X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja też dzisiaj wizytuje.

Mój synek od dwóch dni mniej aktywny, albo mi się wydaje.
    W ciągu dnia tak mi brzuch się powiększa że z ciekawości się zmierxylam i pomiędzy rankiem a wieczorem mam na plus 8-10 cm.

Mi znowu spadła chemoglobina mam już 12, zaczynałam na poziomie 13,8, comiesiac jakoś 0,3 spada, może da mi żelazo zobaczymy.

Ja zalicxylam Rossmanna wczoraj, kupiłam oliwke szampon i chusteczki, ale jak cxytatam to chyba sama wysmaruje.

Próbowałam czytać poprzedni wątek na ogólnym o Aksamitnej ale tylko wiem że straciła dwie córki, czy któraś wie na jakim etapie ciąży była.
    To jest wielka tragedia i bardzo trudno się podnieść. Współczuję.

Odnośnie gondoli jestem za, ale mój syn też szybko spacerówka już w lipcu a jest z końca lutego.

Ostatnio przed dwa dni miałam takie kolatania serca przed snem i w ciągu dnia, przestraszyłam się, jak zawsze mam różne fobie, jak żyć.

Grzane Wino ja też dopóki nie zobaczyłam jaki synek już duży to nie wierzyłam, no i ta buźka patrzę co chwile na telefonie.

Miłego dnia dziewczynki napisze jak po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam hahaha wybaczcie :D to chyba cycki mi tak urosly ;) wlasnie ide po npwy stanik hyhy

grzanewino, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero - biust imponujacy ;)

Agiii - to była okolica 22 tyg. z tego co kojarze.

Ja dziś po 12 jadę odebrać wyniki z glukozy - trzymajcie kciuki !!!!

O 17 natomiast wyczaiłam jakieś warsztaty pediatryczne, sprawdzę jak wiele jeszcze nie wiem ;)

Miłego dnia :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jedyny dzień kiedy kobieta wstaje rano i wie w co się ubrać to dzień ślubu :D

Mój Szkrab tak rozrabiał w nocy jakby chciał wyjść przez powłoki brzuszne.. miałam wrażenie jakby odbijał sie całym ciałkiem od jednej do drugiej ściany macicy o.O i uderzał dosyć konkretnie. Normalnie nie mogłam zasnąć! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 09:55

Magdzia85F, ibishka, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi a bierzesz może euthyrox? Bo kołatania serca mogą być od za dużej dawki.

Miłego :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero - hehe szalona :D Jaki Ty masz rozmiar biustonosza???

Tęskniąca - kciuki!!!:)

Aga to masz krejzola w brzuchu! I na serio aż tak? U mnie Mała tylko puk, puk robi :) Czasem Jej się coś wypsnie szalonego :P

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja jeszcze mam się w co ubrać (na szczeście przed ciążą miałam zamiłowanie do dłuższych bluzek :)

W domu w dresach albo legginsach chodzę, bo najwygodniej :)

Byliśmy wczoraj na maratonie Gwiezdnych Wojen - było Przebudzenie Mocy i ten nowy - Ostatni Jedi. Dawno nie wyszliśmy z kina w takim szoku, chcieliśmy, żeby ktoś nas uszczypnął i powiedział, że to co widzieliśmy to nie było SW xD

No, ale nie powiem - kilka akcji fajnych :)))

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Agi a bierzesz może euthyrox? Bo kołatania serca mogą być od za dużej dawki.

Miłego :)

Nie nie biorę nigdy nie miałam problemu z sercem i nie brałam nic, biorę sporo magnezu to wszystko, zawsze mam też niskie ciśnienie.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie taki Twój urok i wcale nie musi to oznaczać niczego złego. Nie martw sie na zapas, obserwuj jedynie :)
    Euthyrox jest na tarczycę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:17

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi kup sobie herbate z melisy, mi jak się zdarza coś takiego to serwuje sobie taki napar i po niedługim czasie troszkę lepiej.dziewiec.zero leży idealnie :-Da biust faktycznie pozazdrościć :-D
    Że mną się dziś mała przywitała z rana dwoma mocnymi puknieciami które odczytałam albo jako :dzień dobry, albo jako 'matka rusz dupe po śniadanie bo jestem głodna' :) ja dopiero w przyszłym tyg wizyty środa i piątek,w środę połowkowe.. I już się tak zaczynam denerwować że to jakaś masakra, a co będzie tego dnia!ja też nie mam póki co problemu z ubraniami bo większość siedzę w domu więc leginsy itp, a na wyjścia mam dwie pary spodni ciążowych które były z zapasem jak kupowałam i mam nadzieję że jeszcze długo w nich pochodzę. Kurtka już też zaczyna się kurczyc ale siostra ma mi pożyczyć swojej która kupiła będąc w ciąży a rozlazlo się jej spójenie i leżała więc ubrała ja tylko 2 Razy do ginekologa :)
    Tak podliczylam sobie ile muszę upiec ciast na święta (wliczając to że po 1 zawsze dajemy rodzicom jednym i drugim itp) i wyszło mi skromne 6.. Na szczęście z gotowania mi niewiele zostało bo Żurek, barszcz a uszka już mam, no i sałatkę jakąś. Jedyny Plus wytrzymania dwóch wigilii jest taki że nie muszę się martwić o 'walowke' na 1 i drugi dzień świąt i do nas gotuję już tylko nasze ulubione rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:28

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś umieram :/ od 4.00 mam biegunkę, brzuch boli niesamowicie, skręca i ściska. Na razie nie wybieram się do lekarza, ale jak się nie poprawi to będę musiała.

ściskam kciuki za wizyty i wyniki badań :)

Miłego dnia :) do później

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dziewczyny ja dziś umieram :/ od 4.00 mam biegunkę, brzuch boli niesamowicie, skręca i ściska. Na razie nie wybieram się do lekarza, ale jak się nie poprawi to będę musiała.

Pij dużo, żeby się nie odwodnić. To najważniejsze. Ja ostatnio musiałam wylądować na kroplówkach w szpitalu, bo wymiotowałam i nie mogłam uzupełniać płynów, bo po nich tez wymiotowałam...

Mam nadzieję, że przejdzie bez interwencji szpitalnej :**

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:

Jestem z Tobą, trzymaj się kochana, teraz wirus jelitowki panuje, mam nadzieję że Cię ominie

• Monnn Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymaj się i wlewaj w siebie płyny.

Dziewięć.zero noooo biustu można pozazdrościć :)

Wiecie co, ja się zmierzyłam i mam tyle samo cm w biuście co w brzuchu :D tylko co to oznacza? Małe cycki, duży brzuch? Hahah

Aaaa byłam w lidlu :D

Miłego dnia i udanych wizyt :)

ibishka, Magdzia85F, Ilona92, Tęskniąca lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedys mialam rozm miseczki e ;) schudlam i mialam c lub male d. Teraz kupilam e i jest taki na styk. Wzielam bo nie mieli f ;D temoje kg to w cycki i w tylek ida haha.

Ania biedna, nie ma kiedy lapac cholersywo.duzo pij zebys sie nie odwodnila!

Agi nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale z synem w ciazy mialam takie kolatania czy cos jak lezalam lub spałam na plecach.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ściskam! Dużo pij i odpoczywaj, ale jeśli nie przejdzie to nie zwlekaj i lepiej idź do lekarza!

Hehe niezły dylemat :) ale lepiej określaj to jako że jesteś przykładem figury pięknej klepsydry:) tylko zamiast bioder jest brzuch :)
    Ja szykuje jakiś inny obiad na dzis, bo dzis świętujemy że równy rok temu się przeprowadziliśmy do naszego domu, i jak patrzę jak wyglądał wtedy (nie wszędzie zdążyliśmy położyć podłogi, brakowało dużo mebli, lamp itp) a jak teraz to aż się łezka w oku kręci :)
    Więc dziś serwuje mężowi udka w zalewie miodówo ketchupowej z kuleczkami z ziemniaków, a na deser lawa cake czyli czekoladowy fondant :)

Powiedzcie mi z innej beczki, czy wam też zdarza się że jak dłużej pochozicie lub postoicie to was kłuję tak jakby w okolicach szyjki?

Monnn, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zdrówka!!!! Dużo!!!

Monn - to ja mam 10 więcej w biuście niż w brzuchu!!! :o Wolałabym odwrotnie!!!

Dziewiec.zero - hm, kurde to ja mam teraz e, ale dość się mały już wydaje. Zamówiłam więc większe, ale o tyle większe, że takich to ja jednak nie chcę mieć!!! :D hehe

Ibishka u mnie od siedzenia na twardym - masakra. Kłucie szyjki i w pupie. No spę na to brałam i od razu lepiej było. Poduszkę podkładam na krzesło.
    Ależ Ty serwujesz kobieto obiady!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 11:56

ibishka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zjadłam i oddałam, jestem wykończona :/

Co do rozmiarów, to ja mam w obwodzie brzuszka 98cm, a cycki mam miseczkę F ;)

Iza mnie czasami tak kłuje, np po prezentowych zakupach tak miałam. Poza tym mimo, że nie ma upałów, to puchną mi nogi i stopy.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaka czarna seria.. Właśnie przeczytałam że dziewczyna która kojarzę z forum że staran dowiedziała się że jej córeczka ma zespół edwardsa:(ehh nie ma sprawiedliwości na tym świecie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Jeju jaka czarna seria.. Właśnie przeczytałam że dziewczyna która kojarzę z forum że staran dowiedziała się że jej córeczka ma zespół edwardsa:(ehh nie ma sprawiedliwości na tym świecie..
    masz na myśli admirałkę? Dziś miała chyba zabieg ... Też nie mogłam w to uwierzyć. Bardzo współczuję tym dziewczynom.

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ