Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęskniąca wrote:Trafiłam na SOR ze skurczami porodowymi 3 dni temu. Takie od krzyża były i mega silne , zginęły mnie na kolana. Po lekach się uspokoiło od razu.
-
aga_90 wrote:Prenatal polecił mi właśnie lekarz, a na innej wizycie stwierdził ze to wszystko na jedno kopyto jest
Teskniąca, a może to jedynie skurcze Braxtona- Hicksa? Z tego co wiem jedne przechodzą je bardzo intensywnie inne dużo lżej ale nie znam się na tym -
Ja biorę witaminer na poczatku ten rozowy teraz z dha. Na ostatnie 3 miesiace mam coś innego bo jak zaopatrywalam sie w pl to juz nie było. Ale porownywalam sklady i to w sumie wszystko jedno i to samo.
Dodatkowo dostaje od poloznej d3 bo mialam niedobór i co 2 dzien mam kapsulke brać. -
Laski - co do loveli - ja upolowałam 4,7 l płyny do prania i 2l płynu do płukania loveli za 49,99 zł na allegro
Wysyłka prawktycznie była następnego dnia
Tu kupiłam: http://allegro.pl/lovela-mleczko-kolor-4-7-kg-plyn-do-plukania-2-l-i7089703940.html
A na Dady chyba tez się skuszę
Co do zmiany z 1 na 2 - to nie ma co kierować się tylko wagą. Z tego co słyszę od znajomych to często było tak, że wagę do 2 już miało dziecko ale rozmiarowo lepsze były 1
Ja już mam ponad 70 szt. 1, więc teraz pewnie dokupię paczkę 1 i paczkę 2 i styknieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 15:38
Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeskniaca trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, pessar to super sprawa, szew jest refundowanych za pessar płacisz sama, teraz musisz leżeć i tylko leżeć nie robić nic tylko leżeć, wiem że to pomaga, niestety niektóre z nas tak mają.
Odebrałem wyniki glukozy
Na czczo 68,3
Po 120 min 63
Brałam 75 ml.
Norma na czczo od 70, nie wiem czy to dobrze, nie mam pojęcia.
Może Ilona92 pomoże, bo ona to z cukrzycą za panbrat, niestety.
Emily bardzo fajna cena tych płynów
, chyba się skuszę.
APrzybylska ja na zgage w poprzedniej ciąży brałam albo manti albo rennie któryś z tych leków, na razie odpukac nie miałam, ale poprzednio strasznie.
Ibishka i APrzybylska piękne brzuszki, mój też spory chyba nawet większy, chyba zauważam niewielki rozstep koło pępka, w poprzedniej ciąży cały brzuch w rozstepach, uda pośladki i biust, masakra, puki co jakoś się trzymam, ale zobaczymy
-
nick nieaktualnyTeskniaca sklaniam sie ku dziewczynom i dzwonilabym do prowadzacego
U nas spokojnie bez zmian po za tym ze stanelam na wadze i po trzech tygodniach mam 3kg+ nie wiem co sie dzieje po za swietami haha. Postanowienie noworoczne to nie zrec slodyczy
I ogarnac sie!
W sobote prawdopodobnie jedziemy po wozek i to zastanawiam sie czy nie jest za wczesnie, co myslicie? Z olkiem tez wczesnie kupilismy jakos 6miesiac ale teraz mam jakies obiekcje.
Bylam u okulisty i pomijając to ze zwiekszyla mi sie wada do -2 to wszystko jest ok. Dno oka itp wporzadku. Mam zbadac jeszcze cukry zeby byly na dobrym poziomie. Pewnie pod koniec miesiaca czeka mnie glukoza.
Ja chyba nie bede kupywac rozmiaru nr 1. Pieluch, tylko tak jak z olkiem od razu 2. Nawet nie patrze na dady, przetestowalam kilka rodzaji pieluch i jednak pampersy pampersy wychodza najbardziej ekonomicznie. Dady rozm 2 podraznialy pupe i byla tak jakby mokra, pozniej sprobowalam znowu rozm 4 jak wyszly te comfort fit i mimo ze podobne do pampersow to na siedzaca przeciekaly bokami i przykladowo jak dziennie zuzywalam np 15szt dady to pampersa 10szt dziennie. Albo paczka dady na tydzien a pampersa na poltorej, dwa tygodnie
-
nick nieaktualny
-
Dziewiec zero ja tez mam juz wozek chyba od 12tc bo okazja była
Ostatnio na mamie ginekolog czytałam ze na poranne mdlosci i zgage dobre jest nasienie ojca dziecka mi to ny chyba gorzej bylo hahahaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż się zgadzam że dada jest kiepska, mój syn miał podrażnienia na pampersy i to straszne 10 lat temu w biedronce były huggies i były super, teraz nie ma ich nigdzie i nie wiem czy mam kupić pampersy czy jakieś inne, mam dylemat, ja też od razu kupowałam 2 mój syn miał 3600 jak się urodził i były 2 ok.
-
Co maleństwo to inna skóra moje dwie siostry (w sumie trójka dzieci 8 lat 3.5 i 1.5) startowały z org pampersami i dzieciaki pouczulalo, a odpukać na dadzie nic się nie działo więc różnie jest. Ale morał jest taki żeby nie robić dużych zapasów z 1 firmy w razie ewentualnych reakcji maleństwa
-
nick nieaktualnyKey o moj boze hahahahaha czekaj niech no mezowie by to przeczytali ahahaha lekiem na cale zlo sa
Moj olek sie urodzil 3950 i byl dosyc duzy gabarytowo ponoc niczym 3miesieczne dziecko i dwojki byly w aam raz, po chyba 3-4opakowaniach przeszlismy na trojki.
Ja z witamin biore magnez i vitaminer prenatal dha.
Leze dzisiaj odlogiem i modle sie o to zeby posciel itp do przedszkola same sie uprasowaly na jutro chce ktos pomoc? -
nick nieaktualnyibishka wrote:Co maleństwo to inna skóra moje dwie siostry (w sumie trójka dzieci 8 lat 3.5 i 1.5) startowały z org pampersami i dzieciaki pouczulalo, a odpukać na dadzie nic się nie działo więc różnie jest. Ale morał jest taki żeby nie robić dużych zapasów z 1 firmy w razie ewentualnych reakcji maleństwa
ibishka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam dziś studniówkę
A my dziś dzień zakupów! Kupiliśmy auto kombi więc już pojedziemy po wózek, żeby przymierzyć
I... Pierwsze dwa bodziaki dla Ady:-) mąż wybrał niebieskie a ja różowe.
Key_b mój Mąż zaregował dużym uśmiechem na sposób, na zgagę. Mnie męczy od kilku dni. Stosuję maalox, ale tabletki bo mleczka nie było. Migdały mi nie pomagają.
Szczególnie jak wieczorem leżę już, staram się wyżej kłaść. Czasem aż mi się wraca treść z żołądka.
Dziewiec.zero ja też już leżę, bo bardzo mi dziś ciężko na brzuchu, ale wysoko. Jakby mi przeponę uciskało. A mam pranie do wstawienia i schować wyprane.
A w ogóle ja się o cenę targowałam i powiedziałam wprost sprzedawcy, że kobietom w ciąży się nie odmawia, bo myszy zjedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:51
dziewiec.zero, Sylwiaa95, Ilona92, aga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Moj tez od czasu jak mu to przeczytalam często propnuje "magiczny lek" ale odmawiam .
My też zainwestowalismy w nowe auto przed porodem
Dziewczyny bierzecie magnez same z siebie czy z zalecenia lelarza? Bo mi chyba by sie rpzydal brzuch czasem mi stwardnieje jak po sxhodach ide albo sie przemeczeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 17:08
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKey wolę jednak mleczko z apteki
A teraz Męża namówię na wózek. Ale zobaczę jeszcze czy zostanę przy espiro,czy coś innego poszukam.
Magnez biorę sama po konsultacji z lekarzem, piję codziennie kawę i od czasu do czasu cole. Powiedział, że można brać bez problemu. -
key_b wrote:O to masakra. Oby juz teraz szlo dobrze lez kochana i odpoczywaj juz nie dużo zostalo! Nakwyzej przylece i ci chatę ogarnę
Trzymam za słowo...haha...
ja juz jestem w domu od razu lepiej , mam brać tylko Acard - rozkurczowo.
Do prowadzącego podjadę jutro rano, bo dziś ma wyłączony telefon.
Teraz juz mam odliczam te dni poniżej setki z dwóch powodów - ze strachu, bo każdy dzień na wagę złota i z ekscytacji, że nie mogę się doczekać
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jestescie niezastapioneMagdzia85F, Ilona92, aga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny