X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, my dzisiaj 6 miesiąc zaczęłyśmy ale od rana nerwy takie że szok, sorry za składnię ale poczytajcie co mnie dzisiaj spotkało:
    pojechaliśmy dzisiaj zrobić wyniki, miałam skierowanie od lekarza ze szpitala więc je wykorzystałam bo moja pani doktor zleciła mi dokładnie to samo, pytam się kiedy będą wyniki pani mi na to że w karcie będą leżały, więc ja że je potrzebuję na piątek rano, to pani żebym poszła do rejestracji przychodni (drugi koniec gmachu) i tam złożyła wniosek o wydanie wyników. poszliśmy, mówię o co chodzi a baba że się na to czeka 14 dni roboczych, więc ja że ja je na ten piątek potrzebuję a ona że takie są terminy i koniec gadki, więc ja wracam znów do punktu pobrań i mówię co usłyszałam, więc pani mówi, że absolutnie nie i że skoro tamta tak stawia sprawę to żebym poszła do pokoju 227 i tam to załatwiła, poszłam więc do pokoju 227, ten sam koniec gmachu co rejestracja i mówię co i jak a tam mi mówią żebym złożyła wniosek w rejestracji, więc ja mówię że pani z punktu pobrań powiedziała, żebym do nich przyszła bo potrzebuję tych wyników na piątek, to ona że rozumie i żebym tam na tym wniosku napisała, żeby wydali te wyniki najpóźniej we czwartek i że to jest z nimi uzgodnione, poszłam więc na dół do tej rejestracji, wypełniłam ten wniosek, łącznie z tą prośbą, a baba wielkie oczy "na 23.11.??" mówię, że tak że tak mi pani z pokoju 227 powiedziała że to jest do zrobienia i że potrzebuję tych wyników na piątek rano, ona z tekstem "ciekawe kto to zrobi, ale proszę bardzo" i zapisała datę tego 23.11. na odchodnym jeszcze usłyszałam, że 30 groszy za 1 stronę wyniku trzeba będzie zapłacić... serio pierwszy i ostatni raz robię w ciąży wyniki na nfz :/ za te wyniki zapłaciłabym pewnie z 40 zł i miała święty spokój a tak z tych nerwów i tego latania tylko brzuch mnie rozbolał

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka lubię, to za 6 miesiąc:-)

Matko, gdzie Ty te badania robiłaś? Ja szczerze, wolę już zapłacić, bo np.na wyniki histopatologiczne po cp czekałam 7 tygodni!!! A na kontrolę kazali się zgłosić po otrzymaniu wyników. Paranoja!!!

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, od zawsze robię wyniki w Diagnostyce w Szpitalu Bielańskim, ale do tej pory zawsze płaciłam, dzisiaj po raz pierwszy chciałam skorzystać ze skierowania żeby za nie nie płacić, to się dowiedziałam jakie mają procedury... szkoda gadać, rezygnuję z tego całego nfz - szkoda mojego zdrowia, jeszcze tylko na usg pójdę bo już mam termin ale do lekarza już tam chodzić nie będę

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co? Ta służba zdrowia to porażka!! Już wolę prywatnie chodzić, tylko żeby składek nie opłacać, bo po co??? Ale wyboru nie mamy, niestety.

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jest właśnie najgorsze, że wyboru nie mamy... :/ a oni jeszcze składkę zdrowotną chcą podwyższyć.. ech brak słów! :/

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale trzeba zmienić ton, na pocieszenie mogę się pochwalić, że dzisiaj dotrze do mnie mój fotel na biegunach ;D będziemy się bujać ;D

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcą, bo przecież podwyżki muszą za coś być lekarzom! :-\

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi badaniami :/ Też zawsze robię w Diagnostyce (laboratorium, które z nimi współpracuje) i nigdy nie miałam problemów, czy to na NFZ czy płaciłam. Kiedyś wyrobiłam sobie u nich kartę stałego klienta i mam dostęp przez ich stronę do wszystkich wyników badań, więc aktualnie tylko je drukuję w domu, bo są dostępne po kilku godzinach.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, ja też mam u nich kartę stałego klienta ale dzisiaj usłyszałam, że badań na nfz nie ma na platformie internetowej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak niemobilna to chodzę do mojej przychodni, a tam odbiór wyników osobiście i dopiero na drugi dzień po 12. Ale nie jest drogo.
    Tak robiłam w Alab i wynik były szybko, bo po 13 nawet.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś Ty? Ja mam wszystkie. Spróbuj potem sprawdzić, powinny wskoczyć :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to by była najlepsza opcja z możliwych :) w takim razie po południu się zaloguję i sprawdzę :)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę do Diagnostyki, ale wkurza mnie że jak mam skierowanie z luxmedu to nie można w diagnostyce bezpośrednio robić, tylko trzeba w luxmedzie, a ja mam Diagnostykę pod domem więc robię wszystko prywatnie.

Teraz znowu mi zlecił sporo badań, bo mam glukozę tą wstrętną, toksoplazmozę drugi raz, tsh, ft4, morfologię i mocz i się zastanawiam czy nie iść do gina w luxmedzie po skierowanie, bo jednak pewnie znowu dużo zapłacę.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka ja ostatnio za morfologię, TSH, ft4, mocz i toxo zapłaciłam 123 zł.

Test glukozą teraz masz?

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zrobić jakoś po 22tc, wizytę mam 18.12 więc zrobię jakoś chwilę wcześniej.
    Polecił mi kupić glukozę o smaku cytrynowym albo wcisnąć cytrynę do środka, więc tak zrobię bo nie wiem czy dam radę wypić takie słodkie.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo cytrynowa glukoza brzmi dobrze :) mnie to niestety też już niedługo czeka brr...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na test glukozą trzeba swoją glukozę kupić?

U mnie wizyta 11.12 i wtedy dostanę info pewnie, żeby zrobić badanie. Czyli pewnie na ok.10.01

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie trzeba kupować, ale jak pójdziesz na badanie to Ci po prostu dadzą taką zwykłą, słodką. A tak to masz alternatywę i możesz przynieść swoją smakową, albo do tego co Ci dają wcisnąć cytrynę :)

Czytam, że się do badanie powinno robić 24-28 tc, czyli jak ja mam wizytę 18.12 to akurat na początku 24tc mi wychodzi że zrobię. Tobie Magdzia pewnie powie 11.12 żebyś zrobiła i przyniosła wynik na kolejną wizytę, bo z tego co widzę to jesteśmy na podobnym etapie ciąży :)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja kupię tą smakową. Tania podobno jest, to nawet jak coś, to szkoda kasy nie będzie.

Myszkaka niewielka różnica 2 dni:-) na święta to 26 tc wypada.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty masz połówkowe 11.12? :) Czy już miałaś? Bo w sumie jakoś nie pamiętam :/ za dużo informacji wszędzie :D a w ciąży pamięć nie ta ;)

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ