siły na dziś. Co do mielonych to niedawno robiłam a`la burgery bez bułki, z jajkiem i musztardą, wyszły pycha :)

Na zimę na jedne sztyblety i traperki z zeszłego roku, ocieplane w środku.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprzybylska - ja wczoraj miałam kurczaka z ryżem i warzywami po chińsku :)
    a dziś mąż robi pizzę :)

ale super spacer dziś miałam, ekstra pogoda :)

ja jestem w ciąży razem z dwoma sąsiadkami, wyobrażacie sobie ? ;) terminy mamy co 2 tygodnie :D

Ilona92, APrzybylska, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam młodsza to super ciepło sie nie ubierałam. Bardziej rodzice mnie katowali jak byłam młodsza wiec przeżyłam bunt nastolatki.

Teraz ciagle chodzę juz ze wkasana bluzka, bluza no i oczywiscie płaszczyk lub moj pingwin na to :)
    Z drobiu co mi pozostało to nogi i porcje rosołowe w zamrażarce, a patroszenie narazie nie wchodzi w grę :-D
    Ten lipiec był pełen roboty wszędzie ;)

Co do uderzeń goraca jeszcze nie mam, ale to wszustko przede Nami jeszcze.
    Akurat co do mojego faceta to przed ciąża czy w ciazy jest taki sam. Zawsze służył pomocą i wypinał sie na mnie z czymkolwiek. Do brzucha tez powoli zaczyna mowić, głaszcze, całuje.
    Wczoraj mowie, zeby mnie nie ugniatam na brzuchu a ten nagle tak patrzy i mowi: o cholera, ale tu sie zmieniło :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 16:19

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska - dobrze, że na ciepło coś zjesz:) Też lubię do mielonego dodać musztardę:)

grzanewino - o to nieźle, kwiecień jednak okaże się, że obrodzi dziećmi i w kolejkach do szpitala będziemy czekać ;)
    (już pisałam wcześniej, ale mojego Męża chłopak- właściwie jego partnerka ma dzień wcześniej termin do mojego:P)

Ilona u mnie zawsze musiało być ciepło:P
    U Nas zmiana, ale wiesz - widywaliśmy się w weekendy przez pracę a teraz jesteśmy ze sobą codziennie. No i Mąż wczoraj przyznał, że miał małą psychozę po straci w kwietniu...nie sądziłam, że było ze mną aż tak kiepsko... I chyba po tym się u Nas dużo zmieniło.

grzanewino lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia co masz za aplikacje? ;) ja tez przechodze na zdrowe odzuwianie. Dosyc tego. W tydzien 1,5kg niedlugo z mojego odchudzania zostanie nic. Mialam juz 76kg a tak sobie przez lato odpuscilam i obecnie mam 86! Wrrrrrr czuje sie jak beczulka naprawde.
    Ja dzis bardzo dietetycznie hihi na obiad kasza gryczana i warzywa aczkolwiek dla mnie jedzienie pierwsza klasa bo nie lubie miesa, jedynie piers z kurczaka toleruje ;) ja dzis przynioslam z piwnicy pudla z tymi najmniejszymi ubrankami dzidziusiowymi. Przebralam, gorsze zawiozlam do pck a reszte ulozylam w nowej komodzie :) chcialabym juz kwiecien ;)
    A co do ciepla to dzisiaj chodzac do tej piwnicy i spowrotem to malo sie nie zadusilam tak sapalam haha. Dzisiaj oddawalam tez krew do badan do endo i wepchnelam sie na laweczke miedzy stare babcie bo bym lezala na podlidze, a patrzyly na mnie jak na ufo.
    Ja zawsze chodzilam ze tak napisze rozgolocona a teraz? Starzeje sie- czapka szalik zimowa kurtka juz i dalej zimno hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 16:54

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero - apka - Moja Ciąża. Tam trzeba co tydzień wagę wpisywać i wyskakuje, czy ok czy nie.

Ja też się męczę, jak chodzę po schodach. Dokładaj białko do głównych posiłków, syci i Dzidzi potrzeba:)

A ja jutro jak pójdę, to ciekawe, czy będzie sporo osób, bo maks to byłam 3. Mała przychodnia i jakoś ludzi mało zawsze. Do rodzinnego można się dostać bez problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:04

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) ja 2 kg na plus przez dwa tygodnie... właśnie siedze w kolejce do lekarza i powie mi jaka płeć :)) ale ostatnie trzy dni boli mnie brzuch i jest jakis twardy.. tez tak macie?

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Hello :) ja 2 kg na plus przez dwa tygodnie... właśnie siedze w kolejce do lekarza i powie mi jaka płeć :)) ale ostatnie trzy dni boli mnie brzuch i jest jakis twardy.. tez tak macie?
    Czekamy czekamy :D tez bym chciala juz wiedziec :(
    Mi brzuch czasem twardnieje ogolnie wtedy gdy sie narobie nabiegam itp

Dzieki magdzia zaraz popatrze co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:

Ja dopiero za tydzień idę. Oszaleję do tej pory.
    U mnie czasem twardnieje, ale faktycznie jak się zmęczę.

Pochwal się koniecznie po wizycie :D

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu :) miałam pracować zdalnie ale w piątek szef zadzwonił, żebym dzisiaj przyjechała no więc po lekarzu rad nie rad pojechałam, ale jutro już pracuję z domu. Jak wracałam to byłam tak głodna że napadłam na cukiernię i pączki ;D a teraz czekam aż mi się ziemniaki ugotują i gołąbki (słoik od Mamusi <3 ) zagrzeją i będę wcianać :D

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy czujecie ruchy dziecka, w którym miejscu?
    Bo u mnie to poniżej pępka po lewej stronie, takie czuję bulgoatania. Ale inne niż jelitowe?

Teraz włączyłam radio świąteczne i czuję bulgotania...

Pomarańczka no to ładnie. A Ty jesteś na L4?

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam sukienki :) zimą noszę rzadziej ale noszę. Głównie takie swetrowe, w warkocze itp. Też jestem zmarźluch dlatego zakladam jak jest koło 0 albo więcej, u nas ostatnio lekkie zimy więc spokojnie daję radę.

Uderzeń gorąca nie mam i pewnie nie będę mieć przy moim ciśnieniu i tendencji do marźnięcia, ale zobaczymy :D

Na wizytę czekam jeszcze dwa tygodnie :(
    Jaka Wam grupa w cytologii wyszła? Bo ja odbierałam wyniki i oprócz tej nowej opisowej wersji mi napisali że II grupa, stan zapalny. A wcześniej miałam infekcję i w ogóle cytologii nie mogli określić.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję jakieś 2-3cm pod pępkiem :) jak czujesz bulgotki to to już pierwsze ruchy :)
    a mnie dziś brzuch twardnieje i ciągnie na zmianę, chociaż cały dzień leniuchuję ;d

a wczoraj jak słuchałam muzyki to Dzieciątko ładnie kopało, jakby tańczyło :D ale, dopiero jak przyciszyłam, bo za głośno jak było (a muzyka z telefonu) to się nie ruszało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 18:01

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka u mnie też druga, ale opisu nie czaję.

Ponizej:
    Rozpoznanie według SYSTEMU BETHESDA 2001
    A. Rozmaz odpowiedni do oceny, ale nie zawiera komórek endocerwikalnych.
    B. Nie stwierdzono zmian sródnabłonkowych i procesu złosliwego.
    C. Prawidłowa flora bakteryjna. W rozmazie wykryto zmiany reaktywne zwiazane
    ze stanem zapalnym.
    D. Kontrola cytologiczna wg zalecen lekarza prowadzacego.
    Obraz cytologiczny odpowiada gr. II wg Pap.

Czy któraś coś rozumie?

aga oby, bo już to mi żyć nie daje :P może macica ćwiczy? Podobno nie ma coś się tym przejmować. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 18:01

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy są po prawej stronie, na wysokości niżej pępka :) Takie delikatne pukania, bo łożysko na przedniej ścianie robi swoje.

Wyniki z cytologii dopiero poznam w przyszły piątek na wizycie. Miały być gdzieś w październiku, ale akurat wtedy wizyta mi wypadła w przychodni w mieście obok.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, jeszcze ciągle nie jestem na zwolnieniu, data graniczna to 22.12. ;)

A ja kurczę, pomimo, że chudzielec jestem jeszcze żadnych ruchów nie czuję, normalnie nic! Ale czekam cierpliwie, a właściwie to się staram bo z cierpliwością coraz cieniej u mnie ;)

Co do wyniku cytologii to u mnie zawsze wychodzi 2 grupa, czyli wszystko w normie ;)

Najedliśmy się ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka ja po lewej, bo z tej strony była owu :) i lekarz jak bada to też po tej. Ale czy to ruchy, czy przywidzenia, to nie wiem.

Pomarańczka u mnie to bulgotki, nie muszą oznaczać ruchów Dziecka a jelita. U mnie też od kilku lat wychodzi grupa II.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnej grupy w cytologii ;) mam ten nowy opis dziwny taki.
    Magdzia ja ruchy czuje tak jak ty po lewej nad biodrem ;) czasami na srodku pod pepkiem a bulgotki to pierwsze ruchy :) niedlugo sie zacznie na calego :) u mnie wczesnie bo druga ciaza a i z synem w pierwszej czulam w 16tyg

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ