Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie moja fryzjerka spytała, czy planowaliśmy.. Więc jej odpowiedziałam, że 4 lata po ślubie to czas najwyższy. Wiem, że ona samotnie wychowuje córeczkę, no ale mimo wszystko dziwne mi się to pytanie wydało.
Ja na święta tylko piekę ciasta, ale to w weekend dopiero. -
nick nieaktualnyMnie najbardziej wkurwia bo nie nazwe tego inaczej jak ludzie pytaja czy znamy plec (juz sie ciesze z synka wiec mam prawo sie wsciekac haha) i odpowiadam ze tak ze bedzie synek to co slysze? o masz... no nic najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Albo cos w stylu: ojej nie przejmuj sie za rok bedzie dziewczynka (i nie nie sa to osoby bliskie ktore wiedzialy ze liczylam na dziewczynke tylko obcy ludzie np w sklepie czy gdzies)
No kurcze jakas gorsza chyba mam sie czuc a moje dziecko w brzuchu napietnowane bo jak smialo byc chlopcem. Jeszcze sie nie urodzilo a juz jest krytykowane, biedne -
U mnie teściowa jakaś niepocieszona z faktu że będzie dziewczynka, i nie dociera-"będzie chłopak, ja wam mówię".... Po połówkowych przyszła do nas i pyta jaka płeć, my na to że dziewczynka a teściowa z tekstem "No nic, może drugi będzie chłopak, albo pierwszy był tylko nie donosiłaś". Jak walnęła ten tekst to płakałam cały wieczór.....
-
nick nieaktualnyMasakra!!!:'(
Współczuję dziewczyny!!!
U moich rodziców to będzie 4 wnuczka, mają 3, córki. I się cieszyli, nie było żadnych niemiłych tekstów. Teściowie też i dodali, że fajnie, że dziewczynka.
Po co to tak gadać???!!!!
U mnie kurowania się ciąg dalszy. W nocy mnie gardło bolało, że wstać musiałam. Plukalam, napiłam się i miodu wzięłam...i padłam spać.
-
Monn chyba bym jej zeby lub prostsze wybiła za taki tekst...to kure**** w biały dzien
Mnie tez te ciagle pytania o płeć tak wkur .... ze po suficie chodziłam i dawałam lekko do zrozumienia ze chce zdrowe ... kurde wyliczanki były baba baba baba , nawet moja matka jakby to najważniejsze było. No nie lubie tego.
Najlepiej gdyby nikt nie wspominał al o ciazy. Ja to sie cieszę, ze w szpitalu nikogo nie bedzie. Raj dla matek mnie czeka
Magda kuruj sie !
Ludzie to zazdrośni sa i tak prawda. Nie ma co sie nimi przejmować dziewczyny, bo nie dosc ze hormony w Nas szaleją to inne kobiety na nerwy działająTęskniąca lubi tę wiadomość
-
Hej,
melduję się po wizycie. Maleństwo waży już 711 g, pięknie ziewało i pokazywało języczek i dłubało paluszkami w nosie ;p.
Niestety pana doktora martwią moje bóle, mówi, że to może być stan zapalny w jelitach, dostałam skierowanie na badania, jeśli się potwierdzi to czeka mnie antybiotyk ;(
Co do kłuć w pochwie i odbycie oraz twardnień i bóli menstruacyjnych mówił, że to przepowiednia przedwczesnego porodu, ale szyjka w normie, zamknięta i twarda, więc on i ja mamy nadzieję, że to fałszywy alarm.
A najciekawsze jest to, że póki ja wykazywałam zainteresowanie płcią to wstydzioch zawsze się zasłaniał a jak odpuściłam i chciałam niespodziankę, to pokazało się w całej okazałości i nie dało się niezauważyć kim jest . Tatuś będzie przeszczęśliwy, ja troche mniej, mimo, że twierdziłam, że dla mnie nie ma różnicy to jednak po cichu liczyłam na faworyzowaną przeze mnie płeć. Muszę się oswoić z tą myślą. I do tej pory jakoś nie było aż takich emocji na wizytach a teraz po wizycie jak weszłam do auto to pociekły mi łzy....jednak ta płeć bardzo personifikuje to maleństwo i chyba dotarło do mnie, że to mały człowiek.
Co do tekstów ludzi to niektórzy przechodzą sami siebie....i nigdy się im nie dogodzi...nie masz dzieci źle, masz, to nie ta płeć, a jak płeć się zgadza, to pewnie marudziliby, że do mamusi a nie tatusia podobne....trzeba jednym uchem wpuszczać innym wypuszczać...
te dni z wizytami sa tak emocjonujące, że teraz to tylko odpoczywać....nie mam na nic siły....uuuuffff....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 15:17
Ilona92, Monnn, ibishka, Magdzia85F, APrzybylska, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Hej, jak tak czytam co piszecie, to aż włos się jeży na głowie
U Nas bliscy nie zadają takich pytań, a tym bardziej obcy...
Teściowej tylko przez chwilę było smutno, że nie będzie mogła pół Kappahl'a wykupić z tymi pięknymi sukienkami i sweterkami
A ja wczoraj na fitnessie miałam zajęcia z oddychania, które warto stosować co najmniej od 37 tc i podczas porodu Fajnie było
A później byłam u kumpeli i jej 7 tygodniowej córeczki
I pierwszy raz zamotałam takiego maluszka w chustę
Coś niesamowitego
Ilona92, Tęskniąca, Monnn, ibishka, Sylwiaa95, dziewiec.zero, Magdzia85F, APrzybylska, aga_90, Agiii37, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeskniaca czyli gratulowac synka? kochana to tylko chwilowe, chlopaki sa super mowie Ci! zreszta na pocieszenie dodam ze moj olek jest niczym dziewczynka przytulas, pieszczoch i w dodatku kocha mi pomagac i jest bardzo wrazliwy
Co doktor zalecil na te klucia? Pewnie sporo odpoczynku?
Monn wspolczuje ci takiej tesciowej moja mi tylko dogryzala ze jestem gruba ale jak jej skakalam do gardla to sie odemnie odczepila w koncu.
U nas od wczoraj pada snieg niestety jest b slisko wiec do samochodu nie wsiadam a i chodzenie trudne.
Mam pytanie do tych gotujacych zrobilam sledzie w oleju, moczylam okolo 4h i zmiekly ze wtszly z nich te osci wlosy czy cos. Zmieknie to czy od razu do wyrzucenia? Kijowe sledzie, za dlugo moczone? Bu
-
dziewiec.zero wrote:Teskniaca czyli gratulowac synka? kochana to tylko chwilowe, chlopaki sa super mowie Ci! zreszta na pocieszenie dodam ze moj olek jest niczym dziewczynka przytulas, pieszczoch i w dodatku kocha mi pomagac i jest bardzo wrazliwy
Co doktor zalecil na te klucia? Pewnie sporo odpoczynku?
(
Pudło...u nas właśnie jest odwrotnie z tą płcią i niecierpię różowego
zalecenia: Leżeć i ewent no-spa.
-
nick nieaktualny
-
dziewiec.zero wrote:Hahahaha ej to jeszcze nie wszystko stracone! W ta strone latwiej sie pomylic mojemu w 34tyg wyroslo
Szkoda ze nie mozna sobie tak tej plci wybierac
w 34 tyg???? szok i Oli pewnie mial spioszki w kwiatuszki i rozowy kocyk ?
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:w 34 tyg???? szok i Oli pewnie mial spioszki w kwiatuszki i rozowy kocyk ?
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTęskniąca zobaczysz że córunia będzie cudowna!!! Też myślałam, po tym jak piszesz, że chłopiec;-)
Kurczę zapalenie jelit???
Mnie też się zdarzyły już dwa razy te kłucia w odbycie i pochwie, aż wyłam. Ale szyjka też ok!
Po prostu musisz więcej odpoczywać!
Dziewiec.zero też fajna teściowa! Nie powiem.
Emily ćwiczysz już?
Ilona kuruje. Już mi bokiem ten miód i cytryny wychodzą.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca oswoisz sie z myślą i tez będziesz kochać bezgranicznie w koncu pokazała "hamburgerka"-
Moj lekar tak mowi. Ostatnio na usg patrzę a ja cos wyrosło? A on ze to pępowina piękna., a tak wygladalo jakby wystawało cos z tejże "dziurki".
Najważniejsze, ze maluch rozwija sie prawidłowo i dostałaś zlecenie na kolejne badania by zdiagnozować Twoje bóle.
Takie głupie pytanie da siw zrobic usg helotom w ciazy? Bo to najszybciej by wykluczyli dziwny wyglad jelit, ale chyba wszystko jest zasłoniete?
Moze crp niech Tobie zrobią bo jak bedzie zapalenie to moment to pokarze:) ale ja tam lekarzem nie jestem. Wiem co zlecali przy bólach nerki .
Dziewięć.zero a gdzie anty gruba jestes? Bo pamietam niedawno wstawiala zdjecie i chyba o biust kobiecie chodziło
Emily super fotka, jak sie podobało motanie z maluchem?
Co do śledzi hmm robiłam z cebula oryginalnie raz i przed częścią główna ja je tylko umylam i jak polecały w lodowce z przyprawami i cebula były zwarte i mięsiste. Osusz je moze, dodaj co masz dodać wstaw do lodówki i poczekaj. U mnie w domu ja jej rylko ryby także cieżko mi doradzić mkze je mroziło, namoczyliśmy i wyszła zupa?Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlonka a jestem jestem i sama to wiem bez uszczypliwosci mojej tesciowej hyhy kiedys bylam wieksza 99kg mialam i schudlam do 76 dakt ze okazalo sie ze mam niedoczynnosc i sie leczylam. Ale mimo tego ze mam wiecej tu i tam jestem bardziej kobieca niz ona jako chodzacy kosciotrup ha!
I podobam sie jej synowi wiec ma cale g do powiedzenia
Ej takie klocia odbytu/pochwy to jelita? Bo chyba cos zle czytam ogoem pamietam kiedys napadlo mnie cos takiego ze nie moglam sie wyprostowac az pulsowalo.. ale po tym okazało sie ze mam zapalenie przydatkow i ten bol sie nie powtorzyl. A to byloby z jelit? Az dziwne
Lece z malym na sanki i mam ochotę na czekolade normalnie az slina cieknie.Ilona92, Madzik2 lubią tę wiadomość
-
może coś niewyraźnie napisałam : ból w lewym dolnym boku z gulą i gorącem - to jelita , a kłucia to albo norma albo objaw zbliżającego się przedwczesnego porodu.
Tak Ilona dostałam skierowanie na CRP, jelit się podobno teraz (w ciazy) nie oglada....;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 17:54
-
No wlasnie tak myślałam, ale wiecie moze jakies cud techniczne wymyślili:/
Mi mówiono, ze kłucia sa normalne, ale zawsze warto skonsultować to z lekarzem.
Tęskniąca oby juz wiecej Ciebie taki bol nie spotkał
Aj waga, waga miałaś problem i co poradzisz? Zreszta to druga ciąża. A baby sa jakies inne
Udanej zabawy -
Tak, już ćwiczę najpierw było motanie Misia, później testy na 4- i 5-cio miesięcznych dzieciaczkach, a teraz skok na głęboką wodę
Mała waży 4kg czyli pewnie tyle ile będzie ważył nasz synek jak się urodzi
Koleżanka pomogła mi zamotać i wszystko podociągać
Ale to jest niesamowita ulga dla kręgosłupa i przyjemność dla mnie samej
Dziecko jest blisko mnie (blisko serduszka) a ja mam wolne ręce
Dziś polukrowałam pierwszą partię pierników z zamotanym w chustę brzuszkiem i czuć różnicę -brzuszek wogóle nie ciążył i nic nie ciągnęło
Także bardzo polecam chustęIlona92, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po! Mała się bardzo ruszała więc nie mamy ładnego zdjęcia, zasłaniala się jak tylko mogła. Waży już 420 g. Generalnie wszysyko super, ale.. Ma powiększone obustronnie miedniczek nerkowe. Norma jest do 5 a ona miała po 6mm. Ok. 30 tyg kontrola czy to było chwilowe czy trzeba będzie mała objąć diagnostyka pod tym kątem
Ogólnie Pani dr powiedziała żeby się tym absolutnie nie stresować bo to dość częste podobno i potem zanika, no ale tak czy siak jakoś nie potrafię się nie martwićMagdzia85F, Ilona92, Tęskniąca, dziewiec.zero lubią tę wiadomość