X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Ja dzis leniwie nieco :) na 18 mam lekarza, wiec bede podgladac maluch a do tej port... hmmm moze troche lazienke ogarne i tyle na dzis :D

Poukladalam unranka ktore juz mam i wyszlo tego dosc sporo, troche mi spioszkow jeszze trzebaby bylo dokupic ale tak chyba ogarniete :) za to cuda typu wanienki, reczniki to pustki :)
    Milego czwartu, pewnie wszystkie w kuchni nad swiatecznymi cudami :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii to fajnie w labie :D ja też muszę pościel zmienić, bo się masakrycznie pociłam i bleee.

APrzybylska a o której byłaś w labie?
    Mnie już lepiej. Może jutro pójdę do sklepu, bo Mąż z listą, to Go fantazja nie poniosła, żeby coś więcej kupić ;)

U mnie Ada już więcej daje o sobie znać, ale nie szaleje tylko delikatnie puknie albo się wypina :)

BP ja nie :P jedziemy na gotowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 15:36

BP 02 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po 9, bo zawsze mniej więcej tak jeździłam gdy już pierwsza fala się rozeszła. No nic będę musiała jutro świtem się zerwać.

Dobrze, że już lepiej się czujesz :) no i co Ty, coś poza listą, no wiesz ;)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !
    Ja niedawno wróciłam z miasta, zostało mi pare spraw przed nowym rokiem, ale jedne z najważniejszych załatwiłam dzis. Nawet okulisty zdazylam wyhaczyc na 3.01! I to na NFZ także spoko, doktor tez dokładna bo ja kojarzę.
    Inishka Twoja doktor tez powinna wszystko widzieć na usg bo w koncu to lekarz gin, ktory musi sie znac na rzeczy:) nie przejmuj sie. Na następnej wizycie nie bedzie śladu, wszystko sie ładnie ukształtuje , trzeba niestety na to czasu.

Co do cukru w moczu to jak noe piłaś wody po glukozie to nerki sie nie zdążyły oczywiscie, ale wystarczy wypić troche plynow isc do wc dwa trzy razy i nie ma śladu:)

Rene to masz mała niespodziankę , to prawie jak dziewięć. Zero tylko, ze dowiedziałaś sie duzo wczesniej.

Co do zakupów spoza listy, moj zawsze cos kupi spoza, zreszta jak dałaś kartkę to co sie dziwisz? Zrozumcie kochane, ze mężczyznom trzeba wszustko powiedzieć, oni nie sa jak my moze tak,moze nie, no wiesz co chciałabym pod choinkę? A o. Powie chce dzis scjab na obiad, czerwone majtki do łóżka , a pod choinkę Maseratti :D

BP daj znac po wizycie, trzymam kciuki!
    Moja mała w dzien tez jest mniej aktywna, ale ja sie ciagle ruszam wiec nawet nie ma możliwości uprawiać gimnastyki w brzuchu.

Zalałam dzis grzyby bo chce zrobic ciasto drożdżowe nadziewane grzybami i kapusta jest super pyszne , no albo paszteciki jeden pies:) nastawić musze jutro barszcz zeby sie pięknie przegryzł :) zrobic śledzie w śmietanie, rybę po grecku, piernik kruszeje, jeszcze cos z makiem, i wigilia gotowa.

BP 02 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja wiem. Tylko mnie to bawi ;-) bo mój nigdy na większych zakupach sam nie był.
    A ja się nie czepiam.
    No i kupił mi najładniejsze piżamy i kurtkę sam, więc fajowo!

BP kciuki!!!

APrzybylska kiedyś się nauczą:-P

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wyniki mam w następny czwartek.

Odnośnie tych zakupów to ja wolę sama chodzić bo mój mąż czasem sobie folgowac lubi.

Ogólnie trochę mnie już złości to wszystko bo proszę od tygodnia o zrobienie 4 rzeczy i oczywiście wszystko zostaje na jutro, a jutro już mamy gości a tutaj tyle rzeczy nie zrobione, ja niestety nie wszystko teraz mogę robić, no cóż boję się że jeszcze awantura z tego wszystkiego wyjdzie.

Sama ogarnęłam cały dom dwie łazienki, szafy półki itd, z wyjątkiem okien i podłóg.

Ach wygadalam się i trochę mi lepiej

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, znam to ;) moj tezlubi odkladac na "jutro"

Dzieki Kochane za kciuki! Maluch ma juz ponad 900 gramow. I wszystko pieknie wedlug lekarza. Ja sie boje jak ja wielkoluda urodze o.O

Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska, Monnn, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii no to niefajnie :( A na Męża nakrzycz, niech poczuje moc ciężarnej!

BP o to duży Maluch!!! Ciekawe, ile moja ma w takim razie? :o

A my mamy już złożoną komodę, więc mogę zacząć robić zakupy dla Małej :D

BP 02 lubi tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, witaj w gronie posiadania klocuszków :D

My się jutro wybieramy na duże zakupy. Znaczy - ja jadę je zrobić a mąż po pracy mnie odbierze i je zapakuje. Wolę chodzić sama, bo chociaż kupię to, co potrzebuję. A on zawsze jak pójdzie, to kupi coś innego, a tego co miał, to już nie :D

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie klocuszek! :)

Ja teraz na zakupy chodzę z mężem żeby mnie odciążyl, ale jest to ciężka sprawa dla portfela bo on jak idzie na zakupy to pół sklepu bierze, a jeszcze jak nie daj boże głodny to już w ogóle pozamiatane :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w śnieżny poranek :) u nad śniegu było dość sporo od tygodnia ale to co się dzieje dziś to już przesada.. Także podejmę jedna próbę wyjechania autem a potem czuje ze czeka mnie przeprawa przez zaspy do lekarza.

Miłego dnia wszystkim :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka - ja właśnie dziś jadę w Twoje strony - nawet mnie nie strasz ;) - tzn. w górach super, ale do nich dotrzeć po zaśnieżonych drogach...aż się boje ;)
    U nas mokro dziś i nieprzyjemnie.
    Ostatnio mam kłopoty ze snem, w nocy spać nie mogę a w dzień aż mnie oczy szczypią. Dziś też pobudka o 5 i już mi się ziewa ;(

Tatuś się tak ucieszył z wieści o córeczce, aż się popłakał i podskoczył z radości - aż moje rozterki straciły na wadze. Co prawda powiedziałam mu o swoich wątpliwościach i potrzebuje trochę czasu jeszcze trochę ale myslę, że idę w dobrą stronę....a i tak małej kupie autko akumulatorowe - różowego Cadillaca - i będzie chłopców z przedszkola zabierać na przejażdżki , a co.....;););)

Monnn, ibishka, APrzybylska, Magdzia85F, aga_90, Ilona92, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    ibishka - ja właśnie dziś jadę w Twoje strony - nawet mnie nie strasz ;) - tzn. w górach super, ale do nich dotrzeć po zaśnieżonych drogach...aż się boje ;)
    U nas mokro dziś i nieprzyjemnie.
    Ostatnio mam kłopoty ze snem, w nocy spać nie mogę a w dzień aż mnie oczy szczypią. Dziś też pobudka o 5 i już mi się ziewa ;(

Tatuś się tak ucieszył z wieści o córeczce, aż się popłakał i podskoczył z radości - aż moje rozterki straciły na wadze. Co prawda powiedziałam mu o swoich wątpliwościach i potrzebuje trochę czasu jeszcze trochę ale myslę, że idę w dobrą stronę....a i tak małej kupie autko akumulatorowe - różowego Cadillaca - i będzie chłopców z przedszkola zabierać na przejażdżki , a co.....;););)

Drogi się nie bój bo nawet jak wszędzie pełno tego białego gówna to główne drogi są zawsze posypane i odsniezone:) tylko nie pędzel na tych naszych zakrętasach bo jest bardzo ślisko :) bezpiecznej drogi kochana i zamelduj się nam jak dojedziesz bezpiecznie! A jedziesz sama czy z tatusiem? :).
    Czyli dobrze przewidywalas reakcje:)

Będzie dobrze! Ja też się nie znam na kobiecych rzeczach! Nie umiem równo paznokci pomalować, makijaż to już w ogóle jest walka o przetrwanie, ale nadrobimy to miłością i kibicowaniem na zawodach sportowych :-)

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :) ja melduję się po wypiciu glukozy. Nie było problemu z cytryną, więc jakoś dałam radę. Trochę mnie mdli, ale jeszcze nie jest najgorzej.

Ja męża lubię wysyłać po zakupy, bo już przez tyle lat się nauczył co mi potrzeba no i nie muszę nosić ;) wczoraj minęło nam 12 lat razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 08:54

Tęskniąca, Magdzia85F, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę na jakieś szkolenie wysłać mojego do Ciebie :) bo nam w październiku minęło 10 lat, a on dalej nas na zakupach puszcza z torbami :) jeśli chodzi o dobór produktów to spoko bo wie jakie smaki, słodkości czy wędliny lubię, ale jeśli chodzi o umiar w ilosci, czy wybor marki której cena jest adekwatna do jakości to już mu gorzej idzie bo albo bierze najdroższe albo co mu w ręce wpadnie :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma problemu, zapraszam ;) zwłaszcza w tym czasie gdy jeszcze trzeba się przedrzeć przed stado staruszków.

Dziś makowiec i przygotuję warzywa do ryby po grecku. Może poleję czekoladą trochę pierniczków, a wieczorem ubieram z bratem choinkę. Zazdroszczę tym, które już mają porządki, bo u nas to jeszcze w polu ...

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sobie wczoraj uświadomiłam, że mam termin dokładnie w 10 rocznicę naszej pierwszej randki - 9.04.2008/2018 ;) Lepszego prezentu chyba nie mogliśmy sobie wymarzyć ;)

Monnn, Tusianka, ibishka, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze sprzątaniem to istne "syzyfowe prace", sprzątam i na bieżąco bałaganie ;)
    Dziś będę piec pasztet, i keksa (pierwszy raz).
    Mamy już do odbioru wózek także popołudniu jeszcze wawa i dokupienie brakujących prezentów.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 09:20

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca super z tym terminem :D
    U nas mała jak się zdecyduje być z nami 3 dni wcześniej niż z terminu to tatuś będzie miał prezent urodzinowy (to tez rocznica zaręczyn), natomiast jeśli spóźni się 2 dni to wstrzeli się w babci urodziny:)

Magdzia85F, ibishka, Tęskniąca, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn...mało tego, ja 2 dni wcześniej mam urodziny...więc nawet jak sie pospieszy to i tak podwójna okazja do świetowania będzie ;)

Magdzia85F, Monnn, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ