X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie wygrzewać i gorączka tez jest groźna, także nie bagatelizuj przeziębienia z podwyższona temperatura. No to mize jakas melinę sąsiedzi otworzyli?

Pomaranczka Ty płacisz, Ty wymagasz. Przeciez sesja brzuszkowa to nie akt :) także tego:) szukajcie az znajdziecie.

Mnie najbardziej Ci fanatycy kościoła katolickiego przerażają!

Zreszta ja mam straszny charakter wiec niektórzy wola sie nie odzywać ha ha

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączki brak. To lekko kocykiem się przykryje. Kurde po to kupowaliśmy w droższych blokach, żeby tego darcia gęby nie było!!!!

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiska, najważniejsze to nie dać sobie wejść na głowę, a jak poradziłaś sobie w kwestii jej syna to i poradzisz sobie w kwestii wnuków :)
    Kciukamy z Kirunią za Wasze połówkowe, na pewno będzie wszystko dobrze! :D

Ilona, ja się boję fanatyków jakichkolwiek ;D dla mnie to najgroźniejsza grupa społeczna, np. fanatycy karmienia piersią, fanatycy zdrowego odżywiania albo fanatycy miłośnicy zwierząt brrr... strach się bać! :P

Co do sejsi to niby tak ale w trakcie rozmowy wyczuwałam, że będą mnie chcieli przekonywać do gołego brzucha więc do takiego nie pójdę ;) ale spoko mamy jeszcze czas, na pewno kogoś znajdziemy :)

ibishka, Magdzia85F, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka mnie mama ostatnio do sesji namawiała. Ale jednak nie chcę.
    Na pewno kogoś sensownego znajdziecie!!!:-)

Ibishka na pewno sobie poradzisz :-)

Co do fanatyków - najgorsze jest to, że z nimi nie ma rozmowy! O!

ibishka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, jak ja Cie rozumiem w kwestii dotykania brzucha! Juz paru osobom powiedzialam ze nie jestem lampa alladyna coby glaskac o.O jak zapytaja i sie zgodze to jeszze ale ja nie rozumiem skad ten nawyk lapy pchac od tak :/
    Powodzenia na polowkowym! :)

Fanatykow tez nie trawie. Zadnych! Czy katolickich, czy muzulmanskich czy zywieniowych a jak jestem w ciazy to matki terrorystki juz w ogole mi dzialaja na nerwy :D

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    ibishka - życzę cierpliwości do tesciowej i nie tylko ;)

Ja, jak komuś mówie o ciąży, albo ktoś o nią zapyta , bo ja zbytnio nie afiszuję się z tym (w sumie to wie tylko kilka osób), to mówie, że tak : jestem w ciąży ale drażnią mnie szczegółowe pytania o nią i złote rady, więc proszę o uszanowanie tego i nie drążenie tematu. Jak tylko powiem to dobitnie i wprost ludzie sie robią jacyś bardziej normalni i gadają ze mna jak z człowiekiem nie jak z żywym inkubatorem ;)
    Mnie jeszcze wkurza jak zamiats po imieniu staraze ciotki do mnie per Mamuska zaczynaja mowic....

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Od dzis mam jeszcze 100 dni ciazy :)

Magdzia85F, grzanewino, pomarańczka_33, Tęskniąca lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Mnie jeszcze wkurza jak zamiats po imieniu staraze ciotki do mnie per Mamuska zaczynaja mowic....

to jeszcze nic :D ja do mojego męża mówię "wujek", bo bardzo często, prawie codziennie widujemy się z jego bratankami i wszyscy mówią do niego wujek, wiec i mi się udzieliło, no i nie ma wątpliwości o kogo chodzi jak słyszy się "wujek". I tak sobie myślę, żeby mi przeszło po porodzie, bo będzie głupio jak przy jego własnym dziecku ja będę na niego wołać wujek :D

pomarańczka_33, ibishka, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ps. Od dzis mam jeszcze 100 dni ciazy :)
    Jeszcze czy tylko? ;D
    My swoją studniówkę mamy w Wigilię <3

Magdzia85F, Sylwiaa95, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją studniówkę mam 25 grudnia.

Ja też nie lubię dotykania, moja siostra raz dotknęła ale peszy mnie to jakoś, mój synek chyba to czuję bo potrafi wariowac bardzo długo a jak mąż lub syn da rękę na brzuch to nie ma go sztywnieje :)

Ostatnio taka Pani jak zobaczyła mój brzuch to zapytała czy planowane, masakra z niektórymi jest.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

Ostatnio taka Pani jak zobaczyła mój brzuch to zapytała czy planowane, masakra z niektórymi jest.

ręce mi opadły...szok....ja zawsze w takich sytuacjach się buntuje jak nastolatka - taki mam odruch ;) - i pewnie bym powiedziala, ze nie, po prostu udana impreza byla i sama jestem ciekawa nie tylko płci ale też koloru skóry ...haha ;) mina tej Pani pewnie bylaby bezcenna ;)

ibishka, Ilona92, pomarańczka_33, machirude, Agiii37 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi masakra! Jedyne co mi przychodzi do głowy powiedzieć to 'jasny gwint'.. Ahh ci ludzie:)

A moja przyjaciółkę jakaś starsza kobieta zapytała o płeć a ta jej mówi że jeszcze nie wie, na to ta do niej 'a jak zrobione? Bo jak po Bożemu to będzie chlopak a jak fikusnie to dziopa' hehe domyslalysmy się tylko że chodzi o pozycję ale koleżankę tak zatkało że niewiele z siebie wykrztusila:)
    Za to moja siostrę spotkało podobne pytanie 'jak byl chłop ułożony' ale siostra zachowała zimna krew, uśmiechnęła się i odpowiedziała 'zależy który ;-)' mina kobiety ponoć bezcenna :)
    Ale te zabobony czy przesady starszych osób potrafią rozbroic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 17:10

Tęskniąca, grzanewino, Ilona92, pomarańczka_33, Sylwiaa95, machirude lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie przeboje z tymi pytaniami :D Mnie jedynie się w pracy pytała jedna babka, czy mąż się cieszy z wpadki. Skąd założyła, że to wpadka to chyba nikt nie wie. Za to w dziewczynę nikt nie chce uwierzyć, bo niby za dobrze wyglądam i mi przepowiadają, że jeszcze się zmieni w chłopca.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka trzeba było zapytać czy maz zadowolony z takiej grubej wydry jak ona :D

Przeciez wygląd zalezy od hormonów.
    To tak jak z PCO generalne kobiety maja problem z owłosieniem, waga, trądzikiem, a ja nie mam nic pomimo tego, ze testosteron miałam dwa razy większy niz przewiduje to "norma" dla kobiet. Jest tez ważna wrażliwość na ten hormon :) ale przeciez zabobony maja większa moc niz wiedza :D

Tusianka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to już dziś! Chyba zwariuje do 16.45!

Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to wyobraź sobie co było, jak powiedziałam że jem tonami kapustę kiszoną i grejpfruty :D To już wszyscy orzekli, że nie ma szans żeby to była dziewczyna :D No cóż, wolę ufać lekarzom ;)

Ibishka, powodzenia! A w ogóle co do tych kłuć w szyjce, to szyjka ma 41 mm (poprzednio miała 32mm), zamknięta i te kłucia to pewnie rozrabianie małej. Mam nadzieję, że u Ciebie okaże się tak samo, że to nic złego :)

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

ibishka - damy radę ! Ja mam co prawda trochę mniej czekania (do 11.00) ale też nie mogę się doczekać info ile waży i jak jest ułożone. Dziś znowu trochę boli ;( liczę na to , że zaraz przejdzie, bo nie wiem jak dotrę na tą wizytę.

Trzymajcie kciuki proszę, dam znać "po" ;)

ibishka, Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Kochane :)

Ibishka, Tęskniąca - kciukamy za Was mocno, mocno :) i czekamy oczywiście na relację po :)

ja mam dzisiaj latający dzień, najpierw na 10 do kościoła, potem jadę po ryby, potem po mięso a potem jeszcze po mąkę i małe pierdułki ;)

udanego dnia!

Tusianka, ibishka, Ilona92, Tęskniąca, Magdzia85F, APrzybylska, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że to ja jestem przewrażliwiona na punkcie pytań.

Mnie też pytają czy planowaliśmy (pytanie od 5 lat młodszej dziewczyny, która ma 4 letnia coreczke), mama i siostra pytały, czy się spodziewałam (?)i czy się cieszę...nie wiem skąd ta myśl, że to wpadka, może uznają że w naszym wieku już za późno na dzieci.
    Albo pytanie: "co na to mąż", tak jakbym to ja sama podejmowała decyzję o dziecku a on nie był niczego świadomy.

No nic Dziewczyny, uciekam bo do Świąt mam mega dużo pracy.

Miłego dnia i powodzenia na połówkowych!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 09:04

Tusianka, ibishka, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :) My mamy 100-dniówkę za 2 dni :)

Kciuki za wizyty i czekam na relację :)

Wczoraj kuchnia mnie pochłonęła, powstała kupka załączona z na zdjęciu, kapusta do łazanek i dorobiłam 40 pierogów o przepięknej urodzie :) w międzyczasie jeszcze obiad gotowałam. W nocy siku co 20 minut, zasnęłam przed 2 :/

Ale dziś pazurki i henna, będę prawie piękna na święta. Mężowi wyjaśniłam, że ze mną jak z jakiem ;)

Tak, pytanie o reakcję męża jest zabawne, bo jakby to on nie wiedział, że coś takiego jest w planach. A czy dziecko jest planowane to już poniżej wszystkiego.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02d27bdecd96.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:41

Tusianka, Magdzia85F, Monnn, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ