Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aprzybylska, nie daj się złemu! Oby szybko przeszło.
Mnie po dłuższym chodzeniu boli spojenie. Kłucie w szyjce też się zdarza u mnie, ale to niezależnie od tego, czy chodzę czy siedzę. Nie wiem, czy to coś z szyjką czy mała pcha łapki tam, gdzie nie powinna We wtorek wizyta, to się dowiem.
U mnie znowu deszcz ze śniegiem, więc niestety za długo się nie utrzyma.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
APrzybylska wrote:Dzięki dziewczyny, zjadłam i oddałam, jestem wykończona
Co do rozmiarów, to ja mam w obwodzie brzuszka 98cm, a cycki mam miseczkę F
Iza mnie czasami tak kłuje, np po prezentowych zakupach tak miałam. Poza tym mimo, że nie ma upałów, to puchną mi nogi i stopy.APrzybylska lubi tę wiadomość
-
APrzybylska mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Jak wirusowka to kiepsko mam nadzieje, ze to tylko dzis przez jakies jedzenie i przejdzie ja tez tak raz miałam a na poczatku ciazy przez chyba 3tug za każdym razem biegunka w sobotę .
Cukier, sol i miód chyba rozpuszczony działa na biegunkę .
Dziewięć.zero ładny brzusio widze, ze juz koszulki za krótkie. Ja dzis wzięłam koszule swojego bo jak założyłam swoją to zaczal sie ze mne śmiać , w sunie sama byłam nie lepsza. Nawet w biuście sie nie mieszczę. Dziwi sie co sie z nimi stało bo ja prawie deska byłam, znaczy cos odstawało ha ha .zauwazylam tez, ze przy uścisku sutka wypływa mi mega duzo siary.
A byłam u lekarza, ładne nóżki, główka , nawet móżdżek widziałam ładne oczka buzia ma w kształcie kwadratu , chyba po mnie ha ha jak mały terminator. Nie chciała zapozowac do zdjecia , ale cos tam mam. Wazę juz 57.4 jak to zobaczyłam to padłam. Bo ja w miare drobna jestem, cycków nie byli, taki szkieletor i niska :p
Jak wezme zdjecie to pokaże. A serduszko 135/min, wód płodowych idealnie, kolor dobry bez farfoclji .Magdzia85F, grzanewino, Monnn, Tusianka, APrzybylska, aga_90, Rene, Tęskniąca, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Ilona super, że wszytko jest dobrze a ile waży maluszek?
Mi też przy ucisku coś leci i zastanawiam się czy to siara, czy ta wydzielina, która ma nawilżać brodawki. Bo u mnie to jest bez koloru.Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ilona92 wrote:APrzybylska mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Jak wirusowka to kiepsko mam nadzieje, ze to tylko dzis przez jakies jedzenie i przejdzie ja tez tak raz miałam a na poczatku ciazy przez chyba 3tug za każdym razem biegunka w sobotę .
Cukier, sol i miód chyba rozpuszczony działa na biegunkę .
Dziewięć.zero ładny brzusio widze, ze juz koszulki za krótkie. Ja dzis wzięłam koszule swojego bo jak założyłam swoją to zaczal sie ze mne śmiać , w sunie sama byłam nie lepsza. Nawet w biuście sie nie mieszczę. Dziwi sie co sie z nimi stało bo ja prawie deska byłam, znaczy cos odstawało ha ha .zauwazylam tez, ze przy uścisku sutka wypływa mi mega duzo siary.
A byłam u lekarza, ładne nóżki, główka , nawet móżdżek widziałam ładne oczka buzia ma w kształcie kwadratu , chyba po mnie ha ha jak mały terminator. Nie chciała zapozowac do zdjecia , ale cos tam mam. Wazę juz 57.4 jak to zobaczyłam to padłam. Bo ja w miare drobna jestem, cycków nie byli, taki szkieletor i niska :p
Jak wezme zdjecie to pokaże. A serduszko 135/min, wód płodowych idealnie, kolor dobry bez farfoclji . -
APrzybylska - trzymaj się !!! Zdrówka!!!
Ilona - gratulacje
Ja mam wyniki krzywej, wszysko ok, uuuffff.....tylko cukier na czczo troche niski moim zdaniem, bo tylko 66,61. Ostatnio miałam 69 wiec to moze taki moj urokAPrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:Tak
Ale dobrze, że jeszcze nie weszła ustawa antyaborcyjna... Wtedy już nie będzie wyboru i kobieta chcąc nie chcąc będzie musiała nosić chore dziecko w łonie i je urodzić... To jest straszne...Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:APrzybylska - trzymaj się !!! Zdrówka!!!
Ilona - gratulacje
Ja mam wyniki krzywej, wszysko ok, uuuffff.....tylko cukier na czczo troche niski moim zdaniem, bo tylko 66,61. Ostatnio miałam 69 wiec to moze taki moj urok -
cześć!
wszystkim chorym życzę rychłego powrotu do zdrowia! a wszystkim zdrowym utrzymania tego stanu jak najdłużej
ja dzisiaj zrobiłam próbnego makowca drożdżowego bez drożdży i chyba nawet wyszedł stygnie wczoraj porobiłam harmonogram zadań do wykonania i zamówiłam zakupy, w poniedziałek mi je dostarczą. W sobotę kupimy choinkę i ją ubierzemy, krótko mówiąc wpadłam w wir świątecznych przygotowań ale dobrze mi z tym jeszcze dzisiaj muszę skończyć kalendarz dla Mamy na Gwiazdkę i go zamówić żeby zdążył przyjść w przyszłym tygodniu.
w sobotę też jadę na badania krwi i w tym też na test obciążenia glukozą, mam nadzieję że to przetrwam
Monnn, Magdzia85F, grzanewino, APrzybylska, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
tak piszecie o tym cukrze a ja przypomniałam sobie jak moja siostra zaczynała chorować była w ciąży,na początku cukier był ok później był za wysoki lekarz zlecił dietę nie pomogło,przeszła na insulinę,po porodzie niby było ok,cukier w normie ale pewnego dnia zaczęła źle się czuć źle widzieć,poszła do lekarza a zrobili badania wynik był tak zły że musiała jechać do szpitala,teraz ma pompę insulinową i dietę do końca życia:-(
-
nick nieaktualnyWitajcie.
Ja po wizycie, nie miałam usg, badał mi tylko szyjke aby mnie uspokoić jest długa i zamknięta, cieszy mnie to, następna wizyta 4 stycznia, też mam test z glukoza, może zrobię po świętach.
Odnośnie ustawy antyaborvyjnej nie wierzę że ją wprowadzą w życie, ale jeśli nawet to sądzę że i tak będą robić zabiegi terminacji, niestety dane mi było tego doświadczyc, powiem Wam że lekarze naprawdę wspierają nas w tak trudnych chwilach i wręcz nie naciskaja, ale mówią jak jest i co najlepiej zrobić, człowiek jest wtedy taki zagubiony, nie wie co myśleć. Ja uważam że nawet jak zaostrza przepisy wszystko da się obejść i tak będzie to robione, moim zdaniem chcą to wprowadzić aby kobiety nie usuwaly zdrowych dzieci prywatnie żeby było to jeszcze bardziej obostrzone.
Teraz jest np już skrócony okres rozwiązania ciąży z 23 do 22 tygodnia.
Kochane życzę Wam zdrówka i waszym dzieciaczkomIlona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Lekarz nie mierzył wszystkiego by sprawdzic ile wazy, ale widac, ze jest duuuzo większa, z ledwością było widac nogi w całości!
Następna wizytę mam 3.01, a pozniej do końca ciazy juz co 2 tyg. Powiedział, ze trzeba pilnowac mnie ze wzgledu na cukrzyce, ale pwoiedzial ze jest wszystko ok nie ma powodów do zmartwień. Cześciej występuje wielorodzinną przez zwiększony cukier, lub łożysko jest grube a tu na razie jest ok także trzeba pilnowac sie jak dotychczas.
Co do cukru nie powinno sie miec mniejszego po glukozie niz na czczo, tzn ze za duzo insuliny die wydziela, ale to dokładnie lekarz musi sprawdzic, bo to tez sie tak zaczyna dziać przez rozwinięte do końca łożysko. To ona "powoduje" cukrzyce ciężarnych bo hamuje działanie insuliny , działa przeciwstawnie.
Rene co do cukrzycy i pompy, nie zgodzę sie z nikim i żadnym lekarzem, ze dieta jest wymagana przy takim typie cukrzycy. Owszem powinno sie nie dopuszczać pokarmów o wysokim ig zeby nie było wahań dużych cukrow, ale jesli wiesz jak podac insulinę, ile wczesniej i dobrze wyliczyć ww wbt i dawke i suliny, cukier jest jak u zdrowego człowieka. U mnie ostatnio hemoglobina glikowana czyli parametr określający cukrzycy był na poziomie 5.5 i mówiono mi zeby niżej nie spaść no to za duzo niskich cukrow.
Emily polubiłam post przez ustawę antyaborcyjna ... chociaż jest i bedzie legalna w stadium zagrażającym zycie także moze sporo zależeć od lekarza. Tak uwazam. Strasznie cieżko o tym pisac o myślec co te kobiety przezywają i ich mężowie, najbliższy. Czas leczy rany... -
Dzien dobry moja mała tez mnie puka po prawej stronie:) znając zycie znow okłada piąstkami . A co do wagi dziecka nie mierzył bo zrobimy to ok 30 tyg, pewnie wtedy zacznie robic to na każdej wizycie przez zbliżający sie powoli termin !
A i pytał gdzie bede rodzic to powiedział, ze dobry wybór bo sa wprawieni z takimi jak ha i maja wiedze, także cuesze sie, ze potwierdził moj wybór
Ułożyć sie do zdjecia nie chciała, ale cos
Tusianka bedzie na pewno dobrze !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 08:18
Tusianka, dziewiec.zero, Agiii37, Rene, Tęskniąca, ibishka, aga_90, Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona super zdjęcie
Ja dzisiaj mam wolne, robię badanie pedagogiczne mojego Pawła, jeszcze z godziną i do księgowej muszę jechać i do domu,nastswilam rosół i będzie ryba, wieczorem tylko na basen z synem ostatni raz w tym roku
Wczoraj była u mnie sąsiadka fajna dziewczyna i tak z nią rozmawiałam o niani a ona bardzo chętnie się zgodziła. Jeszcze musimy omówić szczegóły, mieszka dwa domy dalej widziałam ją w akcji, ma swoje 4 dzieci i 3 odchowane jako niania.
Powiedziała mi o Kosiniakowym, poczytajcie koniecznie może któraś się zalapie, 1000 zł co miesiąc przez pierwszy rok życia dziecka.
Zjadlo mi post znowu
Mój maluch tak mnie wczoraj kopal przed snem w jajniki i szyjke że nie mogłam zasnąć, dzisiaj rano przed 5 pobudka mamo wstawaj jeść mi się chce, tak już od kilku dni, no i oczywiście od wczoraj rana minus kg na wadze bo już po wizycie.
Zauważyłam że rano jest wyżej w brzuchu a wieczorem po pracy bardzo nisko.
Życzę miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 09:20
Ilona92 lubi tę wiadomość