Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A co ma strona owulacji do ruchów? Gliwice przystawia tam gdzie dziecko sie ulozy. Niedługo bedzie jezdzil po całym brzuchu.
Ja dziwne uderzenia czyje 1-2 cm pod pępkiem i sa raz bardziej z lewej, raz z prawej. Jesli jest to pulsowanie to na pewno nie dziecko. Pytałam kiedys o to i poprostu tak miałam.
Ja tez mam ii grupę. A badanie masz ok.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewiec.zero to czekam cierpliwie:-)
Ilona dzięki za info, co do wyników.
Bo w zależności od strony owu na początku ta strona jest dominującą w przebywaniu fasolki. U mnie za każdym razem jak przejechał po brzuchu to wracał do strony lewej brzucha. Ale nie wnikam.
-
Magdzia85F wrote:Dziewiec.zero to czekam cierpliwie:-)
Ilona dzięki za info, co do wyników.
Bo w zależności od strony owu na początku ta strona jest dominującą w przebywaniu fasolki. U mnie za każdym razem jak przejechał po brzuchu to wracał do strony lewej brzucha. Ale nie wnikam.
Tego nie wiedziałam i nikt mi o tym nie wspominał , dlatego pytam
Ja zawsze jestem tak zajęta wpatrywanie sie w ekran, ze zapominam spojrzeć gdzie trzyma Gliwice, zreszta czesto czyje ha ba środku i tylko nia kręci w lewo lub prawo, ale w miejscu. -
ja na prenatalnych miałam wyraźnie Maleństwo po lewej stronie, ale na ostatniej wizycie już było po środku pod pępkiem i tak jest nadal sądząc po tym jak kopie :d także nie ma reguły, każdy malutki człowieczek jest inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 19:50
-
Mój brzuch dość często robi się twardy i u mnie to niestety nic dobrego, ale nie zawsze musi tak być. Gdy położę się na plecach mogę wyczuć dokładny kształt macicy. Mam ją głównie po prawej stronie. Ale to trochę boli i staram się tak nie kłaść.
Jak byłam ostatnio na badaniach, to nóżki mała miała ponad pępkiem14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Dziewczyny, a widzialyscie to:
http://www.empik.com/skarpeta-rozowa-mis-taizhou-linly,p1143208669,gadzety-p
http://www.empik.com/skarpeta-niebieska-mis-taizhou-linly,p1143208492,gadzety-p
dzis bylam w empiku i zachorowalam na to;) - tylko nie wiem jaki kolor w naszym przypadkuMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ja myślałam, ze to zalezy od umiejscowienia zarodka w macicy, pozniej plis rośnie, a pod koniec sie przekręca gliwa w dół.
Ja tez czuje macice jak leżę na plecach, jest ogromna, a bedzie dosięgać pod zebra! :o w tym momencie jest okrągła id spojenie az pod pępek (dno macicy mam 19) i jest tak samo rozciągnięta na bok.
Ja zauważyłam twardnienie brzucha jak sie rozciągać leżąc, generalnie staram sie nie leżeć na plecach bo żyła wrotna jest gniecona przez macice i moze robic sie słabo.
Widze w Empiku teraz krecik rządzi -
cześć zaczynamy dzisiaj 20 tydzień ale moje Dziecię nadal siedzi sobie cichutko i nie chce kopać matki dzisiaj tylko godzinę przed budzikiem mnie obudziło z krzykiem "siiikuuu"
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyHej. Ja już po oddaniu krwi i moczu:-P
Pomarańczka gratulacje! Zapewne to kwestia kilku dni. A łożysko masz z przodu, czy tyłu??
Ilona ja leżę na plecach ale nie plackiem. W tym rogalu trochę zgięta. Mąż dziś się położył jak ja i pyta, jak mi w ogóle jest wygodnie. A no jest:-)
Tęskniąca kup dwie
Miłego dnia!!!Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Hej Mamusie miłego dnia dla Was u mnie nadal szaro-buto. Humoru i siły na cokolwiek brak. A jeszcze do tego afera z mężem, już dawno nie było... szkoda gadać.
Ja dziś w nocy regularnie co dwie godziny spacer do wc
Jak się dzisiaj czujecie?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyAPrzybylska ach ten Mąż! Tylko niech Ci się humor nie psuje za bardzo, bo Maluszek też będzie smutny.
U mnie też sikania sporo było.
Dziś samopoczucie ok, Mąż ma wolne. Jedziemy do Tesco, bo chcę pooglądać ozdoby świąteczne.
Pomarańczka a no tak, na boku miałaś. Może to jakoś amortyzuje ruchy? A lekarz coś mówił? -
APrzybylska, ja się od kilku dni czuję bardzo dobrze, aż sama jestem pod wrażeniem dzisiaj sobie sama nawet śniadanie zrobiłam ale hormony też dają o sobie znać, jestem jeszcze bardziej nerwowa niż zwykle choć wydawało się to już niemożliweKirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
nick nieaktualnyPomarańczka czyli uff. Maleństwo widziałaś. A może spokojny Bobas będzie? Niektóre dzieci tak mają.
A ja się coraz bardziej płaczliwa robię. Wszystko mnie wzrusza.
Wczoraj mężowi zrobiłam mielone, bo zapomniałam kupić na obiad to co chciał. Wrócił z pracy wkurzony, bo jechał prawie h, bo pikieta była w Warszawie. Oczywiście nic żadnych informacji o tym. No i przyjechał, wkurzył się na mielone, a ja się rozwylam jak dziecko. Uspokoić mnie nie mógł. Ale tak zaczął mnie uspokajać, że potem stwierdziłam, że pierwszy raz tak zareagował, jak coś niemiłego powiedział.
A potem stwierdził, że mielone były smaczne i żeby robić częściej:-) sorki za wylanie tylu słów;-)Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie wczoraj było wizytowanie. Chcieliśmy z dr zobaczyć co tak ma bąbel między nogami a tu nagle... Odwrócił się do góry plecami i mogliśmy tylko podziwiać kręgosłup. Ogólnie wiem eczorami mój Pan nasłuchuje brzuszka i komentuje co się w nim dzieje. Dzisiaj mam ochotę zrobić drożdżówki cynamonowe...MMM...
W weekend jedziemy w góry i tak mi szkoda że nie mam adaptera do pasów bezpieczeństwa.... Macie takie rzeczy? Korzystacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:15
Magdzia85F lubi tę wiadomość