X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka przez Ciebie chcę teraz pączusia. Chyba mąż będzie musiał w ramach przeprosin mnie zaopatrzyć :)

Helenka mi się też podoba, Zosia już nie koniecznie, bo dużo ich się zrobiło. Łucja, Klara albo Laura :)

Moja maleńka to Zuzia :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisuje ciagle cos inaczej kaplica. Ide na zewnatrz i mowie sobie wez piasek dla kota i co i co? Zrobiłam wszystko wchodzę fo domu: kurde piasek dla kota i znow wędrówka :)
    Ale zapominanie słów jest katorga dla mnie:(

To moja bedzie lukrecja i nie koniecznie musi sie kojarzyć z dekoracja tortów :)

Tęskniąca, pomarańczka_33, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, koniecznie - teraz to lepsze niż kwiaty ;D

Tak sobie czytam Wasze typy imion i nasze jeszcze nie padły albo gdzieś przeoczyłam, ale cieszę się w takim razie, bo nie chcieliśmy imion "na topie" ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mowimy Klara do brzucha ostatnio :) A z chlopiecym nie mozemy sie zdecydowac :D Wiec lepiej by bylo zeby Klara byla :D
    Jadwiga tez mi sie podoba, ale raczej nie przejdzie ;)

Ja dzis z innym zapytaniem technicznym- monitor oddechu oraz niania elektroniczna- kupijecie? Ja chyba bym chciala :)

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    My mowimy Klara do brzucha ostatnio :) A z chlopiecym nie mozemy sie zdecydowac :D Wiec lepiej by bylo zeby Klara byla :D
    Jadwiga tez mi sie podoba, ale raczej nie przejdzie ;)

Ja dzis z innym zapytaniem technicznym- monitor oddechu oraz niania elektroniczna- kupijecie? Ja chyba bym chciala :)
    u mnie niania obowiązkowo, łóżeczko będzie w drugim pokoju i ze względu na zwierzaki drzwi pozamykane więc innej opcji nie widzę. o monitorze oddechu też myślę bardzo poważnie, panicznie boję się SIDS...

BP 02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Amelka lub Antek ;) podoba mi sie tez Basia lub Tymon :)
    Ja nie kupuje ani monitora ani niani mieszkanie mamy male wiec nie potrzebuje a te monitory oddechu i tak potrafia zawodzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha!

Łucja jest super, mnie się zawsze podobało, odkąd zobaczyłam Opowieści z Narni.
    U nas typy męskie: Szymon lub Konrad (pewnie to drugie,bo Szymków pełno) a dziewczynka: Ada lub Łucja:)

U mnie skleroza też jest, niestety. Ale i tak się poprawiło. Więc nie mam co narzekać. Uff.

Ilona ja też dzisiaj coś nie bardzo. Zaczęło mnie mdlić, nie wiem od czego:/ Lukrecja nietypowe, ale powiem, że fajne. Jakie zdrobnienie?

BP my mieszkamy w bloku, więc niani nie kupuję. Nad monitorem się zastanawiam.

Pomarańczka - a ja się czaję na rogale marcińskie i już widzę, jak w sobotę rano na śniadanie jednego pochłaniam:)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatków nawet nie lubię, więc nic by nie pomogły. Amelek i Antosiów też u mnie w okolicach sporo :/
    Łóżeczko będzie w sypialni, więc nie będzie potrzeba dodatkowych gadżetów :)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Marysia albo Staś :) tak na 90% bo znajac siebie moge jeszcze zmienic zdanie :D
    I nie kupujemy niani i monitora, lozeczko bedzie stalo zaraz przy naszym lozku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 13:51

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, trzymaj się, oby te mdłości szybko sobie poszły :)

właśnie sobie obliczyłam (no dobra, kalkulator na kalbi.pl mi obliczył ;) ) kiedy wypadnie nam "studniówka" no i lepszego terminu na świętowanie nie mogłam sobie wymarzyć bo u nas to 24 grudnia :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj bylo takie slonce piekne zyc sie chcialo a dzis? Ciemno jak w dupie za przeproszeniem. Beznadzieja.. jadę zaraz po malego do przedszkola a przy okazji skocze na zakupy.
    Magdzia nogdy nie jadlam takiego rogala i zawsze sie zastanaeialam jak to smakuje :)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzien jest na prawde porąbany :/ nie dosc, ze poplamilam koszulkę tłuszczem, bo strzelał mi boczek, na dodatek działa mi 1 palnik na kuchence bo drugi ciagle gaśnie i juz mnie }|{*+#### strzelił ... nawet zupy nie moge ugotowac :/
    Ja mam mały domek na razie 60 m to nie wiem czy jest sens cos takiego kupować. Jak bede chciała zrobic cos na zewnatrz to bobasa wrzucę poprostu do wózka bo inaczej nie ma opcji jak niemowlę w domu a ja 50 m dalej , nie nie nie, w nocy bedzie spali przy mnie, a w ciagu dnia to i tak jazdę kwikniecie w domu usłyszę :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!;) zrobila5 nam sie tu mała fabryka postów :p nie moge nadążyć czytac :p
    Ja juz po wizycie :) Bede miec coreczke :):) jest wszystko ok i pomimo twardego brzucha szyjka jest długa i zamknieta.

Co do imion.. moja mama ma na imie Jadwiga i sama przyznaje ze to najgorsze imie świata i bardzo go nie lubi dlatego sie utarło tak ze wszyscy mówią Jagoda :)

Ja biore pod uwage: Pola, Iga, Kornelia a dzisiaj przypomniałam sobie o imieniu Gaja :) co sadzicie? Chociaż pewnie mój narzeczony powie ze kojarzy mu sie to ze słowem 'gej'... :D ehh te chłopy:p

pomarańczka_33, Magdzia85F, aga_90, APrzybylska, Agiii37, grzanewino, Tusianka lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję córci :D
    Kornelia <3 Gaja też ładnie, kojarzy mi się z naturą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - dobrze, że dzień się dzisiaj skończy i jutro musi być tylko lepszy!:)

Dziewiec.zero w biedronce możesz kupić, bo w nich bez różnicy na region są. Choć nie są tak dobre, jak z cukierni. :)

Pomarańczka odwiedziłam wc - ale nie wymioty:P i przeszło;)

olKaczucha gratulacje córeczki:) Gaja - fajne. E tam z gejem?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś znowu szarpnęło na wymioty.. czy to się kiedyś skończy? Miałam takie ambitne plany na dziś a przez samopoczucie udało mi się jedynie pościel przebrać :/

U nas imiona wybrane już daaaawno. Miała być Madzia, ale na ten moment mamy Wiktora :) najwyżej Madzia następnym razem :p

f2wl9vvje61wiuku.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka- ja wlasnie tez pod katem SIDS- sie boje okropnie a takie historie sie slyszy..

Za to niania- to nie czuje jakiejs usilnej potrzeby, ale z kolei maz sie strasznie napalil :D Widzial na imprezie super model z kamerka- dzieciaki spaly pietro nizej ale byly pod stala obserwacja :) Takze niania fajna, ale nie taka konieczny moim zdaniem :)

Paaaaczki!!! Kocham, uwielbiam :D

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - Madzia bardzo ładne imię :D
    O kurcze, ale z tymi wymiotami to masz kiepsko. A w domu jeszcze zdążysz się "narobić".

BP - a u Ciebie pączki są "inne", niż w PL?
    Ja np. lubię z bitą śmietaną:) I najlepsze są domowe...mmm

aga_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze rozważamy ŁUKASZ I Piotr

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha już się martwiłam o Ciebie i wizytę, ale bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i mamy kolejną dziewczynkę :) Mam nadzieję, że w tym roku urodziło się więcej chłopców, bo ktoś za parę lat musi nam je porwać w świat ;)
    Mój siostrzeniec ma już narzeczoną z bloku obok ;)

Kornelia też mi przeszła przez myśl, a Jagodą nazywaliśmy pierwszą kruszynkę.

Ja muszę zwracać jeszcze większą uwagę na to, co jem, bo też mnie mdli dość często. A jak u Was zatoki? ja ledwo oddycham czasami :/

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ