X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, mój też szkoły nie miał dosyć długo. Dopiero jak miał 24 lata to zrobił liceum. Ale trochę mu się udało w życiu, bo matka ma firmę i go tam przyjęła.

Jednak żeby nie było zbyt kolorowo, to dzisiaj pojechał na szkolenie do Poznania do nowej pracy. Na rozmowie wszystko cacy, praca pn-pt i soboty, ale za soboty będą dodatki - tak mu powiedziała babka. A dzisiaj wyszło, że ta praca w soboty (każda sobota po 8h) to za "Bóg zapłać" i tyle. Tak więc też trochę lipa, ale będziemy szukać czegoś dalej. Do końca tygodnia mają się odezwać jeszcze z innej firmy, dzisiaj też wysłałam mu trochę CV. Na razie czekam aż wróci, to się dowiem czegoś więcej. Ale i tak trochę się podłamałam tą sytuacją. Tym bardziej, że on by chciał bardzo coś własnego założyć i wziąć kredyt, ale trochę się boimy w tej sytuacji, gdzie za kilka miesięcy się mała pojawi :/

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oż kurde! to są kanciarze :/
    no ja się właśnie obawiam sytuacji kiedy ja będę dostawać 80% a on nie daj Boże zostanie bez pracy... mamy a właściwie to ja mam 2 kredyty, dojdzie dziecko a z czegoś żyć przecież trzeba... mój też teraz siedzi i szuka i rozsyła kolejne cv ale już mi chyba nadziei brakuje, że w końcu coś znajdzie...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka masakra! Może nie będzie takiego problemu ze znalezieniem pracy? Teraz szukają pracowników. Mam nadzieję, że znajdzie coś dobrego. Kurde, że też takie rzeczy muszą się Wam przytrafiać, jak kasa potrzebna i spokój!!!

Tusianka, dobra ściema nie jest zła. Po prostu jak ja chodziłam na rozmowy, co gadali ode mnie z pracy, że tak super i świetna atmosfera. Żenua!!! :/
    Trzymam kciuki za znalezienie pracy przez męża!!

A ja byłam u fryzjera. I nie wiem, przyjechałam i wrąbałam czekolady trochę, a zagryzłam sałatką z obiadu. Jakaś jestem bez humoru. A tak mnie fryzjerka nachwaliła, że tak ładnie wyglądam. Że nic nie widać po mnie, że w ciąż i "buzia śliczna" (bez wyprysków).

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, niewesolo z ta praca! Oby sie udalo cos dobrego szybko znalezc! tersz niby rynek pracownika, ale jak to naptrawde wyglada..?

ja wlasnie wrocilm z drugiego polowkowego. ten lekarz (juz nie na nfz) super profesjonalny. wszystko nam pokazywal- paluszki liczylismy :) ale znalazl tez ognisko echogeniczne w serduszku, co ma nas w ogole nie martwic, ale wiadomo...
    314 gramow dziecia juz mamy, co chyba daje sporego krasnala :)

pomarańczka_33, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rynek pracownika? chyba dla takiego co ma 3 kierunki studiów skończone, 3 języki biegle znane, mnóstwo kursów pokończonych i więcej lat doświadczenia niż przeżytych... przesadzam oczywiście ale realia zwykłego Kowalskiego są bardzo kiepskie... teraz nawet ciężko do biedronki czy lidla się dostać, przynajmniej w Wawie

BP, słyszałam o tym ognisku, że to nic groźnego, a skoro lekarz tak też Wam powiedział, to znaczy że tak właśnie jest, Wasz Krasnal poza tym jest zdrowy i na pewno tak będzie :)

BP 02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka nie pisz ze studia sie licza bo nie ma to odzwierciedlenia wcale ;) jestem magistrem bez pracy za to moj maz jest po tak jak napisalas ogolniaku i ma prace zarabia wiec niz pelno moich znajomych po magisterkach :D a co lepiej u mnie nie chca mnie zatrudnic np w spozywczaku bo mam za wysokie kwalifikacje haha

Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w wawie bez wyksztalcenia pracowalam w realu, osiedlowym markecie, atlanticu i go sporcie. A maz na budowie, jako dostawca i jako kurier. Tego ostatniego nie polecam haha po tym mam wielki szacunek do kurierow ;) :)

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero, sporo zależy od tego jakie to studia, ale to oczywiście nie jest jedyne na co patrzą, ja wiem, że w swoim zawodzie bez studiów pracy bym nie miała, też mi się trochę fartnęło bo mam tylko licencjat bez mgr, ale wiem też (bo szukałam) że zmienić pracę dla mnie nie będzie łatwo. raz brak mgr a dwa brak znajomości języka angielskiego. na razie plany zmiany odeszły do przyszłości i to pewnie dalekiej ale wiem, że nie chcę tu gdzie teraz jestem pracować bardzo długo
    a w przypadku mojego męża brak szkoły niestety daje się we znaki, brakuje mu farta i szkoły...

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, podobno to ognisko znika do 30-stego tygodnia :)

U nas mniejsze miasto, więc łatwiej będzie coś znaleźć. Ale sam fakt, że obiecywali coś innego, a na miejscu okazało się inaczej mnie wkurza :/ Przerobiliśmy to kiedyś, jak pojechaliśmy pracować za granicę. Tu nam przedstawili warunki i wyglądały spoko. Tylko, jak już dojechaliśmy na miejsce, to po 3 dniach nagle, że jednak będzie zmiana warunków, inne godziny, inne stanowiska. Chyba liczyli na to, że jak już ludzie przyjechali taki kawał, to zostaną i się zgodzą na wszystko. I niestety, większość tak zostawała. Tylko my po tygodniu powiedzieliśmy, że umawialiśmy się na inne warunki i pojechaliśmy do domu. Dobrze, że aż tak daleko z Niemiec nie było.
    Sama też miałam różne przeboje z pracami - a to ciągle umowy nie było i tylko "ma być jutro", miesięczne bezpłatne szkolenie albo że może popracuje bez umowy i będą płacić całą pensję "pod stołem" :D Błazenada i tyle.

BP 02 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, nie macie tam gdzieś w okolicy jakiś zakładów produkcyjnych/logistycznych? Wydaje mi się, że tam najłatwiej dorwać teraz pracę, ze względu na okres przedświąteczny.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w branży budowlanej, chłopaki na budowie - pracujący przy wentylacji mają od 15 zł w górę. Przy delegacji za granicę zarabiali więcej ode mnie (ja to w PL) bo ponad 8000zł.

Ale ja np. bez studiów, to bym nie mogła zostać kierownikiem, bo muszę mieć papierów milion!!!

BP dobrze, że trafiliście na dobrego lekarza. Nie martw się za bardzo, bo pamiętaj, ze Maleństwo też się martwi. Ale już sporo waży. Ciekawe, ile moja teraz? Dowiem się za tydzień, to może już dobije do 350gr?

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, M wysyła teraz wszędzie gdzie się da, może ktoś się odezwie, magazynier, obsługa klienta, pracownik fizyczny, sprzedawca...

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zgadzam ze studia niestety nie daja zadnej gwarancji. Dopiero zrobilam, a wczesniej mialam prace lepsza od meza, choc on ma 3 dyplomy i zna 5 jezykow (serio!)... I nie mogl dlugo pracy dostac, bo doswiadczenia nie mial, ja za to od 20 roku zycia zawsze cos lapalam, bo nie lubie bezczynnosci.

Ale prawda tez taka, ze w niektorych zawodach bez studiow to w ogole nie spojrza na czlowieka... CHocby ze wzgledu na wymagania formalne. I tez warto dodac ze wygorowane wymagania sie czesto widzi- sekretarke, najlepiej 20 letnio z 15 letnim doswiadczeniem i 3 jezykami choc w zyciu sie nie przydadza ;)

W kwestii szkraba- ja sie naczytalam oczywiscie przed co moze byc, wiec az tak sie nie zdenerwowalam tym znaleziskiem, ale mj maz to az zbladl i panikuje. Pewnie jutro wymysli nie wiem jakie badania ;) Bo on lubi sie martwic :D

Tusianka, pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, prawidłowo! W końcu się ktoś odezwie :)

BP, ja mojemu już wcześniej mówiłam, że jak coś tam lekarz by znalazł, to żeby nie panikował, bo to nic groźnego :)

pomarańczka_33, BP 02, Magdzia85F lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to kiepsko z ta praca:/ jedli ma mozliwosc niech nachodzi miejsce pracy osobiście. Moze w koncu zeby sie " odczepił" przyjmą go? Trzymam mocno za to kciuki! Prawda jest taka, ze zarobki sa kiepskie przez podatki, ktore odprowadza pracodawca, a emerytury o tak żadna z Nas nie zobaczy jesli samemu sie nie odłoży . Ubezpieczenie zdrowotne? Chyba w razie szpitala i to nie wiesz na co trafisz.

Co do wykształcenia , ja jestem zdania , ze osoba i po podstawówce moze zajść daleko aby miała pomysł i kogos do pomocy. Papierki to wymysł XXI wieku do blokowania ludzi. Czemu nie moge legalnie sprzedawać jajek na rynku skoro uprawiam zboże, mam zielonke, warzywa owoce, a weterynaria każe mi robic pomieszczenie do przebierania, łazienkę, paszownie i h wie co jeszcze na 50czy 100kur?!! Ubiegaj sie o numerek i oczywiscie juz cie prześwietlają co gdzie koedy z kim i jak:/

Ja tez mam tylko inżyniera, ale stwierdziłam ze dosyc tego brain washu i wiecej dowiem sie z praktyki, oczywiscie nie na wszystkich kierunkach. '
    No i ważne sa języki obce to chyba ważniejsze niz wykształcenie i dowswiadczenie bo niektórzy wola wykszkolic pracownika

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Nie no napisalam post i zamiast wyslac kliknelam wstecz. Co za nerw wrrrrrrrr
    Czesto tak mam, ale klikam wstecz i wszystko wraca :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a te wymogi to wg mnie od UE zależy.
    Bo przecież kura musi mieć lepiej niż pacjent w szpitalu!

BP masz rację! Ja zaczęłam pracować w wieku 24 lat. Gdybym pewnie wcześniej zaczęła, to bym miała już dzieci. A tu człowiek dorobić się chciał.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie Magda, niestety. Trzeba kombinować jak kon pod gore.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... to jest właśnie najgorsze, gdzie się człowiek nie ruszy tam absurd, absurdem absurd pogania...
    a to my z dzisiaj, na początek 22 tygodnia ;)
    254yqlh.jpg

Tusianka, ibishka, APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    BP masz rację! Ja zaczęłam pracować w wieku 24 lat. Gdybym pewnie wcześniej zaczęła, to bym miała już dzieci. A tu człowiek dorobić się chciał.
    Magdzia, ja do pierwszej pracy poszłam jak mialam skonczone 13 lat wiec pracuje od 23 lat a i tak sie nie dorobiłam tego co chcialam...nie ma reguly ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ