X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    grzanewino - moje kondolencje.

U mnie co roku wycinanie i ozdabianie lukrem pierniczków to tradycja. Mam taki jeden przepis z bardzo starej gazety typu "Claudia" czy coś takiego - ma już z 15 lat i zawsze wychodzi najlepiej, a z nie jednego przepisu robie co roku, bo my pierniki chrupiemy później do Wielkanocy haha;)

Menu wigilijne to u nas: barszcz z uszkami z kapusta i grzybami, karp smazony z ziemniakami i z kapusta grochem, sledzie po kaszubsku, sernik, makowiec, pierniczki, tona mandarynek i lizaki na choinke ;). Na drugi dzien swiat zawsze jest indyk z pieca i bigos. czesc bigosu zamrazamy i jest pozniej na Nowy Rok ;) - z tym tez sie jakis lokalny przesad wiaze, ale nie pamietam jaki;p

Mam na imię Klaudia

Dziś dobre wieści na wizycie - polip się zmiejsza, nie powinnien juz krwawić ;) A zdjęcie poniżej przedstawia jak będziemy świętować pomyslne połówkowe i dzisiejsze badania ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab4e2a5c4bd.jpg

grzanewino, APrzybylska, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... a ja dalej czytam :p
    Fajnie, ze dalej tak aktywnie chociaz pare kobitek odpadło z tego co widze.. chyba ze tez tylko czytaja :p Moje imie chyba nie jest trudne do rozszyfrowania :)))
    Ja juz czuje ruchy od 1,5 tygodnia i to super uczucie ;)
    Widze ze w większości bedziemy miec kobiety.. ja juz wybrałam imię i czekamy na pewno na Ige :)
    Pozdrawiam wszystkie mamy ;)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, miło mi :-)
    Tęskniąca ale śliczny brzusio:)

Ja mojego szkraba zobaczę w poniedziałek, a dziś umówiłam się już na Polowkowe bo przed świętami może być różnie z godzinami przyjęć więc wolałam mieć klepniety termin, położna wybrała sama ze będzie to 21t1d i idziemy 20.12 ale niestety dopiero po południu :) będą emocje przed świętami :) kazała wziąć pendriva że dostaniemy zdjęcia i film w 4d :-) - to jest standard?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ja robiłam prenetalne na fundusz, więc do płytki musiałam dopłacać 30 zł ;) o 3D oczywiscie zapomniałam się upomniec, ale i tak mi pani doktor pokazała buźkę i rączki, nie zjeżdzała niżej bo nie chce jeszcze znać płci.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to już myślałam, żeby sobie tabelkę zrobić z Wami ;D bo też mam problem z ogarnięciem info ;D
    ja jestem Dorota i tak już 33 lata bez zmian ;D

Ilona92, Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety żeby mieć na nfz to tylko wiek 35+ lub jakieś obciążenia, więc tylko prywatnie i taka przyjemność 250 zł. I w mojej miejscowości jest tylko jedna lekarka z tym certyfikatem i do niej kierują wszyscy prowadzący :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się załapałam, ze względu na wiek właśnie ;)

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    U nas niestety żeby mieć na nfz to tylko wiek 35+ lub jakieś obciążenia, więc tylko prywatnie i taka przyjemność 250 zł. I w mojej miejscowości jest tylko jedna lekarka z tym certyfikatem i do niej kierują wszyscy prowadzący :)
    hmmm... dziwne, ja normalnie dostałam skierowanie od lekarza na nfz na usg

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka - Ty Dorotka jestes ? :D super!
    moja córcia będzie Dorotka jak się okaże, że to dziewczynka :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia tego że moja miejscowosc jest dość mała i tu nie ma nawet na nfz, a jak ktos sie kwalifikuje to Musi jechac do Krakowa , ale szczerze mowiac to chyba u nas z automatu leci prywatnie jak kojarze rozmowy ze znajomymi :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino - super :) to trzymam kciuki za dziewczynkę mocno ;D teraz już mało kto daje imię Dorota ;)

ibishka, może i tak, ja to już w ogóle nie ogarniam tego całego nfz i zasad tam panujących o ile jakieś w ogóle są ;)

grzanewino, ibishka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Ania i też zastanawiałam się nad tabelką ;)

Jeżeli chodzi o badania, to ja płace za każdym razem 130 zł. Na wizycie mam część z położną (ciśnienie, waga itp.) i potem z lekarzem (ma wszystkie niezbędne certyfikaty) za każdym razem badanie na fotelu i USG normalne, 3D/4D bez dodatkowych kosztów. Podobnie jak płyta czy nagranie na pendrive.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem Magda :P

Byliśmy z Mężem na listach do M 3. I poszliśmy na obiad. Film mi się podobał:-)

Pogoda brzydka i tylko 2 stopnie. Fajnie, że tak się rozgadałyście :-)

Ilona92, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem w koncu!
    U mnie na wigilii barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami, ryba po grecku, smażone, ryba w soli, sałatka jarzynowa i po żydowsku, śledzie w śmietanie, kapusta , 2 lata temu zrobiłam drożdżowe z kapusta wyszło pyszne , a inne dni to zalezy albo jakas dziczyzna, albo pieczona gęś , teraz mam ochote na kotleciki jagnięce :)
    Moj piernik staropolski z moje wypieki leżakuje juz 2 tydzień w lodowce :) sprawdzony przepis polecam! Sernik z wiśniami mi sie marzy, akurat mam wiśniówkę i swoje wiśnie w niej wiec sie przydadzą na galaretkę :)

Moja Mała (lekarz stwierdził, ze ma hamburgerka:D pozostaje dziewczynka, wszystko pięknie ładnie, wazy 435g wiec juz kawał baby sie robi :) czekałam długo w sumie ale opóźnienie było niestety, ale najważniejsze , ze wszystko dobrze. A no i była tak ułożona, ze nie chciała pokazać twarzy! Widziałam tylko nos i poniżej, ledwo ledwo. Lekarz az potrząsnął tam gdzie miała twarz, ale miała Nas gdzies. Ja sie w 3/4/5d nie bawię. Jakos mnie to nie przekonuje, ważne ze mam zdjecia i do albumu tez mozna wrzucić :) i dzis głowę miała po mojej lewej stronie, "stawianie" sie macicy to normalne skurcze przepowiadające i brac nospe. Morfo super , dzis zrobiłam kolejna. No i dowiedziałam sie, ze IMiD ma super opinie co do rodzenia, ale nigdy nie wiadomo na jaka położna trafisz :)

Pomarańcza kiepska sprawa z ta praca, nawet nie wiadomo co Tobie napisac, ale mam nadzieje , ze zaraz sie odezwie nowy pracodawca!

APrzybylska, pomarańczka_33, grzanewino, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz płace, raz nie zalezy jaki lekarz. Dziwne u Wasz NFZ bo normalnie u ginekologa przysługują 3 obowiązkowe usg za darmo dla każdej koniety. Testy sa dodatkowo płatne jesli nie ma sie spełnionych warunków do refundacji. Także to czyste wyłudzanie pieniedzy! A no i wazę 55kg , na poczatku 49, także waga spoko:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko się cieszyć, ze wszystko wzorowo :D

55 kg, kurcze kiedy ja tyle ważyłam ;) dziś rano moim oczom ukazało się piękne 68 kg.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona cieszę się, że super z Maleństwem:-)

Ja chodzę prywatnie. Połówkowe 250 zł.

U mnie na wadze rano 71,9! To dopiero wynik. Ale teraz spadło ok 0,5kg bo na sałatkach jadę. I słodkiego też sobie pozwalam, ale duuużo mniej.
    Z resztą po słodyczach bardzo mi ciężko. I w nocy męczy brzuch.

Co do dań wigilijnych: bigos postny (mojej mamy to cud na świecie!), barszcz z uszkami (uszka z grzybami, cudo), ryba po grecku, ryba w sosie słodko-kwaśnym, kluski z makiem, śledzi z 3 rodzaje (u mnie każdy lubi), sałatka jarzynowa, samą ryba smażona i coś tam zawsze nowego. Ciasta sernik obowiązkowo, karpatka, wafle i siostra przywozi (ciasto u nas w święta słabo schodzi). Na drugi dzień mama piecze różne mięsa, sałatka z gyrosa i jakieś dania różne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 16:02

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha...no nie mówcie, że nikt nie zauważyl mojej gigantycznej bombonierki , ktora mam zamiar świętawać;) Czy to oznacza, że u ciężarnych pochłonięcie takiej na raz to norma?;)

Ilona92, APrzybylska, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam wagi w domu, więc się nie ważę :D
    co do wigilii, to ja na pewno upiekę coś z przepisów Emily89 :)
    a wsuwać będziemy wszystko, całe 12 dań, żeby być zdrowymi i żeby oczywiście dostać prezenty :D
    cieszę się jak dziecko, może udzielają mi się dziecięce hormony radości ? :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Haha...no nie mówcie, że nikt nie zauważyl mojej gigantycznej bombonierki , ktora mam zamiar świętawać;) Czy to oznacza, że u ciężarnych pochłonięcie takiej na raz to norma?;)

ja myślalam, że to jakas gra planszowa :D

ale ja owszem, wsuwam słodycze teraz więcej dużo niż przed ciążą ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ