X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam pracować zaraz po liceum, potem w trakcie studiów. Zrobiłam tylko inżyniera. Stwierdziłam, że robienie magistra jest bez sensu. Zwłaszcza, że nie było wtedy pracy w kierunku (cały czas niby coś robią, żeby to uregulować). Znajomi ze studiów poszli na inne kierunku, a ci lepsi zostali na uczelni. I tyle mam z tych studiów :D

Zaraz się zbieram do miasta. Muszę jechać do rodzinnej po skierowanie po tego neurologa. Ciekawe, czy faktycznie będę miała wizytę w ciągu tych 7 dni. Coś czuję, że może być ciekawie.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Tusianka to ja mocno trzymam kciuki za powodzenie i koniecznie daj znać na kiedy Cię zapisali :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja dzis wstalam lewa noga. Smutno mi i zle, plakac bede od tak bez powodu.
    Snilo mi sie ze gin zobaczyl na usg chlopaka i mi bylo tak przykro bo bardzo marze o corce.
    Jakies skrywane emocje? ;) bo tak naprawde chcialabym corke ale jestem zdania ze najwazniejsze zeby zdrowe. I tak sobie wstalam z takim smutkiem
    Ja juz po porannych zakupach, maz przyjedzie na obiad wiec lece szykowac.
    Oficjalnie mamy 5miesiac <3

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero - głowa do góry, wiem że dziś ponury dzień ale powód do świętowania też jest - 5 miesiąc ;) Zjedz coś co lubisz, obejrzyj komedie albo zajmij sie czyms malo ambintym, bo najgorzej dac sie poniesc fali placzu - ja mam juz to przetestowane, mialam juz ze dwa takie mega placzliwe dni.

Dzis mam kontrole u gina mojego polipa. Mam nadzieje, ze nie rosnie tak szybko jak dzidzius, bo go wygryze wlasnymi zebami jak trzeba bedzie ;););) Prosze o kciuki, bo Wasze tu na forum wyjatkowo dobrze działaja ;)

Milego dnia ;)

pomarańczka_33, dziewiec.zero, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero - gratulacje z okazji 5 miesiąca :D a co do nastroju, Tęskniąca ma rację, spróbuj go sobie jakoś poprawić :)

Tęskniąca - trzymam kciuki mooocnoo, będzie dobrze :D

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziś nocka koszmarna, ale tym razem moje zwierzaki postanowiły, że "umilą mi życie" :/ nie mogę doczekać się sypialni, ale już widać światełko w tunelu.

Wczoraj z siostrą i jej synkiem pojechałyśmy do rodzinnego miasteczka odwiedzić babcię, rodziców i kuzynkę, która przyjechała z Anglii. Wróciłam przed 20.00 i padłam na twarz. Muszę Was nadrobić.

Widziałam na szybko, że pisałyście o pracy i wykształceniu. U nas tak mój mąż jest mgr z teologii (mógłby uczyć religii), a pracuje w firmie produkcyjnej na wysokim stanowisku, które nie ma nic wspólnego z jego wykształceniem. Pracę tą załatwiłam mu ja :) Sam przez kilka lat swoimi umiejętnościami i ciężką pracą zasłużył na awans. Natomiast ja skończyłam ogólniak i w wieku 20 lat zaczęłam pracować. Obecnie jako kierownik regionalny też po latach ciężkiej pracy :)

dziewiec.zero dołączam się do Tęskniącej :) spróbuj jakoś umilić sobie ten ponury dzień i nie martw się wszystko będzie dobrze :)

Tęskniąca trzymam kciuki za kontrolę :)

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    w końcu i ja się odezwę :)
    Ja leniuchuję na zwolnieniu i nawet nie wiem kiedy mi ten czas leci :)

Czeka nas pomalowanie jeszcze raz salonu i prawdopodobnie już w przyszłym tygodniu będziemy mieć meble <3

Laski, które chcą kupić chustę - dziś ma ruszyć promocja na Little Frog z okazji Black Friday - szczegóły mają być na ich facebooku. POLECAM! Ja mam od nich tkaną i świetnie się wiąże :) a nawet nie musiałam jej jakoś mocno łamać :)

Czuję już mocno ruchy mojego Pawełka - to takie niesamowite i dziwne jednocześnie :)
    Ale już tak bardzo daje znać, że jest tam w środku :)))

Miłego dnia! Mnie czeka dziś oklejanie futryn i listew podłogowych przed malowaniem :)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Ja czekam na usg, ostatnio szybko a teraz jestem tu juz godzine i obym do 15 sie wyrobiła dalej:/
    Dziewięć.zero humory nasze sa straszne w ciazy, postaraj sie wyluzować i zrób to na co masz ochote:)

Ja marze o zakończeniu remontów i tych dupereli. Marzy mi sie spokój , wysprzątany domek i leniuchowanie w zime :)

dziewiec.zero, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona czekamy z Tobą :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie.
    Obiad naszykowalam, sprzatnelam i leniuchuje. Gorszy dzien poprostu ;) mezowi poplakalam w sluchawke to tak sie smial hihi mowi ze serio dawno takiego smutku nie bylo w dodatku bez powodu :D obiecal poprzytulac jak wroci. W dodatku chyba zostanie :)
    Tymczasowo opierniczam kolejne mandarynki i mam zachcianke sluchajcie :D zjadlabym loda takiego na patyku czekoladowo smietankowego <3 mniam!

Magdzia tak mi sie przypomniało ze wczoraj robilam te badania tsh i te bole glowy to napewno u mnie nie byly od tego ze spadlo za mocno bo zamiast spasc to wzroslo. Moze poprostu od wiekszej dawki? W kazdym badz razie juz nie boli, moze organizm sie przyzwyczail. Za to spadl mi cukier mocno w porownaniu z pomiarem z 1trymestru (92) teraz mam 83. Fakt ograniczam cukier slodycze itp. Ale spory spadek i tak mysle ze te moje oblewanie potem, telepanie serca i drzenie rak sa od tego ze mocno spada mi cukier ;) taka mloda a takie rzeczy hahaha

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłaś mi ochoty, idę też "opierniczyć" kilka mandarynek :D

Dziewczyny jakie u Was menu na Święta w tym roku?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska - dobrze, że przypomniałaś :) muszę się zabrać za to :) święta pewnie będą u teściów, ale i tak cos na pewno przygotuję :)

Czas już zrobić ciasto na piernik staropolski :)

Ja ze świątecznych potraw uwielbiam barszcz (zawsze robimy sami, taki na zakwasie buraczanym), rybę po grecku (a najbardziej te warzywa xD) i rybę w brzoskwiniach :)

W tamtym roku zrobiłam choinkę makową z ciasta francuskiego - mega szybkie i proste a jakie dobre :)

Ilona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    APrzybylska - dobrze, że przypomniałaś :) muszę się zabrać za to :) święta pewnie będą u teściów, ale i tak cos na pewno przygotuję :)

Czas już zrobić ciasto na piernik staropolski :)

Ja ze świątecznych potraw uwielbiam barszcz (zawsze robimy sami, taki na zakwasie buraczanym), rybę po grecku (a najbardziej te warzywa xD) i rybę w brzoskwiniach :)

W tamtym roku zrobiłam choinkę makową z ciasta francuskiego - mega szybkie i proste a jakie dobre :)
    Emily jak robisz ciasto na piernik? Chcemy w tym roku z siostrą taki nastawić i szukam sprawdzonych receptur :) o ile to nie rodzinna tajemnica ;)

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrażacie sobie że mój mąż od 9 rano siedzi przed sklepem bo go nawet otworzyć nie może??? całe szczęście że to centrum handlowe to nie marznie ale właśnie go namówiłam, żeby do domu wracał bo to przecież chore jest! nikt nic nie wie, jedna wielka niewiadoma, a facet który jest "wyżej" nie odbiera od rana telefonu...

mandarynki kocham <3 i jem je w ogrooomnych ilościach ;)

co do świątecznego menu to jeszcze nie wiem, na pewno będę robiła buraczany sernik, makowiec bez ciasta i rybę ala po grecku, o reszcie muszę jeszcze pomyśleć :) noo i na pewno będzie u nas sałatka buraczana ze śledziem, cebulą i jajkiem z majonezem - to u nas obowiązkowa pozycja na Święta :D

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska - żadna tajemnica rodzinna - u mnie niestety nie było takich tradycji gotowania :(
    Wszystkiego uczę się praktycznie sama :(

A piekłam z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski

Z resztą większość ciast robię z moich wypieków - nie zdarzyło się jeszcze żeby nie wyszły :)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka od 9 rano? to długo wytrzymali, ale jak prądu nie mają, to nici z handlowania. W takiej sytuacji centrum handlowe może nałożyć karę na firmę, niech Twój mąż się nie przyznaje, że wie o problemach pracodawcy. Miałam też podobne sytuacje, ale zawsze byłam pod telefonem jako ta "wyżej" i starałam się pomóc swoim podwładnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a co to za choinka makowa? :) bo nazwa swietna. Powiem wam ze ja jeszcze nie myslalam co zrobie na swieta haha. Czas pomyslec :D
    Aprzybylska jaki ladny awatarek <3 moj stary powrocil :D

APrzybylska lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów niezawodne moje wypieki:
    http://www.mojewypieki.com/post/makowa-choinka

Jest jeszcze wersja trochę trudniejsza, drożdżowa i w kształcie gwiazdy:
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/drozdzowa-gwiazda-z-makiem

I to ciasto jest pyszne <3

http://www.mojewypieki.com/post/makowa-panienka

grzanewino lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    pomarańczka od 9 rano? to długo wytrzymali, ale jak prądu nie mają, to nici z handlowania. W takiej sytuacji centrum handlowe może nałożyć karę na firmę, niech Twój mąż się nie przyznaje, że wie o problemach pracodawcy. Miałam też podobne sytuacje, ale zawsze byłam pod telefonem jako ta "wyżej" i starałam się pomóc swoim podwładnym.
    wiesz, centrum handlowe wie o tym bo to jego władze zadecydowały o odcięciu im prądu, tylko że rano miały być negocjacje, z których jak widać nic nie wynikło a najgorsze jest to, że tacy podrzędni pracownicy nie mają kontaktu z "górą"... ale myślę, że 3 godziny bezczynnego siedzenia wystarczy, najwyżej będzie miał 5 godzin uż

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    APrzybylska - żadna tajemnica rodzinna - u mnie niestety nie było takich tradycji gotowania :(
    Wszystkiego uczę się praktycznie sama :(

A piekłam z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski

Z resztą większość ciast robię z moich wypieków - nie zdarzyło się jeszcze żeby nie wyszły :)
    Chyba się zaprzyjaźnię z tą stroną :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ