X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te zmiany pogody właśnie ja mam fazę "bez kija nie podchodź" - znowu ;(
    Dziewczyny zdrowia życzę - nie dajcie sie pogodzie !!! ;)
    Już byłam przekonana do Quinny Rachel Zoe , ale pobawiłam się innymi modelami Quinny i strasznie ciężko mi się je prowadzi, w ogóle mnie nie słuchają ....i znowu jestem w punkcje wyjścia.....;p Ratunku...;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona piję wodę z miodem i cytryną. Czosnek. Zdołowałam się, bo mieliśmy jechać do moich rodziców:'( prezenty zawieźć, odwiedzić przed świętami...

Tęskniąca poczekaj, może trochę za dużo tego było. Za jakiś czas może jednak wpadnie Ci ten jedyny w ręce!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile apapow bierzecie???

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda musisz pomęczyć męża, wtedy wszystko z Ciebie wyciągnie :)
    U mnie sie sprawdza.
    Hmm to moze kąpiel, szlafrok, skarpetki , kocyk i ksiazka, tv czy co tan lubisz? Moze to tylko dzis?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja brałam 2 tabletki na dzień, jak mnie bolała szczęka po wyrwaniu. Dentystka mówiła, że w ciąży można max do 3 tabletek na dobę, ale nie dłużej niż 3-4 dni.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dziś byłam na spacerze nad morzem - ale cudowna pogoda była :)

Co do tej afery z karmieniem - jako, że to sprawa z 3miasta to mniej więcej obserwowałam temat. I tam było słowo przeciwko słowu... Kelner mówił, że na prośbe gości poprosił o przejście w ustronne miejsce (może nie była wcale okryta?) a matka uważa, że skierował ją w miejsce przy (lub w) kiblu. No ale jak jest słowo przeciw słowu to ciężko prowadzić takie sprawy i oceniać. Ja nie mam nic przeciwko karmieniu w przestrzeni publicznej, ale uważam, że karmić dyskretnie też się da.

Bezpiecznego Malucha polecam baaaaardzo :) to najlepsze warsztaty na jakich do tej pory byłam :)
    Może uda się jeszcze zaciągnąć mojego męża na nie - u nas też mają być jakoś w lutym :)

Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ja siedzę na basenie z synem tak mi się nie chciało ruszyć tyłka z domu, wylezalam się na maksa.

Odnośnie karmienia w miejscach publicznych ja zawsze robiłam to bardzo dyskretnie i zawsze sama starałam się robić to w ustronnym miejscu, nawet w domu nie za bardzo wystawiłam cyca chyba że przy mężu.
    Natomiast nikomu nie pozwalałam oglądać jak karmie mówiłam że mnie to krępuje o tak było, natomiast moja szeagierka cały cycek na wierzch jakoś nawet nie umiałam na to patrzeć, ja jestem dość zamknięta i lubię izolacje może dlatego.
    Tak jak piszecie słowo przeciw słowu.

Jak tak polezalam w domu to mój maluch szaleństwo jednak odpoczynek robi swoje:)

Cichutko dzisiaj tutaj biedaczki albo chore, albo bez humoru.

Wicie siedzę tak na widowni i siedzą tutaj dwie takie młode dziewczyny i dwóch chłopców się przesiadlo do stolika, teksty takie ze szok ja też czasem klne ale bez przesady, oczywiście wszyscy nosy w telefonie, z nostalgia wspominam te czasy jak młodzi ze sobą rozmawiali, żartowali, do czego to zmierza. Chyba robię się już stara ;)

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się dziś zapisałam na Bezpiecznego Malucha, 18stycznia u mnie
    dostałam skierowanie do polikliniki do poradni patologii ciąży i w poniedziałek idziemy i mam nadzieję, że lekarz, który nas przyjmie zostanie już z nami do porodu :)

Monnn, Tęskniąca, Tusianka, ibishka, pomarańczka_33, Agiii37 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się Was, idziemy i my na "bezpiecznego malucha" 24.01 :)

ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit. nie pójdę jednak w ten poniedziałek, przeczytałam przekoszmarne opinie o tym lekarzu (Górczyński) w internecie. Mam nadzieję, że przyjmuje tam jeszcze jakiś inny, może uda się przełożyć wizytę do kogoś innego. Ehhh

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaintrygowalas mnie i zaczęłam o nim czytać i faktycznie masakra jakaś!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy od znajomych, mają 6-miesieczna coreczke. I taka jakaś depresja mnie po tej wizycie dopadła.
    Oczywiście pytania do jakiego ginekologa chodzę, gdzie do szkoły rodzenia idziemy. I tak jakoś zaczęłam bać się porodu i w ogóle poczułam się jakbym miała gorszą opiekę, bo nie chodzę do ordynatora ginekologii tylko do jakiejś "zwyklej" lekarki. Wiem, głupie, zwłaszcza, ze nikt nic nie powiedział wprost, ale tak mam, że bardzo łatwo ktoś może sprawić, że zaczynam się wahać, czy moje wybory są na pewno dobre. Zaczynam się zastanawiać czy nie iść do szkoły rodzenia, która polecili jednak.
    No nic, musiałam się wygadać.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    My wróciliśmy od znajomych, mają 6-miesieczna coreczke. I taka jakaś depresja mnie po tej wizycie dopadła.
    Oczywiście pytania do jakiego ginekologa chodzę, gdzie do szkoły rodzenia idziemy. I tak jakoś zaczęłam bać się porodu i w ogóle poczułam się jakbym miała gorszą opiekę, bo nie chodzę do ordynatora ginekologii tylko do jakiejś "zwyklej" lekarki. Wiem, głupie, zwłaszcza, ze nikt nic nie powiedział wprost, ale tak mam, że bardzo łatwo ktoś może sprawić, że zaczynam się wahać, czy moje wybory są na pewno dobre. Zaczynam się zastanawiać czy nie iść do szkoły rodzenia, która polecili jednak.
    No nic, musiałam się wygadać.
    Lekarzem się nie przejmuj - jeśli mu ufasz i jest rzetelny to jest dobrze! Jakby każdy miał chodzić do ordynatora to wiesz jakie by były kolejki?:)

Co do SR - ja polecam, jest na prawdę fajnie :)
    Mamy spotkania dwa razy w tygodniu po 1h. Do tego darmowy fitness i różne warsztaty. Można się na prawdę dużo dowiedzieć. Nie ma co się bać porodu, wiadomo - boleć musi, ale warto mieć pozytywne nastawienie. Co do SR - ja chodzę z mężem i widzę, że bardzo dobrze to na niego wpływa :) Jest ciekawy tych wszystkich informacji, dopytuje się jeśli coś go nurtuje :)

grzanewino, pomarańczka_33, machirude, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Emily :)
    Tak, lekarce ufam, jestem póki co zadowolona. Przede wszystkim się nie krępuje i wiem że mogę zadać jej nawet najbardziej głupie pytanie :) nie jest co prawda w top 5 w internetowych rankingach, i właśnie mam wrażenie, że jak ktoś chodzi do lekarza z najpopularniejszej trójki w mieście to jakoś strasznie ten fakt podkreśla :)
    Do SR też na pewno pójdziemy ale planowalam na początku pójść do przyszpitalnej, żeby się oswoić i poznać położne, może będą milsze jak już przyjdzie co do czego...ale teraz się zastanawiam, czy nie pójść do tej polecanej przez znajomych, zwłaszcza, że jest darmowa, albo do dwóch:) wiedzy nigdy za wiele :)

Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mozesz do dwoch (nie zaglebialam sie, ale to jest zglaszane do nfz i moze byc problem).

Ja chodze do takiej nie zwiazanej ze szpitalem. Wybralam ja bo ma swietna ofertę, bardzo bogata i fajne polozne. Dodatkowo, polozna prowadzaca kurs SR przychodzi do nas na patronaz wiec mam mozliwosc jej poznania.

W szpitalu, w ktorym chce rodzić zajecia sa bardzo ubogie... moja bratowa chodziła i srednio byla zadowolona...

Moze u Ciebie bedzie inaczej, pisze to,bo warto rozeznac sie w ofercie szkol i wybrav ta najlepsza :)

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude, ja też chodzę do lekarza, który nie przyjmuje w szpitalu. Jestem z niego zadowolona, wszystko tłumaczy, pilnuje badań, na każde moje pytanie odpowiada. Chociaż nie mam problemu do niego się dostać, jak do tych obleganych lekarzy ze szpitala, do których chodzi pewnie pół powiatu.

Za to do szkoły rodzenia wybiorę się chyba do tej przyszpitalnej, bo znajoma bardzo chwaliła. Że dużo zajęć, że fajne tłumaczą. Więc przy okazji poznam trochę położne ze szpitala. Chociaż jeszcze zastanawiam się nad inną, bo czytałam dobre opinie o niej.

Miłego weekendu wszystkim :)

Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ta glukoza nie taka straszna ;) jestem po dwóch pobraniach jeszcze tylko godzina i się wgryzę w moją kanapkę ;D a potem jedziemy po choinkę i takie tam ;)
    Udanej soboty! :)

Monnn, Tusianka, Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Cześć :)
    Ta glukoza nie taka straszna ;) jestem po dwóch pobraniach jeszcze tylko godzina i się wgryzę w moją kanapkę ;D a potem jedziemy po choinkę i takie tam ;)
    Udanej soboty! :)
    Ja wczoraj miałam glukoze o omal nie zwróciłam przy piciu tego specyfiku :)

Ja również sie zapisałam na warsztaty do Katowic 31.01 .. czy kogoś napotkam?:)

aga_90 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to współczuję ja nie miałam żadnego problemu ;) jedyne co to przez pierwsze pół godziny spać mi się chciało ale tak w ogóle to bardzo dobrze to zniosłam :) i wypiłam wszystko na raz ;)
    Choinkę już mamy ;D

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ja również sie zapisałam na warsztaty do Katowic 31.01 .. czy kogoś napotkam?:)
    Mnie :D

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ