X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos wiem na temat dawania. U mnie jedno nigdy nic nie wypomniało, a ojciec do tej pory ze mu studia płacił...ja nie lubie brac bo jak to kaczucha powiedziała nie lubie sytuacji gdy ktos o tym wspomni, ze ja dałem bla bla:/ mize poprostu chwile sie wstrzymajcie z remontem? Chyba, ze macie zburzone cos i trzeba to pozbierać do kupy?

Hmm co do partnera to ja tak mam... libido mam na minusie, az przykre . Nic na mnie działa by pobudzić libido:/

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Tęskniąca a czemu chcesz mieć niespodziankę?

Zawsze chciałam zrobić sobie niespodziankę, to takie magiczne...tylko ciężko kupić neutralne ciuszki i inne gadżety, no i ciekawość mnie zżera, myślę, że do połówkowych podejmę decyzje, czy chce wiedzieć. Wiem, że bardzo trudno będzie mi wytrzymać te prawie pół roku i czy dam radę być aż tak cierpliwa. Ojciec dziecka też powiedział "OK" jak stwierdziłam, że chyba nie chce wiedzieć, więc w razie czego miałabym wsparcie..oj ciężki orzech do zgryzienia ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 też cię kuje w pipce? Kurcze leżę i szukam informacji skąd to bo też coś mnie chwyciło i od godziny się zastanawiam dlaczego. A lekarz już nie przyjkuje, no nic do poniedziałku muszę wytrzymać. Auto sprzedaliśmy więc na wizytę jadę busem ale powiem wam że i nam ma powiedzieć dottoro jaka płeć. Czuję że będzie baba. I to gorsza ode mnie

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido to -1000 i też nic nie jest w stanie go ruszyć:/
    A co do remontu to musi się skończyć żebyśmy mieli gdzie mieszkać więc kasa potrzebna i to na mus.. :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - można dostać sliczne uniwersalne ciuszki na ten pierwszy czas, po prostu omijasz sukienki :)

My pomimo, że znamy płeć to i tak wyprawkę robimy uniwersalną.
    Łóżeczko, pościel, otulacze, chusta do noszenia - wszytsko jest w uniwersalnych kolorach :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel? Żadna poduszka i kołderka na poczatku nie sa potrzebne , nawet ochraniacze na łóżeczko, to tylko zwiększenie sprzedaży:) ja tez jestem za otulaczami. Czekam na wyprzedaże i bede sie wyprawkowac.

To kłucie w pochwie jest normalne, rozciąga sie Wszystko, dziecko buszuje, więzadła pracuja, macica sie podnosi, wszystko ma większe ukrwienie . Jesli nie ma plamien, boli i skurczy to wszystko jest ok, a szyjkę to i tak tylko lekarz moze zbadać.
    Kaczucha to zmienia postać rzeczy, weźcie pod uwagę wszystkie za i przeciw i zróbcie to na spokojnie, bo wiem jak to potrafi zniszczyć psychicznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 08:57

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak! Wiem o tych kolderach i ochrabiaczach i jestem tego samego zdania. Bardziej mi chodzilo o wyposazenie wozka no i kocyki, spiworki i takie tam :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja już nie mogę się doczekać zakupów^_^

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie ochraniacz na lozeczko fajna sprawa bo pozniej dziecko nie wali glowa o szczebelki ;) wyposazenie wozka? Ale ze co? :D przescieradelko i kocyk ;) zalezy jaki nas kwiecien zastanie. Ja mam troche rzeczy po synu ale wiekszosc kupie nowych i takich uniwersalnych ;) jesli bedzie dziewczynka to zdaze dokupic rozowe czapeczki ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozliwe ze juz po nacisnieciu piersi wydobywa sie z nich siara? Od tygodnia w jednej piersi po ucinieciu wyleciala kropla a dzis juz wiecej jest...z drugiej pozniej wiec tylko pojedyncze krople...

xk81pfk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny mozliwe ze juz po nacisnieciu piersi wydobywa sie z nich siara? Od tygodnia w jednej piersi po ucinieciu wyleciala kropla a dzis juz wiecej jest...z drugiej pozniej wiec tylko pojedyncze krople...
    Tak, tez tak mam :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie. Kurde. Jakaś opóźniona jestem.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Magda kazdy organizm reaguje inaczej, ja zauważyłam to dopiero ok 2 tyg temu, czyli w 18tc. Tak jak w 18 ledwo miałam brzuch tak teraz juz go nie ukryje:) dzis po śniadaniu nawet soczystego kopniaka dostałam . Jak nawet nie było bulgotania, tak od razu pełna para :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 14:58

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic nie cieknie, nacisnąć na pierś nie mogę nawet delikatnie, bo boli ...a wielkie już jak balony ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic :) Piersi jedynie nabrzmiałe i sutki bardzo wrażliwe.

Ruchy czasem pod wieczór zdarza mi się poczuć, chyba że dostanę kopniaka w jajnik (chyba ulubiona zabawa małej :D)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś musiałam zmienić lokalizację, bo szlifowanie gładzi się zaczęło i szwagier przyjechał do pomocy. Ewakuowałam się do siostry.
    Cycki mam wieeeelkie i wrażliwe, ale nic nie leci. Czasem sutki mam jakby tłuste.
    Zapomniałam pisać, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc na kopniaki jeszcze trochę poczekam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Mi cala poprzednia ciaze nic nie cieklo ;) nie mialam wypuklego pepka ani kreski ciemnej na brzuchu :) nie ma sie co porownywac :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pępek juz sie zrobił wypukły :)
    Zgadza sie z ciąża, kazda inna :)
    Co do łożyska tez nam je na przedniej ścianie. Moze dzis z rana dziecku owsianka z jagodami, Bananami i jabłkiem zasmakowała.

Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Mi pępek juz sie zrobił wypukły :)
    Zgadza sie z ciąża, kazda inna :)
    Co do łożyska tez nam je na przedniej ścianie. Moze dzis z rana dziecku owsianka z jagodami, Bananami i jabłkiem zasmakowała.
    U Ciebie na brzuszku nie było grama tłuszczyku :) to może dlatego pępek masz wypukły i nie masz warstwy izolującej ruchy ;) ale po słodkich rzeczach czuję więcej bulgotek.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    U Ciebie na brzuszku nie było grama tłuszczyku :) to może dlatego pępek masz wypukły i nie masz warstwy izolującej ruchy ;) ale po słodkich rzeczach czuję więcej bulgotek.
    Tłuszcz jakis na pewno był. Tyłek i uda w tym nadrabiają :)dzieci tak na glukozę reagują

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ