X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jak mija weekend? My wczoraj u teściów a dziś jakiś spacer.
    Miłego dnia życzę:-)

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i też życzę miłego dnia Magdzia :) my wstajemy i będziemy szykować długie, niedzielne śniadanie. A potem się zobaczy :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u mnie plany na niedziele, jak na każdą od kilku miesięcy...kościół, o 11.00 Martyna Wojciechowska ;) później pisanie ;( chyba skończę ten doktorat równo z ciążą ...haha....a wtedy będzie ciężko....inaczej to chciałam rozegrać, ale cóż, życie pisze własne scenariusze. Ale, ale.........dziś coś dla duszy i tylko dla mnie wieczorem - idę do teatru !!!! YUPI !!! Uwielbiam ;)

Magdzia85F, APrzybylska, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska a Ty jak się czujesz???

Tęskniąca no ja do kościoła, to nie pójdę, bo odpadam po 15 minutach i półprzytomna do domu wracam. Ostatnio sama poszłam, to myślałam, że nie dotrę do domu.
    A na co do teatru?
    Dasz radę z pracą! Trzymam kciuki!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My wczoraj bylismy u Dziadka :) ale wrocilam chora :( zatoki zawalone i gardlo boli :( co poza Prenalenem moge stosować?
    Mam tylko nadzieje, że to chwilowe osłabienie po szczepieniu a nie cos większego :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily domowe sposoby. Czosnek na kanapkę z solą, mleko z miodem i natarcie amolem. Ostatnio u mnie ten zestaw się sprawdził.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się wzdęta i cały czas czuję ucisk na pęcherz. Staram się odpoczywać, nawet synka siostry nie brałam na ręce. Jak on się cudownie uśmiecha :)
    Emily tak, jak Magdzia pisze domowe sposoby plus Prenalen. Na zatoki możesz spróbować też inhalacji.
    Tęskniąca o czym piszesz pracę?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w kościele musiałam usiąść tylko raz - jestem z nas dumna, tym bardziej, że maleństwo strasznie rozrabiało ;)

Do teatru idę na "Siostrunie" - farsa - mój ulubiony gatunek ;)

Pracę piszę z pogranicza chemii, mikrobiologii i nauk technicznych.

Emily zdrówka życzę !!!!

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska dobrze, że nie brałaś. Pomimo, że malutkie dziecko ale jak zakaz to zakaz.
    A jak samopoczucie?

Tęskniąca o super, że już prawie bez zmęczenia w kościele. Może mnie też niedługo się uda. Ale mnie lepiej jak chodzę, bo jak stoję, to coś mi błędnik wariuje i się kręci w głowie.
    A Maluszek fajnie, że tak się rusza. U mnie nadal cisza :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 12:01

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca czyli typowo ścisły umysł :) ja jestem humanistka i szczerze się przyznam, że boję się matmy, fizyki i chemii ;) podziwiam. A jak Ci wychodzi skupienie się na tak wymagających tematach?

U mnie samopoczucie takie sobie. Zastanawiam się nad każdym ruchem czy dziecka nie gniotę, czy tak mogę siedzieć itd. Do tego po wczorajszych pracach remontowych mieszkanie wygląda jak po tajfunie, co mnie dodatkowo dobija. Jutro będzie ciężko się opanować żeby nie chwycić za odkurzacz. A mój siostrzeniec waży już ponad 7 kilo, więc już czuć go na rękach :)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - dasz radę, teraz masz motywację większą niż kiedykolwiek wcześniej :)
    PS. ja też umysł ścisły :)

APrzybylska - u mnie solary mają montować na wiosnę, chyba wtedy oszaleję, zwariuję normalnie jak mi będą łazić, wiercić, tłuc się jak dzidziuś akurat zaśnie. A i bałagan będzie na pewno okropny w całym domu jak będą się podłączać do istniejącej instalacji. Sama teraz nie wiem czy nie zrezygnować z tego projektu

3i49l6d8vill3k1j.png
  • rybcia2009 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    TP przełom kwietnia i maja, mogę dołączyć? :)

APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

ckai3e3k5c8n0kph.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    TA jak Ci wychodzi skupienie się na tak wymagających tematach?

Dobre pytanie....;) max 2 godz. dziennie,i to tylko wtedy kiedy czuje się na siłach. Dlatego mam żółwie tempo ;)

7 kg siostrzeńca to już spora masa :) a ile ma juz miesięcy?

U mnie dziś nawet ładne słoneczko, aż mi się w domu nie chce siedzieć, tyle tylko że zimno bardzo na dworze.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybcia witaj u nas i rozgość się :) Jak się czujesz?

Tęskniąca mój siostrzeniec urodził się 29.07 więc niedawno skończył 3 miesiące. Rośnie też na długość i wygląda bardzo dobrze :) a siostra karmi tylko piersią. Na pewno dasz radę :) a z dzidzią musisz porozmawiać i wytłumaczyć, że to ważne. Myślę, że chętnie pomoże ;)

Grzanewino no ja już na przyszły rok nie planuję remontów. A może da się przesunąć trochę wcześniej termin? Zanim urodzisz.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmina to organizuje, więc to nie zależy ode mnie kiedy akurat ekipa będzie u mnie, niestety.

Rybcia2009 - cześć :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Na pewno dasz radę :) a z dzidzią musisz porozmawiać i wytłumaczyć, że to ważne. Myślę, że chętnie pomoże ;)

o rany, pieknie, wzruszajaco powiedzine, dziękuje ;)

Witaj Rybcio !!!

APrzybylska lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • rybcia2009 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u Was się dzieje :)
    Ja siedzę na zwolnieniu, męczą mnie jeszcze mdłości i dokuczają zaparcia...

ckai3e3k5c8n0kph.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ! U mnie niedziela na spokojnie. Rano sniadanie, leżenie plackiem, zakupy, McDonald, odwiedziny , a teraz teraz odpoczywam. Jutro part2 ocieplenia . U mnie pogoda była piękna! Moja pirania rozrabia po obfitych posiłkach, smieszne uczucie.
    Czesc rybacka.

Na moje zaparcia działają płatki owsiane, kefir i jagody , nie ma sobie równych :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witak rybko!!!

No niestety jeszcze może Cię trochę pomęczą mdłości, ale zapewne już niedługo:)

Ilona oo avatar :)
    U Nas też super pogoda. Taka nie-listopadowa. Ale dzisiaj się jakoś mega nudzę.

We wtorek idę na badania krwi i moczu. Zobaczymy, co tam wyjdzie.

grzanewino u moich rodziców też była taka akcja, ale jednak zrezygnowali. Problem jest z zamontowaniem i dlatego.

APrzybylska dzieciaczki lipcowe są fajne, mojej siostry mała z lipca, ale sprzed 2 lat :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja sie dzis lenilam, bo wczoraj bardzo intensywny dzien byl- trzy imprezy obskoczkne ( w tym slub)
    Za to dzis spacerek, kawa z paczkami i kino :)

Emily- u mnie przy przeziebieniu inhalacja pomogla ( rumiankiem lub woda z duza iloscia soli) iraz plukanie gardla woda z sola, szalwia albo z woda utleniona

Grzanewino- orientujesz sie w kosztach tych kolektorow? Ja bym chciala za 2-3 lata zalozyc, bo to bardzo oplacalne tutaj

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ