Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:APrzybylska a są metody na to, żeby zahamować skracanie szyjki? Podszycie?
Teraz dużo leż i będzie dobrze. Trzeba w to wierzyć. Trzymaj się! A ja trzymam kciuki:-*
Mam teraz to swoje latanie.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska, mocno trzymam kciuki za Małą, aby jednak pomysły przychodzenia już na świat jej wyszły z główki. Odpoczywaj.
Widziałam, że sporo z Was robi albo planuje remonty. My też robiliśmy, ale jak zwykle sobie nerwy zszargałam przez tych roboli bezmózgich Mega na odwal nam pomalowali, mimo że niby firma z polecania. Porażka. Dobrze, że się mieliśmy gdzie przeprowadzić na dwa tygodnie, ale mimo tego jeszcze mnie głowa bolała od zapachu farby po powrocie.
Ja planuję wykupić położną do porodu, moja siostra jest bardzo zadowolona ze swojej, do tej pory utrzymują kontakt i planuje ją wziąć. O douli nie myślałam, nawet do niedawna nie widziałam że ktoś taki istnieje Mimo wszystko przy porodzie wolę obecność męża niż jakiejś obcej kobiety. A później pewnie pomoże nam moja mama i siostra jeśli będziemy potrzebować. A przynajmniej mam nadziejęMagdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za miłe słowa nie czytam internetów. Opieram się tylko na opinii lekarza i grzecznie wypoczywam.
My wciąż jesteśmy w trakcie remontu sypialni, w sumie to już bliżej końca. I będzie trzeba to wszytko posprzątać. Mama się oferuje, siostra się pcha, ale jak bym mogła.
Z pokoju dla dziecka będzie trzeba wyprowadzić męża siłownio-biuro-warsztat. Już od kilku dni uświadamiam go, że 5 miesięcy to wcale nie tak dużo
Myszkaka właśnie z taką ekipą z polecenia można się gorzej wpakować niż jak bierzesz kogoś z ogłoszenia. U nas pan od płytek był kompletnie nie znany i tak się chłopina spinał, że szok. Nawet pytał czy kanapkę może zjeść, a zrobione jest pięknie Chociaż wiadomo różnie to bywa.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyAPrzybylska ja w pierwszej ciąży miałam identyczną sytuację jak ty, tylko że to było w 16 tygodniu, dostałam plamienia i skurcze, tak brzuch mi się stawiał, okazało się że szyjka mega krótka, zamówiłam pessar- krążek, wymiar dobiera ginekolog, założył mi i miałam spokój do rozwiązania, brałam niestety cała ciążę dopochwowo tabletki ale pamiętam jakie, żeby nie mieć zapalenia, musiałam leżeć i zero przytulania.
Wody mi odeszły jakmialam założony krążek, jak mi go zdjeli to rozwarcie na 4 palce,więc trzyma to ekstra, nie czujesz nic, życzę Ci powodzenia, wiem jak to jest bo przechodzilam to samo, wiem że się martwisz, ale absolutnie zero podnoszenia rąk do góry i dużo leżenia no i nie biegaj już za tą pocztą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 12:19
APrzybylska, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Od połowy ciazy zaczyna sie stawiać brzuch czy macica. Sa to skurcze przepowiadające. Mnie tez wczoraj lekarz ugniatam sprawdzał, rylko ja mam twardy brzuch od zaparć.
Kochana wiem, ze łatwo sie mowi, ale teraz musisz leżeć , czytac , oglądać filmy, dziergać , wyklejać, malować czy co tam lubisz. Musisz przetrwać pierwsze 1.5 tygodnia, pozniej lekarz zadecyduje jakie rozwiazanie fla Ciebie bedzie najlepsze. Moze szyjka sie wydłuży lub założą Tobie szew. Na pewno bedzie dobrze, przy takich sytuacjach stres jest na prawde niepożądany . Szkoda, ze nie kazał Tobie przyjsc na ktg wtedy wszystko tam jest pięknie pokazane.
Wiem, ze Twoja dziewczynka jest silna i niecierpliwa. Dotrwasz do czasu kiedy bedzie dobrze rozwinięta i przyjdzie na swiat, ale na razie ciesz sie tym stanem jak najdluzej❤️
Nie sprzątaj jesli nie musisz, ja przedwczoraj na kolanach szorowała podloge i poco? Zeby brzuch mnie bolał.
Faktycznie tez musze zapuścić żurawia by zobaczyc mała
A na dodatek wczoraj jak przyjechałam do domu tak mnie zaczęli kluc w pochwie, ze masakra, jakby ktos mi szpilki wbijał . Straszne te objawy.
Wino najlepiej mi smakuje za granica, a we Włoszech to po pol dnia chodziłam lekko "wstawiona". Lubiłam po całym dniu pracy usiąść i napić sie polowe piwa, bo ten chmiel na prawde działa uspokajająco. Ciężkich alkoholi nie trawie. Czasem dla towarzystwa sie poświęcę, ale jestem z tych mega ekonomicznych.
Owoce wszystkie jagodowe w sezonie, moge sie obżerać jak głupia malinam, truskawkami czy jagodami z cukrem i śmietana warzywa tez jem, nie mam problemu, ale 5rodzaji na raz u mnie nie zobaczycie , chyba ze akurat robie kasze czy ryz z warzywami . Ja to praktycznie wszystko zerna jestem .BP 02, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Dzięki Ilona
Pewnie wrócę do oglądania tutoriali makijaży i czesania na YouTube. Potem strasznie chce mi się malować i żałuję, że mam krótkie włosy
A potem robię testy na siostrze:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a0d1e6439ae.jpgMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
I wróciłam z wojaży
Nogi mi w dupkę wchodzą, ale to był doooobry spacer
Zwolnienie zaniesione, zakupy zrobione - można chwilę odpocząć
Dziś parapetówka u znajomych, jutro jedziemy do Pawła Dziadka, a w poniedziałek na 5 dni jadę do mojej przyjaciółki
Będę ćwiczyć chustonoszenie na jej 4 miesięczniakuMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Agi ja też nie znam płci, nie przejmuj się najpierw była dziewczyna później chłopiec i niby 6.11 maja mi dokładnie powiedzieć u mnie średnio.. fachowiec który robi mi płytki w łazience trochę krzywo je położył nie starczy nam kasy na remont więc myślę o kredycie Ale mój narzeczony nie chce pakować się z kredyt tylko wziąć pieniądze od rodziców które niby jego mama odkładała dla niego.. Ale ja już nie chce bo i tak nam dużo dali.
A ogólnie to mnie mój facet jakoś denerwuje że wszystkim.. jakoś tak .. no nie wiem.. sama sobie zadaje to pytanie, przestał mi się podobać czy co? miała któraś tak??? Aż mi się normalnie płakać chce jak pomyślę że mi to nie minie. -
nick nieaktualnyOlKaczucha na bank to hormony! Czytałam, że po prostu w ciąży przez nie zmienia się odbiór feromonów partnera. Taka dziwna ta natura.
Na pewno przejdzie.
A teściowie jak Maja kasę, to niech dają moi to tyle naobiecywali i guzik dali. Siostrze Męża za to pół domu dobudowali. Phy.
Co do fachowców to my mieliśmy po znajomości, ale jesteśmy zadowoleni. -
nick nieaktualnySylwia to jeszcze troszkę, ale szybko minie:-)
OlKaczucha ciężka sprawa. U Nas moi rodzice trochę się dołożyli, ale ja nawet na to nie liczyłam. Tata na emeryturze.
Jak masz z nimi niefajne stosunki to nie bierz, ale ja mam zdanie, jak dają to bierz, jak biją to uciekaj.
-
olKaczucha - mój mąż też mnie teraz wkurza na maxa! i to dosłownie wszystkim! Aż czasami myślę czy by go nie wysłać w delegację albo w kosmos!
ja wizytę mam 21.11 i po wizycie będę umawiać połówkowe, na 6 albo 13 grudnia, zobaczymy co i jak zasugeruje lekarz