X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda poprawiło i jest duzo lepiej. Wydaje mi sie, ze to przez wszystko co sie działo dookoła wywarło na mnie taki stres i ciśnienie, ze pogubiłam sie w tym wszystkim i nie do końca mogłam sie odnaleźć :(

Dziewczyny ja tez czuje sie i powoli wyglądam jak hipcio. Jak siedzę w aucie, torba na podłodze to misze sie przysunąć i schylic bo inaczej nie daje rady, jak to moj ostatnio zauważył to zaczal sie śmiać razem ze mna. Bierzmy to jako doświadczenie!(chociaż suma porażek to to nie jest). Uśmiechniecie sie, za niedługo urodziny i bedziemy mogły biegać a pozniej bedziemy płakać , ze cały swiat jest do gory nogami. Zawsze mozna narzekać, ale dostrzegamy pozytywy.
    Apropo jestem strasznie negatywnie nastawiona od zawsze na wszystko także wiem co mowie ha ha.
    Uszy do gory!
    A na pocieszenie ja i nasza Jadźka :) uwierzcie, ze przez to, ze hestem do przodu z ciąża szybciej sie toczę nuz Wy :)
    5cb49d5fcb30214cmed.jpg

Monnn, Magdzia85F, pomarańczka_33, dziewiec.zero, Tusianka, aga_90, Sylwiaa95, APrzybylska, olKaczucha lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona super!!!!!:)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona cieszę się, że jest już wszystko dobrze:-):-)
    Brzuszek masz bardzo ładny!!!

No ja już chyba nie będę wrzucać fotek... ;-)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    u nas ta sfera jest różna - ostatnio mąż zmęczony, to rzeczywiście rzadziej, ale z jego dtrony nie zauważyłam zmian :P
    Ja mam stresa, boję się, że zrobimy krzywdę Młodemu :)
    Wiadomo, że jak nie ma zagrożenia to spokojnie można uprawiać seks w ciąży, ale psychika robi swoje :)

My dziś rozpoczęliśmy kolejny tydzień :)

1192b85381fd884fmed.jpg

Także gonię Cię z brzuszkiem, Ilona92 :)

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily jaki laseczka, az mała sie poruszyła, jak zobaczyłam zdjecie :)

Widzisz, a pisałas ze chusta przekłamała zdjecie :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Emily jaki laseczka, az mała sie poruszyła, jak zobaczyłam zdjecie :)

Widzisz, a pisałas ze chusta przekłamała zdjecie :)

Bo on jakoś tak się nie wydaje niby duży, ale rośnie szybko :)

Wyjątkowo mało przytyłam, mam nadzieję, że nagle nie przytyję w 3 trym 10 kg :(

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jeśli chodzi o seks to u mnie jest podobnie jak u Monnn ;) to ja w ogóle nie mam ochoty, Mąż nieustannie próbuje a ja nic :P ale rozmawiamy o tym, w sensie ja nie unikam tematu i próbuje wyjaśnić M jak to u mnie wygląda. A żeby było śmieszniej bardzo często mi się seks śni ale na jawie libido minus 1000 :P natomiast M mówi do mnie per grubasku, humbaczku albo kaszalotku ale w ogóle mi to nie przeszkadza ;)
    Mała dzisiaj bardzo aktywna jest, i to tak od 5:30 czyli od momentu jak tatuś wstał ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam po kilku godzinach siedzenia, w sumie sam doktorek nie wiedzial po co przyszlam ;) dostalam skierowanie kontrolne na mofologie, umowil mnie na usg na 11stycznia zeby sprawdzac czy maluch rosnie. Jesli tendencja maks mlodsze dziecko 10dni mniej sie utrzyma to jest ok ale musimy sprawdzac co 4tyg czy przeplywy fobre zeby nie bylo zachamowan. Przytylam 3kg w miesiac na wadze 88. Fakt ze na kolacje jedlismy pizze ale.. :D doktorek twierdzi ze jest ok wrecz malo bo lacznie 5kg. Na te stawiania macicy mam brac nospe i magnez. Na wzmocnienie potwierdzil witamine c, rutinoscorbin i wapno. Wiec odwiedzilam apteke bede sie wzmacniac.

Co do seksu to sie nie wypowiem bo ja mam meza tylko raz w tygodniu ;) czasem jest lepiej czasem gorzej,maz mowi ze jestem piekna najbardziej lubi wiekszy biust hyhyhy ;) ja z kolei smieje sie ze wygladam i czuje sie jak gloria z madagaskaru ;)

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeslali mnie bo uznali ze najpierw sprawdza jak cukier na czczo a jutro jesli nie bedzie podwyzszony cala serio czyli na czczo i po obciazeniu... niby chca tak dobrze pilnowac zeby w razie cukrzycy nie zaszkodzic ale i tak zla jak osa bylam bo znowu musze sobie plany zmieniac ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, Emily! Cudowne wasze brzucholki :)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Odeslali mnie bo uznali ze najpierw sprawdza jak cukier na czczo a jutro jesli nie bedzie podwyzszony cala serio czyli na czczo i po obciazeniu... niby chca tak dobrze pilnowac zeby w razie cukrzycy nie zaszkodzic ale i tak zla jak osa bylam bo znowu musze sobie plany zmieniac ;)

W sumie dobrze. Bo tak by krzywdę mogli Wam zrobic

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    W sumie dobrze. Bo tak by krzywdę mogli Wam zrobic

Niby tak ale mogli powiedziec od razu i nie umaiwac mnie na godzine " przewracam sie na drugi bok" ;)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka, Ilona - dzięki za zaproszenie ;)

Emily - jaka seksowna sukienka ;)

Dziewczyny - Wasze brzuszki sa przeurocze, moj jakis taki rozlany mi sie wydaje...

co do sexu - to ja mam zakaz od 1.10 wiec powoli zaczynam wariować ;p;) mówiłam, mojemu M., że jak ma ochotę, to możemy to inaczej załatwić, wiem, ze on jest z tych bardziej potrzebujacych ;) a on na to ze niekoniecznie, bo i tak nie ma ochoty bo w pracy stres ;(
    Czasem jak zaczynam mowic, ze mi tego brakuje i nie moge sie doczekac, to przylapuje go na tym, ze odlicza tygodnie razem ze mna ;) wiec z tym stresem to troche chyba naciagane z jego stony. Chyba po prostu nie chce mi krzywdy zrobic, bo wie, ze mam zakaz skurczow macicy jakikolwiek, a bez nich nie ma podniecenia seksualnego, wiec pewnie woli nawet o tym nie wspominac...

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, u mnie dlatego pierwsze pobranie było z palca i spr na pasku jaki jest cukier na czczo i jak się okazało że jest ok to wtedy pierwsze pobranie z żyły, glukoza i kolejne dwa pobrania. Bez sensu trochę bo masz dwa dni na czczo przez to

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też najpierw sprawdzali z palca, czy nie jest za wysoki.

Śliczne macie brzuszki dziewczyny!

U nas ostatnio posucha, bo strasznie mi brzuch stwardniał po ostatnim razie. Często mi w ogóle ostatnio twardnieje, plus martwią mnie te kłucia w szyjce. Czekam do jutrzejszej wizyty, co powie lekarz :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie sprawdzaja z palca. Ja w sumie niecoerpie nakluwania palcow :/

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo chyba nas to czeka - mam nadzieję, że macie poczucie humoru ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e26d66c82934.jpg

Ilona92, pomarańczka_33, ibishka, aga_90 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć.zero to dobrze , ze dostałaś skierowanie na badania tak powinno byc. Na dodatek usg niech sprawdzają czy wszystko rozwija sie prawidłowo! To dobrze tyjesz :) ja tez sporo jadłam przed wizyta i to nawet przed samym wejściem piknik urządziłam, także waga zawsze bedzie wyższa:) ale jesli sie dobrze czujemy to nic sie nie dzieje. Nie ma co sie przejmować. Wszystkie jesteśmy piękne ! :)

Zrobiłam 64 pierogi z 0.5 kg maki. Na druga transze nie mam sera:/, ale nic straconego przesadzę teraz kwiatki :P a pozniej padne bo kręgosłup odmawia posłuszeństwa :)
    Podziwiam dziewczyny, ktore lepiej tyle pierogów ja przy tej ilosci wysiadałam haha i to ciekawe jak wyjdą po ugotowaniu ? :O

pomarańczka_33, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Już niedługo chyba nas to czeka - mam nadzieję, że macie poczucie humoru ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e26d66c82934.jpg
    Haha !
    Na poczatku przeczytałam "zmieniłaś sie" :D

grzanewino, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ogólnie nie piszę, bo ani nic nie pichcę na święta, ani jakoś nie mam o czym pisać... (A narzekać już nie chcę, że już hipcio że mnie.
    Magdzia, Słońce, narzekać tu zawsze możesz ;D a pisz o pierdołach, po prostu dawaj znać co u Ciebie ;) a hipciami powoli się wszystkie robimy ale za to jakimi pięknymi! ;D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ