X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos wiem na temat dawania. U mnie jedno nigdy nic nie wypomniało, a ojciec do tej pory ze mu studia płacił...ja nie lubie brac bo jak to kaczucha powiedziała nie lubie sytuacji gdy ktos o tym wspomni, ze ja dałem bla bla:/ mize poprostu chwile sie wstrzymajcie z remontem? Chyba, ze macie zburzone cos i trzeba to pozbierać do kupy?

Hmm co do partnera to ja tak mam... libido mam na minusie, az przykre . Nic na mnie działa by pobudzić libido:/

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tęskniąca a czemu chcesz mieć niespodziankę?

Zawsze chciałam zrobić sobie niespodziankę, to takie magiczne...tylko ciężko kupić neutralne ciuszki i inne gadżety, no i ciekawość mnie zżera, myślę, że do połówkowych podejmę decyzje, czy chce wiedzieć. Wiem, że bardzo trudno będzie mi wytrzymać te prawie pół roku i czy dam radę być aż tak cierpliwa. Ojciec dziecka też powiedział "OK" jak stwierdziłam, że chyba nie chce wiedzieć, więc w razie czego miałabym wsparcie..oj ciężki orzech do zgryzienia ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 też cię kuje w pipce? Kurcze leżę i szukam informacji skąd to bo też coś mnie chwyciło i od godziny się zastanawiam dlaczego. A lekarz już nie przyjkuje, no nic do poniedziałku muszę wytrzymać. Auto sprzedaliśmy więc na wizytę jadę busem ale powiem wam że i nam ma powiedzieć dottoro jaka płeć. Czuję że będzie baba. I to gorsza ode mnie

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido to -1000 i też nic nie jest w stanie go ruszyć:/
    A co do remontu to musi się skończyć żebyśmy mieli gdzie mieszkać więc kasa potrzebna i to na mus.. :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - można dostać sliczne uniwersalne ciuszki na ten pierwszy czas, po prostu omijasz sukienki :)

My pomimo, że znamy płeć to i tak wyprawkę robimy uniwersalną.
    Łóżeczko, pościel, otulacze, chusta do noszenia - wszytsko jest w uniwersalnych kolorach :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel? Żadna poduszka i kołderka na poczatku nie sa potrzebne , nawet ochraniacze na łóżeczko, to tylko zwiększenie sprzedaży:) ja tez jestem za otulaczami. Czekam na wyprzedaże i bede sie wyprawkowac.

To kłucie w pochwie jest normalne, rozciąga sie Wszystko, dziecko buszuje, więzadła pracuja, macica sie podnosi, wszystko ma większe ukrwienie . Jesli nie ma plamien, boli i skurczy to wszystko jest ok, a szyjkę to i tak tylko lekarz moze zbadać.
    Kaczucha to zmienia postać rzeczy, weźcie pod uwagę wszystkie za i przeciw i zróbcie to na spokojnie, bo wiem jak to potrafi zniszczyć psychicznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 08:57

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak! Wiem o tych kolderach i ochrabiaczach i jestem tego samego zdania. Bardziej mi chodzilo o wyposazenie wozka no i kocyki, spiworki i takie tam :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja już nie mogę się doczekać zakupów^_^

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie ochraniacz na lozeczko fajna sprawa bo pozniej dziecko nie wali glowa o szczebelki ;) wyposazenie wozka? Ale ze co? :D przescieradelko i kocyk ;) zalezy jaki nas kwiecien zastanie. Ja mam troche rzeczy po synu ale wiekszosc kupie nowych i takich uniwersalnych ;) jesli bedzie dziewczynka to zdaze dokupic rozowe czapeczki ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozliwe ze juz po nacisnieciu piersi wydobywa sie z nich siara? Od tygodnia w jednej piersi po ucinieciu wyleciala kropla a dzis juz wiecej jest...z drugiej pozniej wiec tylko pojedyncze krople...

xk81pfk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny mozliwe ze juz po nacisnieciu piersi wydobywa sie z nich siara? Od tygodnia w jednej piersi po ucinieciu wyleciala kropla a dzis juz wiecej jest...z drugiej pozniej wiec tylko pojedyncze krople...
    Tak, tez tak mam :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie. Kurde. Jakaś opóźniona jestem.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Magda kazdy organizm reaguje inaczej, ja zauważyłam to dopiero ok 2 tyg temu, czyli w 18tc. Tak jak w 18 ledwo miałam brzuch tak teraz juz go nie ukryje:) dzis po śniadaniu nawet soczystego kopniaka dostałam . Jak nawet nie było bulgotania, tak od razu pełna para :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 14:58

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic nie cieknie, nacisnąć na pierś nie mogę nawet delikatnie, bo boli ...a wielkie już jak balony ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic :) Piersi jedynie nabrzmiałe i sutki bardzo wrażliwe.

Ruchy czasem pod wieczór zdarza mi się poczuć, chyba że dostanę kopniaka w jajnik (chyba ulubiona zabawa małej :D)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś musiałam zmienić lokalizację, bo szlifowanie gładzi się zaczęło i szwagier przyjechał do pomocy. Ewakuowałam się do siostry.
    Cycki mam wieeeelkie i wrażliwe, ale nic nie leci. Czasem sutki mam jakby tłuste.
    Zapomniałam pisać, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc na kopniaki jeszcze trochę poczekam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Mi cala poprzednia ciaze nic nie cieklo ;) nie mialam wypuklego pepka ani kreski ciemnej na brzuchu :) nie ma sie co porownywac :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pępek juz sie zrobił wypukły :)
    Zgadza sie z ciąża, kazda inna :)
    Co do łożyska tez nam je na przedniej ścianie. Moze dzis z rana dziecku owsianka z jagodami, Bananami i jabłkiem zasmakowała.

Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Mi pępek juz sie zrobił wypukły :)
    Zgadza sie z ciąża, kazda inna :)
    Co do łożyska tez nam je na przedniej ścianie. Moze dzis z rana dziecku owsianka z jagodami, Bananami i jabłkiem zasmakowała.
    U Ciebie na brzuszku nie było grama tłuszczyku :) to może dlatego pępek masz wypukły i nie masz warstwy izolującej ruchy ;) ale po słodkich rzeczach czuję więcej bulgotek.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    U Ciebie na brzuszku nie było grama tłuszczyku :) to może dlatego pępek masz wypukły i nie masz warstwy izolującej ruchy ;) ale po słodkich rzeczach czuję więcej bulgotek.
    Tłuszcz jakis na pewno był. Tyłek i uda w tym nadrabiają :)dzieci tak na glukozę reagują

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ