Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madzia mogę juz mu powiedziałam tyle ze wtedy nie wiadomo czy da rade ze mna jechać, jak nie to pojade sama i juz..
edit: tak mysle o tej glukozie.. lipa bedzie jak mi nie pozwola dodac cytryny...i tak mysle zeby odkleic ta glukoze i wsypac sobie troche kwasku cytrynowego i z powroem zakleic ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:09
-
Tęskniąca wrote:a mam jeszcze do Was takie pytanie, ktora z Was bierze luteine dopochwowo i w jakiej dawce? Mi w szpitalu dawali a w zaleceniach juz jej nie mam...troche glupieje juz...
Ja mam brac 1x dziennie.
Co do cukru ja mam normę od 80-140 i żadnych restrykcji dotyczących godziny po posiłku do 120, bo doktor powiedziała ze nic innego jak mierzenie cukru bym nie robiła. Ze mna jest troche inaczej:) jak mam 70 pije juz troche soku zeby podniósł sie cukier inaczej zaraz i tak mi spadnie. Moim zdaniem jest ok jeszcze nie wiem ile było po h. Jesli niższy niz po 2h tzn ze trzustka pracuje juz na zwiększonych obrotach prze łożysko. Moje zapotrzebowanie na insulinę wzrosło i to znacząco , porównując je z początkiem ciazy. Ciężej mi jest zbić cukier, meczy mnie to juz powoli , ale jutro mam diabetologa i gin
Najważniejsze, żebyście nie miały cukru duzo powyżej 100, tak możecie isc do przychodni i sprawdzic cukier. Palca czy to po jedzeniu czy na czczo. Zreszta możecie egzekwować glukometr, ktory jest darmowy a 50szt (opakowanie) pasków kosztuje 3L
Dzis byłam u okulisty, dno oka prawidłowe jedynie co mam mała wadę, ale jesli nie odczuwam różnicy w widzeniu to nie ma sensu brac okularów , nie mruze przy przyglądaniu sie, widze dobrze, kontrole i tak bede miec przed porodem
Moja rozrabiaka urzęduje od dwóch dni pod samym żołądkiem! Straszne uczucie siedzę, siedzę i nagle czuje cos pod zebrani jakby sie wibracje włączyły.
Co do sposobu na zgagę - prędzej bym zwymiotowała niz ten zapach chloru bym połknęła , nie to ze jestem obrzydliwa ale połykanie zawsze mnie brzydzilo :Dbleeeee
Co do pieluch ja kupuje opakowanie pampers i eko bambus z rossmana. Ja miałam straszne uczulenie na pampersy jakiekolwiek wiec boje sie zeby moja tego nie miała
Teskniaca oby to był jednorazowy alarm!
Magnez mi kazał brac diabetolog i teraz Saną biore dodatkowa Rab bo skurcze nam straszne:/ prenatalne wit to oharnaton one wszystkie składnikowi sa takie same. Moj prowadzacy mowi, ze najważniejszy jest kwas foliowy, a diabetolog wit D, folian i dhaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwiaa95 wrote:Madzia mogę juz mu powiedziałam tyle ze wtedy nie wiadomo czy da rade ze mna jechać, jak nie to pojade sama i juz..
edit: tak mysle o tej glukozie.. lipa bedzie jak mi nie pozwola dodac cytryny...i tak mysle zeby odkleic ta glukoze i wsypac sobie troche kwasku cytrynowego i z powroem zakleic ..
Lepiej nie kombinuj:-P
-
A my już po wizycie Mały waży 690g i podobno prawidłowo, więc Teskniąca nie martw sie dodatkowo i super że jesteś w domu, teraz już bedzie tylko lepiej!
Zapytałam o ten magnez czy powinnam brać to polecił kupić MagneB6 i brac 2xdziennie.
A co do krzywej cukrowej powiedział że ważne że wartości w normie, także jestem spokojna
Sylwia kup sobie cytrynową glukoze, serio da się przeżyć ten smak, nie jest najgorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:53
Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwiaa95 wrote:Bylam 2 aptekach i nie bylo cytrynowej. Moze sie uda wcisnac cytryne. Najwyzej zwroce i po badaniu...
Poogladalam głównie kostki, bo tak sie ułożył ze niewiele wiecej było widać. Mówiłam że to Mały Łobuziak :d calymi dniami szaleje a do badania uklada sie główką w dół i dupką do nas -
nick nieaktualnySylwia w ciąży dziwne rzeczy smakują
Ibishka dokładnie jak Ilona pisze. Np.ja mam duży. Ale pod moją kurtka ciążową nie widać.
Aga moja jest spokojna, tzn.delikatnie Ją czuję i wydaje mi się, że jest mało aktywna. A co badanie to ciężko złapać.ibishka lubi tę wiadomość
-
U mnie w labie babki same kazały przynieść cytrynę. Niech Twój mąż jutro dopyta. A z pieluchami wiadomo trzeba sprawdzić, mój siostrzeniec też po nocy w Dadach ma odparzenia przy częstej zmianie jest ok.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Z tą cytryną to niby mówią, że może fałszować wynik, ale w sumie co lepsze - zafałszowany wynik czy zwrócenie glukozy... nie dziwię się, że jak masz akie wspomnienia to się obawiasz tego badania
Ja dziś w 100% składam się z mandarynek - obżarstwo na maksa mandarynkami z lidla - tych w skrzynkach
Niesamowicie pyszne
-
U mnie tez pielegniarki same kazaly cytryne przyniesc, chyba jakby mialo to cos pauc to by nie sugerowaly, tak sobie mysle
Nasz maluch to od jakiegos tygodnia tyle kopie ze az sie dziwie czy czasem spi ale chyba miejsce jeszcze ma bo raz na gorze raz na dole kopie -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Wszystkiego najlepszego w nowym roku.
Ja złapałam dziś małego doła, bo wysłałam lekarce moje cukry i powiedziała, że czas włączyć insulinę na noc, niby nic, jeden zastrzyk dziennie, ale tak mnie to dobiło, że sobie chodzę i płaczę. Mam nadzieję że będę mogła się kluc w tylek, bo nie wyobrażam sobie zastrzyków w brzuch. Z resztą...w ogóle sobie tego nie wyobrażam.
Byliśmy też dziś na pierwszych zajęciach Szkoły Rodzenia. W sumie będzie 14 spotkań. Położna mówiła, że spokojna i zrelaksowana mama, to podstawa. Dzisiaj brzmiało to dla mnie trochę jak kiepski żart.
My wózek, fotelik i bazę też już zamówiliśmy. Powinny być pod koniec lutego do odbioru. Mąż dzisiaj montował mocowanie do isofixa.
A pieluszek opakowanie mam z Rossmanna Pampersy Premium Care 1, z wycięciem na pępek. Dostałam miesiąc temu maila, że mogę odebrać w sklepie za 1 grosz. -
Dzień dobry noc koszmarna, zgaga obudziła mnie o 2 i już nie zasnęłam Ale za to czeka mnie długi dzień i mam nadzieję sporo zrobić, w tym odwiedzić siostrę bo dawno Radzia nie widziałam.
Udanego dnia mamuśki14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyHej. Też już nie śpię. Bo obudziłam się na siku 5:40 i nie zasnelam. Mała w brzuszku cały czas dawała
Jutro idę na glukozę. Trochę się martwię, bo znowu mi wróciły mdłości poranne. I muszę coś zjeść. A tu na dzień dobry szklana słodkiego. No cóż jak mus, to mus.