X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie, 19 tydzien + 1 i tez nie czuje ruchow. Czekam cierpliwie do skończonego 20 tygodnia.

Ja kolejny dzien w Bydgoszczy - jest cudownie ♡♡♡
    Emily co Cię sprowadza w moje strony? :) u nas mało kto uważa, że w Bydgoszczy może być cudownie ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily to super, że tak miło Ci czas mija. Jak pogoda i chustowanie?

AnaMarie ooo to Maluszek wstydliwy:-) mój Mąż też słucha i rano, jak do pracy nie idzie. Nie mam adapterów, bo na razie mi wygodnie z pasami. Zobaczymy za 2 tygodnie, bo jedziemy do moich rodziców a to ponad 3 h drogi. Wezmę poduszkę póki co, żeby podłożyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wczorajszy dzień to koszmar nie mogłam się skupić na niczym, na dodatek zostawiłam w przychodni na ladzie ten pakiet co dają dla kobiet w ciąży po polowkowych.
    Dzisiaj mam genetyka, napiszę co i jak.

Wczoraj dużo czytałam o splotach naczyniowych w główce u dzieci w ciąży, myślę że to jednak nie takie straszne, nie chcę się poddawać amniopunkcji, dzisiaj mam dylemat, zobaczę co po wizycie.

Rozmawiałam wczoraj ze szeagierka, ona urodziła rok temu syna i on też miał te sploty w główce, a później się rozplynely, wykońcu to podobne geny bo nasi mężowie to bracia. Zobaczymy jak to będzie.

Ja cytologii nie miałam jeszcze, ale zawsze mam 2,

Czy któraś z was ma skierowanie na doplerowskie tętno płodu bo ja będę miała to badanie w grudniu.

A i zmiana łożysko mam na tylnej ścianie z tym że jest bardzo nisko, ale napewno to nie jest przodujace.

Wczoraj mój synek taki zadowolony ze braciszek, obiecałam że pozwolę mu wybrać imię i chce żeby nazywał się Maciej, mi się średnio podoba, no ale co z robić.

Trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii trzymam mocno kciuki! Na pewno będzie ok, tym bardziej, jak podobny przypadek był w rodzinie!

Ja za tydzień mam wizytę, to zobaczę, co mi gin zaleci z badań. Bo o tym dopplerowskim tętnie płodu to nie wiem.

Mojej siostry córka urodziła się z krwiakiem w główce, ale się wchłonął. Najlepsze, że dopiero dowiedziała się o tym, jak urodziła!

Maciek nie jest brzydkim imieniem, lepsze to niż Brajan:P

Agiii37, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog pisała kiedyś o odchyleniach w USG połówkowym i jest też między innymi o torbielach.

https://mamaginekolog.pl/najczestsze-nieprawidlowosci-usg-polowkowym/
    https://mamaginekolog.pl/najczestsze-odchylenia-usg-polowkowym-cz-ii/

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii trzymam kciuki :)

Ja też nie słyszałam o tym badaniu. A dlaczego Cię na nie skierowali?

Maciej mi się podoba, ja bym to imię rozważała gdybym miała synka. Maciej lub Jakub.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, trzymaj się dzielnie! Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, tym bardziej jak piszesz, że w Waszej rodzinie była już podobna sytuacja i wszystko dobrze się skończyło :)
    co do imienia, jak już pozwoliłaś dziecku wybrać to teraz albo musisz się z tym pogodzić albo przekonać Go, że jednak bardziej podoba Mu się inne imię ;D

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pełnia szczęścia na dzisiaj ;D

2aa0ghi.jpg

Tęskniąca, Magdzia85F, Agiii37, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka no wiesz :p ;)

pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska że względu na tą torbiel w główce, ale szczerze to nie mam pojęcia zapytam o to jeszcze dziś, wczoraj pytałam to tak mi odpowiedzieli.
    Tusianka bardzo dziękuję za link do artykułu, poczytam jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka dzięki za linki :)

Pomarańczka ja nawet nie patrzę na Twoje śniadanie:P

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, to już trzecie dzisiaj ;D

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczko smacznego, mnie odrzucilo od pączków na szczęście

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super przydatne linki, szczególnie gdy większość z nas jest przed połówkowymi. Dzięki Tusianka

Pomarańczka, ja zjadam max pół pączka , dwa to dla mnie byłaby tortura ;)

Chodzi mi po głowie imię Łucja...co sądzicie, znacie jakąś?

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, osobiście nie znam ale bardzo mi się podoba :) gdyby nie fakt, że mam fioła na punkcie litery "R" w imieniu to może bym brała pod uwagę ;)

no powiem Wam, że jak nie jadłam to nie jadłam a teraz to jakiś szok dla mnie jest - mam włączone mega ssanie ;D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cos sie stednio czuje:/ chyba jakas zmiana frontu idzie :/ brzuch mi rośnie jak oszalały, az nie moge w to uwierzyć.
    Pije miętę z pomarańcza , a chciałam kupic melisę no i tak potrafię czytac :)

Agi trzymam kciuki! Mojej siostrze ciotecznej lekarz stwierdził tez jakies splotu w głowie, ale dostała skierowanie do innego genetyka i okazało sie, ze wszystko jest dobrze! Wierze w to!
    No cóż jesli nue podoba sie Tobie to inie to musisz przekonać syna, ze inne mu sie bardziej podoba , tak jak juz z dziewczyn napisała ;)

Moja prababcia była Łucja :) mi sie spodobało Luktecja, a przeczytałam 1500 imion w spisie imiona-nazwiska polskie .
    Jeszcze było brane pod uwagę Zofia , Jadwiga, Helena , tak jak nasze babcie i prababcie .

A jak bedzie jednak facet to dostanie Bolek i tyle :D

Lubie paczki i bułki słodkie, ale po nich mam taki okropny posmak w buzi , ze ba sama myśl mnie odrzuca :(

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi dopplera dostałaś pewnie ze wzgledu na te sploty w głowie malca:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Agi dopplera dostałaś pewnie ze wzgledu na te sploty w głowie malca:)
    Tak samo mi wczoraj powiedziano.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Pije miętę z pomarańcza , a chciałam kupic melisę no i tak potrafię czytac :)

Haha...mam tak samo, a do tego ciągle coś gubię (klucze, firmowe faktury, itd...) , o wszystkim zapominam i zacinam się jak mówię, bo nie mogę znaleść odpowiedniego słowa...

strasznie mi z tym, bo do tej pory raczej rozgarnieta byłam, zorganizowana, poukładana i zawsze na czas...a teraz...mam faze na: "to jest mało wazne teraz - gdzie moge sie polozyc?" ;););)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Haha...mam tak samo, a do tego ciągle coś gubię (klucze, firmowe faktury, itd...) , o wszystkim zapominam i zacinam się jak mówię, bo nie mogę znaleść odpowiedniego słowa...

strasznie mi z tym, bo do tej pory raczej rozgarnieta byłam, zorganizowana, poukładana i zawsze na czas...a teraz...mam faze na: "to jest mało wazne teraz - gdzie moge sie polozyc?" ;););)
    ojj mam dokładnie to samo! ten brak słów jest masakryczny! radzę sobie tak, że wymawiam słowa leżące obok i w końcu mój rozmówca się domyśla o co mi chodzi ;) pozostaje nam nadzieja, że po ciąży wrócą nam nasze mózgi ;D

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ