X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku śledzie z lenistwa kupiłam gotowe koreczki i już, pewnie zostaną do Sylwestra ;)

Co do płci jeszcze to kiedyś mówili, że mężczyzna musi wybudować dom, zasadzić drzewo i spłodzić syna. Może co niektórym to jeszcze w podświadomości zostało i uważają, że dziewczynki są gorsze. Ja już się kilka razy spotkałam z "pocieszaniem" po tym gdy powiedziałam, że Zuzia jest Zuzią. Ja się cieszę, mąż się cieszy, o co chodzi? W ogóle wydaje mi się, że wiele osób traktuje ciążę jak dobro publiczne. Dziś moja kosmetyczka porównała dotykanie brzuszka ciężarnej do łapania za tyłek i w sumie miała rację.

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny ja już po! Mała się bardzo ruszała więc nie mamy ładnego zdjęcia, zasłaniala się jak tylko mogła. Waży już 420 g. Generalnie wszysyko super, ale.. Ma powiększone obustronnie miedniczek nerkowe. Norma jest do 5 a ona miała po 6mm. Ok. 30 tyg kontrola czy to było chwilowe czy trzeba będzie mała objąć diagnostyka pod tym kątem :(

Ogólnie Pani dr powiedziała żeby się tym absolutnie nie stresować bo to dość częste podobno i potem zanika, no ale tak czy siak jakoś nie potrafię się nie martwić :(
    Łatwo mówić, ale faktycznie Iza nie stresuj się, na pewno wszystko będzie dobrze :) i absolutnie internetów nie czytaj.

Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka będzie dobrze! :-*
    Polubiłam za wagę.

Ilona nie mam zatwardzeń a te kłucia to do pochwy aż idą. Ginekolog u mnie jakoś to olał. Bo pierwszy raz a szyjka długa, zamknięta i ok.
    Ooo to męża wyślę po ten sok. :-)

Dziewiec.zero zazdroszczę sanek!

Mój jeden znajomy z pracy na to, że będziemy mieć córkę z Mężem, ueee. Mniej więcej. Powiedziałam wprost: wal się! Oczywiście do obcego bym tak nie powiedziała. Ale ogólnie u mnie wszyscy pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 18:29

ibishka lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia i uśmiechu ;) radzimy sobie z Kirą w kuchni jak możemy ;D
    sol1sl.jpg
    Wieczorem Was poczytam i coś skrobnę, teraz lecę do mojej ryby ;)

Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- wszystko sie pouklada! Choc wiem co czujesz bo tez czekam na nastepne usg zeby zobaczyc co z ta plamka na serduszku...
    Magdzia- zdrowiejesz troche?
    Teskniaca- oby to tylko byl jednorazowy wybryk jelit...
    Ja dostalam wyniki glukoza i musze przyznac ze nawet jestem zadowolona- na czczo glukoza 4,5 a po 2 godzinach 4,6 :) takze absolutnie e normach :) za to po obciazeniu byl tez cukier w moczu- musze spytac jutro lekarza co on na to, ale pewno po prostu nerki nie daly rady wszystkiego ogarnac... na czczo mocz piekny- nawet bez bialka co martwilo polozna :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka - bedzie dobrze...na tym etapie różne "psikusy" mogą się pojawić i same się naprawiają...pamietasz u Agii37 maleństwo miało cos w główce i po miesiącu juz śladu nie było, sama się wchłonęło....
    ja mam taka umowę z lekarzem, że jak coś go niepokoi a może samo zniknąć/naprawic się to ma mi nie mówić, żebym sie nie stresowała...póki nie mam wpływu na coś, to bez sensu się zamartwiac. Ufam lekarzowi i gdyby trzeba było interweniować to pewnie byśmy to zrobili. A ja wierze w siłe pozytywnych mysli i tego się trzymam ;)

a z ta płcią "rozkminiam" do teraz...nie wiem kiedy sie z tym faktem pogodze...dziś jestem sama...tatuś dopiero jutro wieczorem wraca..mam nadzieje, ze on mi bedzie umial wytlumaczyc ze wcale nie jestem gorsza, bo nie mam syna...poki co jest mi ciezko...nie znam sie na dziewczynskich rzeczach, ratunku.....;( będę miała o czym w Świeta myslec....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 20:20

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Teskniaca miałam pisać Ibisce o tym, po miesiącu zmniejszyło się o ponad połowę i już nawet nie uwzględnia tego w opisie bo mówiła że nie ma takiej potrzeby.
    Trzymaj się będzie dobrze na pewno.

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bądź dobrej myśli wiem że nie będzie łatwo bo to normalne że się martwimy...trzymam kciuki aby to było tylko chwilowe:-)

Ja też po wizycie z dzieckiem jest wszystko ok waży 377g i UWAGA z córeczki zrobił się synek:-O :-)a to niespodzianka hihi.Lekarz tym razem nie miał żadnych wątpliwości ja zresztą też hihi wszystko pięknie było widać:-)
    Jeśli chodzi o mnie to walczę z obrzękami i żylakami,morfologia i cukier ok mocz wyszedł zagęszczony...
    A oto mój synuś:-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d71d6158917.jpg

Sylwiaa95, dziewiec.zero, Monnn, Tusianka, ibishka, Magdzia85F, Tęskniąca, aga_90, APrzybylska, olKaczucha lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale Wam fajnie że Wam dzieciaczki lekarze zważyli :( nie wiem dlaczego mój go sobie tylko obejrzał i nie zrobił pomiarów, a jestem mega ciekawa ile urósł przez ostatni miesiąc ;(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Kurcze dziewczyny, ale Wam fajnie że Wam dzieciaczki lekarze zważyli :( nie wiem dlaczego mój go sobie tylko obejrzał i nie zrobił pomiarów, a jestem mega ciekawa ile urósł przez ostatni miesiąc ;(
    Mnie np. Tylko podał wage a długości nie bo powiedział ze na tym etapie mierzenie już nie jest 'miarodajne' jak to ujął :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Mnie np. Tylko podał wage a długości nie bo powiedział ze na tym etapie mierzenie już nie jest 'miarodajne' jak to ujął :p
    u mnie też długości już nie podał z tego samego powodu

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale mi nie podał wagi. O długość to mi nie chodzi, bo wiem że to ciężko już sprawdzić, ale myślałam że waga to standard.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i pocieszenia! Gdyby było się czym martwić to by na pewno kobieta mi zaznaczyła wyraźnie, a nawet nie mogę tego znaleźć w opisie badania.
    Jutro porozmawiam o tym z moją gin bo mam wizytę.
    Powiedzcie mi tylko, orientujecie się czy to poszerzenie można kontrolować tylko podczas badania u lekarza z tym certyfikatem? Czy np moja gin na swoim usg (prywatny gabinet i aparat dość dobry) będzie w stanie to sprawdzać? Czy żeby zobaczyć czy się coś zmieniło będę musiała czekać do 30 tyg żeby iść do tamtej?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP dziękuję, dziś już lepiej:-)
    Mąż pojechał sam na zakupy!!? Już się boję :-P

Rene a to dopiero niespodzianka!!!:-D

Tęskniąca jeszcze masz trochę czasu, żeby się do córeczki przyzwyczaić! Zobaczysz!!!

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    No tak, ale mi nie podał wagi. O długość to mi nie chodzi, bo wiem że to ciężko już sprawdzić, ale myślałam że waga to standard.

U mnie też się mierzy. Odkąd byłam na połówkowych, to nie. Teraz mam 30.01 ostatnie prenatalne i pewnie wtedy się dowiem. A to już dzidzia będzie mieć ponad 1kg!

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
    Tekst na temat smierci lozeczkowej jakby ktos chcial przeczytac :P

xk81pfk.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wróciłam z zakupów i mam dosyć.Dobrze,że co najważniejsze już kupiłam jak coś będzie jeszcze potrzebne to mąż pojedzie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja dzisiaj po glukozie, fajnie było bo Pani mi pozwoliła pojechać do domu na dwie godziny.
    Uprasowalam firany, skończyłam obiad.

Później pojechałam z mężem na zakupy i właściwie mam już właściwie wszystko, jeszcze tylko muszę łazienkę umyć, pościel jutro zmienię, mąż odkurzy i umyje podłogi i można gotować i świętować.

Mój Łukaszek jest mniej aktywny od dwóch dni. Może to dlatego że więcej robię w domu i pewnie dlatego.

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie miałam krzywej, bo panie w labie powiedziały, że za późno przyjechałam :/ i będę się źle czuła. Za to polukrowałam część pierniczków, ugotowałam żurek. Kupiłam w Lidlu rajstopki dla Zuzi, z innych rzeczy nic nie wybrałam, bo przegrzebane strasznie.

Dziś baba w Biedronce chciała się wepchnąć przede mnie w kolejkę, to jej powiedziałam, że chyba śni, bo jestem w ciąży, to od razu zdanie zmieniła. A najpierw z pyskiem się rzucała, że "mam se poczekać aż ona skończy" :/

Rene jednak chłopczyk :) a masz już wybrane imię? nie mam Cię na naszej liście.

Iza myślę, że Twoja też powinna to zbadać. Zapytaj i daj znać. Bądź dobrej myśli :)

Klaudia nie łam się :) ja się na znam na dziewczyńskich, ani na matczynych ;) jakoś damy radę. A nie ma szans, że coś tam wyrośnie jak u Rene?

Madzia jak się czujesz?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

Mój Łukaszek jest mniej aktywny od dwóch dni. Może to dlatego że więcej robię w domu i pewnie dlatego.

Ale się narobiłaś :) kiedy wyniki?

Moja malucha też wiecznie odpoczywa i tylko jak spać się kładę to odciska stopy na czym sięgnie ;) na pewno jest wszystko dobrze.

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ