Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Emily89 wrote:Ja mam łożysko na tylnej ścianie, 19 tydzien + 1 i tez nie czuje ruchow. Czekam cierpliwie do skończonego 20 tygodnia.
Ja kolejny dzien w Bydgoszczy - jest cudownie ♡♡♡14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyEmily to super, że tak miło Ci czas mija. Jak pogoda i chustowanie?
AnaMarie ooo to Maluszek wstydliwy:-) mój Mąż też słucha i rano, jak do pracy nie idzie. Nie mam adapterów, bo na razie mi wygodnie z pasami. Zobaczymy za 2 tygodnie, bo jedziemy do moich rodziców a to ponad 3 h drogi. Wezmę poduszkę póki co, żeby podłożyć. -
nick nieaktualnyWitajcie
Wczorajszy dzień to koszmar nie mogłam się skupić na niczym, na dodatek zostawiłam w przychodni na ladzie ten pakiet co dają dla kobiet w ciąży po polowkowych.
Dzisiaj mam genetyka, napiszę co i jak.
Wczoraj dużo czytałam o splotach naczyniowych w główce u dzieci w ciąży, myślę że to jednak nie takie straszne, nie chcę się poddawać amniopunkcji, dzisiaj mam dylemat, zobaczę co po wizycie.
Rozmawiałam wczoraj ze szeagierka, ona urodziła rok temu syna i on też miał te sploty w główce, a później się rozplynely, wykońcu to podobne geny bo nasi mężowie to bracia. Zobaczymy jak to będzie.
Ja cytologii nie miałam jeszcze, ale zawsze mam 2,
Czy któraś z was ma skierowanie na doplerowskie tętno płodu bo ja będę miała to badanie w grudniu.
A i zmiana łożysko mam na tylnej ścianie z tym że jest bardzo nisko, ale napewno to nie jest przodujace.
Wczoraj mój synek taki zadowolony ze braciszek, obiecałam że pozwolę mu wybrać imię i chce żeby nazywał się Maciej, mi się średnio podoba, no ale co z robić.
Trzymajcie za mnie kciuki dzisiajIlona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgii trzymam mocno kciuki! Na pewno będzie ok, tym bardziej, jak podobny przypadek był w rodzinie!
Ja za tydzień mam wizytę, to zobaczę, co mi gin zaleci z badań. Bo o tym dopplerowskim tętnie płodu to nie wiem.
Mojej siostry córka urodziła się z krwiakiem w główce, ale się wchłonął. Najlepsze, że dopiero dowiedziała się o tym, jak urodziła!
Maciek nie jest brzydkim imieniem, lepsze to niż Brajan:PAgiii37, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Mamaginekolog pisała kiedyś o odchyleniach w USG połówkowym i jest też między innymi o torbielach.
https://mamaginekolog.pl/najczestsze-nieprawidlowosci-usg-polowkowym/
https://mamaginekolog.pl/najczestsze-odchylenia-usg-polowkowym-cz-ii/
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Agiii trzymam kciuki
Ja też nie słyszałam o tym badaniu. A dlaczego Cię na nie skierowali?
Maciej mi się podoba, ja bym to imię rozważała gdybym miała synka. Maciej lub Jakub.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Agiii, trzymaj się dzielnie! Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, tym bardziej jak piszesz, że w Waszej rodzinie była już podobna sytuacja i wszystko dobrze się skończyło
co do imienia, jak już pozwoliłaś dziecku wybrać to teraz albo musisz się z tym pogodzić albo przekonać Go, że jednak bardziej podoba Mu się inne imięIlona92, BP 02 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Super przydatne linki, szczególnie gdy większość z nas jest przed połówkowymi. Dzięki Tusianka
Pomarańczka, ja zjadam max pół pączka , dwa to dla mnie byłaby tortura
Chodzi mi po głowie imię Łucja...co sądzicie, znacie jakąś?
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca, osobiście nie znam ale bardzo mi się podoba gdyby nie fakt, że mam fioła na punkcie litery "R" w imieniu to może bym brała pod uwagę
no powiem Wam, że jak nie jadłam to nie jadłam a teraz to jakiś szok dla mnie jest - mam włączone mega ssanieKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dzisiaj cos sie stednio czuje:/ chyba jakas zmiana frontu idzie brzuch mi rośnie jak oszalały, az nie moge w to uwierzyć.
Pije miętę z pomarańcza , a chciałam kupic melisę no i tak potrafię czytac
Agi trzymam kciuki! Mojej siostrze ciotecznej lekarz stwierdził tez jakies splotu w głowie, ale dostała skierowanie do innego genetyka i okazało sie, ze wszystko jest dobrze! Wierze w to!
No cóż jesli nue podoba sie Tobie to inie to musisz przekonać syna, ze inne mu sie bardziej podoba , tak jak juz z dziewczyn napisała
Moja prababcia była Łucja mi sie spodobało Luktecja, a przeczytałam 1500 imion w spisie imiona-nazwiska polskie .
Jeszcze było brane pod uwagę Zofia , Jadwiga, Helena , tak jak nasze babcie i prababcie .
A jak bedzie jednak facet to dostanie Bolek i tyle
Lubie paczki i bułki słodkie, ale po nich mam taki okropny posmak w buzi , ze ba sama myśl mnie odrzuca -
nick nieaktualny
-
Ilona92 wrote:Pije miętę z pomarańcza , a chciałam kupic melisę no i tak potrafię czytac
Haha...mam tak samo, a do tego ciągle coś gubię (klucze, firmowe faktury, itd...) , o wszystkim zapominam i zacinam się jak mówię, bo nie mogę znaleść odpowiedniego słowa...
strasznie mi z tym, bo do tej pory raczej rozgarnieta byłam, zorganizowana, poukładana i zawsze na czas...a teraz...mam faze na: "to jest mało wazne teraz - gdzie moge sie polozyc?"
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Haha...mam tak samo, a do tego ciągle coś gubię (klucze, firmowe faktury, itd...) , o wszystkim zapominam i zacinam się jak mówię, bo nie mogę znaleść odpowiedniego słowa...
strasznie mi z tym, bo do tej pory raczej rozgarnieta byłam, zorganizowana, poukładana i zawsze na czas...a teraz...mam faze na: "to jest mało wazne teraz - gdzie moge sie polozyc?"Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka