Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy tylko mnie w tej ciąży mąż denerwuje wyjatkowo często i intensywnie? W sensie: tylko mój taki niedobry czy to hormony? :d
Udanych imprez sylwestrowych, upojenia Picollo :d i oby przyszły rok przyniósł nam same dobre rzeczy, lekkie porody i jak najmniej zmartwień, a nasze Maluszki po urodzeniu wszystkie były zdrowiutkie i grzeczniutkie i dawały nam w nocy choć trochę spać
Do Siego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 17:18
Magdzia85F, grzanewino, APrzybylska, Tusianka, Ilona92, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, u mnie dziewczyna z łóżka obok zaczęła rodzic po polnocy wiec Sylwestra miałam z atrakcjami. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Nowy Rok + nowe życie = będzie pięknie. Samych radosnych chwil w tym roku Wam życzę
aga_90, ibishka, APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, Agiii37, BP 02 lubią tę wiadomość
-
28 tydzień, III trymestr, 90 dni do godziny zero
Po zmniejszeniu dawki Luteiny brzuch częściej mi się napina chociaż nie wiem czy to na pewno od tego. Od jutra wracamy do codzienności. Jakie postanowienia noworoczne?
U mnie: urodzić i nie zwariować wrócić do formy z początku zeszłego roku. Poza tym większość myśli wokół opieki nad Zuzią.Magdzia85F, Ilona92, BP 02, Tusianka, Emily89 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyWitajcie w Nowym Roku jak się cieszę że już tamten się skończył.
Żeby ten był dla nas i naszych dzieci wspaniały.
Ja wrocilam z sylwestra po 3 rano nawet zatsnczylam z mężem 3 piosenki i kolegą jedną, ale czuję się wielka taka no cóż.
Ja jutro zaczynam III trymestr i 28 tydzień, matko zaczynam wpadać w panikę, jeszcze tylko 4 tygodnie pracy i wolne na stale tak mój maluch całą noc tańczył w brzuchu wypiłam chyba że 4 dzbanki wody z cytryną pyszna była dzisiaj to samo, leżę cały czas, bardzo dobrze się czuje, jutro wracamy do normalnego życia, pozdrawiam serdecznie.Magdzia85F, BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Ja rowniez dolaczam sie do zyczen wspanialego 2018
Moj Sylwester dosc leniwy byl bylismy w teatrze i na impreziempo ale zmeczona bylam i jeszcze przed polnoca zmylismy sie do domu tak wiec po polnocy z bezalkoholowym szampanem wpakowalam sie do wanny z pianka i spalm do 10
Powoli zaczyna mnie ogarniac stres ze to ju niedlugo i trzeba zaczac ogarniac sprawyTusianka, Ilona92, Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Czesc! U mnie sylwester imprezowy byliśmy na wspólnym "wioskowym" sylwestrze, było w sumie super. Poznałam pare osob, wiem co kto i z kim.
Duzo pojadlam, popijam wode i ukończyłam jezyk w winie musującym symbolicznie bo i tak wiedziałam, ze tego likieru dla dzieci nie wypije , wiec szkoda poeniedzy:)
Tańczyłam polowe imprezy! Kazdy na mnie uważał, dopytywał jak siw czuje to bardzo miłe:)
Odwieźliśmy pare osob, wiec u jednych chwile zostaliśmy , wróciliśmy do domu i jak poszliśmy spac było po 5 wstaliśmy przed 11, ale czujemy sie bezsilni, ale było warto!
Postanowienia? Nie denerwować sie tyle co przed tem, byc dobra mama, wiecej rozmawiać z moim, zaplanować minimum 2 szklarnie, projekty na rozkręcenie kur, postawic suszarnie, podołać pierwszym żniwom, nie kłócić sie tyle, prowadzić dobrze chorobę jakos to bedzie hehe
A co do spania , to niech kazda śpi jak lubi i jej wygodniej, bo co organizm to inny, ja nie daje rady juz spac na plecach ale lekko na brzuchu jeszcze tak
Jutro mam okulistę a w środę zobaczę moja kluche:) dzis mała miała dzien imprezowy, az pod żebrami ja czułam
Brzuch wczoraj miałam miękki nawet hak tańczyłam, a dzis przy sprzątaniu ubran skurcze br-
Jutro mam okulistęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 18:29
Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
machirude wrote:Key_b, super, pokoik juz prawie gotowy.
Tęskniąca, zdrowia!
Ilona, jeśli chodzi o oczy to masz na myśli stan siatkówki, czy jakieś inne sprawy? Ciśnienie pewnie też. Ja i tak mam wadę wzroku i planuje wizytę u okulisty, to poproszę, żeby wszystko dokładnie sprawdziła.
Mi mowili dno oka najważniejsze i ja tez chciałam pomiar cisnienia:)machirude lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU Nas Sylwester domowo, czyli tak jak lubię
APrzybylska dalej Ci się brzuszek napina?
A ja miałam postanowienia, że nic nie obiecuję
Teskniaca i kiedy wychodzisz?
BP mnie chyba też trochę. A dziś w tv był program porody i po 5 minutach aż się poryczalam i przelaczylam kanał.
Ilona fajne postanowienia i dużo!
A zabawa sylwestrowa ważne że się udała. Masz zdrowieTusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej, Ja tez oglądałam porody i po 7 odcinkach mam dość. Dziś się dowiem kiedy wychodzę. Jak mnie przyjmowali maleństwo ważyło 775 g. W każdym internetowym kalendarzu ciążowym piszą ze powinno mieć kilogram. Pytałam lekarza czy nie jest za drobna a on na to ze akuratna. Może po prostu będzie drobniutka ? Mam nadzieje ze to jedyny powód.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 09:26
-
Teskniaca te usg tez maja jakas granice błędu więc pewnie on wie ze waga jest ok
Ja na nowy rok nie planuje nic zadnych postanowień co ma byc ro będzie :Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
U mnie dziś noc pod znakiem mega-zgagi, myślałam, że przepali mi wnętrzności. Tak się malutka ucieszyła z przytulanek rodziców, że wykopała mnie za wszystkie czasy
Klaudia dlaczego nie założyli Ci szwów na szyjkę? Bądź dobrej myśli, malutka jest drobna, ale mieści się w normie. Moja też już optymalnie powinna ważyć około 1kg, a na USG było 840g. Wszystko będzie dobrze Trzymamy za Was kciuki.
Madzia u mnie brzuch nadal się napina i to z dużą częstotliwością. Jutro wracam do Luteiny 2x. Dziś będę odpoczywać i monitorować sytuację.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Tęskniąca, jestem w szoku że Cie puścili do domu po takich słowach. I zgadzam się z dziewczynami, warto skonsultować z prowadzącym. Masz szansę się do niego dostać jeszcze dzisiaj?
U mnie po włączeniu luteiny i magnezu jest lepiej z twardnieniem brzucha. Chociaż ostatnio zauważyłam, że jak leżę np. na lewym boku, to czasem czuję takie dosyć mocne kłucie szpilek w szyjce/pochwie właśnie po tej stronie na której leżę. A jak się przewracam na drugi bok, to mam twardy brzuch po przeciwnej stronie niż ta, na której leżałam. Nie wiem, czy to mała się tak wypina czy coś innego. Ale ostatnio lekarz mi mówił, że jeżeli nie ma bóli i nie pojawia się krwawienie, to wszystko jest w normie.
Wizyta za 2 tygodnie, więc zobaczę co i jak. Jestem ciekawa ile ten mój klocek będzie ważył, bo jak patrzę jak to u Was wygląda to trochę jestem przerażona
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tusianka wrote:Tęskniąca, jestem w szoku że Cie puścili do domu po takich słowach. I zgadzam się z dziewczynami, warto skonsultować z prowadzącym. Masz szansę się do niego dostać jeszcze dzisiaj?
U mnie po włączeniu luteiny i magnezu jest lepiej z twardnieniem brzucha. Chociaż ostatnio zauważyłam, że jak leżę np. na lewym boku, to czasem czuję takie dosyć mocne kłucie szpilek w szyjce/pochwie właśnie po tej stronie na której leżę. A jak się przewracam na drugi bok, to mam twardy brzuch po przeciwnej stronie niż ta, na której leżałam. Nie wiem, czy to mała się tak wypina czy coś innego. Ale ostatnio lekarz mi mówił, że jeżeli nie ma bóli i nie pojawia się krwawienie, to wszystko jest w normie.
Wizyta za 2 tygodnie, więc zobaczę co i jak. Jestem ciekawa ile ten mój klocek będzie ważył, bo jak patrzę jak to u Was wygląda to trochę jestem przerażona
A jaką dawkę magnezu bierzesz? Faktycznie Twoja kruszynka już w grudniu była spora ale też w normie. Ja mam wizytę dopiero 25.01.
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Mam nadzieję, że nie przegapiłam czy o zmianie terminu Ci mówił?
Właśnie sobie sprawdziłam swoje codzienne witaminki i w nich nie ma magnezu, więc chyba sobie dorzucę. Biorę na co dzień Prenatal Clasic.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]