WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    grzanewino - moje kondolencje.

U mnie co roku wycinanie i ozdabianie lukrem pierniczków to tradycja. Mam taki jeden przepis z bardzo starej gazety typu "Claudia" czy coś takiego - ma już z 15 lat i zawsze wychodzi najlepiej, a z nie jednego przepisu robie co roku, bo my pierniki chrupiemy później do Wielkanocy haha;)

Menu wigilijne to u nas: barszcz z uszkami z kapusta i grzybami, karp smazony z ziemniakami i z kapusta grochem, sledzie po kaszubsku, sernik, makowiec, pierniczki, tona mandarynek i lizaki na choinke ;). Na drugi dzien swiat zawsze jest indyk z pieca i bigos. czesc bigosu zamrazamy i jest pozniej na Nowy Rok ;) - z tym tez sie jakis lokalny przesad wiaze, ale nie pamietam jaki;p

Mam na imię Klaudia

Dziś dobre wieści na wizycie - polip się zmiejsza, nie powinnien juz krwawić ;) A zdjęcie poniżej przedstawia jak będziemy świętować pomyslne połówkowe i dzisiejsze badania ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab4e2a5c4bd.jpg

grzanewino, APrzybylska, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... a ja dalej czytam :p
    Fajnie, ze dalej tak aktywnie chociaz pare kobitek odpadło z tego co widze.. chyba ze tez tylko czytaja :p Moje imie chyba nie jest trudne do rozszyfrowania :)))
    Ja juz czuje ruchy od 1,5 tygodnia i to super uczucie ;)
    Widze ze w większości bedziemy miec kobiety.. ja juz wybrałam imię i czekamy na pewno na Ige :)
    Pozdrawiam wszystkie mamy ;)

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, miło mi :-)
    Tęskniąca ale śliczny brzusio:)

Ja mojego szkraba zobaczę w poniedziałek, a dziś umówiłam się już na Polowkowe bo przed świętami może być różnie z godzinami przyjęć więc wolałam mieć klepniety termin, położna wybrała sama ze będzie to 21t1d i idziemy 20.12 ale niestety dopiero po południu :) będą emocje przed świętami :) kazała wziąć pendriva że dostaniemy zdjęcia i film w 4d :-) - to jest standard?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, ja robiłam prenetalne na fundusz, więc do płytki musiałam dopłacać 30 zł ;) o 3D oczywiscie zapomniałam się upomniec, ale i tak mi pani doktor pokazała buźkę i rączki, nie zjeżdzała niżej bo nie chce jeszcze znać płci.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to już myślałam, żeby sobie tabelkę zrobić z Wami ;D bo też mam problem z ogarnięciem info ;D
    ja jestem Dorota i tak już 33 lata bez zmian ;D

Ilona92, Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety żeby mieć na nfz to tylko wiek 35+ lub jakieś obciążenia, więc tylko prywatnie i taka przyjemność 250 zł. I w mojej miejscowości jest tylko jedna lekarka z tym certyfikatem i do niej kierują wszyscy prowadzący :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się załapałam, ze względu na wiek właśnie ;)

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    U nas niestety żeby mieć na nfz to tylko wiek 35+ lub jakieś obciążenia, więc tylko prywatnie i taka przyjemność 250 zł. I w mojej miejscowości jest tylko jedna lekarka z tym certyfikatem i do niej kierują wszyscy prowadzący :)
    hmmm... dziwne, ja normalnie dostałam skierowanie od lekarza na nfz na usg

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka - Ty Dorotka jestes ? :D super!
    moja córcia będzie Dorotka jak się okaże, że to dziewczynka :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia tego że moja miejscowosc jest dość mała i tu nie ma nawet na nfz, a jak ktos sie kwalifikuje to Musi jechac do Krakowa , ale szczerze mowiac to chyba u nas z automatu leci prywatnie jak kojarze rozmowy ze znajomymi :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino - super :) to trzymam kciuki za dziewczynkę mocno ;D teraz już mało kto daje imię Dorota ;)

ibishka, może i tak, ja to już w ogóle nie ogarniam tego całego nfz i zasad tam panujących o ile jakieś w ogóle są ;)

grzanewino, ibishka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Ania i też zastanawiałam się nad tabelką ;)

Jeżeli chodzi o badania, to ja płace za każdym razem 130 zł. Na wizycie mam część z położną (ciśnienie, waga itp.) i potem z lekarzem (ma wszystkie niezbędne certyfikaty) za każdym razem badanie na fotelu i USG normalne, 3D/4D bez dodatkowych kosztów. Podobnie jak płyta czy nagranie na pendrive.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem Magda :P

Byliśmy z Mężem na listach do M 3. I poszliśmy na obiad. Film mi się podobał:-)

Pogoda brzydka i tylko 2 stopnie. Fajnie, że tak się rozgadałyście :-)

Ilona92, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem w koncu!
    U mnie na wigilii barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami, ryba po grecku, smażone, ryba w soli, sałatka jarzynowa i po żydowsku, śledzie w śmietanie, kapusta , 2 lata temu zrobiłam drożdżowe z kapusta wyszło pyszne , a inne dni to zalezy albo jakas dziczyzna, albo pieczona gęś , teraz mam ochote na kotleciki jagnięce :)
    Moj piernik staropolski z moje wypieki leżakuje juz 2 tydzień w lodowce :) sprawdzony przepis polecam! Sernik z wiśniami mi sie marzy, akurat mam wiśniówkę i swoje wiśnie w niej wiec sie przydadzą na galaretkę :)

Moja Mała (lekarz stwierdził, ze ma hamburgerka:D pozostaje dziewczynka, wszystko pięknie ładnie, wazy 435g wiec juz kawał baby sie robi :) czekałam długo w sumie ale opóźnienie było niestety, ale najważniejsze , ze wszystko dobrze. A no i była tak ułożona, ze nie chciała pokazać twarzy! Widziałam tylko nos i poniżej, ledwo ledwo. Lekarz az potrząsnął tam gdzie miała twarz, ale miała Nas gdzies. Ja sie w 3/4/5d nie bawię. Jakos mnie to nie przekonuje, ważne ze mam zdjecia i do albumu tez mozna wrzucić :) i dzis głowę miała po mojej lewej stronie, "stawianie" sie macicy to normalne skurcze przepowiadające i brac nospe. Morfo super , dzis zrobiłam kolejna. No i dowiedziałam sie, ze IMiD ma super opinie co do rodzenia, ale nigdy nie wiadomo na jaka położna trafisz :)

Pomarańcza kiepska sprawa z ta praca, nawet nie wiadomo co Tobie napisac, ale mam nadzieje , ze zaraz sie odezwie nowy pracodawca!

APrzybylska, pomarańczka_33, grzanewino, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz płace, raz nie zalezy jaki lekarz. Dziwne u Wasz NFZ bo normalnie u ginekologa przysługują 3 obowiązkowe usg za darmo dla każdej koniety. Testy sa dodatkowo płatne jesli nie ma sie spełnionych warunków do refundacji. Także to czyste wyłudzanie pieniedzy! A no i wazę 55kg , na poczatku 49, także waga spoko:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko się cieszyć, ze wszystko wzorowo :D

55 kg, kurcze kiedy ja tyle ważyłam ;) dziś rano moim oczom ukazało się piękne 68 kg.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona cieszę się, że super z Maleństwem:-)

Ja chodzę prywatnie. Połówkowe 250 zł.

U mnie na wadze rano 71,9! To dopiero wynik. Ale teraz spadło ok 0,5kg bo na sałatkach jadę. I słodkiego też sobie pozwalam, ale duuużo mniej.
    Z resztą po słodyczach bardzo mi ciężko. I w nocy męczy brzuch.

Co do dań wigilijnych: bigos postny (mojej mamy to cud na świecie!), barszcz z uszkami (uszka z grzybami, cudo), ryba po grecku, ryba w sosie słodko-kwaśnym, kluski z makiem, śledzi z 3 rodzaje (u mnie każdy lubi), sałatka jarzynowa, samą ryba smażona i coś tam zawsze nowego. Ciasta sernik obowiązkowo, karpatka, wafle i siostra przywozi (ciasto u nas w święta słabo schodzi). Na drugi dzień mama piecze różne mięsa, sałatka z gyrosa i jakieś dania różne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 16:02

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha...no nie mówcie, że nikt nie zauważyl mojej gigantycznej bombonierki , ktora mam zamiar świętawać;) Czy to oznacza, że u ciężarnych pochłonięcie takiej na raz to norma?;)

Ilona92, APrzybylska, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam wagi w domu, więc się nie ważę :D
    co do wigilii, to ja na pewno upiekę coś z przepisów Emily89 :)
    a wsuwać będziemy wszystko, całe 12 dań, żeby być zdrowymi i żeby oczywiście dostać prezenty :D
    cieszę się jak dziecko, może udzielają mi się dziecięce hormony radości ? :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Haha...no nie mówcie, że nikt nie zauważyl mojej gigantycznej bombonierki , ktora mam zamiar świętawać;) Czy to oznacza, że u ciężarnych pochłonięcie takiej na raz to norma?;)

ja myślalam, że to jakas gra planszowa :D

ale ja owszem, wsuwam słodycze teraz więcej dużo niż przed ciążą ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ