X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja z innego wątku. Ale mam do Was pytanie odnośnie tych warsztatów bo trochę Was podczytalam i okazuje się,że będą również w moim mieście i chciałam zapytać czy warsztaty są darmowe ? Bo nie znalazłam żadnej informacji. I w formularzu zgłoszenia trzeba zaznaczyć,który to trymestr. Teraz jestem w drugim ale wtedy kiedy będą te warsztaty będę już w 3 więc nie wiem czy mam wpisać teraźniejszy trymestr czy ppóźniejszy jaki wypadnie nawięc warsztatach. Przepraszam za tyle pytań i z góry dziękuję Wam za odpowiedź :)

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dziewczyny ale ja wpisałam teraźniejszy bo tam też wpisujesz przewidywana datę porodu. Warsztaty są bezpłatne, jest to zawarte w opisie warsztatów :)

Uff dziewczyny sobotę uważam za efektywna :) pomogłam siostrze z pierogami więc wróciłam z sasiedzkiej wyprawy z porcja pierogów z kapusta i meksykańskich więc mam z głowy gotowanie drugiego dania na dzis i jutro :) zupka ugotowana, ciacho w piekarniku, pranie nastawione, z grubsza chałupa ogarnięta i padlam na sofę i nie mam siły wstac :)

Trochę mnie martwi że skraca się dystans jaki mogę przejść do momentu jak pojawią się ból szyjki.. Dobrze ze wizyta u mojej gin już w piątek to sprawdzi co tam słychać :)
    Mój mąż już od razu ze mam odpoczywać i mam się nie doprowadzić do stanu w którym będę miała leżeć całkiem. Hehe śmiał się żebym mu pokazała od wypadku 'jak się gotuje' - bo to przecież 2 zdania wstępu wystarcza i będzie mógł iść do Master chefa:-) - ale potem stwierdził że tak czy siak byśmy wtedy z głodu padli :) to go pocieszylam że obie mamy by nam nie dały umrzec śmiercią głodówa, a przynajmniej mi :) a że slubowalam mu ze na dobre i na złe to że się podzielę z nim heh
    Żarty żartami ale mam nadzieję że się tak nie skończy.
    U mnie w rodzince wszystkie kobiety mają tendencję do rozlazenia się spójenia lub przedwczesnego skracania szyjki.. I bardzo mam nadzieję że ja w końcu przelamie zła passę :) udanego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 14:19

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Mi sie wczoraj strasznie forum zawieszalo i co napisalam to nie bylam w stanie dodac :(
    Dzis troche leniwie po ciezkim tygodniu, wybralismy sie na przebiezke po sklepach i nawet kupilam sukienke w ktora sie miescimy ja i brzuch ;)
    Troche ogarniam gotowanie juz, zakwas z burakow przygotowalam, mam nadzieje ze wszystko dobrze pojdzie :D
    A teraz pije kawe :) pieknej soboty :)

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, jakie to pierogi meksykanskie? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sprzatam w sypialni i przypomnialo mi sie, ze mam chuste :)

I podjelam sie pierwszego podejscia motania brzucha :) wyszlo nawet spoko :)

a57bdf6d064f4424med.png

Zdjecie przeklamuje wielkosc brzucha - jest duzo mniejszy w rzeczywistosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 15:39

Ilona92, pomarańczka_33, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widze, ze pracowita sobota za Wami! To super. Oj tak, tez odczuwam szybciej zmęczenie, dezorientacje i o dziwo dzis w tłumie ludzi nie zwracałam na nich uwagi, zapamiętałam tylko dwie osoby, a tak zawsze patrzyłam jak kto wyglada!
    Mam juz wszystkie prezenty, o zgrozo ! Dzis nawet w duglasie dostałam 3 duplo bo Pani policzyła tez dla małej, taki nawet miły gest z jej strony:)
    Co do szkoły rodzenia to chyba mozna wybrać jedna i np zeby miec ja w wawie trzeba tam byc zameldowanym. Także mi pozostają 2 do wyboru miejscowe. Nawet nie miałam głowy by sie tym zajac. Zreszta dopiero czuje , ze żyje po tych remontach!

Emily moze chusta troche powiększa brzuch, ale on tam juz jest i dobrze go widac :)

My chcieliśmy kupic choinkę ale same świerki były, a jest miejsce tylko na mała w doniczce i to ma byc jodła a nie drapak świerkowy :D ususzylam cytrynę i pomarańcze ze t moc powiesić na choinkę.
    Ja bede robic pierogi ze szpinakiem, ruskie i standardowo z kapusta i grzybami:) chyba, ze z samymi grzybami i cebula a no i pare uszek do barszczu. Wlasnie dzieki za przypomnienie i zakwasie jeszcze zdąży sie zrobic :) a buraków mam cała taczkę :D

Emily89, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Mnie :D
    No to świetnie .. świat wirtualny przeniesie się do realnego ;p

iv09mg7yklmn388j.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    No to świetnie .. świat wirtualny przeniesie się do realnego ;p
    a wybierasz się sama czy z drugą połówką? bo ja ciągnę męża ze sobą :P
    i przypomnij mi proszę skąd Ty jesteś? :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam nas we 2.. postawiłam go faktem dokonanym :D mam nadzieję ze tylko praca pozwoli :)

Z Zawiercia :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Ibishka, jakie to pierogi meksykanskie? :)
    Zamiast samego farszu z mięsa do pierogów, dodana jest fasola papryka i doprawione są ostrzej :) mniam :)

A ciasto wyszło obłędne :) kruche z truskawkami na budyniowej piance:) rozplywa się w ustach wręcz :-)

grzanewino, BP 02, Ilona92, Sylwiaa95, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coraz bardziej martwią mnie te klucia szyjki :( po południu już tylko odpoczywalam, nawet się drzemlam trochę, i jak siedzieliśmy przy stole i graliśmy w planszowke to znowu mnie tak kłuć zaczęło że szok. A wcześniej nie miałam tak często tego :(w dodatku chyba mnie coś bierze bo mi strasznie gorąco w twarz, ale góraczki nie mam.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Zapisałam nas we 2.. postawiłam go faktem dokonanym :D mam nadzieję ze tylko praca pozwoli :)

Z Zawiercia :)
    to tak jak ja :D dopytałam tylko czy ma już grafik na styczeń :P

a to daleko od nas, my z Bytomia :)

Ibishka- dużo zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 23:35

Etoilka lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    to tak jak ja :D dopytałam tylko czy ma już grafik na styczeń :P

a to daleko od nas, my z Bytomia :)

Ibishka- dużo zdrówka!

No proszę, ja z Chorzowa ;) co prawda od 7 lat w Krakowie, ale sercem Ślązaczka ;)
    My na Bezpiecznym Maluchu juz byliśmy... i nie dotrwaliśmy do końca ;)

aga_90 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie praktycznie codziennie pieką policzki wieczorem, ale to chyba przez to, ze mamy zwiększony metabolizm i pozniej bedzie nam jeszcze bardziej gorąco:) wczoraj tak sie mała rozruszało jak oglądałam film, ze szok. Teraz rozumiem jak kobiety piszą, ze ich maluchy rozrabiaka po 22:D
    Ibishka sprawdz u lekarza co z ta szyjka, jeżeli na badaniu bedzie wszystko dobrze tzn ze to Twój taki minus ciazy i moi lekarze mówią, ze to normalne zjawisko niestety. Ja np mam juz problem z przeciąganiem bo czyje ścięgna jak ciągną :( a zawsze po pobudce pub w nocy lubiłam sie przeciągnąć.
    Udanego dzionka :)

ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też został poinformowany, że idziemy na warsztaty i nawet nie chcę słyszeć słowa sprzeciwu :D

Ibishka, pij dużo herbaty z miodem i się wygrzewaj, powinno pomóc. U mnie też się zdarzają te kłucie kilka razy dziennie. We wtorek mam wizytę, zobaczę co na to lekarz powie i jak wygląda szyjka.

Widzę, że niektóre z Was miały pracowity dzień :D U nas dopiero w tym tygodniu będą większe porządki, a gotować będę w weekend. Zresztą, na naszą trójkę zbyt wiele nie potrzeba :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny miałam okropna noc !!! O 4 dostałam ataku bólu znowu i wyłam jak zwierze, obudziłam chyba cały blok. Nikomu nie życzę takiego bólu - po lewej stronie na dole w brzuchu. Jakby ktoś mnie przypalał rozgrzanym żelazem, bo ciepło też się robi tam tak, że się dotknąć nie mogę nawet. Ostatnio po takim napadzie zaczęłam krwawić i pojechałam na SOR, ale lekarz stwierdził, że wszystko jest ok i kazał leżeć. Wierzcie mi, nic nigdy w życiu mnie tak nie bolało - nawet sie odezwać nie można, bo ból Cię paralizuje....koszmar...Teraz jestem mega zmęczona po tej nocy...
    W śr wizytuję, może mój lekarz będzie znał jakieś środki zaradcze na to, bo inaczej się wykończe...
    A u nas dziś jarmark świateczny, na który tak chciałam iść...ale teraz boje się ruszać więc nici z moich planów...;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, współczuję! Leż i odpoczywaj!

Udanej niedzieli! :)

Monnn lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Tęskniąca bardzo Ci współczuje :/

Wczoraj ubraliśmy choinkę :) już czuć święta, dziś biorę się za pieczenie "forumowego piernika staropolskiego":)

Miłego dnia dziewczynki :)

Ps. Moje drzewo :D
    https://naforum.zapodaj.net/314561f44508.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:25

Ilona92, Etoilka, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca odpoczywaj. Duzo zdrowia i wytrwałości Tobie zycze ❤️

Monn blad mi sie jakis wyświetla i nie moge obejrzeć zdjecia:(

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dla mnie ciągle za trudne do ogarnięcia ;) poprawiłam, mam nadzieję że działa.

A w ogóle wczoraj siostra przywiozła mi na pół dnia swoją czteroletnią córkę, jejku te kilka godzin wypompowało ze mnie całą energię ;) małej buzia się nie zamykała, skąd te dzieci mają tyle powera....:)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ