X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca super reakcja tatusia :-) jedź ostrożnie!

My 10.04.2018 mamy 10 rocznicę bycia razem. A kilka dni wcześniej rocznica straty Maleństwa pierwszego.
    Rok temu obiecałam sobie, że za rok będę w kwietniu z Dzidzią w szpitalu bo będę rodzić :-)

APrzybylska choinka żywa?
    Mój też wie, co kupuję do jedzenia, bo jestem wierna smakom :-P

Ibishka to Ty musisz swojego stopować. Jak zakupoholik w sklepie :-P

Monnn jaki wózek w końcu kupiliśmcie?

Ten kwiecień to dla Nas wszystkich znaczący!

Tęskniąca, Monnn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała Niunia nie będzie. Siostra rodziła dziewczynki prawie 4 kg :-o

• Monnn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow alw będziemy świętować w kwietniu!!!:D

Zdecydowaliśmy się na cybex priam lux.

Magdzia85F, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 4 kg robi wrażenie :) moja rodziła pierwszego syna 4.200kg i 62 cm! Ale miała cc z powodu ciśnienia w dnie oka.
    Oj tak. Idzie i wszystko by zjadł :).
    Heh to u nas nie będzie z rocznicami żadnymi związku, bo ma urodziny 5.04 więc aż tak niech się młoda nie spieszy. I też w kwietniu minie rok od poprzedniej straty.. Przynajmniej ta Wielkanoc minie nam w lepszej atmosferze :)
    A jak u was z terminami po prenatalnych? Bo mi ta lekarka powiedziała że jeśli się pokrywa do 7 dni z OM to się wpisuje termin z OM i u nas mała jest 3 dni większą i wychodzi 28.04 ale ona powiedziała że w takim razie bierzemy pod uwagę termin z miesiączki na 1.05:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76bf371bf043.jpg

Ibishka, jedziemy w trójkę ;)

Magdzia85F, Tusianka, Monnn, ibishka, aga_90, Ilona92, APrzybylska, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka u mnie były dwa dni różnicy i zostało z OM. 12.04.

Teskniaca laska z Ciebie! :-) bardzo ładnie!

• Monnn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca super wyglądasz :)

U mnie jest 7 dni różnicy, z prenatalnych mała starsza o tydzień.

Co do kwietnia to u nas też rok od straty....

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na połówkowym wyszło 2 dni do przodu, a we wtorek na wizycie o 5 dni. Ginekolog mówił, żeby się na USG III trymestru umawiać już na koniec stycznia, ale w poradni mi powiedzieli, że oni biorą pod uwagę datę porodu i będę miała dopiero 6 lutego. Ja się urodziłam z wagą koło 3,5kg, ale podobno byłam bardzo długa. Jak tak mała będzie przybierała, to nie wiem jak się będę w tym lutym toczyć :D

U nas zupełnie bez śniegu, od wczoraj trochę pada. A na święta ma być koło 10 stopni. Zaczynam się martwić, że śnieg u nas zawita na Wielkanoc znowu :D

Idę się bawić w robienie ryby po grecku, a po południu do miasta na zakupy. Wigilię spędzamy w domu, bo mąż w pracy do 22. Ale jeżeli nic się nie zmieni, to w poniedziałek pojedziemy do rodziny. Będzie wycieczka pociągiem, bo mój stwierdził, że ludzie w święta jeżdżą jak wariaci, część po alkoholu, część to dziadki co 2 razy w roku auta używają i on się boi jechać ze mną, żeby nam się coś nie stało. A we wtorek pewnie skoczymy do kina na Gwiezdne Wojny :D

Miłego dnia!

edit:
    Mój suwaczek strasznie kłamie :D "Dziecko waży już ponad 500g" - chyba prawie 2x więcej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:37

Monnn, ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    U mnie też mała Niunia nie będzie. Siostra rodziła dziewczynki prawie 4 kg :-o
    To zalezy od genów ojca, jesli jest wyższy i wazy wiecej plus Twoja średnia :) siostra cioteczna ma wielkiego męża w każdym słowa tego znacEniu i drugie dziecko było za duze na porod naturalny, ona drobna, niska , chłop ponad 190, 100kg wagi wiec same wiecie jak dziecko wygladalo ;) ja byłam bardzo krótka i waga standardowo ok 3500, a moj nie wiem. Z waga u niego to go sama chyba w ciazy dogonię, jedyne jest wysoki.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 186 i teraz 90 kg, bo ćwiczy. A ważył 74 kg. Urodził się 3750 i 56 cm.
    No ja za to 4100 i 57 cm. ;-) Hehe kawał baby:-D
    Gin mówił, że raczej Mała nie będzie, choć czasem los płata figle.

Tusianka a co ma data porodu do ostatniego badania prenatalnego?? Bo nie rozumiem, czemu Ci tak kazali się zapisać? Ja się umówiłam na 30.01 i będę 29t5d.

U mnie też kiepska pogoda! W sensie nieswiateczna.:'(
    Ojej, ale kiepsko, że w Wigilię tak długo w pracy:-\

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka mówiła, że to ostatnie można robić do 32 tygodnia i oni wolą bliżej końca tego przedziału. Dlatego pewnie chciała datę porodu, do kiedy muszą wykonać to usg. Mi wychodzi, że będzie w 31+4.

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm acha. Bo mnie gin mówił, że 28-32tc. Najwyżej powie, żeby przełożyć na później.

A potem na normalnej wizycie będzie sprawdzanie wielkości dziecka? Czy przy tym badaniu mniej więcej określą wagę dziecka??? Choć to trochę bezsensu, bo zbyt wcześnie.

Wagę urodzeniową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 12:28

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to tez troche bez sensu wróżyć z fusów w 30tc. Bo to jednak ponad 2 miesiące do porodu, no ale ja ekspertem nie jestem. Moj pewnie bedzie sprawdzał na tych wizytach końcowych, zeby sprawdzic czy dań rade urodzić. No i to zalezy chyba od położenia dziecka, co? No bo jak bedzie położone w poprzek to chyba nici z SN? Przepraszam nie zwróciłam na to uwagi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 13:09

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ostatniego zdania nie rozumiem....w sensie, że jak zbyt grubcio?

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas choinka tylko żywa :) stoi już tydzień naga i czeka na brata. Jestem w trakcie makowca.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wtedy cesarka

APrzybylska ooo to pewnie pachnie :-)

A ja paznokcie robię :P

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) dziś nerki małej były w porządku. I moja gin kazała się nie przejmować i że będzie sobie to co miesiąc sprawdzać :) szyjka też super 46mm więc odstawia luteine, na klucia powiedziała że to organizm mi mówi że ponosi mnie wyobraźnia i że mam odpocząć :) następna wizyta 18.01 i mam przyjęć z krzywa cukrowa na nią :)

Wróciłam do domu i zaczynam walkę. Dziś w planach barszcz, sałatka jarzynowa i ciasto grysikowiec bęz pieczenia, a na jutro zostanie mi Żurek i 3 jednakowe ciasta murzynkowo sernikowe:) dom z grubsza ogarnięty. Czego nie zrobię to jutro męża zagonie po pracy i fajrant :)

Tusianka, Monnn, Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka super, że nereczki Maleństwa już ok!
    Dobra informacja na święta!

Ja prawie nic nie robię i mam kłucia. Teraz zrobiłam pazury, ogarniam chatę, obiad i kłuje.

A co to grysikowe ciasto?

Agiii37, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na herbatnikach jest masa grysikowa, a na to mus owocowy :) pychotka :)

http://gotuj-sie-do-gotowania.blogspot.com/2014/05/grysikowiec-bez-pieczenia-od-asi-z-us.html?m=1

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo rany, w końcu mam chwilę żeby skrobnąć parę słów ;) w dzień czasu wolnego brak a wieczorem kręgosłup nie pozwala na nic, tak naprawdę to te bóle kręgosłupa to moja obecna jedyna dolegliwość jednak bardzo uciążliwa.
    My też dzisiaj byłyśmy na wizycie jak Ibishka - apropos, cieszę się że już wszystko w porządku z nereczkami :) u nas też wszystko dobrze, dzisiaj pani doktor potwierdziła że dziewczynka i że nie ma mowy o pomyłce jak to się zdarzyło u Rene ;) na 23.01 mamy zapisane usg trzeciego trymestru :) pani doktor dzisiaj zmierzyła Malutką bo mój brzuch jest mały i nisko jak na ten etap ciąży, okazało się że wszystko jest dobrze i w normie a ja mam po prostu długi tułów ;D
    Mała ciągle ułożona jest miednicowo ale ma jeszcze dużo czasu żeby zmienić pozycję :)

Dzisiaj byliśmy też na opłatku u teściowej bo jutro z samego rana jedziemy do mojej Mamy i o dziwo było całkiem sympatycznie ;)

Tęskniąca, ja też nie lubię różowego a wręcz mam na niego alergię ale wierzę że da się wychować dziewczynkę bez tego koloru ;)

Tusianka, Ilona92, ibishka, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ