Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczęłam pracować zaraz po liceum, potem w trakcie studiów. Zrobiłam tylko inżyniera. Stwierdziłam, że robienie magistra jest bez sensu. Zwłaszcza, że nie było wtedy pracy w kierunku (cały czas niby coś robią, żeby to uregulować). Znajomi ze studiów poszli na inne kierunku, a ci lepsi zostali na uczelni. I tyle mam z tych studiów
Zaraz się zbieram do miasta. Muszę jechać do rodzinnej po skierowanie po tego neurologa. Ciekawe, czy faktycznie będę miała wizytę w ciągu tych 7 dni. Coś czuję, że może być ciekawie.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyDzien dobry! Ja dzis wstalam lewa noga. Smutno mi i zle, plakac bede od tak bez powodu.
Snilo mi sie ze gin zobaczyl na usg chlopaka i mi bylo tak przykro bo bardzo marze o corce.
Jakies skrywane emocje? bo tak naprawde chcialabym corke ale jestem zdania ze najwazniejsze zeby zdrowe. I tak sobie wstalam z takim smutkiem
Ja juz po porannych zakupach, maz przyjedzie na obiad wiec lece szykowac.
Oficjalnie mamy 5miesiacMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
dziewiec.zero - głowa do góry, wiem że dziś ponury dzień ale powód do świętowania też jest - 5 miesiąc Zjedz coś co lubisz, obejrzyj komedie albo zajmij sie czyms malo ambintym, bo najgorzej dac sie poniesc fali placzu - ja mam juz to przetestowane, mialam juz ze dwa takie mega placzliwe dni.
Dzis mam kontrole u gina mojego polipa. Mam nadzieje, ze nie rosnie tak szybko jak dzidzius, bo go wygryze wlasnymi zebami jak trzeba bedzie Prosze o kciuki, bo Wasze tu na forum wyjatkowo dobrze działaja
Milego dniapomarańczka_33, dziewiec.zero, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dziś nocka koszmarna, ale tym razem moje zwierzaki postanowiły, że "umilą mi życie" nie mogę doczekać się sypialni, ale już widać światełko w tunelu.
Wczoraj z siostrą i jej synkiem pojechałyśmy do rodzinnego miasteczka odwiedzić babcię, rodziców i kuzynkę, która przyjechała z Anglii. Wróciłam przed 20.00 i padłam na twarz. Muszę Was nadrobić.
Widziałam na szybko, że pisałyście o pracy i wykształceniu. U nas tak mój mąż jest mgr z teologii (mógłby uczyć religii), a pracuje w firmie produkcyjnej na wysokim stanowisku, które nie ma nic wspólnego z jego wykształceniem. Pracę tą załatwiłam mu ja Sam przez kilka lat swoimi umiejętnościami i ciężką pracą zasłużył na awans. Natomiast ja skończyłam ogólniak i w wieku 20 lat zaczęłam pracować. Obecnie jako kierownik regionalny też po latach ciężkiej pracy
dziewiec.zero dołączam się do Tęskniącej spróbuj jakoś umilić sobie ten ponury dzień i nie martw się wszystko będzie dobrze
Tęskniąca trzymam kciuki za kontrolędziewiec.zero lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Hej,
w końcu i ja się odezwę
Ja leniuchuję na zwolnieniu i nawet nie wiem kiedy mi ten czas leci
Czeka nas pomalowanie jeszcze raz salonu i prawdopodobnie już w przyszłym tygodniu będziemy mieć meble
Laski, które chcą kupić chustę - dziś ma ruszyć promocja na Little Frog z okazji Black Friday - szczegóły mają być na ich facebooku. POLECAM! Ja mam od nich tkaną i świetnie się wiąże a nawet nie musiałam jej jakoś mocno łamać
Czuję już mocno ruchy mojego Pawełka - to takie niesamowite i dziwne jednocześnie
Ale już tak bardzo daje znać, że jest tam w środku ))
Miłego dnia! Mnie czeka dziś oklejanie futryn i listew podłogowych przed malowaniemAPrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
Ja czekam na usg, ostatnio szybko a teraz jestem tu juz godzine i obym do 15 sie wyrobiła dalej:/
Dziewięć.zero humory nasze sa straszne w ciazy, postaraj sie wyluzować i zrób to na co masz ochote:)
Ja marze o zakończeniu remontów i tych dupereli. Marzy mi sie spokój , wysprzątany domek i leniuchowanie w zimedziewiec.zero, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za wsparcie.
Obiad naszykowalam, sprzatnelam i leniuchuje. Gorszy dzien poprostu mezowi poplakalam w sluchawke to tak sie smial hihi mowi ze serio dawno takiego smutku nie bylo w dodatku bez powodu obiecal poprzytulac jak wroci. W dodatku chyba zostanie
Tymczasowo opierniczam kolejne mandarynki i mam zachcianke sluchajcie zjadlabym loda takiego na patyku czekoladowo smietankowego mniam!
Magdzia tak mi sie przypomniało ze wczoraj robilam te badania tsh i te bole glowy to napewno u mnie nie byly od tego ze spadlo za mocno bo zamiast spasc to wzroslo. Moze poprostu od wiekszej dawki? W kazdym badz razie juz nie boli, moze organizm sie przyzwyczail. Za to spadl mi cukier mocno w porownaniu z pomiarem z 1trymestru (92) teraz mam 83. Fakt ograniczam cukier slodycze itp. Ale spory spadek i tak mysle ze te moje oblewanie potem, telepanie serca i drzenie rak sa od tego ze mocno spada mi cukier taka mloda a takie rzeczy hahahaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
APrzybylska - dobrze, że przypomniałaś muszę się zabrać za to święta pewnie będą u teściów, ale i tak cos na pewno przygotuję
Czas już zrobić ciasto na piernik staropolski
Ja ze świątecznych potraw uwielbiam barszcz (zawsze robimy sami, taki na zakwasie buraczanym), rybę po grecku (a najbardziej te warzywa xD) i rybę w brzoskwiniach
W tamtym roku zrobiłam choinkę makową z ciasta francuskiego - mega szybkie i proste a jakie dobreIlona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Emily89 wrote:APrzybylska - dobrze, że przypomniałaś muszę się zabrać za to święta pewnie będą u teściów, ale i tak cos na pewno przygotuję
Czas już zrobić ciasto na piernik staropolski
Ja ze świątecznych potraw uwielbiam barszcz (zawsze robimy sami, taki na zakwasie buraczanym), rybę po grecku (a najbardziej te warzywa xD) i rybę w brzoskwiniach
W tamtym roku zrobiłam choinkę makową z ciasta francuskiego - mega szybkie i proste a jakie dobre14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
wyobrażacie sobie że mój mąż od 9 rano siedzi przed sklepem bo go nawet otworzyć nie może??? całe szczęście że to centrum handlowe to nie marznie ale właśnie go namówiłam, żeby do domu wracał bo to przecież chore jest! nikt nic nie wie, jedna wielka niewiadoma, a facet który jest "wyżej" nie odbiera od rana telefonu...
mandarynki kocham i jem je w ogrooomnych ilościach
co do świątecznego menu to jeszcze nie wiem, na pewno będę robiła buraczany sernik, makowiec bez ciasta i rybę ala po grecku, o reszcie muszę jeszcze pomyśleć noo i na pewno będzie u nas sałatka buraczana ze śledziem, cebulą i jajkiem z majonezem - to u nas obowiązkowa pozycja na ŚwiętaKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
APrzybylska - żadna tajemnica rodzinna - u mnie niestety nie było takich tradycji gotowania
Wszystkiego uczę się praktycznie sama
A piekłam z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski
Z resztą większość ciast robię z moich wypieków - nie zdarzyło się jeszcze żeby nie wyszły
APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
pomarańczka od 9 rano? to długo wytrzymali, ale jak prądu nie mają, to nici z handlowania. W takiej sytuacji centrum handlowe może nałożyć karę na firmę, niech Twój mąż się nie przyznaje, że wie o problemach pracodawcy. Miałam też podobne sytuacje, ale zawsze byłam pod telefonem jako ta "wyżej" i starałam się pomóc swoim podwładnym.
nick nieaktualny
-
I znów niezawodne moje wypieki:
http://www.mojewypieki.com/post/makowa-choinka
Jest jeszcze wersja trochę trudniejsza, drożdżowa i w kształcie gwiazdy:
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/drozdzowa-gwiazda-z-makiem
I to ciasto jest pyszne
http://www.mojewypieki.com/post/makowa-panienkagrzanewino lubi tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:pomarańczka od 9 rano? to długo wytrzymali, ale jak prądu nie mają, to nici z handlowania. W takiej sytuacji centrum handlowe może nałożyć karę na firmę, niech Twój mąż się nie przyznaje, że wie o problemach pracodawcy. Miałam też podobne sytuacje, ale zawsze byłam pod telefonem jako ta "wyżej" i starałam się pomóc swoim podwładnym.Kirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Emily89 wrote:APrzybylska - żadna tajemnica rodzinna - u mnie niestety nie było takich tradycji gotowania
Wszystkiego uczę się praktycznie sama
A piekłam z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski
Z resztą większość ciast robię z moich wypieków - nie zdarzyło się jeszcze żeby nie wyszłyMagdzia85F lubi tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]