Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ibishka wrote:Ale chyba wolałabym żeby mnie wzięło albo w nocy albo nad ranem, zanim M. Do pracy pójdzie. Bo nie uśmiecha mi się że skurczami iść z torba na piechotę, lub prowadzić samochód ewentualnie po 17.00 jak maz wróci z pracy to droga wolna chociaz jakby poszło terminem to w święto będę rodzic to prawie mąż majówkowo będzie mógł świętować
Ibishka - podobno większość porodów zaczyna się w nocy, bo wtedy jest zwiększona produkcja oksytocyny, więc masz spore szanseibishka lubi tę wiadomość
-
Grzane wino - spoznione najlepsze zyczenia
Pomatanczka- tez slyszalam ze mozna, tylko pilnuj zeby ci dali fartuch olowiany czy jaki on tam jest
Ja tez mam szpital wybrany. Jest to szpital unieersytecki, gdzie pracuje moj lekarz. Nie wiem jeszcze jak dokladnie sprawa znieczulen i wszystkiego tam wyglada ale spotkamy sie z lutym z tamtrjsza polozna to dowiem sie wiecej opinie ma dobre placowka, wiec jakos bedzie. Jedyne co mnie troche martwi to ze to po drugiej strobie miasta... jak beda korki to strach sie bac ile bede jechac -
A, wczoraj siedziekismy i ogladalismy foteliki. Zawezylismy krag podejrzanych do trzech: maxi cosi pebble plus, recaro privia i iZi go. Nameczylam meza na czytanie opinio w niemieckich portalach i raczej privia, tym bardzoej ze jest tez dopuszczana do uzytku w samolotach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 11:10
-
Hej,
dziewczyny sorry za smęty, ale muszę się wygadać....JA MAM DOŚĆ - kolejna noc z mega bólem: krzyż, podbrzusze i prawe biodro - boli jak przed okresem ale ciagle, nie skórczowo. No i oczywiście mamy weekend...więc albo mi zostaje beznadziejny SOR albo poczekać do wtorku....
Nie jestem w stanie nawet pozmywać po śniadaniu....ja już nie wiem, czy to z racji wieku tak ciężko to znoszę czy jestem po prostu "słabej du.....y " Szkoda mi tylko mojego chłopa, bo marudzę mu cały czas, jakbym była obłożnie chora...ale co ja na to poradzę, że wiecznie mnie coś boli. I to nie jest tak, że się nad sobą rozczulam, bo jak mam lepszy dzień to jestem w stanie zrobić wszystko i jest ok...ale teraz każdy ból jest silniejszy niż przed ciążą i wyłącza mnie z życia całkowicie....
Dziś to już mam małego WKUR....WA ta tą sytuację, i rodzi się bunt....no bo ileż można....a do końca jeszcze ponad 3 miesiące...załamka....
-
Tęskniąca, lepiej się chyba wybrać na SOR, niech sprawdzą wszystko. Może podadzą Ci chociaż jakieś leki, żeby tak nie bolało. Trzymam kciuki za poprawę!
Ja wczorajszy dzień przeleżałam i przespałam, bo jakieś dziadostwo się mi przyplątało. Ale na szczęście dzisiaj już jest dobrze Mega macie te koszulki z zaglądającymi dzieciaczkami! Chyba zgapię i też zakupięMagdzia85F lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tęskniąca współczuję mocno! Jedź może na ten SOR uspokoisz się że z Maleństwem wszystko w porządku a dziś akurat mamy 100-dniówkę
koszulki są super, chociaż ich nie znalazłam na allegro, znalazlam za to taką z napisem "Look, don't touch!" ale nie ma mojego koloru, także gdyby któraś chciała to podeślę link -
Aga, znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-4mum-i5248805301.html?fromVariant=5402975132 - tylko u tego sprzedawcy są białe albo czarne (na innych aukcjach)
http://allegro.pl/tunika-ciazowa-prezent-dla-dzien-mamy-baby-shower-i6974481301.html?reco_id=64a703d2-ed46-11e7-9d64-ecf4bbc7fef8 - a tu można wybrać kolorAPrzybylska lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyDziewczyny szukam przepisu na sernik ten z kakao, czy jakoś tak. Podawała któraś, że Mąż uwielbia, mogę prosić o przepis??? Przepraszam, ale nie zapisałam.
Tęskniąca jedź na Sor i niech Ci coś dadzą. Może tak się dziecko układa, że aż tak naciska??? Oby to było to!!! No i zalecenia jakieś, bo naprawdę daje Ci w kość ciąża.
U mnie z racji wieku, po prostu więcej odpoczywam -
Tęskniąca a lekarz ginekolog cos mowil na te bóle? Jesli boku Ciebie mocno podbrzusze to nie na co tego bagatelizować, lepiej dzis bo jutro odpukać oczywiscie sylwester i zeby nie było zbyt duzo osob z poparzeniami, czy zwisającymi kończynami . Moze tak masz rozmieszczone nerwy i dziecko naciska? Lub masz mniejsza tolerancje bolu lub za duzo tej substancji (mieliny?) w połączeniach nerwowych? Mam nadzieje, ze po cieplej kąpieli i nospie Tobie przejdzie. A nie masz tak czasem jak sie zdenerwujesz?
Co do szpitala tez wybrałam, ale jak to u mnie bedzie sama nie wiem i wiadomo bedzie tak na prawde juz w marcu, wtedy zostanie mi oryginalnie miesiąc i bedzie wiadomo jak wyglada dziecko czy za duze nie rośnie, jak łożysko, kosmowka, wody płodowe i jak bede radziła sobie z cukrami. Teraz musze unikać słodkiego bo mi wywala i cieżko go zbić. Jak sie ruszam w ciagu dnia jest wszustko super, ale ile to mozna jesc owsianki, zupki , kasze i sałaty . Czasami mnie nachodzi jakbym była na głodzie cukrowym , chociaż chodzi na mna kakoa i rozmyślam czy zrobic je na wodzie czy kupic jakies roślinne lub nezlaktozowe? Bo normalne mleko plus cukier to bomba wystrzałowa
Co do sernika z kakao to nie pamietam żadnego przepisu -
machirude wrote:grzanewino, zdrówka i wszystkiego najlepszego
Ja najprawdopodobniej wybiorę szpital u mnie w mieście. Choć opinie ma bardzo średnie...ale myślę, że sama akcja będzie na tyle stresująca i będę tak przerażona, że będę chciała po prostu jak najszybciej być w szpitalu. Poza tym pracuje tam moja lekarka oraz lekarz, który robi mi te duże USG a moja siostra jest tam anestezjologiem. Niestety w tym szpitalu do porodu naturalnego nie znieczulaja...
Jeżeli jednak przez te parę tygodni cukrzyca ciążowa wymknie mi się spod kontroli i nie będę mogła jej uregulować dietą, to wtedy szpital w moim mieście odpada, bo ma 1 st.ref. Wtedy pewnie skonsultuje się z ginekologiem, który kontroluje moją cc i będę rodziła w szpitalu klinicznym, w którym ona pracuje.
Ja jeśli nie urodzę szybciej, to na pewno dostanę skierowanie na oddział na dzień, w którym mam termin, bo z tego co mówiła moja lekarka, to z cukrzycą ciążową nie można przekroczyć terminu porodu, więc chociaż to dobre, że nie powinni mnie odesłać.
Kolejna sprawa, że jeszcze nie rozmawiałam ze swoją lekarka czy ona widzi jakieś przeciwwskazania do porodu naturalnego lub wskazania do cc.
Dziewczyny, dostałam tę poduszkę do spania wygląda super, dziękuję za podpowiedź
Na dobry miesiąc przed terminem powinno Ciebie czesto monitorować i robic usg , bo jak wiadomo za duzo cukru, za duze dziecko i to niedożywione. Tak czy siak powinnaś rodzic w szpitalu z iii st referencyjności no to jednak cukrzyca, tylko nie wiem czy podczas porodu postępuje sie jak w przypadku cukrzycy t 1. Jesli chodzisz do diabetologa to on tez powinien Tobie o tym powiedzieć . I mozesz podpytac czy nie musisz badac oczu w ciazy i niedługo przed porodem no to u mnie jest jednym z przeciwwskazań do porodu naturalnego. A jesli będziesz miała problemy z cukrem to położą Ciebie na oddział i bede kontrolować tam. To i tak dobrze dla Ciebie i malucha.machirude lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tęskniąca wrote:Hej,
dziewczyny sorry za smęty, ale muszę się wygadać....JA MAM DOŚĆ - kolejna noc z mega bólem: krzyż, podbrzusze i prawe biodro - boli jak przed okresem ale ciagle, nie skórczowo. No i oczywiście mamy weekend...więc albo mi zostaje beznadziejny SOR albo poczekać do wtorku....
Nie jestem w stanie nawet pozmywać po śniadaniu....ja już nie wiem, czy to z racji wieku tak ciężko to znoszę czy jestem po prostu "słabej du.....y " Szkoda mi tylko mojego chłopa, bo marudzę mu cały czas, jakbym była obłożnie chora...ale co ja na to poradzę, że wiecznie mnie coś boli. I to nie jest tak, że się nad sobą rozczulam, bo jak mam lepszy dzień to jestem w stanie zrobić wszystko i jest ok...ale teraz każdy ból jest silniejszy niż przed ciążą i wyłącza mnie z życia całkowicie....
Dziś to już mam małego WKUR....WA ta tą sytuację, i rodzi się bunt....no bo ileż można....a do końca jeszcze ponad 3 miesiące...załamka....
U mnie najgorszy był chyba poprzedni miesiąc, teraz mam dużo energii, nic mnie nie boli i chce mi się wszystko
Koszulki super, też się zastanawiam nad zakupemMagdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
key_b jaki piękny pokoik - łóżeczko cudo
My dziś mamy kolejnych gości
Dotarł dziś proszek do prania więc w każdej chwili będę mogła zaczynać ogarniać ubranka
dokupiłam dziś też paczkę pampersów dada - po 11,99 zł są (28 szt.)
U nas w pokoju małego jeszcze dużo do zrobienia, ale mam nadzieję, że sobie z tym poradzimy jakoś
-
Ja na razie mam poukladane ale nie poprane chyba w marcu zacznę dopiero żeby były świeżutkie.
Lozeczko stokke rosnie z dzieckiem do 10roku życia zobaczymy. Przewijak tez od kompletu i tez "rosnie" Mozna z Niego biurko zrobić