X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jedzie jutro na badania i mnie namawia , tylko ze wizyta dopiero kolo 17 stycznia to chyba za wczesnie na badania bo krzywa , morfologia i mocz...

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze do Was takie pytanie, ktora z Was bierze luteine dopochwowo i w jakiej dawce? Mi w szpitalu dawali a w zaleceniach juz jej nie mam...troche glupieje juz...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a później nie możesz? Ja zawsze przed samą wizytą robię.

Teskniaca ja nie pomogę.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mogę :D juz mu powiedziałam :P tyle ze wtedy nie wiadomo czy da rade ze mna jechać, jak nie to pojade sama i juz.. ;)
    edit: tak mysle o tej glukozie.. lipa bedzie jak mi nie pozwola dodac cytryny...i tak mysle zeby odkleic ta glukoze i wsypac sobie troche kwasku cytrynowego i z powroem zakleic .. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:09

xk81pfk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    a mam jeszcze do Was takie pytanie, ktora z Was bierze luteine dopochwowo i w jakiej dawce? Mi w szpitalu dawali a w zaleceniach juz jej nie mam...troche glupieje juz...

Ja mam brac 1x dziennie.

Co do cukru ja mam normę od 80-140 i żadnych restrykcji dotyczących godziny po posiłku do 120, bo doktor powiedziała ze nic innego jak mierzenie cukru bym nie robiła. Ze mna jest troche inaczej:) jak mam 70 pije juz troche soku zeby podniósł sie cukier inaczej zaraz i tak mi spadnie. Moim zdaniem jest ok :) jeszcze nie wiem ile było po h. Jesli niższy niz po 2h tzn ze trzustka pracuje juz na zwiększonych obrotach prze łożysko. Moje zapotrzebowanie na insulinę wzrosło i to znacząco , porównując je z początkiem ciazy. Ciężej mi jest zbić cukier, meczy mnie to juz powoli , ale jutro mam diabetologa i gin :)
    Najważniejsze, żebyście nie miały cukru duzo powyżej 100, tak możecie isc do przychodni i sprawdzic cukier. Palca czy to po jedzeniu czy na czczo. Zreszta możecie egzekwować glukometr, ktory jest darmowy a 50szt (opakowanie) pasków kosztuje 3L :)
    Dzis byłam u okulisty, dno oka prawidłowe jedynie co mam mała wadę, ale jesli nie odczuwam różnicy w widzeniu to nie ma sensu brac okularów , nie mruze przy przyglądaniu sie, widze dobrze, kontrole i tak bede miec przed porodem :)

Moja rozrabiaka urzęduje od dwóch dni pod samym żołądkiem! Straszne uczucie :D siedzę, siedzę i nagle czuje cos pod zebrani jakby sie wibracje włączyły.
    Co do sposobu na zgagę - prędzej bym zwymiotowała niz ten zapach chloru bym połknęła , nie to ze jestem obrzydliwa ale połykanie zawsze mnie brzydzilo :Dbleeeee

Co do pieluch ja kupuje opakowanie pampers i eko bambus z rossmana. Ja miałam straszne uczulenie na pampersy jakiekolwiek wiec boje sie zeby moja tego nie miała :/

Teskniaca oby to był jednorazowy alarm!
    Magnez mi kazał brac diabetolog i teraz Saną biore dodatkowa Rab bo skurcze nam straszne:/ prenatalne wit to oharnaton one wszystkie składnikowi sa takie same. Moj prowadzacy mowi, ze najważniejszy jest kwas foliowy, a diabetolog wit D, folian i dha

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Madzia mogę :D juz mu powiedziałam :P tyle ze wtedy nie wiadomo czy da rade ze mna jechać, jak nie to pojade sama i juz.. ;)
    edit: tak mysle o tej glukozie.. lipa bedzie jak mi nie pozwola dodac cytryny...i tak mysle zeby odkleic ta glukoze i wsypac sobie troche kwasku cytrynowego i z powroem zakleic .. :D

Lepiej nie kombinuj:-P

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po wizycie :D Mały waży 690g i podobno prawidłowo, więc Teskniąca nie martw sie dodatkowo ;) i super że jesteś w domu, teraz już bedzie tylko lepiej! :)

Zapytałam o ten magnez czy powinnam brać to polecił kupić MagneB6 i brac 2xdziennie.
    A co do krzywej cukrowej powiedział że ważne że wartości w normie, także jestem spokojna :)

Sylwia kup sobie cytrynową glukoze, serio da się przeżyć ten smak, nie jest najgorzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:53

Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca, APrzybylska lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to super jak chłopak dobrze rośnie :)
    Sylwia To tyle samo węglowodanów co w 100 g czekolady , 100g suchego białego ryżu , 200 g gotowanego makaronu ;)

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to mam rozeznanie, ile koja Ada może ważyć.

I fajnie, że poogladałaś Maleństwo :-)

Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam 2 aptekach i nie bylo cytrynowej. Moze sie uda wcisnac cytryne. Najwyzej zwroce i po badaniu...

xk81pfk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka Twój brzuszek urósł i to sporo ! Pamietam ostatnie zdj i nie było prawie nic , a dzis to pierwszy pokaźny brzuszek ciążowy :)

ibishka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Bylam 2 aptekach i nie bylo cytrynowej. Moze sie uda wcisnac cytryne. Najwyzej zwroce i po badaniu...
    Masz jeszcze trochę czasu, może znajdziesz cytrynową. A jak nie to spróbuj z apteki internetowej, bo jak masz zwrócić tą zwykłą to wyjdzie podobnie cenowo :d

Poogladalam głównie kostki, bo tak sie ułożył ze niewiele wiecej było widać. Mówiłam że to Mały Łobuziak :d calymi dniami szaleje a do badania uklada sie główką w dół i dupką do nas :P

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam sie ze tak czy siak zwroce. Juz wspominalam ze 4-5lat temu podchodzilam do krzywej 3czy 4 razy i zwymiotowałam zawsze :-/

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w ciąży dziwne rzeczy smakują :-P

Ibishka dokładnie jak Ilona pisze. Np.ja mam duży. Ale pod moją kurtka ciążową nie widać.

Aga moja jest spokojna, tzn.delikatnie Ją czuję i wydaje mi się, że jest mało aktywna. A co badanie to ciężko złapać.

ibishka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w labie babki same kazały przynieść cytrynę. Niech Twój mąż jutro dopyta. A z pieluchami wiadomo trzeba sprawdzić, mój siostrzeniec też po nocy w Dadach ma odparzenia :/ przy częstej zmianie jest ok.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cytryną to niby mówią, że może fałszować wynik, ale w sumie co lepsze - zafałszowany wynik czy zwrócenie glukozy... nie dziwię się, że jak masz akie wspomnienia to się obawiasz tego badania :/

Ja dziś w 100% składam się z mandarynek - obżarstwo na maksa mandarynkami z lidla - tych w skrzynkach :)
    Niesamowicie pyszne <3

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pielegniarki same kazaly cytryne przyniesc, chyba jakby mialo to cos pauc to by nie sugerowaly, tak sobie mysle :)
    Nasz maluch to od jakiegos tygodnia tyle kopie ze az sie dziwie czy czasem spi ;) ale chyba miejsce jeszcze ma bo raz na gorze raz na dole kopie :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku.

Ja złapałam dziś małego doła, bo wysłałam lekarce moje cukry i powiedziała, że czas włączyć insulinę na noc, niby nic, jeden zastrzyk dziennie, ale tak mnie to dobiło, że sobie chodzę i płaczę. Mam nadzieję że będę mogła się kluc w tylek, bo nie wyobrażam sobie zastrzyków w brzuch. Z resztą...w ogóle sobie tego nie wyobrażam.

Byliśmy też dziś na pierwszych zajęciach Szkoły Rodzenia. W sumie będzie 14 spotkań. Położna mówiła, że spokojna i zrelaksowana mama, to podstawa. Dzisiaj brzmiało to dla mnie trochę jak kiepski żart.

My wózek, fotelik i bazę też już zamówiliśmy. Powinny być pod koniec lutego do odbioru. Mąż dzisiaj montował mocowanie do isofixa.

A pieluszek opakowanie mam z Rossmanna Pampersy Premium Care 1, z wycięciem na pępek. Dostałam miesiąc temu maila, że mogę odebrać w sklepie za 1 grosz.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) noc koszmarna, zgaga obudziła mnie o 2 i już nie zasnęłam :/ Ale za to czeka mnie długi dzień i mam nadzieję sporo zrobić, w tym odwiedzić siostrę bo dawno Radzia nie widziałam.

Udanego dnia mamuśki :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też już nie śpię. Bo obudziłam się na siku 5:40 i nie zasnelam. Mała w brzuszku cały czas dawała :-)

Jutro idę na glukozę. Trochę się martwię, bo znowu mi wróciły mdłości poranne. I muszę coś zjeść. A tu na dzień dobry szklana słodkiego. No cóż jak mus, to mus.

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ