X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ma strona owulacji do ruchów? Gliwice przystawia tam gdzie dziecko sie ulozy. Niedługo bedzie jezdzil po całym brzuchu.

Ja dziwne uderzenia czyje 1-2 cm pod pępkiem i sa raz bardziej z lewej, raz z prawej. Jesli jest to pulsowanie to na pewno nie dziecko. Pytałam kiedys o to i poprostu tak miałam.

Ja tez mam ii grupę. A badanie masz ok.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero to czekam cierpliwie:-)

Ilona dzięki za info, co do wyników.

Bo w zależności od strony owu na początku ta strona jest dominującą w przebywaniu fasolki. U mnie za każdym razem jak przejechał po brzuchu to wracał do strony lewej brzucha. Ale nie wnikam.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewiec.zero to czekam cierpliwie:-)

Ilona dzięki za info, co do wyników.

Bo w zależności od strony owu na początku ta strona jest dominującą w przebywaniu fasolki. U mnie za każdym razem jak przejechał po brzuchu to wracał do strony lewej brzucha. Ale nie wnikam.

Tego nie wiedziałam i nikt mi o tym nie wspominał , dlatego pytam :)
    Ja zawsze jestem tak zajęta wpatrywanie sie w ekran, ze zapominam spojrzeć gdzie trzyma Gliwice, zreszta czesto czyje ha ba środku i tylko nia kręci w lewo lub prawo, ale w miejscu.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prenatalnych miałam wyraźnie Maleństwo po lewej stronie, ale na ostatniej wizycie już było po środku pod pępkiem i tak jest nadal sądząc po tym jak kopie :d także nie ma reguły, każdy malutki człowieczek jest inny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 19:50

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo póki co, też po lewej stronie :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie macice i dzidziuś jest w prawej, po mojej prawej stronie i tam lekarz jeździł głowicą, ale macica się rozciąga, dzidziuś rośnie i już jest pod pępkiem :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch dość często robi się twardy i u mnie to niestety nic dobrego, ale nie zawsze musi tak być. Gdy położę się na plecach mogę wyczuć dokładny kształt macicy. Mam ją głównie po prawej stronie. Ale to trochę boli i staram się tak nie kłaść.

Jak byłam ostatnio na badaniach, to nóżki mała miała ponad pępkiem :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a widzialyscie to:
    http://www.empik.com/skarpeta-rozowa-mis-taizhou-linly,p1143208669,gadzety-p
    http://www.empik.com/skarpeta-niebieska-mis-taizhou-linly,p1143208492,gadzety-p

dzis bylam w empiku i zachorowalam na to;) - tylko nie wiem jaki kolor w naszym przypadku ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, ze to zalezy od umiejscowienia zarodka w macicy, pozniej plis rośnie, a pod koniec sie przekręca gliwa w dół.

Ja tez czuje macice jak leżę na plecach, jest ogromna, a bedzie dosięgać pod zebra! :o w tym momencie jest okrągła id spojenie az pod pępek (dno macicy mam 19) i jest tak samo rozciągnięta na bok.
    Ja zauważyłam twardnienie brzucha jak sie rozciągać leżąc, generalnie staram sie nie leżeć na plecach bo żyła wrotna jest gniecona przez macice i moze robic sie słabo.

Widze w Empiku teraz krecik rządzi :-D :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) zaczynamy dzisiaj 20 tydzień ale moje Dziecię nadal siedzi sobie cichutko i nie chce kopać matki ;D dzisiaj tylko godzinę przed budzikiem mnie obudziło z krzykiem "siiikuuu" ;D

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza w takim razie gratulacje 20 tygodnia :) ja dosłownie 1dzen po wizycie zaczelam czuc ruchy, a była ona równo 19+0:) jeszcze bedziemy płakać, że nas wnętrzności bola :D

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już po oddaniu krwi i moczu:-P

Pomarańczka gratulacje! Zapewne to kwestia kilku dni. A łożysko masz z przodu, czy tyłu??

Ilona ja leżę na plecach ale nie plackiem. W tym rogalu trochę zgięta. Mąż dziś się położył jak ja i pyta, jak mi w ogóle jest wygodnie. A no jest:-)

Tęskniąca kup dwie :-)

Miłego dnia!!!

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) miłego dnia dla Was :) u mnie nadal szaro-buto. Humoru i siły na cokolwiek brak. A jeszcze do tego afera z mężem, już dawno nie było... szkoda gadać.

Ja dziś w nocy regularnie co dwie godziny spacer do wc :/

Jak się dzisiaj czujecie?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :)

Magdzia, ostatnio było z boku więc ciężko powiedzieć ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska ach ten Mąż! Tylko niech Ci się humor nie psuje za bardzo, bo Maluszek też będzie smutny.

U mnie też sikania sporo było.
    Dziś samopoczucie ok, Mąż ma wolne. Jedziemy do Tesco, bo chcę pooglądać ozdoby świąteczne.

Pomarańczka a no tak, na boku miałaś. Może to jakoś amortyzuje ruchy? A lekarz coś mówił?

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, ja się od kilku dni czuję bardzo dobrze, aż sama jestem pod wrażeniem ;) dzisiaj sobie sama nawet śniadanie zrobiłam ;D ale hormony też dają o sobie znać, jestem jeszcze bardziej nerwowa niż zwykle choć wydawało się to już niemożliwe ;D

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, pani doktor powiedziała, że łożysko zapewne się przesunie a na ruchy mam cierpliwie czekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka czyli uff. Maleństwo widziałaś. A może spokojny Bobas będzie? Niektóre dzieci tak mają.

A ja się coraz bardziej płaczliwa robię. Wszystko mnie wzrusza.
    Wczoraj mężowi zrobiłam mielone, bo zapomniałam kupić na obiad to co chciał. Wrócił z pracy wkurzony, bo jechał prawie h, bo pikieta była w Warszawie. Oczywiście nic żadnych informacji o tym. No i przyjechał, wkurzył się na mielone, a ja się rozwylam jak dziecko. Uspokoić mnie nie mógł. Ale tak zaczął mnie uspokajać, że potem stwierdziłam, że pierwszy raz tak zareagował, jak coś niemiłego powiedział.
    A potem stwierdził, że mielone były smaczne i żeby robić częściej:-) sorki za wylanie tylu słów;-)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie, 19 tydzien + 1 i tez nie czuje ruchow. Czekam cierpliwie do skończonego 20 tygodnia.

Ja kolejny dzien w Bydgoszczy - jest cudownie ♡♡♡

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie wczoraj było wizytowanie. Chcieliśmy z dr zobaczyć co tak ma bąbel między nogami a tu nagle... Odwrócił się do góry plecami i mogliśmy tylko podziwiać kręgosłup. Ogólnie wiem eczorami mój Pan nasłuchuje brzuszka i komentuje co się w nim dzieje. Dzisiaj mam ochotę zrobić drożdżówki cynamonowe...MMM...
    W weekend jedziemy w góry i tak mi szkoda że nie mam adaptera do pasów bezpieczeństwa.... Macie takie rzeczy? Korzystacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:15

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ