X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja z innego wątku. Ale mam do Was pytanie odnośnie tych warsztatów bo trochę Was podczytalam i okazuje się,że będą również w moim mieście i chciałam zapytać czy warsztaty są darmowe ? Bo nie znalazłam żadnej informacji. I w formularzu zgłoszenia trzeba zaznaczyć,który to trymestr. Teraz jestem w drugim ale wtedy kiedy będą te warsztaty będę już w 3 więc nie wiem czy mam wpisać teraźniejszy trymestr czy ppóźniejszy jaki wypadnie nawięc warsztatach. Przepraszam za tyle pytań i z góry dziękuję Wam za odpowiedź :)

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dziewczyny ale ja wpisałam teraźniejszy bo tam też wpisujesz przewidywana datę porodu. Warsztaty są bezpłatne, jest to zawarte w opisie warsztatów :)

Uff dziewczyny sobotę uważam za efektywna :) pomogłam siostrze z pierogami więc wróciłam z sasiedzkiej wyprawy z porcja pierogów z kapusta i meksykańskich więc mam z głowy gotowanie drugiego dania na dzis i jutro :) zupka ugotowana, ciacho w piekarniku, pranie nastawione, z grubsza chałupa ogarnięta i padlam na sofę i nie mam siły wstac :)

Trochę mnie martwi że skraca się dystans jaki mogę przejść do momentu jak pojawią się ból szyjki.. Dobrze ze wizyta u mojej gin już w piątek to sprawdzi co tam słychać :)
    Mój mąż już od razu ze mam odpoczywać i mam się nie doprowadzić do stanu w którym będę miała leżeć całkiem. Hehe śmiał się żebym mu pokazała od wypadku 'jak się gotuje' - bo to przecież 2 zdania wstępu wystarcza i będzie mógł iść do Master chefa:-) - ale potem stwierdził że tak czy siak byśmy wtedy z głodu padli :) to go pocieszylam że obie mamy by nam nie dały umrzec śmiercią głodówa, a przynajmniej mi :) a że slubowalam mu ze na dobre i na złe to że się podzielę z nim heh
    Żarty żartami ale mam nadzieję że się tak nie skończy.
    U mnie w rodzince wszystkie kobiety mają tendencję do rozlazenia się spójenia lub przedwczesnego skracania szyjki.. I bardzo mam nadzieję że ja w końcu przelamie zła passę :) udanego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 14:19

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Mi sie wczoraj strasznie forum zawieszalo i co napisalam to nie bylam w stanie dodac :(
    Dzis troche leniwie po ciezkim tygodniu, wybralismy sie na przebiezke po sklepach i nawet kupilam sukienke w ktora sie miescimy ja i brzuch ;)
    Troche ogarniam gotowanie juz, zakwas z burakow przygotowalam, mam nadzieje ze wszystko dobrze pojdzie :D
    A teraz pije kawe :) pieknej soboty :)

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, jakie to pierogi meksykanskie? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sprzatam w sypialni i przypomnialo mi sie, ze mam chuste :)

I podjelam sie pierwszego podejscia motania brzucha :) wyszlo nawet spoko :)

a57bdf6d064f4424med.png

Zdjecie przeklamuje wielkosc brzucha - jest duzo mniejszy w rzeczywistosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 15:39

Ilona92, pomarańczka_33, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widze, ze pracowita sobota za Wami! To super. Oj tak, tez odczuwam szybciej zmęczenie, dezorientacje i o dziwo dzis w tłumie ludzi nie zwracałam na nich uwagi, zapamiętałam tylko dwie osoby, a tak zawsze patrzyłam jak kto wyglada!
    Mam juz wszystkie prezenty, o zgrozo ! Dzis nawet w duglasie dostałam 3 duplo bo Pani policzyła tez dla małej, taki nawet miły gest z jej strony:)
    Co do szkoły rodzenia to chyba mozna wybrać jedna i np zeby miec ja w wawie trzeba tam byc zameldowanym. Także mi pozostają 2 do wyboru miejscowe. Nawet nie miałam głowy by sie tym zajac. Zreszta dopiero czuje , ze żyje po tych remontach!

Emily moze chusta troche powiększa brzuch, ale on tam juz jest i dobrze go widac :)

My chcieliśmy kupic choinkę ale same świerki były, a jest miejsce tylko na mała w doniczce i to ma byc jodła a nie drapak świerkowy :D ususzylam cytrynę i pomarańcze ze t moc powiesić na choinkę.
    Ja bede robic pierogi ze szpinakiem, ruskie i standardowo z kapusta i grzybami:) chyba, ze z samymi grzybami i cebula a no i pare uszek do barszczu. Wlasnie dzieki za przypomnienie i zakwasie jeszcze zdąży sie zrobic :) a buraków mam cała taczkę :D

Emily89, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Mnie :D
    No to świetnie .. świat wirtualny przeniesie się do realnego ;p

iv09mg7yklmn388j.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    No to świetnie .. świat wirtualny przeniesie się do realnego ;p
    a wybierasz się sama czy z drugą połówką? bo ja ciągnę męża ze sobą :P
    i przypomnij mi proszę skąd Ty jesteś? :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam nas we 2.. postawiłam go faktem dokonanym :D mam nadzieję ze tylko praca pozwoli :)

Z Zawiercia :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Ibishka, jakie to pierogi meksykanskie? :)
    Zamiast samego farszu z mięsa do pierogów, dodana jest fasola papryka i doprawione są ostrzej :) mniam :)

A ciasto wyszło obłędne :) kruche z truskawkami na budyniowej piance:) rozplywa się w ustach wręcz :-)

grzanewino, BP 02, Ilona92, Sylwiaa95, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coraz bardziej martwią mnie te klucia szyjki :( po południu już tylko odpoczywalam, nawet się drzemlam trochę, i jak siedzieliśmy przy stole i graliśmy w planszowke to znowu mnie tak kłuć zaczęło że szok. A wcześniej nie miałam tak często tego :(w dodatku chyba mnie coś bierze bo mi strasznie gorąco w twarz, ale góraczki nie mam.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Zapisałam nas we 2.. postawiłam go faktem dokonanym :D mam nadzieję ze tylko praca pozwoli :)

Z Zawiercia :)
    to tak jak ja :D dopytałam tylko czy ma już grafik na styczeń :P

a to daleko od nas, my z Bytomia :)

Ibishka- dużo zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 23:35

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    to tak jak ja :D dopytałam tylko czy ma już grafik na styczeń :P

a to daleko od nas, my z Bytomia :)

Ibishka- dużo zdrówka!

No proszę, ja z Chorzowa ;) co prawda od 7 lat w Krakowie, ale sercem Ślązaczka ;)
    My na Bezpiecznym Maluchu juz byliśmy... i nie dotrwaliśmy do końca ;)

aga_90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie praktycznie codziennie pieką policzki wieczorem, ale to chyba przez to, ze mamy zwiększony metabolizm i pozniej bedzie nam jeszcze bardziej gorąco:) wczoraj tak sie mała rozruszało jak oglądałam film, ze szok. Teraz rozumiem jak kobiety piszą, ze ich maluchy rozrabiaka po 22:D
    Ibishka sprawdz u lekarza co z ta szyjka, jeżeli na badaniu bedzie wszystko dobrze tzn ze to Twój taki minus ciazy i moi lekarze mówią, ze to normalne zjawisko niestety. Ja np mam juz problem z przeciąganiem bo czyje ścięgna jak ciągną :( a zawsze po pobudce pub w nocy lubiłam sie przeciągnąć.
    Udanego dzionka :)

ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też został poinformowany, że idziemy na warsztaty i nawet nie chcę słyszeć słowa sprzeciwu :D

Ibishka, pij dużo herbaty z miodem i się wygrzewaj, powinno pomóc. U mnie też się zdarzają te kłucie kilka razy dziennie. We wtorek mam wizytę, zobaczę co na to lekarz powie i jak wygląda szyjka.

Widzę, że niektóre z Was miały pracowity dzień :D U nas dopiero w tym tygodniu będą większe porządki, a gotować będę w weekend. Zresztą, na naszą trójkę zbyt wiele nie potrzeba :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny miałam okropna noc !!! O 4 dostałam ataku bólu znowu i wyłam jak zwierze, obudziłam chyba cały blok. Nikomu nie życzę takiego bólu - po lewej stronie na dole w brzuchu. Jakby ktoś mnie przypalał rozgrzanym żelazem, bo ciepło też się robi tam tak, że się dotknąć nie mogę nawet. Ostatnio po takim napadzie zaczęłam krwawić i pojechałam na SOR, ale lekarz stwierdził, że wszystko jest ok i kazał leżeć. Wierzcie mi, nic nigdy w życiu mnie tak nie bolało - nawet sie odezwać nie można, bo ból Cię paralizuje....koszmar...Teraz jestem mega zmęczona po tej nocy...
    W śr wizytuję, może mój lekarz będzie znał jakieś środki zaradcze na to, bo inaczej się wykończe...
    A u nas dziś jarmark świateczny, na który tak chciałam iść...ale teraz boje się ruszać więc nici z moich planów...;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, współczuję! Leż i odpoczywaj!

Udanej niedzieli! :)

Monnn lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Tęskniąca bardzo Ci współczuje :/

Wczoraj ubraliśmy choinkę :) już czuć święta, dziś biorę się za pieczenie "forumowego piernika staropolskiego":)

Miłego dnia dziewczynki :)

Ps. Moje drzewo :D
    https://naforum.zapodaj.net/314561f44508.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:25

Ilona92, Etoilka, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca odpoczywaj. Duzo zdrowia i wytrwałości Tobie zycze ❤️

Monn blad mi sie jakis wyświetla i nie moge obejrzeć zdjecia:(

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dla mnie ciągle za trudne do ogarnięcia ;) poprawiłam, mam nadzieję że działa.

A w ogóle wczoraj siostra przywiozła mi na pół dnia swoją czteroletnią córkę, jejku te kilka godzin wypompowało ze mnie całą energię ;) małej buzia się nie zamykała, skąd te dzieci mają tyle powera....:)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ