Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej sama nie wiem gdzie Was zgubiłam i obiecuję, że jutro się tego dowiem czuję się dobrze, ale dwa dni wyjęte z życiorysu.
Przygotowania do świąt trwają, na każdy dzień coś zaplanowane. Choinka czeka do piątku na mojego brata. Dziś byłam u fryzjera i mam spieprzone włosy moja fryzjerka już tam nie pracuje, a nowa nie rozumiała co do niej mówię. W środę mam kosmetyczkę, może tam się zakończy szczęśliwie. No i muszę wybrać się na krzywą cukrową.
Jestem mega wielorybem, a mój mąż jedyne co potrafi, to "nie jest tak źle "Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 19:29
Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyPomarańczka dziękuję:-* bardzo to miłe było!!!
APrzybylska powodzenia na badaniu cukru!
(Mój ma przynajmniej dwa razy w tygodniu na spokojnie tłumaczenie mi przez 15 minut, że to normalne tyć, przytula, całuje... Pomaga to na jakiś czas. Ma cierpliwość do mnie).
APrzybylska, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdzia ja ostatnio tylko narzekam wiec smialo hihihi
Mi sie dzisiaj okrutnie ten brzuch stawia ze pol dnia przesiedziwlam a drugie przelezalam i zaraz ide spac w sumie.
Jutro lece do sklepow po zakupy na ciasta i w sobote bede piec
Jakos tak brak mi swiatecznej atmosfery mimo ze choinka stoi. Chyba sie starzeje w srode ide na paznokcie, na wlosy nawet nie patrze. Mowilam gin ze strasznie mi wypadaja i niestety nie mial dla mnie dobrych wiesci po za tym ze niektore kobiety tak maja i zamiast sie wzmacniac beda leciec wiec po porodzie bede lysa -
Bylam dzis na wizycie, wyniki badań mocz ok, tsh ok , polozna sprawdzala puls malego , mial 146 waga od ostaniej wizyty 5 tyg temu na minusie 2,2kg. No i ogolnie na nastepna wizyte mocz, morfologia no i ta glukoza
Ilona92, pomarańczka_33, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Sylwia, bedzie dobrze, glukoza nie jest taka zła, nawet bez cytryny
dziewiec.zero - w czw ide do fryzjera, obiecal mi na poprzedniej wizycie, ze sprzeda mi sposoby na polepszenie kondycji wlosow po porodzie - jak mi powie, to sie podziele;)
Magdzia - bez krępacji...dawaj co Ci na sercu lezy...albo na zołądku przyjmiemy wszystko
a to widziałyście?:
http://www.designworld.me/universal/15-illustrations-depicting-the-pain-of-a-pregnant-woman-in-the-most-hilarious-way/
i własnie wyczytałam : "„W 6 miesiącu mózg ciężarnej zaczyna się fizycznie kurczyć. Jest to redukcja zbędnych połączeń między neuronami, aby przygotować miejsce na stworzenie nowych połączeń odpowiedzialnych za miłość do dziecka i opiekę nad nim".- chyba idę rozwiazac krzyzówka ..hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 21:37
Ilona92, olKaczucha, pomarańczka_33, Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
To już wiem skad moje zaniki pamięci haha
Ale to fakt, ze czuje sie czasami jakby mi mózg wyjęli przez nos i schowali
Ja tez ide w środę na paznokcie, a no i hennę musze zrobic i miec piękne brwi.
Sylwia najważniejsze, ze badania w nirmie i z dzidziusiem wszystko dobrze.
Dziewięć.zero ja tez tak miałam w sobotę i niedziele non stop miałam skurcze az brałam nospe bo sie bałam normalnie. Moze włosy die poprawia po porodzie? Wiem, ze to tylko gadanie ale moze będziesz przykładem "natura płata figle" -
Hej wszystkim .. Ilona super brzuch Ale jestem w szoku że juz Ci tak pępek zanikł!
Ja dzis po wizycie. Lekarka juz 2 mi powiedziała ze dziecko ma b długo w nogi (to chyba dobrze)
No i niestety mam anemie i przepisane żelazo.. czy którąś już ten dopadła?
Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
U mnie na szczęście hemoglobina jeszcze w normie, jedynie hematokryt poniżej. Za to zapytam lekarza, czy mogę włączyć magnez na te twardnienia i na skurcze łydek w nocy. Budzę się po kilka razy, bo spać nie dają.
O tym kurczeniu się mózgu czytałam ostatnio w gazecie. Jak przeczytałam mężowi to stwierdził, że Gabrysia mi mózg zjada Ostatnio był w szoku, że tak mocno już umie kopać. Ciekawa jestem, ile już waży
Co do włosów, to na początku ciąży wylatywały mi garściami. Po każdym czesaniu zbierałam ze szczotki sporą kulkę. Ale teraz się poprawiłoIlona92 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyWitajcie.
Ja standardowo pobudka przed 4, już wymiekam, ale polezalam jeszcze godzinę i po piątej się zwleklam z łóżka.
Ogólnie mi magnez bardzo pomaga na twardnienie brzucha, w bardzo sporadycznych przypadkach biorę nospe.
Ale za to mój synek rano tak mi wynagrodzil ruchy jak leżałam na plecach to tak się tlukl że aż się trochę wystraszylam czy sobie nic nie zrobi.
W czwartek mam w planach robić glukoze pamiętam że 10 lat temu dobrze to zniósł, zobaczymy.
Wiecie tak sobie uświadomiłam że syn mój urodził się w 37 tyg, jak sobie pomyślę że za 11 tyg mnie to czeka to trochę ogarnia mnie już panika, nic po nowym roku biorę się za wyprawkę. -
Glukoza wypita, slomka rzeczywiscie ulatwila zadanie cytryna oczywiscie tez teraz grzecznie siedze i obserwuje ludzi co przychodza. Musze przyznac, ze niektorzy co najmniej dziwni sa
Tak mi sie okropnie spac chce a tu nie wolnopomarańczka_33, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość
-
BP 02 wrote:Glukoza wypita, slomka rzeczywiscie ulatwila zadanie cytryna oczywiscie tez teraz grzecznie siedze i obserwuje ludzi co przychodza. Musze przyznac, ze niektorzy co najmniej dziwni sa
Tak mi sie okropnie spac chce a tu nie wolno
Ja glukozę wzięłam na trzy łyki, smak straszny, ale do przeżycia xD
Trzymam kciuki, żebyś nie zasnęła Pisz do nas dużo, żebyś ciągle miała zajęcie
Ja dziś na 12 jadę na fitness, później kawa u koleżanki i jest 1,5 msc dziecka i wieczorem szkoła rodzeniaTusianka, BP 02, Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Powidzenia BP oj tak, niektórzy ludzie rozkładają na łopatki - też sobie ich w sobotę poobserwowałam
Angiii, ja też po Nowym Roku się ostro biorę za wyprawkę bo w sumie poza ciuszkami nie mam nic
Tusianka, mój M to samo mówi ale jeszcze apeluje do Kiry, żeby jednak mi trochę tego mózgu zostawiła bo On ze mną nie wytrzymaTusianka, Tęskniąca, BP 02, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Hahaha, ja tez wolalabym zeby moj mozg ze mna zostal
Moj punkt obserwacyjny obejnuje mlodego pielegniarza co sie uczy dopiero, po kolejnej godzinie ja sie chyba tez juz naucze wszystkich trickow ale sympatyczny personel, obserwuja caly czas czy nikt nie planuje mdlec
Emily, jak mi 3 lata temu dali ta glukoze do picia (a wtedy bez cytryny i wieksza ilosc) to nie dawalam rady z tym. A jeszcze w tak krotkim czase... ja wszystko pije wolno -
A ja w sobotę byłam na glukozie i bez problemu to wypiłam. Słodkie, bo słodkie ale bez przesady, piłam gorsze rzeczy
Wczoraj byłam u lekarza i niestety Grześ się do nas odwrócił tyłkiem i nie miał zamiaru się pokazać. Buzię miał wtuloną w macicę. Jestem trochę zawiedziona, bo lekarz go ani nie mierzył ani nie zważył, w ogóle nie wiem ile teraz ma Powiedział tylko, że macica się zaczyna nad pępkiem, więc jest nawet trochę większa niż normalnie w tym terminie i to znaczy, że dziecko nie jest za małe.Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny