X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, powoli tak zaczynam sie czuc, haha. W grudniu bede sie juz toczyć .

Emily jesli bylas szczepiona to niestety byli do przewidzenia to przeziębienie. Dobry jeszcze jest syrop z imbiru cytryny i miodu. Inhalacje, tak jak piszą dziewczyny.

Bp na czym bylas w kinie?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam Was po przerwie :) my dzisiaj wróciliśmy z wojaży, cała trasa piękna, przekroczyliśmy tabliczkę “Łomianki” i się zaczęło... Korek gigant... Odbiliśmy w bok bo chcieliśmy być sprytni a tam za zakrętem niespodzianka... Korek mega gigant :P i tak zamiast od Łomianek jechać max 15 minut do domu, nam to zajęło prawie godzinę piętnaście :P
    Ale już jesteśmy w domu, zaraz zabieram się za mamine jabłka, będę robić dżem :)
    A w ogóle to apetyt mi wrócił i Maleństwo odobraziło się na mięso ;D jem więcej i normalniej więc i pewnie waga zaraz poszybuje w górę ;)
    A wieczorem będziemy oglądać “Strażników galaktyki”, byliśmy kiedyś na tym w kinie i się świetnie bawiliśmy :D

Miłego wieczoru :)

Ilona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mnie też dziś ciężko było, bo normalnie czułam jakby miał brzuch mi eksplodować. Rozciąga się i boli.
    A zimą to Mąż na sankach będzie Cię ciągał;-)

Pomarańczka oglądałam już tą część. :-)
    No i fajnie, że apetyt wrócił:-) teraz to przynajmniej pojesz że smakiem.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

ja we wtorek chyba pierwszy raz poczułam ruchy :) brzuch też już spory, nie da się ukryć ;)

Tusianka, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas weekend leniwy, siedzimy i oglądamy przeróżne filmy :D

Mi pomógł syrop z Prenalenu i duże dawki herbaty z miodem, jakoś udało mi się wyleczyć, choć z rana gardło jeszcze pobolewa.

Jutro rano jadę na badania i na miasto pozałatwiać parę spraw. Mam nadzieję, że jakoś się dotoczę mimo mojej rwy, chociaż jak się rozchodzę to nie jest najgorzej.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP02 - ok. 1800 zł niezależnie czy 2 czy 3 panele, różnica 50 zł dosłownie

BP 02 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam zapach gotowanych jabłek :D <3

grzanewino lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

spokojnego tygodnia Wam życzę ;)

Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Dzieki Grzanewino- myslalam ze drozej bedzie :) Taka cena do zaakceptowania :)

Ilona- bylam na nowym wegierskim kryminale, pieknie zrealizowany w realiach lat 30stych, choc fabula troche naciagana ;) Moze trafi do PL- warto zobaczyc:
    https://youtu.be/hqGPNiFztxw

A w kwesti przezeiebienia po szczepieniu sie z Toba nie zgadzam :D Ja sie szczepie od paru lat i nie lapie od razu przeziebienia :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy grypowe moga, ale nie musza wystapic :) a moze to wcale nie jest związane ze szczepionka :)

W kazdym razie czuje sie juz troche lepiej i wlasnie siedzę w pociagu do Bydgoszczy ♡

Chusta zabrana - bedzie zabawa :)))

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Slonce za oknem :) jest cudownie <3

Ilona92, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    u mnie też słoneczko jakiego juz dawno nie było widać :)
    pranie się pierze i zaraz na dworze będzie łapało słońce :)
    a ja zaraz pójdę chyba z psem na spacer

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jestem już po badaniach będę miała synka.
    Wszystko ok, ale
    Jest niewielka torbiel w główce która zazwyczaj się wchłania około 30 tyg, ale ze względu na moją poprzednią ciaze z ZD mam możliwośc wyboru to zależy tylko odemnie, jutro mam genetyka i poddam się amniopunkcji wezmę fischa i w piątek wyniki, nie wytrzymam tej niepewności wiem że jest wszystko dobrze ale jednak jakieś ale jest, nie wiem jak przeżyje ten tydzień będzie,ciężko

Magdzia85F, dziewiec.zero, Tusianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Agiii wybacz to lubię, bo kliknęło mi się.
    Gratulacje synka i na pewno będzie dobrze, niestety wcześniejsze przejścia, u każdej z Nas, powodują, że jednak ta niepewność nadal pozostaje. Trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii lubie to za synka, a dopiero dotarlo do mnie ze ta torbiel to nie na jajniku tylko w glowce dziecka... moj boze, trzymam kciuki jednak osobiscie jestem troche przerazona bo nie wiem co i jak.. a czlowiek sobie mysli ze na tym etapie to juz nic nie moze sie "okazac" ze ten najgorszy strach tylko do prenatalnych :(

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 - trzymamy mocno kciuki! Nie martw się na zapas, wiem, że mi łatwo to powiedzieć...

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii na pewno wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki. Mam nadzieję, że ten tydzień szybko Ci minie.

U nas dziś szaro i buro :/ Bólem brzucha i lekką depresją zaczynamy 20 tydzień.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Witajcie
    Jestem już po badaniach będę miała synka.
    Wszystko ok, ale
    Jest niewielka torbiel w główce która zazwyczaj się wchłania około 30 tyg, ale ze względu na moją poprzednią ciaze z ZD mam możliwośc wyboru to zależy tylko odemnie, jutro mam genetyka i poddam się amniopunkcji wezmę fischa i w piątek wyniki, nie wytrzymam tej niepewności wiem że jest wszystko dobrze ale jednak jakieś ale jest, nie wiem jak przeżyje ten tydzień będzie,ciężko

Moze genetyk stwierdzi, ze to nic powaznego?
    Trzymam mocno kciuki zeby wszystko potoczyło sie dobrze!
    Duzo siły i wytrwałości Wam zycze ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) znajdzie się dla mnie miejsce w Klubie Lenia? :D od czwartku już jestem na urlopie, ale leniuchować zaczęłam dopiero dzisiaj, jeeeeej, jakie to cudowne uczucie :D

podczytywałam Was wcześniej, ale jak nie jestem w pracy to trudniej mi się dorwać do komputera, stąd cisza z mojej strony :) Dzieciątko moje kopie jak szalone, ale chyba najbardziej po pęcherzu :/

witam się w 19tyg, leci teraz ten czas jakoś szybciej, a wraz z nim- rośniemy coraz bardziej.. szukałam ostatnio w sklepach sukienki na imprezę rodzinną i powiem Wam, że ciężko, bo większe rozmiary też już są takie dosyć dopasowane :P aale na wadze póki co jakieś 2,5kg więcej od początku ciąży, więc nie jest źle :)

Agi- 3mam mocno kciuki że wszystko będzie w porządku! :)

Tusianka, APrzybylska, Emily89, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to dzisiaj deszczowo, buro i ponuro.

Agiii, gratuluję synka! Na pewno wszystko wyjdzie dobrze :)

Mi za to wyszły liczne bakterie w moczu, chociaż nic mnie nie boli ani nie piecze. I niski hematokryt, a hemoglobina na skraju normy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 13:43

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ