Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
grzanewino - moje kondolencje.
U mnie co roku wycinanie i ozdabianie lukrem pierniczków to tradycja. Mam taki jeden przepis z bardzo starej gazety typu "Claudia" czy coś takiego - ma już z 15 lat i zawsze wychodzi najlepiej, a z nie jednego przepisu robie co roku, bo my pierniki chrupiemy później do Wielkanocy haha;)
Menu wigilijne to u nas: barszcz z uszkami z kapusta i grzybami, karp smazony z ziemniakami i z kapusta grochem, sledzie po kaszubsku, sernik, makowiec, pierniczki, tona mandarynek i lizaki na choinke . Na drugi dzien swiat zawsze jest indyk z pieca i bigos. czesc bigosu zamrazamy i jest pozniej na Nowy Rok - z tym tez sie jakis lokalny przesad wiaze, ale nie pamietam jaki;p
Mam na imię Klaudia
Dziś dobre wieści na wizycie - polip się zmiejsza, nie powinnien juz krwawić A zdjęcie poniżej przedstawia jak będziemy świętować pomyslne połówkowe i dzisiejsze badania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab4e2a5c4bd.jpg
grzanewino, APrzybylska, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Hej... a ja dalej czytam :p
Fajnie, ze dalej tak aktywnie chociaz pare kobitek odpadło z tego co widze.. chyba ze tez tylko czytaja :p Moje imie chyba nie jest trudne do rozszyfrowania ))
Ja juz czuje ruchy od 1,5 tygodnia i to super uczucie
Widze ze w większości bedziemy miec kobiety.. ja juz wybrałam imię i czekamy na pewno na Ige
Pozdrawiam wszystkie mamyAPrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Iza, miło mi
Tęskniąca ale śliczny brzusio:)
Ja mojego szkraba zobaczę w poniedziałek, a dziś umówiłam się już na Polowkowe bo przed świętami może być różnie z godzinami przyjęć więc wolałam mieć klepniety termin, położna wybrała sama ze będzie to 21t1d i idziemy 20.12 ale niestety dopiero po południu będą emocje przed świętami kazała wziąć pendriva że dostaniemy zdjęcia i film w 4d - to jest standard? -
ibishka wrote:U nas niestety żeby mieć na nfz to tylko wiek 35+ lub jakieś obciążenia, więc tylko prywatnie i taka przyjemność 250 zł. I w mojej miejscowości jest tylko jedna lekarka z tym certyfikatem i do niej kierują wszyscy prowadzący
Ilona92 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
grzanewino - super to trzymam kciuki za dziewczynkę mocno teraz już mało kto daje imię Dorota
ibishka, może i tak, ja to już w ogóle nie ogarniam tego całego nfz i zasad tam panujących o ile jakieś w ogóle sągrzanewino, ibishka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Ja jestem Ania i też zastanawiałam się nad tabelką
Jeżeli chodzi o badania, to ja płace za każdym razem 130 zł. Na wizycie mam część z położną (ciśnienie, waga itp.) i potem z lekarzem (ma wszystkie niezbędne certyfikaty) za każdym razem badanie na fotelu i USG normalne, 3D/4D bez dodatkowych kosztów. Podobnie jak płyta czy nagranie na pendrive.
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
No jestem w koncu!
U mnie na wigilii barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami, ryba po grecku, smażone, ryba w soli, sałatka jarzynowa i po żydowsku, śledzie w śmietanie, kapusta , 2 lata temu zrobiłam drożdżowe z kapusta wyszło pyszne , a inne dni to zalezy albo jakas dziczyzna, albo pieczona gęś , teraz mam ochote na kotleciki jagnięce
Moj piernik staropolski z moje wypieki leżakuje juz 2 tydzień w lodowce sprawdzony przepis polecam! Sernik z wiśniami mi sie marzy, akurat mam wiśniówkę i swoje wiśnie w niej wiec sie przydadzą na galaretkę
Moja Mała (lekarz stwierdził, ze ma hamburgerka:D pozostaje dziewczynka, wszystko pięknie ładnie, wazy 435g wiec juz kawał baby sie robi czekałam długo w sumie ale opóźnienie było niestety, ale najważniejsze , ze wszystko dobrze. A no i była tak ułożona, ze nie chciała pokazać twarzy! Widziałam tylko nos i poniżej, ledwo ledwo. Lekarz az potrząsnął tam gdzie miała twarz, ale miała Nas gdzies. Ja sie w 3/4/5d nie bawię. Jakos mnie to nie przekonuje, ważne ze mam zdjecia i do albumu tez mozna wrzucić i dzis głowę miała po mojej lewej stronie, "stawianie" sie macicy to normalne skurcze przepowiadające i brac nospe. Morfo super , dzis zrobiłam kolejna. No i dowiedziałam sie, ze IMiD ma super opinie co do rodzenia, ale nigdy nie wiadomo na jaka położna trafisz
Pomarańcza kiepska sprawa z ta praca, nawet nie wiadomo co Tobie napisac, ale mam nadzieje , ze zaraz sie odezwie nowy pracodawca!APrzybylska, pomarańczka_33, grzanewino, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Ja raz płace, raz nie zalezy jaki lekarz. Dziwne u Wasz NFZ bo normalnie u ginekologa przysługują 3 obowiązkowe usg za darmo dla każdej koniety. Testy sa dodatkowo płatne jesli nie ma sie spełnionych warunków do refundacji. Także to czyste wyłudzanie pieniedzy! A no i wazę 55kg , na poczatku 49, także waga spoko:)
-
To tylko się cieszyć, ze wszystko wzorowo
55 kg, kurcze kiedy ja tyle ważyłam dziś rano moim oczom ukazało się piękne 68 kg.Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyIlona cieszę się, że super z Maleństwem:-)
Ja chodzę prywatnie. Połówkowe 250 zł.
U mnie na wadze rano 71,9! To dopiero wynik. Ale teraz spadło ok 0,5kg bo na sałatkach jadę. I słodkiego też sobie pozwalam, ale duuużo mniej.
Z resztą po słodyczach bardzo mi ciężko. I w nocy męczy brzuch.
Co do dań wigilijnych: bigos postny (mojej mamy to cud na świecie!), barszcz z uszkami (uszka z grzybami, cudo), ryba po grecku, ryba w sosie słodko-kwaśnym, kluski z makiem, śledzi z 3 rodzaje (u mnie każdy lubi), sałatka jarzynowa, samą ryba smażona i coś tam zawsze nowego. Ciasta sernik obowiązkowo, karpatka, wafle i siostra przywozi (ciasto u nas w święta słabo schodzi). Na drugi dzień mama piecze różne mięsa, sałatka z gyrosa i jakieś dania różne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 16:02
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
ja nie mam wagi w domu, więc się nie ważę
co do wigilii, to ja na pewno upiekę coś z przepisów Emily89
a wsuwać będziemy wszystko, całe 12 dań, żeby być zdrowymi i żeby oczywiście dostać prezenty
cieszę się jak dziecko, może udzielają mi się dziecięce hormony radości ?Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Haha...no nie mówcie, że nikt nie zauważyl mojej gigantycznej bombonierki , ktora mam zamiar świętawać Czy to oznacza, że u ciężarnych pochłonięcie takiej na raz to norma?
ja myślalam, że to jakas gra planszowa
ale ja owszem, wsuwam słodycze teraz więcej dużo niż przed ciążą