Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny Ja z innego wątku. Ale mam do Was pytanie odnośnie tych warsztatów bo trochę Was podczytalam i okazuje się,że będą również w moim mieście i chciałam zapytać czy warsztaty są darmowe ? Bo nie znalazłam żadnej informacji. I w formularzu zgłoszenia trzeba zaznaczyć,który to trymestr. Teraz jestem w drugim ale wtedy kiedy będą te warsztaty będę już w 3 więc nie wiem czy mam wpisać teraźniejszy trymestr czy ppóźniejszy jaki wypadnie nawięc warsztatach. Przepraszam za tyle pytań i z góry dziękuję Wam za odpowiedź
Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r -
Nie wiem jak dziewczyny ale ja wpisałam teraźniejszy bo tam też wpisujesz przewidywana datę porodu. Warsztaty są bezpłatne, jest to zawarte w opisie warsztatów
Uff dziewczyny sobotę uważam za efektywna pomogłam siostrze z pierogami więc wróciłam z sasiedzkiej wyprawy z porcja pierogów z kapusta i meksykańskich więc mam z głowy gotowanie drugiego dania na dzis i jutro zupka ugotowana, ciacho w piekarniku, pranie nastawione, z grubsza chałupa ogarnięta i padlam na sofę i nie mam siły wstac
Trochę mnie martwi że skraca się dystans jaki mogę przejść do momentu jak pojawią się ból szyjki.. Dobrze ze wizyta u mojej gin już w piątek to sprawdzi co tam słychać
Mój mąż już od razu ze mam odpoczywać i mam się nie doprowadzić do stanu w którym będę miała leżeć całkiem. Hehe śmiał się żebym mu pokazała od wypadku 'jak się gotuje' - bo to przecież 2 zdania wstępu wystarcza i będzie mógł iść do Master chefa:-) - ale potem stwierdził że tak czy siak byśmy wtedy z głodu padli to go pocieszylam że obie mamy by nam nie dały umrzec śmiercią głodówa, a przynajmniej mi a że slubowalam mu ze na dobre i na złe to że się podzielę z nim heh
Żarty żartami ale mam nadzieję że się tak nie skończy.
U mnie w rodzince wszystkie kobiety mają tendencję do rozlazenia się spójenia lub przedwczesnego skracania szyjki.. I bardzo mam nadzieję że ja w końcu przelamie zła passę udanego weekendu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 14:19
Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Mi sie wczoraj strasznie forum zawieszalo i co napisalam to nie bylam w stanie dodac
Dzis troche leniwie po ciezkim tygodniu, wybralismy sie na przebiezke po sklepach i nawet kupilam sukienke w ktora sie miescimy ja i brzuch
Troche ogarniam gotowanie juz, zakwas z burakow przygotowalam, mam nadzieje ze wszystko dobrze pojdzie
A teraz pije kawe pieknej sobotyIlona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
A ja dzis sprzatam w sypialni i przypomnialo mi sie, ze mam chuste
I podjelam sie pierwszego podejscia motania brzucha wyszlo nawet spoko
Zdjecie przeklamuje wielkosc brzucha - jest duzo mniejszy w rzeczywistosciWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 15:39
Ilona92, pomarańczka_33, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Widze, ze pracowita sobota za Wami! To super. Oj tak, tez odczuwam szybciej zmęczenie, dezorientacje i o dziwo dzis w tłumie ludzi nie zwracałam na nich uwagi, zapamiętałam tylko dwie osoby, a tak zawsze patrzyłam jak kto wyglada!
Mam juz wszystkie prezenty, o zgrozo ! Dzis nawet w duglasie dostałam 3 duplo bo Pani policzyła tez dla małej, taki nawet miły gest z jej strony:)
Co do szkoły rodzenia to chyba mozna wybrać jedna i np zeby miec ja w wawie trzeba tam byc zameldowanym. Także mi pozostają 2 do wyboru miejscowe. Nawet nie miałam głowy by sie tym zajac. Zreszta dopiero czuje , ze żyje po tych remontach!
Emily moze chusta troche powiększa brzuch, ale on tam juz jest i dobrze go widac
My chcieliśmy kupic choinkę ale same świerki były, a jest miejsce tylko na mała w doniczce i to ma byc jodła a nie drapak świerkowy ususzylam cytrynę i pomarańcze ze t moc powiesić na choinkę.
Ja bede robic pierogi ze szpinakiem, ruskie i standardowo z kapusta i grzybami:) chyba, ze z samymi grzybami i cebula a no i pare uszek do barszczu. Wlasnie dzieki za przypomnienie i zakwasie jeszcze zdąży sie zrobic a buraków mam cała taczkę
Emily89, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
BP 02 wrote:Ibishka, jakie to pierogi meksykanskie?
A ciasto wyszło obłędne kruche z truskawkami na budyniowej piance:) rozplywa się w ustach wręczgrzanewino, BP 02, Ilona92, Sylwiaa95, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Kurcze coraz bardziej martwią mnie te klucia szyjki po południu już tylko odpoczywalam, nawet się drzemlam trochę, i jak siedzieliśmy przy stole i graliśmy w planszowke to znowu mnie tak kłuć zaczęło że szok. A wcześniej nie miałam tak często tego :(w dodatku chyba mnie coś bierze bo mi strasznie gorąco w twarz, ale góraczki nie mam.
-
olKaczucha wrote:Zapisałam nas we 2.. postawiłam go faktem dokonanym mam nadzieję ze tylko praca pozwoli
Z Zawiercia
a to daleko od nas, my z Bytomia
Ibishka- dużo zdrówka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 23:35
Etoilka lubi tę wiadomość
-
aga_90 wrote:to tak jak ja dopytałam tylko czy ma już grafik na styczeń
a to daleko od nas, my z Bytomia
Ibishka- dużo zdrówka!
No proszę, ja z Chorzowa co prawda od 7 lat w Krakowie, ale sercem Ślązaczka
My na Bezpiecznym Maluchu juz byliśmy... i nie dotrwaliśmy do końcaaga_90 lubi tę wiadomość
-
Mnie praktycznie codziennie pieką policzki wieczorem, ale to chyba przez to, ze mamy zwiększony metabolizm i pozniej bedzie nam jeszcze bardziej gorąco:) wczoraj tak sie mała rozruszało jak oglądałam film, ze szok. Teraz rozumiem jak kobiety piszą, ze ich maluchy rozrabiaka po 22:D
Ibishka sprawdz u lekarza co z ta szyjka, jeżeli na badaniu bedzie wszystko dobrze tzn ze to Twój taki minus ciazy i moi lekarze mówią, ze to normalne zjawisko niestety. Ja np mam juz problem z przeciąganiem bo czyje ścięgna jak ciągną a zawsze po pobudce pub w nocy lubiłam sie przeciągnąć.
Udanego dzionkaibishka, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Mój mąż też został poinformowany, że idziemy na warsztaty i nawet nie chcę słyszeć słowa sprzeciwu
Ibishka, pij dużo herbaty z miodem i się wygrzewaj, powinno pomóc. U mnie też się zdarzają te kłucie kilka razy dziennie. We wtorek mam wizytę, zobaczę co na to lekarz powie i jak wygląda szyjka.
Widzę, że niektóre z Was miały pracowity dzień U nas dopiero w tym tygodniu będą większe porządki, a gotować będę w weekend. Zresztą, na naszą trójkę zbyt wiele nie potrzebaIlona92 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej,
dziewczyny miałam okropna noc !!! O 4 dostałam ataku bólu znowu i wyłam jak zwierze, obudziłam chyba cały blok. Nikomu nie życzę takiego bólu - po lewej stronie na dole w brzuchu. Jakby ktoś mnie przypalał rozgrzanym żelazem, bo ciepło też się robi tam tak, że się dotknąć nie mogę nawet. Ostatnio po takim napadzie zaczęłam krwawić i pojechałam na SOR, ale lekarz stwierdził, że wszystko jest ok i kazał leżeć. Wierzcie mi, nic nigdy w życiu mnie tak nie bolało - nawet sie odezwać nie można, bo ból Cię paralizuje....koszmar...Teraz jestem mega zmęczona po tej nocy...
W śr wizytuję, może mój lekarz będzie znał jakieś środki zaradcze na to, bo inaczej się wykończe...
A u nas dziś jarmark świateczny, na który tak chciałam iść...ale teraz boje się ruszać więc nici z moich planów...;(
-
Hej
Tęskniąca bardzo Ci współczuje
Wczoraj ubraliśmy choinkę już czuć święta, dziś biorę się za pieczenie "forumowego piernika staropolskiego"
Miłego dnia dziewczynki
Ps. Moje drzewo
https://naforum.zapodaj.net/314561f44508.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:25
Ilona92, Etoilka, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
To jest dla mnie ciągle za trudne do ogarnięcia poprawiłam, mam nadzieję że działa.
A w ogóle wczoraj siostra przywiozła mi na pół dnia swoją czteroletnią córkę, jejku te kilka godzin wypompowało ze mnie całą energię małej buzia się nie zamykała, skąd te dzieci mają tyle powera....Ilona92 lubi tę wiadomość